Ili otici u Moriju jer nije tvoja bitka...Prpa.ba wrote:Dok peta flota ne stigne, pripremiti luga da se baca cetnicima u oci. Ako peta flota stigne u subotu, bice u subotu.
Mani jeftinih folova..
Ili otici u Moriju jer nije tvoja bitka...Prpa.ba wrote:Dok peta flota ne stigne, pripremiti luga da se baca cetnicima u oci. Ako peta flota stigne u subotu, bice u subotu.
ha, nisi....madridista15 wrote:Evo ja nisam glasač SDA, ali gdje vi vidite izdaju?
Odluka o članstvu će se MORATI donijeti posebno kad za to dođe vrijeme, tj. kad dobijemo pozivnicu. O članstvu se ne odlučuje sada.
Dodik nije nimalo glup i neće ni pristati na takvu vrstu kobajagi kompromisa. Jer i nije riječ o kompromisu.
Ne bih volio da mi neko sad nabraja sve izdaje SDA u zadnjih 20 godina, jer znam sve. Samo kažem da za NATO sad-zasad nisu izdali, a hoće li stvarno izdati, to još ne znamo.
Ali slažem se. Izdaja je teška kvalifikacija. Posebno u Bakirovom slučaju."...mislimo da je predsjednik Izetbegović na to mislio", ispričao je Džaferović
Ne. Na 4 dosadašnja izborna ciklusa nikad nisam za njih glasao.palermo wrote:ha, nisi....madridista15 wrote:Evo ja nisam glasač SDA, ali gdje vi vidite izdaju?
Odluka o članstvu će se MORATI donijeti posebno kad za to dođe vrijeme, tj. kad dobijemo pozivnicu. O članstvu se ne odlučuje sada.
Dodik nije nimalo glup i neće ni pristati na takvu vrstu kobajagi kompromisa. Jer i nije riječ o kompromisu.
Ne bih volio da mi neko sad nabraja sve izdaje SDA u zadnjih 20 godina, jer znam sve. Samo kažem da za NATO sad-zasad nisu izdali, a hoće li stvarno izdati, to još ne znamo.
Danas se Vigemark sastaje sa Covicem u Mostaru da ga proba nagovoriti da se formira vlast na drzavnom. Praticemo da vidimo rezultate.daddy-kool wrote:Mi u NATO nećemo ući sve dok se ne postigne unutrašnji politički konsenzus za to, a po sadašnjem uređenju to je nikada.
Nisu samo Srbi protiv ulaska u NATO, to ni HDZ ne podržava.
Tako da je sva ova priča korisna za razvlačenje vremena, pretpostavljam da će se vlast formirati nakon kongresa SDA sa ili bez ove priče o NATO-u.
kluz franjo wrote:Samo da ponovimo gradivo.
Postoje usaglašene i zvanične odluke Predsjedništva BiH u vezi procesa pristupanja NATO-u kroz MAP.
Postoji usaglašeni i važeći državni zakon o odbrani u kojem je zakonski definisan put BiH ka članstvu u NATO.
U postojećim odlukama i propisima ne postoji "redukovani", "neambiciozni".
Postojeće odluke i propisi glase: "pristupni proces ide, dok se drugačije ne odluči".
Zašto Bakir Dodiku nudi "redukciju" u odnosu na postojeću legislativu, to ni Džaferović očigledno ne zna.Ali slažem se. Izdaja je teška kvalifikacija. Posebno u Bakirovom slučaju."...mislimo da je predsjednik Izetbegović na to mislio", ispričao je Džaferović
Izdati možeš samo ono u šta vjeruješ i što gradiš.
Bakir bi mogao izdati samo nepotističko-feudalni sistem upravljanja "svojim" komadom budžeta.
A to se neće desiti.
Styling wrote:
Bakir k'o i njegov babo. Jedno misli do podne, drugo popodne.
Nije on ni B od svog babe...Styling wrote:kluz franjo wrote:Samo da ponovimo gradivo.
Postoje usaglašene i zvanične odluke Predsjedništva BiH u vezi procesa pristupanja NATO-u kroz MAP.
Postoji usaglašeni i važeći državni zakon o odbrani u kojem je zakonski definisan put BiH ka članstvu u NATO.
Postojeće odluke i propisi glase: "pristupni proces ide, dok se drugačije ne odluči".
Zašto Bakir Dodiku nudi "redukciju" u odnosu na postojeću legislativu, to ni Džaferović očigledno ne zna.Ali slažem se. Izdaja je teška kvalifikacija. Posebno u Bakirovom slučaju."...mislimo da je predsjednik Izetbegović na to mislio", ispričao je Džaferović
Bakir bi mogao izdati samo nepotističko-feudalni sistem upravljanja "svojim" komadom budžeta.
A to se neće desiti.
apsolutno nespojivo. njegov babo je znao sa svima i mogao sa svima. ovaj bez obavjestajaca ni mjesni odbor ne bi mogao kontrolirati.Styling wrote:kluz franjo wrote:Samo da ponovimo gradivo.
A to se neće desiti.
Vala ja nisam plaho bila odusevljena ni njegovim babom. Umjesto da je bio vodja koji ce, znajuci sta se sprema, naoruzati svoj narod za odbranu, on nam je govorio da mirno spavamo jer je za rat potrebno dvoje. Pa nas poklase.palermo wrote:Styling wrote:
Bakir k'o i njegov babo. Jedno misli do podne, drugo popodne.njegov babo je bio veliki čovjek. Nije zar da i Bakira ubrajaš u tu kategoriju
U centrali ih uče da odmah naglašavaju "nisam nikada glasao za Sda ali..." . Ovo su neke varijacije na temupalermo wrote:ha, nisi....madridista15 wrote:Evo ja nisam glasač SDA, ali gdje vi vidite izdaju?
Lupanjem gluposti necemo popraviti situaciju u kojoj se nalazimo a za koju je ponajvise odgovorna sdaStyling wrote:Vala ja nisam plaho bila odusevljena ni njegovim babom. Umjesto da je bio vodja koji ce, znajuci sta se sprema, naoruzati svoj narod za odbranu, on nam je govorio da mirno spavamo jer je za rat potrebno dvoje. Pa nas poklase.palermo wrote:Styling wrote:
Bakir k'o i njegov babo. Jedno misli do podne, drugo popodne.njegov babo je bio veliki čovjek. Nije zar da i Bakira ubrajaš u tu kategoriju
Malo ko je bio prezadovoljan,.Styling wrote:Vala ja nisam plaho bila odusevljena ni njegovim babom. Umjesto da je bio vodja koji ce, znajuci sta se sprema, naoruzati svoj narod za odbranu, on nam je govorio da mirno spavamo jer je za rat potrebno dvoje. Pa nas poklase.palermo wrote:Styling wrote: