Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
- Haris.ba
#126 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
I kada se osnivaju rezervni sastavi u kantonima? 
- King Theoden
#127 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Puno je stranačkih botova koji, vjerujem, po zadatku otvaraju teme poput ove kako bi se narod zabavio glupostima i odvratio od stvarnih problema.
Najoptimističniji srbi kažu da bi zapadni dio rs-a pao za sedmicu, a da bi se u istočnom dijelu puškaralo nekih mjesec dana.
Dakle, dragi moji stranački botovi, slobodno prenesite u centralu da bi ukidanje šumske bio samo prvi korak.
Drugi bi bio hapšenje raznih nikšića, kuka, izetbegovića, novalića i "sve po zakonu" brankovića, a sve pod motom "kriv si dok ne dokažeš nevinost"
Oni će svakako pasti i biti procesuirani, a eventualni sukob sa šumskom bi ubrzao taj proces.
Jer, gore pobrojani su kancer i veća opasnost za društvo nego šumska, srbija i hrvatska zajedno.
Najoptimističniji srbi kažu da bi zapadni dio rs-a pao za sedmicu, a da bi se u istočnom dijelu puškaralo nekih mjesec dana.
Dakle, dragi moji stranački botovi, slobodno prenesite u centralu da bi ukidanje šumske bio samo prvi korak.
Drugi bi bio hapšenje raznih nikšića, kuka, izetbegovića, novalića i "sve po zakonu" brankovića, a sve pod motom "kriv si dok ne dokažeš nevinost"
Oni će svakako pasti i biti procesuirani, a eventualni sukob sa šumskom bi ubrzao taj proces.
Jer, gore pobrojani su kancer i veća opasnost za društvo nego šumska, srbija i hrvatska zajedno.
-
Sierra club
#128 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Pročitaj mao dešavanja od 1991 do 1995 pa vidi ko je opasniji. Demokratski izabrani političari ili vojne formacije sa ciljem da ti uzmu zemlju i da te više nema.Dino34 wrote:Puno je stranačkih botova koji, vjerujem, po zadatku otvaraju teme poput ove kako bi se narod zabavio glupostima i odvratio od stvarnih problema.
- undefined007
#129 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Dino34 wrote:Puno je stranačkih botova koji, vjerujem, po zadatku otvaraju teme poput ove kako bi se narod zabavio glupostima i odvratio od stvarnih problema.
Mogu li dobiti argumentovano objašnjenje ovoga pa i na PP ?!
-
lajkujMe
#130 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Da, iako je Mile u vise navrata rekao da se OSBIH treba ukinuti nikada nije rekao da se VRS treba vratiti.Sierra club wrote:On priča o referendumu ali čak i da se odluči odcijepit dodik je reko da će bit sloboda trgovine i sloboda kretanja. To ako bude tako onda nema ni balvana. To je fiktivno odcjepljenje, jer bez granice nemaš ni države. Džaba ti nezavisna PC ako svako iz federacije može tu ući bez dokumenata i ako roba može bez carine.
Ako bi se povukli iz državnih organa, to bi bilo idealno za sve. To bi bilo baš dobrodošlo.
Jedini razlog zašto ti treba rezervna policija (paravojska) je da zaustaviš slobodu kretanja. Jedino onda bi bila potrebna federlana reakcija osiguravanja prometnih koridora kroz brčko i zauzimanje lukavice i mrkonjić grada.
Nemojmo zaboravit da je vojska PC-a postojala do neke 2007 godine ako se nevaram.
Nebi bilo ni loše imat federlanu vojsku opet, jer trenutno OSBiH su u blokadi, nemaju para ni za nove helikoptere jer ovi iz PC-a blokiraju sve nove akvizicije.
Odvojene vojske njima nikako neoegovaraju jer federacija ima puno više para za naoružavanje.
Nikada, jedino sto mu je zao sto je ukinuta ali nikada rekao nije da treba vratiti VRS i samim tim VFBIH.
Zna da mu sadasnja OSBIH pruza punu kontrolu nad njom a onako bi federacija mogla reci da nabavlja 100kom leoparda i 20 jurisnih helikoptera i on bi samo mogao jaukati ali ne i blokirati.
S druge strane s obzirom da RS nece da saradjuje oko imigranata i aktivno ih salje u Federaciju ja mislim da bi FUP u kordinaciji s kantonalnim mupovima trebao blokirati i uspostaviti kontrolu granica na odredjenim mjestima i vracati ih sve u RS.
Tu prvenstveno mislim na TZ i BPK tu su glavni prelazi
U KS prvenstveno u Trnovu i u Lukavici postaviti puktove i svakog migranta kojeg nadju u busu, pjeske, u autu izvaditi i dati detaljne upute kuda smiju a kuda ne smiju hodati a ne smiju po Federaciji.
I Unski kanton isto blokirati ne prema Hrvatskoj nego prema RSu pokusati koliko toliko sprijeciti gomilanje u federaciji i napraviti problem u RS.
Sta je u biti sustinski problem u federaciji je neorganizovanost vlasti jer ne zele u sukob s Dodikom a vrlo lako mu mozemo zagorcati zivot. Jednostavno uzvratiti istom mjerom kao on nama.
Vrlo brzo ces cuti jecaje da se uradi nesto.
Treba ozbiljno poceti s konfrotacijom prema njima.
-
90minut
#131 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Brate kad kažeš vjerovatno nasmijavaš me, 92 se sva mraka okupila na okolnim planinama od 150 do 200 hiljada koliko je bilo srba u Sarajevu dakle na nespremne bošnjake angažovano je na pocetku i više nego dovoljno 30 hiljada njihovih vojnika koji bi držali zauzeto.TheMule wrote:Vjerovatno si u pravu da bi oko Sarajeva bili pregazeni u nekoj velikoj akciji, ali Bosna je velika, i bio bi to opet krvav rat, ne kao onaj, ali ipak rat. Najbolje je to zaustavi prije nego sto pocne, unistiti supke ekonomski i politicki i ne dati im priliku da pomisle na rat. Si vis pacem, para bellum90minut wrote:HALO BA 1000 LJUDI_Scarlett_ wrote:Meni je nevjerovatno da isti likovi koji na drugim temama jebu majku Aliji zbog naivnosti, gluposti, zbog toga sto nas nije pripremio za agresiju, sada minimaliziraju konkretne poteze kao jebeno osnivanje rezervnog sastava policije u Republici Srpskoj.
Jbt, kakvi smo cudno sto nas ima uopste.![]()
![]()
![]()
Vi kad se pogledate u ogledalo vidite babarogu zvana četnik, ovo stvarno prelazi sve granice komedije.
Sutra ce drugi najaviti 1000 naoružanih bošnjaka i sve po starom.
Toliko je smiješno nepoznavanje elementarne materije da je to ludilo jedno.
Da li znate uopšte koliko bošnjaka ima u Sarajevu koliko je to isto Sarajevo naoružano danas da li ste svjesni da bi s 50 posto snaga pregazili okolinu u roku 7 dana kad bi krenuli iz više pravaca.
Razumijem da je forum i da je kukavičluk i pesimizam prihvacanje, al' kad znam s ulice da ustvari ljudi ne znaju šta je klix to je jos više smijesno.
Pa bolan jel ono prema popisu bilo oko 200 hiljada srba u sarajevu prije rata halo pod krinkom JNA se postavila artiljerija ukopali se u okolinu i udri ništa više nisu mogli zamisli danas kad bi to isto Sarajevo krenulo koje broji u okolini oko 500 hiljada?
I ti mi došao ovdje porediti 92 godinu s 1000 dugih cijevi?
Da ne pricam o paravojnim jedinicama i artiljerijom koja je radila konstantno..Danas bolan držiš sve u gradu si s okolinom gdje ima 500 hiljada ljudi naspram isprdka njihovog.Iz više pravaca krenuti i nema da te ko zaustavi smijesno je jedino kad kažeš da sam vjerovatno u pravu jer znam kakvih ljudi hoda u ovom gradu i da imamo kapacitete da okolinu pregazilo u sedmicu dana.
Naravno Bosna je velika istina i rat bi bi krvav, al' s ovim što danas imamo izašli bi bez problema s više od 50 posto Bosne.
Citava RS ti je 30 posto planine i blato stvarno moraš posjetiti da shvatiš neke stvari.
Poenta je da rata nece više biti za naših života ne onog pravog čistog rata jer su svi u svojim torovima i kad je takva situacija i rat je nemoguca solucija drugo je kad ti komšija uperci cijev u lice i kaže ti mrš s Grbavice.Nego stvarno ponavljam komedija je kad vidiš na forumu kukavičluk i pesimizam forumaša eto nek u citavoj okolini Sarajeva su takvi 200 hiljada opet ima 250 drugih koji su više nego spremni.
Mi ustvari nismo pobjedili samo zbog činjenice da Sarajevo nije ucestvovalo u ratu, ne stvarno.Pricam o ofanzivi.
- Ramzess Veliki
#132 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ovi prvi su gori, sa drugima se mogu nosit.Sierra club wrote: Pročitaj mao dešavanja od 1991 do 1995 pa vidi ko je opasniji. Demokratski izabrani političari ili vojne formacije sa ciljem da ti uzmu zemlju i da te više nema.
Osim toga izabrani su na izbornom mesetarenju, kupovanju glasova, ucjenjivanju glasaca i glasanju odavno mrtvih ljudi. Javnost ih ne prepoznaje kao svoje politicare, a kako rade u nasu korist vidimo po odlasku sveg radnosposobnog stanovnistva iz ove jadne drzave kakvom su je napravili.
Jel' ti imalo jasno ili ce ti biti jasnije kad ovdje ne ostane niko ko bi mogao da je opet brani?
- Point.
#133 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Za rat je potrebna Medjunarodna Zajednica i njen amin, do kojeg nece doci. Vise me brine tisina sa njihove strane, tj precutno aminovanje ovih Miletovih svjesnih provokacija. Takodjer me brine i ovo bosnjacka podjela i nedostatak adekvatnog vodjenja i vodje. Brine me i HDZ, jer je izgledno da bi oni iskoristili situaciju i zaokruzili svoju HB i rekli ko vas jebe ratujte vi tamo a da biraju stranu vec su stali uz bracu Srbe.
- Ramzess Veliki
#134 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
I meni je muka od tog pesimizma. Vec sam pisao da je rat nepozeljan sa RS jer ako se pogleda geostrateski razmjestaj njihovih teritorija jasno je da pola RS-a pada jednostavnom blokadom. Dovoljno je razrovati putne komunikacije, ne mora se metak opaliti. Ovo iznad Sarajeva je smijesna prica, to ce se samo razbjezati. To je razlog zasto Dodik glumi kabadahiju, a srbi ga podrzavaju, iz cistog straha. Oni se boje. Pas koji se boji grize u samoodbrani. Mogu oni kupiti oruzja za deset hiljada rezervnih policajaca, ne mijenja to nista. Samo pokazuje nivo njihovog straha.90minut wrote:Brate kad kažeš vjerovatno nasmijavaš me, 92 se sva mraka okupila na okolnim planinama od 150 do 200 hiljada koliko je bilo srba u Sarajevu dakle na nespremne bošnjake angažovano je na pocetku i više nego dovoljno 30 hiljada njihovih vojnika koji bi držali zauzeto.
Da ne pricam o paravojnim jedinicama i artiljerijom koja je radila konstantno..Danas bolan držiš sve u gradu si s okolinom gdje ima 500 hiljada ljudi naspram isprdka njihovog.Iz više pravaca krenuti i nema da te ko zaustavi smijesno je jedino kad kažeš da sam vjerovatno u pravu jer znam kakvih ljudi hoda u ovom gradu i da imamo kapacitete da okolinu pregazilo u sedmicu dana.
Naravno Bosna je velika istina i rat bi bi krvav, al' s ovim što danas imamo izašli bi bez problema s više od 50 posto Bosne.
Citava RS ti je 30 posto planine i blato stvarno moraš posjetiti da shvatiš neke stvari.
Poenta je da rata nece više biti za naših života ne onog pravog čistog rata jer su svi u svojim torovima i kad je takva situacija i rat je nemoguca solucija drugo je kad ti komšija uperci cijev u lice i kaže ti mrš s Grbavice.Nego stvarno ponavljam komedija je kad vidiš na forumu kukavičluk i pesimizam forumaša eto nek u citavoj okolini Sarajeva su takvi 200 hiljada opet ima 250 drugih koji su više nego spremni.
Mi ustvari nismo pobjedili samo zbog činjenice da Sarajevo nije ucestvovalo u ratu, ne stvarno.Pricam o ofanzivi.
Samo bih dodao dva dana za pomest ovo iznad Sarajeva.
- King Theoden
#135 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Oooo, stranačka botino, nek si se javio.Sierra club wrote:
Pročitaj mao dešavanja od 1991 do 1995 pa vidi ko je opasniji. Demokratski izabrani političari ili vojne formacije sa ciljem da ti uzmu zemlju i da te više nema.
- Yamcha
#136 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ne bi se trebali uzdati u MZ, nego samo u sebe. Prosli put smo popusili foru zbog slijepog vjerovanja MZ-i, ne bismo trebali isto ponovo da cinimo. Niti trebamo podcjenjivati situaciju, ali niti imati strh od njih. Nisu ovo 90te.
-
Sierra club
#137 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Dobro ti to možeš tvrdit i smanjivat prijetnju od naših naoružanih neprijatelja koji su ubijali ljude po logorima. Ali tvoje tvdnje nemaju podršku, cijeli svijet je priznao naše izbore kao poštene i demokratske. Naši političari su pravi ozbor naše volje.Ramzess Veliki wrote:Ovi prvi su gori, sa drugima se mogu nosit.Sierra club wrote: Pročitaj mao dešavanja od 1991 do 1995 pa vidi ko je opasniji. Demokratski izabrani političari ili vojne formacije sa ciljem da ti uzmu zemlju i da te više nema.![]()
Osim toga izabrani su na izbornom mesetarenju, kupovanju glasova, ucjenjivanju glasaca i glasanju odavno mrtvih ljudi. Javnost ih ne prepoznaje kao svoje politicare, a kako rade u nasu korist vidimo po odlasku sveg radnosposobnog stanovnistva iz ove jadne drzave kakvom su je napravili.
Jel' ti imalo jasno ili ce ti biti jasnije kad ovdje ne ostane niko ko bi mogao da je opet brani?
Slobodno mijenjaj izborni sistem na nešto kao na "first past the post" sistem gdje nebi bilo ovh manjih stranaka ali to se može demokratskim putem.
naše političare možeš smijenit glasanjem ali neprijatelje možeš samo sukobom ako odluče da napadnu. O tome ovdje pričamo.
Kolko god ljudi ode uvijek će biti dovoljno da se brani, jer i neprijatelji odlaze u čak većoj mjeri.
-
90minut
#138 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ma 7 dana je u fazonu ako bude otpora, kakav ba otpor nemaš kapacitete za otpor ako se krene iz više uglova.Ramzess Veliki wrote:I meni je muka od tog pesimizma. Vec sam pisao da je rat nepozeljan sa RS jer ako se pogleda geostrateski razmjestaj njihovih teritorija jasno je da pola RS-a pada jednostavnom blokadom. Dovoljno je razrovati putne komunikacije, ne mora se metak opaliti. Ovo iznad Sarajeva je smijesna prica, to ce se samo razbjezati. To je razlog zasto Dodik glumi kabadahiju, a srbi ga podrzavaju, iz cistog straha. Oni se boje. Pas koji se boji grize u samoodbrani. Mogu oni kupiti oruzja za deset hiljada rezervnih policajaca, ne mijenja to nista. Samo pokazuje nivo njihovog straha.90minut wrote:Brate kad kažeš vjerovatno nasmijavaš me, 92 se sva mraka okupila na okolnim planinama od 150 do 200 hiljada koliko je bilo srba u Sarajevu dakle na nespremne bošnjake angažovano je na pocetku i više nego dovoljno 30 hiljada njihovih vojnika koji bi držali zauzeto.
Samo bih dodao dva dana za pomest ovo iznad Sarajeva.
Pesimizam je došao do te mjere da 1000 cijevi gledaju kao mirno spavajte rata nece biti naježi se čovjek kukavičluka još kad ti se dijasporci pocnu javljati i unositi pesimizam..Samo smo bili donji jer nismo imali kome dati pušku tih godina jer je nije bilo..
Stvarno mnogo beskičmenjaka ima posebno je komedija jer znam kakve su generacije danas.Da imaš toliko sinova palih boraca da samo oni koji bi s radoscu krenuli bi ih pregazili s minimalnim žrtvama.Sve poslije toga ti je ravno da ideš još kad bi spajali mi korpuse kako su ih oni spajali s činjenicom koliko nas je u državi..Ma glupe su ovo priče rat je nemoguca misija.
-
90minut
#139 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Evo vidiš šta sierra prica njemu je i dalje u postu AKO ODLUCE NAPASTI NEMAJU BOLAN KAPACITETE DA TE NAPADNU otvori te oci svoje 1 korpus bi ti vodio rat na skroz drugim lokacijima.
-
Sierra club
#140 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
imaju Srbiju koja bi za pad dana mogla poslat hiljade dobrovoljaca. poslje par dana bi već imo ozbiljan zid na istočnoj strani. nači bilo bi važno uzet taj dio sarajeva i ukopat se prvi dan dva.90minut wrote:Evo vidiš šta sierra prica njemu je i dalje u postu AKO ODLUCE NAPASTI NEMAJU BOLAN KAPACITETE DA TE NAPADNU otvori te oci svoje 1 korpus bi ti vodio rat na skroz drugim lokacijima.
poslje 7-10 dana bi već bio zamrznuti conflikt i počeli bi pregovori. Ako uzmeš previše teritorije mogo bi biti pravi rat, a mislim ta je cilj to izbjeći. jer bi se moglo pregovorima imat mirnu reintegraciju.
-
90minut
#141 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Količina pesimizma me nasmijava s kim dijelim zrak i nacionalnost.Sierra club wrote:imaju Srbiju koja bi za pad dana mogla poslat hiljade dobrovoljaca. poslje par dana bi već imo ozbiljan zid na istočnoj strani. nači bilo bi važno uzet taj dio sarajeva i ukopat se prvi dan dva.90minut wrote:Evo vidiš šta sierra prica njemu je i dalje u postu AKO ODLUCE NAPASTI NEMAJU BOLAN KAPACITETE DA TE NAPADNU otvori te oci svoje 1 korpus bi ti vodio rat na skroz drugim lokacijima.
poslje 7-10 dana bi već bio zamrznuti conflikt i počeli bi pregovori. Ako uzmeš previše teritorije mogo bi biti pravi rat, a mislim ta je cilj to izbjeći. jer bi se moglo pregovorima imat mirnu reintegraciju.
Užas baš da spominje neke dijelove SARAJEVA..
Nevjerovatno baš.A i ja sam kurvin sin baš kad ulazim u raspravu na forumu za kojeg niko ne zna ko treba da zna.
Toliko pesimizma da covjek misli da 61 hiljade ljudi od čega su više od pola žene i djeca misli da može držati liniju kad bi se krenulo iz više pravaca.
E svaka ti čast.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#142 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Jbo te milja "automatskih"....
Ili sto bi Srđan Puhalo rek`o:
– Domet 40 km
– Automatsko punjenje šest granata
– Kompjutersko GPS navođenje
– NATO kalibar 155 mm
– Mala težina
Ili sto bi Srđan Puhalo rek`o:
U Federaciji BiH ima 6 fabrika namjenske industrije, jebiga Srbi a vi ste u ratu rusili dzamije!!!
- horkesh
#143 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Postoji izreka: "Generali se uvijek spremaju na posljednji rat". Tako su u WWI ušli misleći da će se ratovati kao u 19. vijeku, a u WWII se ušlo misleći da će se ratovati kao u WWI.
Većina u BiH misli da će se, nedoBog, idući rat u BiH voditi kao rat iz devedesetih.
Neće. Neće biti ni blizu, a u to uopšte ne ulazi čak ni kalkulacija o količini naoružanja na određenoj strani.
Ne spremajte se za prošli rat, spremajte se za budući.
Većina u BiH misli da će se, nedoBog, idući rat u BiH voditi kao rat iz devedesetih.
Neće. Neće biti ni blizu, a u to uopšte ne ulazi čak ni kalkulacija o količini naoružanja na određenoj strani.
Ne spremajte se za prošli rat, spremajte se za budući.
- muha_sa
#144 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
za pocetak nek povuku sav kadar koji u kolonama dolazi u Sarajevo da radi
onda nek krenu u stvaranje starijeg i ljepšeg Sarajeva
onda nek krenu u stvaranje starijeg i ljepšeg Sarajeva
-
Sierra club
#145 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
U takvom miletovom scenariju, pola lukavice bi pobjeglo u višegrad a pola bi u Sarajevo da bi mogli na poso sutradan.
- Maraschino
#146 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Steta sto ovom forumu svako ima pristup. 
-
Hrmpallier
#147 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ponoviću tvrdnju iz svog prethodnog posta, jer vidim ima "padobranaca", koji uskaču u diskusiju s neba pa na šestu stranicu.Sierra club wrote:imaju Srbiju koja bi za pad dana mogla poslat hiljade dobrovoljaca. poslje par dana bi već imo ozbiljan zid na istočnoj strani. nači bilo bi važno uzet taj dio sarajeva i ukopat se prvi dan dva.90minut wrote:Evo vidiš šta sierra prica njemu je i dalje u postu AKO ODLUCE NAPASTI NEMAJU BOLAN KAPACITETE DA TE NAPADNU otvori te oci svoje 1 korpus bi ti vodio rat na skroz drugim lokacijima.
Mi ne možemo uništiti cijelu RS, niti bi nam to sa strane bilo dozvoljeno i da možemo. Jasno je i da će Srbija poslati bande ( a zašta se inače uzgajaju "navijači" ) kao i u prošlom ratu, a i neke regularne jedinice ( 72. specijalna brigada ). Tu nema govora o nekom jednomjesečnom ratu. Hefta dana u vrh glave.
Naš jedino ostvariv cilj bi bio presijecanje RS na tri ili četri mjesta i reduciranje RS-a sa postojećim ovlastima države na izolovana područja koja bi svoju budućnost vidila u BiH, sa svim građanskim i kolektivnim pravima, ali daleko od današnji mogućnosti da uslovljavaju i blokiraju državu. To je ostvariv cilj a realizacija podrazumijeva diciplinu i odsustvo "razbijanja, razvaljivanja, gaženja, ...... " civila i sprečavanja da razni osvetnici uzimaju stvar u svoje ruke. Svako pomjeranje Srba na Istok, samo učvršćuje srpski prelazak preko Drine, i omogućava "Rat 92." V2,3,4..... .
Nemamo mi ni ljudi ni kapaciteta za krvarenje više nego što se baš mora.
- Thorgerson
#148 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Ja ne kontam sta panicite bezveze. Najavili zaposlice 1000 ljudi, iako ni oni sami ne znaju ni kako ni zasto, budzet ce tek biti odobren iduce godine, i to nece imati love za citavih 1000 nego pomalo 100-200.. Pa nedavno je kanton Sarajevo sam objavio da zaposljava 250 policajaca.
Pravih. Ne ovih ko fol. Jer RS i ima samo para za te "ko fol" policajte. Jer da su nisu toliko siromasni, pa zaposlili bi redovnih 1000 kom, sta ih briga. Ali nemaju. Jebiga. Mi imamo, mi zaposljavamo prave.
Sta mislite zasto MZ ne reaguje? Pa zato sto se nema sta tu reagovati? Ovo su obicne provokacije koje su btw dogovorene izmedju Dodika i Izetbegovica. Zasto sad da se dize jos dodatna panika, kao sto je vi dizete i pojedini mediji u sluzbi glavonja.
I ne mogu da vjerujem da uvijek nasjedate na to. I za to su najvise krivi mediji koji traze senzacionalizam tamo gdje ga nema. Najveci broj njih bi volio da se sutra zarati da imaju materijala za portale.
Pa ovo nisu prve provokacije iz RS-a. Bilo ih je 10x gorih i "opasnijih". Poput referenduma. I? Sta bi? Pa je li vi shvatate da je RS pusta?! Bazen Sarajevo i Tuzla imaju vise stanovnika od citavog RS-a? Jeste li putovali jbmu ikako tim dijelom drzave?
Sta panicite koji qrac, haman ko da ih je milijarda.
Ovo je obicna trgovina i ucjenjivanje. Ne das nam u vlast, ok. Idemo vas malo podjebavati tamo gdje vas najvise "boli". A i Bakiru ovo odgovara, jer sutra moze reci, pa jbg morali smo pustiti SNSD u valst bez aktivacije mapa, jer eto vidite i sami da bi oni napravili belaj. I tako ce i biti.
I uredu je. Slobodno mi odgovorite sa...jest tako smo mi i '92 kontali...bla bla. Jest. Bas smo 92 imali drzavu koja je imala tacne podatke koliko se cega unosi, sta se kupuje, koliko kom oruzja, koliko kojih ima policajaca i bas smo tad mogli zabraniti pojednicima da ulaze u drzavu.
https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... -23-8-2018
http://rs.n1info.com/Region/a357149/Zur ... u-BiH.html
Pa zar mislite da smo opet toliko naivni? Zar mislite da nase obavjestajne sluzbe ne znaju sta se desava...Ohladite malo i nemojte nasjedati na ove provokacije, jer ispadamo zesce pičkice. Najave siromasi sa 183 KM penzije da ce obuciti koju stotinu nesposobnih drobonja i vi se uspanicite. Ne mogu da vjerujem sta citam.
Pa ja vise volim da imam specijalnu jedinicu i njih 50-ak nego tih 500 koji i jesu i nisu policija.
Sta mislite zasto MZ ne reaguje? Pa zato sto se nema sta tu reagovati? Ovo su obicne provokacije koje su btw dogovorene izmedju Dodika i Izetbegovica. Zasto sad da se dize jos dodatna panika, kao sto je vi dizete i pojedini mediji u sluzbi glavonja.
I ne mogu da vjerujem da uvijek nasjedate na to. I za to su najvise krivi mediji koji traze senzacionalizam tamo gdje ga nema. Najveci broj njih bi volio da se sutra zarati da imaju materijala za portale.
Pa ovo nisu prve provokacije iz RS-a. Bilo ih je 10x gorih i "opasnijih". Poput referenduma. I? Sta bi? Pa je li vi shvatate da je RS pusta?! Bazen Sarajevo i Tuzla imaju vise stanovnika od citavog RS-a? Jeste li putovali jbmu ikako tim dijelom drzave?
Sta panicite koji qrac, haman ko da ih je milijarda.
Ovo je obicna trgovina i ucjenjivanje. Ne das nam u vlast, ok. Idemo vas malo podjebavati tamo gdje vas najvise "boli". A i Bakiru ovo odgovara, jer sutra moze reci, pa jbg morali smo pustiti SNSD u valst bez aktivacije mapa, jer eto vidite i sami da bi oni napravili belaj. I tako ce i biti.
I uredu je. Slobodno mi odgovorite sa...jest tako smo mi i '92 kontali...bla bla. Jest. Bas smo 92 imali drzavu koja je imala tacne podatke koliko se cega unosi, sta se kupuje, koliko kom oruzja, koliko kojih ima policajaca i bas smo tad mogli zabraniti pojednicima da ulaze u drzavu.
https://www.atvbl.com/vijesti/republika ... -23-8-2018
http://rs.n1info.com/Region/a357149/Zur ... u-BiH.html
Pa zar mislite da smo opet toliko naivni? Zar mislite da nase obavjestajne sluzbe ne znaju sta se desava...Ohladite malo i nemojte nasjedati na ove provokacije, jer ispadamo zesce pičkice. Najave siromasi sa 183 KM penzije da ce obuciti koju stotinu nesposobnih drobonja i vi se uspanicite. Ne mogu da vjerujem sta citam.
Pa ja vise volim da imam specijalnu jedinicu i njih 50-ak nego tih 500 koji i jesu i nisu policija.
- Ramzess Veliki
#149 Re: Tkz rezervni sastav policije il ti ga VRS v.2
Slazem se. Nista za dodat.Hrmpallier wrote: Ponoviću tvrdnju iz svog prethodnog posta, jer vidim ima "padobranaca", koji uskaču u diskusiju s neba pa na šestu stranicu.
Mi ne možemo uništiti cijelu RS, niti bi nam to sa strane bilo dozvoljeno i da možemo. Jasno je i da će Srbija poslati bande ( a zašta se inače uzgajaju "navijači" ) kao i u prošlom ratu, a i neke regularne jedinice ( 72. specijalna brigada ). Tu nema govora o nekom jednomjesečnom ratu. Hefta dana u vrh glave.
Naš jedino ostvariv cilj bi bio presijecanje RS na tri ili četri mjesta i reduciranje RS-a sa postojećim ovlastima države na izolovana područja koja bi svoju budućnost vidila u BiH, sa svim građanskim i kolektivnim pravima, ali daleko od današnji mogućnosti da uslovljavaju i blokiraju državu. To je ostvariv cilj a realizacija podrazumijeva diciplinu i odsustvo "razbijanja, razvaljivanja, gaženja, ...... " civila i sprečavanja da razni osvetnici uzimaju stvar u svoje ruke. Svako pomjeranje Srba na Istok, samo učvršćuje srpski prelazak preko Drine, i omogućava "Rat 92." V2,3,4..... .
Nemamo mi ni ljudi ni kapaciteta za krvarenje više nego što se baš mora.
Osim sto cu rado uzet spisak stranackih botova da ih licno mobilisem i napravim od njih prave zvijeri za borbu.
-
howdy