“Konobar račun!”
“74 marke”
“Jesi li nas zavrn’o?”
“Nisam!”
“Hajd’ se zakuni Alahom.”
Neće
Kaže jaran: “E zato što si nas zavrn’o da te nagradim. Evo ti stoja.”
Tako je kod mene bilo... sto je najgore ne mislim da sam bio dio nekog groznog kolektiva, cak po nekim drugim parametrima suprotno.Zoya wrote: ↑19/07/2024 14:11Hm, to mi nije u redu.
Ovako je jednom konobar dobio otkaz zbog mene. Bilo nas 5-6 popilo se malo više, zavrno nas za nekih 15-ak maraka. U tom lokalu tad bio je novi. Da je bio ko od starih to ne bi uradio jer uvijek fin bakšiš ostavimo. Drugi put ja sve hinjski pisao i kad je došao da naplati hoće da nas sjebe, a ja papir hop i gazdi. Gazda se izvinjava kad je skonto
Ovaj jaran je tada baš bio pri šutu, imao dobar privatni posao, eto ostalo mi u sjećanju.ShnjaZZZ wrote: ↑19/07/2024 14:25Ovako je jednom konobar dobio otkaz zbog mene. Bilo nas 5-6 popilo se malo više, zavrno nas za nekih 15-ak maraka. U tom lokalu tad bio je novi. Da je bio ko od starih to ne bi uradio jer uvijek fin bakšiš ostavimo. Drugi put ja sve hinjski pisao i kad je došao da naplati hoće da nas sjebe, a ja papir hop i gazdi. Gazda se izvinjava kad je skontokaže platite samo hranu, piće besplatno od mene. Odbili smo naravno. Dolazimo iduće sedmice, kaže gazda odradio je tu noć i gotovo.
Kasnije mi malo bi žao, ko zna u kakvom je stanju tad bio, možda mu je očajnički trebao posao ali ako išta na svijetu mrzim kad neko misli da je on pametan, a ja budala.![]()
Edin H. wrote: ↑19/07/2024 14:35Ovaj jaran je tada baš bio pri šutu, imao dobar privatni posao, eto ostalo mi u sjećanju.ShnjaZZZ wrote: ↑19/07/2024 14:25Ovako je jednom konobar dobio otkaz zbog mene. Bilo nas 5-6 popilo se malo više, zavrno nas za nekih 15-ak maraka. U tom lokalu tad bio je novi. Da je bio ko od starih to ne bi uradio jer uvijek fin bakšiš ostavimo. Drugi put ja sve hinjski pisao i kad je došao da naplati hoće da nas sjebe, a ja papir hop i gazdi. Gazda se izvinjava kad je skontokaže platite samo hranu, piće besplatno od mene. Odbili smo naravno. Dolazimo iduće sedmice, kaže gazda odradio je tu noć i gotovo.
Kasnije mi malo bi žao, ko zna u kakvom je stanju tad bio, možda mu je očajnički trebao posao ali ako išta na svijetu mrzim kad neko misli da je on pametan, a ja budala.![]()
Totalna kontra od onoga što bi uglavnom svako drugi uradio - nagradio ga.![]()
Istina još je dodao: “zamolio bih Vas da posjetite dentistu”, s obzirom da je mali bio krezav.
“Ne troši onaj ko ima, nego ko je naučio.”dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 14:39 Nepisano pravilo kaze da pare koje si krvavo zaradio, ne rasipas bas tako lako kao one sto su dosle lagano.
Ta je i najistinitija, pogotovo kada je ostavljanje baksisa u pitanju.Edin H. wrote: ↑19/07/2024 14:55“Ne troši onaj ko ima, nego ko je naučio.”dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 14:39 Nepisano pravilo kaze da pare koje si krvavo zaradio, ne rasipas bas tako lako kao one sto su dosle lagano.
Valja li ova?![]()
kB27 wrote: ↑19/07/2024 14:16Tako je kod mene bilo... sto je najgore ne mislim da sam bio dio nekog groznog kolektiva, cak po nekim drugim parametrima suprotno.
Onda je next level sto se tu formiraju klanovi i grupice za organizaciju tih skupljanja priloga za rodjendane. Pa onda ni za svakoga visina priloga nije ista, zavisi kome se kupuje. Pa situacije gdje te niko ne pita hoces li ili neces, nego nastup poput "Jutro kolega, daje se za Semsin rodjendan po 20KM" ili "Pa gdje si ti kolega jucer na pauzi, ali nema veze dali smo za tebe 20KM za Semsin rodjendan", i slicno.![]()
A najvise me iritiralo kad se u slicnim situacijama, u skladu sa tiktok i influenserskim furkama, znala dati ogromna lova za neke tako glupe, retardirane i beskorisne poklone. Jer najcesce o kupovini poklona odlucuju debili.![]()
Ne znam, meni ta zvuci kao ona "sto je dzaba, nije za pare"Edin H. wrote: ↑19/07/2024 14:55“Ne troši onaj ko ima, nego ko je naučio.”dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 14:39 Nepisano pravilo kaze da pare koje si krvavo zaradio, ne rasipas bas tako lako kao one sto su dosle lagano.
Valja li ova?![]()
Stednja je must kada imas kuka i porodicu. Moras moci zivjeti bez posla barem 1 god. Tako na to gledam.dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 15:03Ne znam, meni ta zvuci kao ona "sto je dzaba, nije za pare"Edin H. wrote: ↑19/07/2024 14:55“Ne troši onaj ko ima, nego ko je naučio.”dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 14:39 Nepisano pravilo kaze da pare koje si krvavo zaradio, ne rasipas bas tako lako kao one sto su dosle lagano.
Valja li ova?![]()
Ja skrt nisam, volim potrositi i ne brojim svaki dinar, ali volim ih i stediti pa imati onako na kamari. Neki mi merak pogledati stanje na kartici a nakotilo se par hiljada viska. To je neki gust![]()
dječak sa šibicama wrote: ↑19/07/2024 15:14![]()
ja imam drugare, bracni par, imaju neku tetku u Americi a tetka prima neku dobru penziju ovdje, od muza valjda ili sehidnina nisam siguran. Ona nema djece i sad njima dala u amanet da joj te pare podizu i salju tamo, medjutim drugarica namazana i svako malo zakuka tetki joj moram maloj kupiti pantole, moramo djecu na more, mora se ovo ono, i sta ce tetka im sve halali. Na kraju njima ode skoro milju svaki mjesec![]()
Treba se snaci u zivotu![]()
Ja sam bik recimo jednom sam gledao na sat od struje i racunao koliko se kilovata potrosi dok sam pravio picu da mi mogao da izracunam sta je isplatljivije narucivati pizzu ili praviti domacu naravno trebalo je sabrati i cijenu sastojaka da se ustanovi da li tu ima ekonomske racunice.
Ja sam bik sta si zakljucio da ja ne racunam?Dinostula wrote: ↑19/07/2024 16:57Ja sam bik recimo jednom sam gledao na sat od struje i racunao koliko se kilovata potrosi dok sam pravio picu da mi mogao da izracunam sta je isplatljivije narucivati pizzu ili praviti domacu naravno trebalo je sabrati i cijenu sastojaka da se ustanovi da li tu ima ekonomske racunice.![]()
Mjeris li pizzu kad narucis da vidis jesi li zakinut za koji cm?Dinostula wrote: ↑19/07/2024 16:57 Ja sam bik recimo jednom sam gledao na sat od struje i racunao koliko se kilovata potrosi dok sam pravio picu da mi mogao da izracunam sta je isplatljivije narucivati pizzu ili praviti domacu naravno trebalo je sabrati i cijenu sastojaka da se ustanovi da li tu ima ekonomske racunice.![]()