Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post Reply
LBVIEW

#126 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

mO k3 wrote: Pa gdje si bio u 8 sati , kako bi reagovao da cujes cetnicku pjesmu nazad .....

Seo jeli ti sapavas ??Probudi se covjece da je ovo neki bosnjo uradio sta mislis sta bi bilo ??

Osim toga prijavim ti post pa da vidimo sta ce moderacija da uradi
:thumbup:
Kao nisu oni takvi.
stakasa

#127 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by stakasa »

tranquil wrote:Dobro nema potrebe za ljutnju, po profilu ubice stičem dojam da je htio da pobije što više smeđih imigranata, barem tako se identificirao, možda griješim, ali takav sam imao dojam. Ne znam zašto je nazivanje stvari bijelim umjesto hrišćanskim terorizmom bilo kakvo relativiziranje. Takođe, moguće je da su obje stvari, jedno ne isključuje drugo. Samo pričam na osnovu onoga što do sada znamo.

Ali prihvatam i da je vrlo moguće da je hrišćanski fanatik, samo nisam to do sada upratio, snimke nisam gledao. Neko pominje neki lanac, ako ima hrišćanskih obilježja onda rado povlačim riječ i slažem se sa definicijom hrišćanski terorista.
Ne grijesis nego razvodnjavas i skreces fokus, da ne upotrijebim neku grublju rijec. Ali eto, tvoje pravo
armin071

#128 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by armin071 »

Jel nam ovo dosao mladi ravnogorac da opravda ovoga monstruma?
stakasa

#129 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by stakasa »

mirsek wrote:
stakasa wrote:Mislio sam da ce potrajat barem do sljedece sedmice prije nego li se krene sa relativizacijom a evo na forumu vec prije rucka. Cuj nije vjerska pozadina nego rasna, frajer uso u dzamiju i pobio koga je stigo pobit
Covjek je neobrazovan, vjerovatno i priglup pa je skontao ili su mu objasnili da dzamija i obojenost idu pod ruku. Najvaznije je sad sve njegove kontakte procesljati, i pronacii ove sto su ga "inspirisali" svojim pricama.
Znaci do obrazovanja je. Ok
seoBIH

#130 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by seoBIH »

mirsek wrote:
Seyfo wrote:Ne kontam kako je lik nadošao da sluša četničku pjesmu iz perioda 92-95? Možda je toliko bio kontra muslimana da mu je neki Australac tipa Miloš, Bojan ili Nenad rekao "slušaj ovo, i ovo je protiv muslimana, nema veze što ne razumiješ"pa onda lik pustio sebi.
Druzio se sa velikosrbima i cetnicima pa ga nafilovali kako su to oni rjesavali 92-95.
Koja smo mi stoka od naroda to je prosto nevjerovatno. Pa odakle smišljas ove umobolne zaključke na ovakvoj temi? Pa neki od vas bi dodali još 100 žrtava samo da bude Srbin kriv.
mO k3

#131 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mO k3 »

LBVIEW wrote:
mO k3 wrote: Pa gdje si bio u 8 sati , kako bi reagovao da cujes cetnicku pjesmu nazad .....

Seo jeli ti sapavas ??Probudi se covjece da je ovo neki bosnjo uradio sta mislis sta bi bilo ??

Osim toga prijavim ti post pa da vidimo sta ce moderacija da uradi
:thumbup:
Kao nisu oni takvi.
Prvi put da sjedim pred pc i da bi nekoga volio polomiti ... samo radi uvrede koji mi je uputio
stakasa

#132 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by stakasa »

Moze li iko postaviti taj video, da ne cesljam stranicu po stranicu
The 51st State

#133 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by The 51st State »

seoBIH wrote:
mirsek wrote:
Seyfo wrote:Ne kontam kako je lik nadošao da sluša četničku pjesmu iz perioda 92-95? Možda je toliko bio kontra muslimana da mu je neki Australac tipa Miloš, Bojan ili Nenad rekao "slušaj ovo, i ovo je protiv muslimana, nema veze što ne razumiješ"pa onda lik pustio sebi.
Druzio se sa velikosrbima i cetnicima pa ga nafilovali kako su to oni rjesavali 92-95.
Koja smo mi stoka od naroda to je prosto nevjerovatno. Pa odakle smišljas ove umobolne zaključke na ovakvoj temi? Pa neki od vas bi dodali još 100 žrtava samo da bude Srbin kriv.
pa posredno jeste kriv, vidis odakle je povuko inspiraciju.
k3ngur

#134 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by k3ngur »

49 mrtvih
mO k3

#135 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mO k3 »

stakasa wrote:Moze li iko postaviti taj video, da ne cesljam stranicu po stranicu
imas odma na prvoj
SmokingMan

#136 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by SmokingMan »

Ako se vodimo tom logikom,i uzemou obzir da je veliki broj građana Afganistana neobrazovan,a onda za talibane pokušavamo tražiti neki alibi?Nema smisla...
stakasa

#137 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by stakasa »

SmokingMan wrote:Ako se vodimo tom logikom,i uzemou obzir da je veliki broj građana Afganistana neobrazovan,a onda za talibane pokušavamo tražiti neki alibi?Nema smisla...
Ma jednostavno bezobrazluk i zluradost. Ali eto, moze im se
LBVIEW

#138 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

seoBIH wrote:
mirsek wrote:
Koji vi?
A frajer sam priznanje kako je motiviran srpskom "borbom protiv islama", odnosno genocidom, slusa srpske koljacke pesme i tako to.
Kasno je sad "Seo" kmecati, kad je trebalo napravili otklon od srpskog fasizma, klicalo se "Slobo, slobodo".
AleksoMKD

#139 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by AleksoMKD »

Milenkov buraz wrote:
A ovaj smo preskočili...ne valja to tako, ne, ne... :oops:
Nisam video, ne zelim da gledam snimak.

Vidima na slikama okvira za municiju nesto pise i na jermenskom.

Sad mu citam "manifest"
mirsek

#140 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mirsek »

seoBIH wrote:
mirsek wrote:
Znas li koliko imam poznanika od prije rata koje zive i druze se sa svojima u Australiji, a ti njihovi skoro na svakoj slici 3 prsta, cetnicke tetovaze i trobojka/mrtvacke glave. To ti je haman normala tamo. Ne znam jesi li upoznat sa tim ?
Milenkov buraz

#141 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Milenkov buraz »

AleksoMKD wrote:
Milenkov buraz wrote:

Sad mu citam "manifest"
Imaš na slici, to što si ti postavio je nosio oko vrata zajedno sa tzv. "keltskim križom" Ako je samo rasna motivacija zar misliš da bi poštedio nekog bijelca muslimana u te dvije džamije? :cry: da je samo rasna motivacija valjda bi otišao u neki šoping centar i tamo krenuo da puca po ljudima tamne i tamije boje kože a ne direkt u jednu pa u drugu džamiju. Fakat ne kontam šta time želite dokazati? Da kao kršćanstvo ne poznaje terorizam? :-?
Last edited by Milenkov buraz on 15/03/2019 10:39, edited 1 time in total.
mirsek

#142 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mirsek »

stakasa wrote:
mirsek wrote:
stakasa wrote:Mislio sam da ce potrajat barem do sljedece sedmice prije nego li se krene sa relativizacijom a evo na forumu vec prije rucka. Cuj nije vjerska pozadina nego rasna, frajer uso u dzamiju i pobio koga je stigo pobit
Covjek je neobrazovan, vjerovatno i priglup pa je skontao ili su mu objasnili da dzamija i obojenost idu pod ruku. Najvaznije je sad sve njegove kontakte procesljati, i pronacii ove sto su ga "inspirisali" svojim pricama.
Znaci do obrazovanja je. Ok
Mnogo utice. Laksa manipulacija od pametnijih i u dosta slucajeva zlokobnijih od samo izvrsioca.
LBVIEW

#143 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by LBVIEW »

SmokingMan wrote:Ako se vodimo tom logikom,i uzemou obzir da je veliki broj građana Afganistana neobrazovan,a onda za talibane pokušavamo tražiti neki alibi?Nema smisla...
Uvijek dvostruki arsini, a ovaj put razlog vise je i to sto je ludjak nafilovan ideologijom serpske cetnicke dijaspore.
Treba australijska policija procesljati srpska udruzenja tamo, vjerovatno, pored oruzja, otkriju i pokojeg ratnog zlocinca.
Milenkov buraz

#144 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Milenkov buraz »

mirsek wrote: Mnogo utice. Laksa manipulacija od pametnijih i u dosta slucajeva zlokobnijih od samo izvrsioca.
Karadžić je bio doktor, cijenjen i ugledan u onome što je radio kroz svoju profesiju. Edukacija tu ne igra presudnu ulogu.
seoBIH

#145 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by seoBIH »

Jesam upoznat sam, jer sam prošao malo vise. Ali ni na kraj pameti kada sam vidio ovu patnju nije mi bilo da pomislim i identificiram sa nekim narodom. Jednostavno sam bio toliko sokiran kada vidjeh sta čovjek čovjeku može uraditi.

Onda sam se zeznuo I počeo citati komentare i u "našim" ljudima vidio četnike, koji bi najsretnij bili da je to 'neko anamo'. U ovakvim trenucima, par sati nakon događaja o tome polemisati., stvarno ne znam koju riječ upotrijebiti.

U svemu ovome ne vidim koliko smo bolji od onih koji se nasladjuju kada ovakav zločin uradi neko ko se naziva muslimanom, jer i oni odmah izjednačavaju i povezuju sa nekim narodima.
k3ngur

#146 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by k3ngur »

Zasad potvrdjeno 41 ubijeno u prvoj dzamiji, 7 u drugoj dzamiji, 1 umro u bolnici ukupno 49 dok je ranjenih 49.
mirsek

#147 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mirsek »

Milenkov buraz wrote:
AleksoMKD wrote:
Milenkov buraz wrote:

Sad mu citam "manifest"
Imaš na slici, to što si ti postavio je nosio oko vrata zajedno sa tzv. "keltskim križom" Ako je samo rasna motivacija zar misliš da bi poštedio nekog bijelca muslimana u te dvije džamije? :cry: da je samo rasna motivacija valjda bi otišao u neki šoping centar i tamo krenuo da puca po ljudima tamne i tamije boje kože a ne direkt u jednu pa u drugu džamiju. Fakat ne kontam šta time želite dokazati? Da kao kršćanstvo ne poznaje terorizam? :-?
Ma on je htio da se brine za svoj narod, a posto je glup drugi su mu objasnili sta je i gdje je problem. Treba pronaci te druge s kojima se druzio da vidimo ko mu je pricao price za laku noc.
mO k3

#148 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by mO k3 »

a jeli @seo da si gledao video i cuo cetnicku pjesmu kako bi reagovao??
Sta bi kao prvo pomislio
musicman80

#149 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by musicman80 »

Pasta je slusao cetnicke pjesme, pa on ne zna nas jezik da razumije sta ta pjesma znaci. Pise u Telegraphu u i na CNN-u da je policiji rekao da je bio inspirisan brejvikom.

https://www.telegraph.co.uk/news/2019/0 ... -inspired/

https://edition.cnn.com/2019/03/14/asia ... index.html
Fudo387

#150 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch

Post by Fudo387 »

Znaci, ravnogorski, velikosrpski projekat ima instalirane cetnicke teroristicke celije po australiji i novom zelandu.
Ocekujem da se doticni ispita i utvrdi kakve veze ima sa vlastima u Beogradu, i dodikovim rezimom u Banjaluci.
Osmica druze, na tebe je red. Samo ostro.
Post Reply