Pakistan-Indija sukob

Post Reply
Sanjarko

#126 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Sanjarko »

http://nuclearsecrecy.com/nukemap/

Evo simulator. Iako nije bas precizan najbolje, i ima mana, ali nije ni los kao alatka. Pa ko hoce od Klix novinara da uradi simulaciju i da je objavi na portalu. Koliko zrtava, koliko ranjenih.
155_mm

#127 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by 155_mm »

jebi ti to, kad se ona silna govna razlete od detonacije atomke to ce popadati evropljanima po glavama.

em smrdi em radioaktivno.
:D
General War

#128 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by General War »

Vizionar 1985 wrote:Pakistan ima 45 kilotonske a Indija 60 kilotonske bombe.
Sto bi rekli nadrealisti: idealno za ispiranje bora. :mrgreen:
Fudo387

#129 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Fudo387 »

Kakvi su bolidi, promasili bi i bubnili Kinu, onda bi ih ovi satrli i jedne i druge.
Sanjarko

#130 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Sanjarko »

Ma negdje u simulatoru grijesim. Radio sam simulaciju davno Rusko-Americkog nuklearnog rata u kojem bi obje drzave jedna drugu fakticki unistile. Mislim da sam imao i ovdje temu o tome ili nesto tako. Nesjecam se davno sam simulaciju radio.
Fudo387

#131 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:Ma negdje u simulatoru grijesim. Radio sam simulaciju davno Rusko-Americkog nuklearnog rata u kojem bi obje drzave jedna drugu fakticki unistile. Mislim da sam imao i ovdje temu o tome ili nesto tako. Nesjecam se davno sam simulaciju radio.
Nemoguce.
De ponovo.
Bad jesus

#132 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Bad jesus »

155_mm wrote:jebi ti to, kad se ona silna govna razlete od detonacije atomke to ce popadati evropljanima po glavama.

pa ako rikne nuke tamo nema radijacije od silnih govana, nedaj bože posla imat sa tom mrakom FUJ
Sanjarko

#133 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:Kakvi su bolidi, promasili bi i bubnili Kinu, onda bi ih ovi satrli i jedne i druge.
Ma nemaju puno Fudo bombi. Oko 100-tinjak i jedni i drugi imaju. Kina kao oni zajedno. Dok Ameri i Rusi imaju ako se dobro sjecam po 3.000. Smanjili sa 16 i 19 kila na 6 i 9 pa na 3 i jedni i drugi. Vecina su takticke bombe. Sto znaci unistenje prenventivno i jednih i drugih.
Fudo387

#134 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:Kakvi su bolidi, promasili bi i bubnili Kinu, onda bi ih ovi satrli i jedne i druge.
Ma nemaju puno Fudo bombi. Oko 100-tinjak i jedni i drugi imaju. Kina kao oni zajedno. Dok Ameri i Rusi imaju ako se dobro sjecam po 3.000. Smajili sa 16 i 19 kila na 6 i 9 pa na 3 i jedni i drugi. Vecina su takticke bombe. Sto znaci unistenje prenventivno i jednih i drugih.
De ti to izracunaj tamo dokle hajvani mogu dobacit, sto je sigurno sigurno je.
Sanjarko

#135 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma negdje u simulatoru grijesim. Radio sam simulaciju davno Rusko-Americkog nuklearnog rata u kojem bi obje drzave jedna drugu fakticki unistile. Mislim da sam imao i ovdje temu o tome ili nesto tako. Nesjecam se davno sam simulaciju radio.
Nemoguce.
De ponovo.
Ako se dobro sjecam Amerika bi imala oko 250-tak miliona zrtava. Za Ruse se nesjecam.
zrakomlat

#136 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by zrakomlat »

Fudo387 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ma nemaju puno Fudo bombi. Oko 100-tinjak i jedni i drugi imaju. Kina kao oni zajedno. Dok Ameri i Rusi imaju ako se dobro sjecam po 3.000. Smajili sa 16 i 19 kila na 6 i 9 pa na 3 i jedni i drugi. Vecina su takticke bombe. Sto znaci unistenje prenventivno i jednih i drugih.
De ti to izracunaj tamo dokle hajvani mogu dobacit, sto je sigurno sigurno je.
:lol:
General War

#137 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by General War »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo387 wrote:
Nemoguce.
De ponovo.
Ako se dobro sjecam Amerika bi imala oko 250-tak miliona zrtava. Za Ruse se nesjecam.
Pod uslovom da se svi poredaju jedan do drugoga...mada vise bi se zivi patili nego mrtvi.
Rusi bi poopobarali sve americke nuklearke, sace @chellli da se ukljuci u emisiju da objasni i kako :mrgreen:
fakat

#138 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by fakat »

AleksoMKD wrote:Image
:lol: :lol: ovaj brko je legenda. A ja cio zivot gubim vrijeme gledajuci nekakve teske despresivne komade poput drustva mrtvih pjesnika i slicno, ma uzas.

Sjeca li se ko vremena kad su u nekim sarajevskim kinima igrali indijski filmovi? Ja se ko dijete nesto kroz maglu sjecam, to se vene rezale tokom projekcije, nazivi filmova bili poput hitova nasih narodnjaka, "Slusaj majko moju pjesmu", itd ...
Joj, :lol: :lol:
Sanjarko

#139 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Sanjarko »

Ma nesto ovog oruzja bi i zakazalo, promasilo metu i slicno. Kao inace svako oruzje.
bh.tornjak

#140 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by bh.tornjak »

fakat wrote: Sjeca li se ko vremena kad su u nekim sarajevskim kinima igrali indijski filmovi? Ja se ko dijete nesto kroz maglu sjecam, to se vene rezale tokom projekcije, nazivi filmova bili poput hitova nasih narodnjaka, "Slusaj majko moju pjesmu", itd ...

Joj, :lol: :lol:
kako se necu sjecat...
komsiluk mjesec dana plako.....ni za Titom nisu toliko suza prolili
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#141 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Challenger_ »

bh.tornjak wrote:kako se necu sjecat...

Kojih godina/decenija se to dešavalo?
General War

#142 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by General War »

Challenger_ wrote:
bh.tornjak wrote:kako se necu sjecat...

Kojih godina/decenija se to dešavalo?
Osamdesetih, sjecam se matere, persen zaduzi i paloma maramice. :mrgreen:
155_mm

#143 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by 155_mm »

Bad jesus wrote:
155_mm wrote:jebi ti to, kad se ona silna govna razlete od detonacije atomke to ce popadati evropljanima po glavama.

pa ako rikne nuke tamo nema radijacije od silnih govana, nedaj bože posla imat sa tom mrakom FUJ
ma htio sam da kazem da ako oni tamo zaseru da ce i evropljanima da zasmrdi.

tako da se je nadati da ce se sve sto prije smiriti.
Bad jesus

#144 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Bad jesus »

155_mm wrote:
Bad jesus wrote:

ma htio sam da kazem da ako oni tamo zaseru da ce i evropljanima da zasmrdi.

tako da se je nadati da ce se sve sto prije smiriti.
ništa što zeničani neće podnjet oni žive u radijaciji ima 100 godina
Maraschino

#145 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Maraschino »

Challenger_

#146 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Challenger_ »

Challenger_ wrote:Image
Evo dodatnih info iz :arrow: Bloomberga.
While flows to the U.S. came to a halt, India became the No. 1 buyer of Venezuelan crude in the first half of February, with imports jumping 66 percent to 620,000 barrels a day. Indian refiners Reliance Industries Ltd and Nayara Energy Ltd, which is backed by Rosneft Oil Co PJSC, are driving the boost.
Uvoz nafte iz Venecule je poslije de facto američke zabrane, u Indiju porastao za 66% i sada izvoz za Indiju prelazi 50% ukupnog izvoza nafte iz Venecuele. Kada se doda da su rafinerije u Indiji koje prerađuju "tešku" venecuelansku naftu u osnovi (većinsko) rusko vlasništvo (Rosnjeft) te da je ovaj "boost" ruska ekonomsko-politička stvar, stvari, moguće, postaju jasnije.

Bombaški napad na daljinsko upravljanje?
Bad jesus

#147 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Bad jesus »

gledo sam neki dan neku američku tv, i tema emisije je bila miševi teroristi, dakle radi se o obučenim miševima na koje zakače malo eksploziva a služe da se uvlače u male rupe i cijevi i na taj način nešto po kanalizacijama čiste što nije moguće uraditi na tradicionalne načine, da vidiš vojska miševa, da te strah uhvati.
Fudo387

#148 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Fudo387 »

Ma haj sve,
Al, satelit krava voza okolo,
Stvarno su kraljevi.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#149 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Bobi »

Bad jesus 14 dana out :shock:
Challenger_

#150 Re: Pakistan-Indija sukob

Post by Challenger_ »

Hajde da zaokružim špekulaciju.

- U vremenu temeljno poljuljanih američko-ruskih odnosa, dešava se aktuelna priča oko Venecuele. USA vrše pritisak na svjetsko tržište nafte da se ne kupuje nafta u Venecueli, računajući na pogubne efekte osiromašenja stanovništva. Manje-više svi se povlače dok Kremlj, preko većinski državnog Rosnjefta, pojačava uvoz nafte iz Venecuele u rafinerije u Indiji sa ciljem da olakša vladi Bolivarske Republike. Takva operacija otežava namjere Vašingtona da ruši "režim" u Karakasu i ova operacija ne prolazi nezapaženo. Vrši se pritisak na New Delhi ali bez uspjeha. Onda "agencije" posežu za 40 godina građenim vezama u Pakistanskom džihadističkom podzemlju i dešava se bombaški napad na indijske vojnike u kojima ginu 44 osobe.

Ovaj napad je bio okidač eskalacije kojoj svjedočimo.

Ako je špekulacija osnovana, ovo je poruka koja bi trebala da prisili Delhi da više ne kupuje naftu u Venecueli.
Post Reply