Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
-
hAZNADAR
#126 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pokusaj drugi. Da li je iko primijetio nesto u izjavi potparola SNSD Radovana Kovačevića konto četnika u Visegadu?
"Bez obzira na sve nijanse, ja ne mogu da ne napišem da me je sramota činjenice da se u mojoj državi Republici Srpskoj, postrojavaju bilo kakvi četnici",
Malo na stranu Bakira, komunjare, drzavu, oslobadjanje Visegrada, Hrvate,..... ono fakat,.. da li je ova izjava za pohvalu ili sadrzi nesto sto je takodjer za osudu i sto nebi trebalo proci nezapazeno?
"Bez obzira na sve nijanse, ja ne mogu da ne napišem da me je sramota činjenice da se u mojoj državi Republici Srpskoj, postrojavaju bilo kakvi četnici",
Malo na stranu Bakira, komunjare, drzavu, oslobadjanje Visegrada, Hrvate,..... ono fakat,.. da li je ova izjava za pohvalu ili sadrzi nesto sto je takodjer za osudu i sto nebi trebalo proci nezapazeno?
- SaraFina
#127 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Dim iz Moje Lule wrote:Ne lupetaj nisi bila u ratu a hafis zna kakve su zatvore hosovci imali u Mostaru, tj lokacija vojna bolnica i sadašnji mepas, bilo je unutra i žena i djece i beba a sve civili tj dojučerašnji građani Mostara, komšije i prijatelji koji nikoga i nikome zlo napravili nisu a tvoj blaž ih je potrpo u logor.SaraFina wrote:
Pokojni Blaž je bio HOS-ovac.Inače lik je bio sklon hrvatsko - bošnjačkom savezništvu
Ja ga ne opravdavam. Kažem da je bio korisna politička i vojna figura u tadašnjem savezništvu protiv velikosrba..
Na početku agresije. Gdje su paravojne formacije i JNA u naletu osvojile oko 70% teritorija.
I posljedice po HR ne mogu biti lošije, nego jesu. Sa presudama Praljku i šestorki. Te vojnom i političkom vrhu s Tuđmanom.
-
Hafis
#128 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ma pusti je. Nek dipli gluposti, ionako to do nje dopire.Dim iz Moje Lule wrote:Ne lupetaj nisi bila u ratu a hafis zna kakve su zatvore hosovci imali u Mostaru, tj lokacija vojna bolnica i sadašnji mepas, bilo je unutra i žena i djece i beba a sve civili tj dojučerašnji građani Mostara, komšije i prijatelji koji nikoga i nikome zlo napravili nisu a tvoj blaž ih je potrpo u logor.SaraFina wrote:
Pokojni Blaž je bio HOS-ovac.Inače lik je bio sklon hrvatsko - bošnjačkom savezništvu
voplio bih da se zatekla u koži neke Nataše ili Olje u ljeto 92., pa da vidi što su borci u crnom za slobodnu BiH
-
Hafis
#129 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Što je najgore niti jedan jedini nije nigdje poginuo (osim u međusobnom propucavanju oko televizora i namještaja).Dim iz Moje Lule wrote:pusti je hafa nije normalna šta piše ili je zla, zna se šta su hosovci radili po hercegovini srbima ko im je šaka dopao nije živ izašao a neznam da su se iživili i na jednom rezervisti ili četniku sve civili, žene i djeca od tasovčića, preko počitelja, mostara itd pobili su sve ko zečeve.Hafis wrote: Čuješ.
Nemaš pojma o kome govoriš i što su ti ljudi bili i što su sve drugima ljudima radili.... Neću dalje, stvarno nema smisla...nigdje veze, gori ja od tebe.
E jedino kada su nakon Blažove smrti otpremljeni u jesen 92 u Posavinu u pomoć. E onde se već i ginulo.
- MarshalDodik
#130 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
(A opet mogu iskoristi floskulu da su porazini, a pogotovo posramljeni i ponizeni kako je dolikovalo zbog mali milion razloga onda bi sve ovo bilo nemoguce )SaraFina wrote:MarshalDodik wrote:To je to. Samo ne bih se slozio da su bas pobijedili jer bi to znacilo da su ovi drugi bas izgubili, a to nije najtacnije.ljevoruki wrote:Nece, a i zasto bi to radili?
Nisu vojno porazeni, dapace, pobijedili su i imaju svoju drzavu u drzavi.
Tamo gdje su vojno porazeni, Hrvatska, ne mogu raditi ovakve stvari.
Ja bih tu iskoristio novi termin a to da je kompletan rezultat rata ustvari "pirov remi"
Dobro za devedesete... Neka bude pat pozicija..
Ali Srbi inače ističu da su u drugom svjetskom ratu bili na pobjedničkoj strani? Dakle partizani...
Kakvo je onda ovo revitaliziranje fašizma?
Kako možeš se pozvati na žrtve u Jasenovcu nakon ovakvih gafova?
Ma politicari su to, nema tu obraza. I to ne bilo kakvi politicari- vec srpski politicari.
Oni vec dugo jasu na dva sedla i sjede istovremeno na vise stolica. Padom Milosevica i "dolaskom demokratije" shvacene na balkanski nacin tada je omoguceno da i zvanicna politika za svoje potrebe paralelno njeguje i partizane i cetnke.
- SaraFina
#131 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Hafis wrote:Ma pusti je. Nek dipli gluposti, ionako to do nje dopire.Dim iz Moje Lule wrote:Ne lupetaj nisi bila u ratu a hafis zna kakve su zatvore hosovci imali u Mostaru, tj lokacija vojna bolnica i sadašnji mepas, bilo je unutra i žena i djece i beba a sve civili tj dojučerašnji građani Mostara, komšije i prijatelji koji nikoga i nikome zlo napravili nisu a tvoj blaž ih je potrpo u logor.SaraFina wrote:
voplio bih da se zatekla u koži neke Nataše ili Olje u ljeto 92., pa da vidi što su borci u crnom za slobodnu BiH
Ja Blaža nisam opravdala. Ni zločine prema Srbima. Zašto bih? Samo sam rekla da je bio korisna figura... I to stoji... A Praljak i šestorka i njihova zlodjela po Hercegovini su nižerangirana? Beznačajna? Jer se neka Aldijana i Majida zatekle u Stocu i Mostaru? A Ljubica i Olivera su prošle bez posljedica po život?
Koji ste licemjeri.
-
Hafis
#132 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ja nigdje nisam relativizirao ničije zločine. nađi jedan jedini moj post na tu temu.SaraFina wrote:Hafis wrote:Dim iz Moje Lule wrote:
Ja Blaža nisam opravdala. Ni zločine prema Srbima. Zašto bih? Samo sam rekla da je bio korisna figura... I to stoji... A Praljak i šestorka i njihova zlodjela po Hercegovini su nižerangirana? Beznačajna? Jer se neka Aldijana i Majida zatekle u Stocu i Mostaru? A Ljubica i Olivera su prošle bez posljedica po život?
Koji ste licemjeri.
A ti si pokušala relativizirati Kraljevića, i sada kada si se nasuklala na hargiju u tom pokušaju, ideš u drugu relativizaciju, spominješ Praljka i ispade na kraju - ja licemjer.
Ne dao bog da je više takvih ljudi na svijetu kao ti...a žena gotovo i da nema osim par ''aktivistkinja' na FB.
P.S.
Usput, mislim da ti znam identitet. Ne boj se, neću te odati, ali je gore nego što sam u početku mislio.
- madner
#133 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Necemo sad opet o tome ko je gori HOS ili HVO, ima takvih tema vec.
HVO se istakao poslje HOSa u borbi protiv civila.
- SaraFina
#134 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Hafis wrote:Što je najgore niti jedan jedini nije nigdje poginuo (osim u međusobnom propucavanju oko televizora i namještaja).Dim iz Moje Lule wrote:pusti je hafa nije normalna šta piše ili je zla, zna se šta su hosovci radili po hercegovini srbima ko im je šaka dopao nije živ izašao a neznam da su se iživili i na jednom rezervisti ili četniku sve civili, žene i djeca od tasovčića, preko počitelja, mostara itd pobili su sve ko zečeve.Hafis wrote: Čuješ.
Nemaš pojma o kome govoriš i što su ti ljudi bili i što su sve drugima ljudima radili.... Neću dalje, stvarno nema smisla...nigdje veze, gori ja od tebe.
E jedino kada su nakon Blažove smrti otpremljeni u jesen 92 u Posavinu u pomoć. E onde se već i ginulo.
A šta su Praljkovci i ostatak ekipe koji su ubijali Bošnjake Hercegovine bili? Eto ako Blaž ustaša. Šta je Slobodan? Polučetnik/poluujkan? Licemjeri.
Ubijati Bošnjake vam je ok. A ubijati Srbe zločin.
- Kikibombona
#135 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Iskreno, nije me briga za bosnjacko-hrvatsko saveznistvo. Nemam sa tim nista niti zelim imati. Sva ta saveznistva su daleko od mene.SaraFina wrote:Pokojni Blaž je bio HOS-ovac.Inače lik je bio sklon hrvatsko - bošnjačkom savezništvu. A tada na početku srpske agresije i blokada savezništvo s Hrvatima je mnogo značilo. Sve je dolazilo preko HR.
Možda bi i završio u Hagu...Ali ne vjerujem da bi se HR pripisao UZP. Kao u slučaju presude šestorki.
Ali ko zna opet kako bi se stvari razvijale... Od Praljka i šestorke te sadašnjih posljedica i presuda, sigurno ne bi moglo biti gore po HR. Čak i Srbija se "izvukla" po pitanju BiH i agresije. Koja je neupitna.
Malo realnosti nije na odmet.
Ustaski rezim je pocinio genocid. Pogledaj koliko su nevinih ljudi pobili. Niko nikad na ovoj zemlji nije pobio vise ljudi od ustasa.
Blaz Kraljevic je ustasa sa dna kace. Isti je kao cetnicka zgadija iz Visegrada. Sve dok Blaz Kraljevic i Slavko Aleksic, kao i Mustafa Busuladzic, ne budu tretirani jednako, kao iskonsko zlo, od zakona za govor mrznje nece biti nista.
Podrska za Blaza Kraljevica je pisanje po destinama hiljada nevinih zrtava iz Jasenovca. Ja preko toge ne mogu preci. Popisam se na grob Blaza Kraljevica, na slovo U.

- SaraFina
#136 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
madner wrote:Necemo sad opet o tome ko je gori HOS ili HVO, ima takvih tema vec.
U pravu si.
-
Fudo387
#137 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
A divi stovatelja lika i djela Prlica i ostalih, sho ih je dobrila spucala... 
- madner
#138 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Mustafa je kvisling, ali ne ide u istu recenicu.
Tacno je da je NDH (ne samo ustase) uradila najgore zlocine na ovim prostorima. Tacno je i da je dio Bosnjaka bio dio te NDH.
Medjutim za razliku od susjeda, odmakli su se od te ideologije.
Tacno je da je NDH (ne samo ustase) uradila najgore zlocine na ovim prostorima. Tacno je i da je dio Bosnjaka bio dio te NDH.
-
hAZNADAR
#139 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Kako li dodjosmo do 'osovaca - sam Bog zna.
- SaraFina
#140 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Kikibombona wrote:Iskreno, nije me briga za bosnjacko-hrvatsko saveznistvo. Nemam sa tim nista niti zelim imati. Sva ta saveznistva su daleko od mene.SaraFina wrote:Pokojni Blaž je bio HOS-ovac.Inače lik je bio sklon hrvatsko - bošnjačkom savezništvu. A tada na početku srpske agresije i blokada savezništvo s Hrvatima je mnogo značilo. Sve je dolazilo preko HR.
Možda bi i završio u Hagu...Ali ne vjerujem da bi se HR pripisao UZP. Kao u slučaju presude šestorki.
Ali ko zna opet kako bi se stvari razvijale... Od Praljka i šestorke te sadašnjih posljedica i presuda, sigurno ne bi moglo biti gore po HR. Čak i Srbija se "izvukla" po pitanju BiH i agresije. Koja je neupitna.
Malo realnosti nije na odmet.
Ustaski rezim je pocinio genocid. Pogledaj koliko su nevinih ljudi pobili. Niko nikad na ovoj zemlji nije pobio vise ljudi od ustasa.
Blaz Kraljevic je ustasa sa dna kace. Isti je kao cetnicka zgadija iz Visegrada. Sve dok Blaz Kraljevic i Slavko Aleksic, kao i Mustafa Busuladzic, ne budu tretirani jednako, kao iskonsko zlo, od zakona za govor mrznje nece biti nista.
Podrska za Blaza Kraljevica je pisanje po destinama hiljada nevinih zrtava iz Jasenovca. Ja preko toge ne mogu preci. Popisam se na grob Blaza Kraljevica, na slovo U.
Obzirom na velikisrpsku agresiju i progon.. ja bi pristala potpisati savezništvo i sa crnim vragom devedesetih.
Ako su ti poznati obimi progona i mržnje, masovnih silovanja te egzikucija i genocida... ne bi trebao stavljati znak pitanja na tu odluku.
-
Hafis
#141 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Vidim ja gdje ovo vodi.
Vrijeme je za odlučne poteze. Sarafina, na tebe je red!
Vrijeme je da otvoriš novu temu s pozivom na bojkot srpske robe i srpskih distributera u BiH, inače će ova pojava uzimati sve više maha.
P.S.
Normalno, onaj bojkot hrvatske robe ostaje do daljnjeg.
Vrijeme je za odlučne poteze. Sarafina, na tebe je red!
Vrijeme je da otvoriš novu temu s pozivom na bojkot srpske robe i srpskih distributera u BiH, inače će ova pojava uzimati sve više maha.
P.S.
Normalno, onaj bojkot hrvatske robe ostaje do daljnjeg.
Last edited by Hafis on 11/03/2019 16:56, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#142 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Aaaa, ovaj wannabe djeronimo je stari poznanik.
Ne vrijedi trositi bajtove, nece dugo.
Ne vrijedi trositi bajtove, nece dugo.
- SaraFina
#143 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Dim iz Moje Lule wrote:ŠTA JE U PRAVU pa braniš hosovce i njihove zločine uz opasku da su bili korisni bošnjačko-hrvatskom savezu, STOKOSaraFina wrote:madner wrote:Necemo sad opet o tome ko je gori HOS ili HVO, ima takvih tema vec.
![]()
U pravu si.
Branim pravo svog naroda na opstanak. Pa i sa savezništvom sa crnim vragom. Da.
Javite se ti i Hafis kad osudite Praljka i šestorku. Pa mi spočitavajte moju opasku.
Last edited by SaraFina on 11/03/2019 16:57, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#144 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Bosnjaci da. Hrvati...ne bas. Recimo djelimicno ali su ustaske ideje itekako jos tu. Inace sva ta govna je tito sklonio ali dosle devedesete i buja od tadmadner wrote:Mustafa je kvisling, ali ne ide u istu recenicu.
-
Bodkin
#145 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Pricamo o danas, 2019Dim iz Moje Lule wrote:PA 50% HOSOVACA SU BILI BOŠNJACI hoćemo imenima da ih pišem, pa više si na francuzicama bošnja mogo vidit U nego kod hrvataBodkin wrote:Bosnjaci da. Hrvati...ne bas. Recimo djelimicno ali su ustaske ideje itekako jos tu. Inace sva ta govna je tito sklonio ali dosle devedesete i buja od tadmadner wrote:Mustafa je kvisling, ali ne ide u istu recenicu.
- SaraFina
#146 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Ja smatram da su Bošnjaci u situaciji u kojoj su bili devedesetih, imali pravo potpisati savez s nacističkom Njemačkom da opstanu.
I stojim iza toga.
Ne branim ni Blaža ni Hos. Kad kažem da su bili korisni saveznici u to vrijeme.
A pogotovo njihove zločine prema Srbima. I .
I stojim iza toga.
Ne branim ni Blaža ni Hos. Kad kažem da su bili korisni saveznici u to vrijeme.
A pogotovo njihove zločine prema Srbima. I .
- Kikibombona
#147 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Niko ne kaze da su isti. Ne postoje dva ista covjeka na svijetu.madner wrote:Mustafa je kvisling, ali ne ide u istu recenicu.
Ovdje se radi o tome da svi navedeni trebaju biti na crnoj listi. Ili svi ili niko.
Licemjerno je relativizovati notornog ustasu Blaza Kraljevica i osudjivati cetnike iz Visegrada. Cirkus, nema smisla. Treba sada ustase dijeliti na pozeljne i nepozeljne. Pljuvanje po zrtvama genocida i ostalim zrtvama fasisticko-nacisticke idelogije zla.
- BHCluster
#148 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Poprska njih @SaraFina k'o Ron Jeremy onu Kimberly Halsey u Houston 620.Fudo387 wrote:A divi stovatelja lika i djela Prlica i ostalih, sho ih je dobrila spucala...
- SaraFina
#149 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Vratimo se temi. Hvala.
-
Hafis
#150 Re: Hoće li ikada politički vrh Srbije, RS i SPC učiniti korak ka osudi četništva?
Evo ga.https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... /190311121
NAKON SKUPA U VIŠEGRADU
Vlada KS podnijela krivičnu prijavu protiv pripadnika četničkog pokreta
Ovo će proći kao i prijava DF-a protiv ona 4 člana CIK-a, u kojoj stoji čak da su ''navedeni članovi CIK-a počinili i krivično djelo poricanja genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina utvrđenih odlukama Međunardnog suda pravde', i normalno da će prijava biti nabijena na neku stvar.
Jednostavno, ne postoji zakonsko uporište za ovakve tužbe. Tako je bilo i nedavno u Mostaru gdje je Štefica Galić prijavila nepoznate počinitelje koji su stavili zastave HB tijekom proslave osnivanja iste. Na pritisak javnosti, Sud je ekspresno odgovorio odbacivši prijavu i obrazložiši da ne postoji član u krivičnom zakonu na temelju kojeg bi se to moglo procesuirati (usput predasjednik vijeća je bio Bošnjak i odmah ga je ulica prozvala ustaškim plaćenikom).
Da postoji zakon o zabranama to bi se riješilo ekspresno. Ovako, psi laju karavani prolaze.
Inače, jako će nam treško ići ovaj zakon o zabranama, obzirom da ne postoji konsenzus ni o praznicima, a taj problem je daleko lakše riješiv, nego ovo.