Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!Prenj wrote:Nadam se da si isto tako bio principijelan u svom protestu i kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je definitivno bio obavezan da nesto radi i koji je jos u aprilu 1992. zbrisao u Tursku.Zreli wrote:mIRCerka wrote: sasvim slucajno znam dosta o njemu.....i samo ti kazem da si zgrijesio sad, ali neznanje ti se moze oprostiti...ali bi trebao da skies hamove sa ociju i skontas da ako neko nije ZA aliju ne znaci da je ZA slobu ili franju..
neki ljudi vide mimo ta tri polja, mimo te tri boje...
Bas lijepo sto si mi oprostila.
Ma, tip se ufuro, kao on zna, ko je vise stete napravio kome i tako dalje.
Shvati jednu stvar: zlocin ne cini samo onaj ko nesto uradi, nego i onaj ko nesto ne uradi, a imao je obavezu da to uradi. Zamisli ti si beba i mama te ostavi bez hrane tri dana. Pa, naravno da bi svako rekao da je kriva. Tako je i sa Bregom. On je napravio propust i on je kriv.
Ali gdje ce neko 'nas' i jos Muhamed jos za nesto biti kriv ...
BIJELO DUGME: Zelene beretke traže otkazivanje koncerta!!!
Moderator: _BataZiv_0809
-
Zreli
Last edited by Zreli on 13/06/2005 13:26, edited 1 time in total.
-
Zadig
Ma prije ce me zena ubiti shto senlucim s tobom, nego zbog njakieh konceratanemoj da te vide blizu mene, ode i tvoja reputacija...jos ce reci da si isao na koncert Riblje Corbe pa ces biti gori od mene koja sam isla na Merlina i ici cu na Dugme....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nista od shenluka, to zaboravi...Zadig wrote:Ma prije ce me zena ubiti shto senlucim s tobom, nego zbog njakieh konceratanemoj da te vide blizu mene, ode i tvoja reputacija...jos ce reci da si isao na koncert Riblje Corbe pa ces biti gori od mene koja sam isla na Merlina i ici cu na Dugme....
![]()
- Alfons Kauders
Ako se ne varam neprijavljivanje krivicnog djela predstavlja - krivicno djelo...rajvosa wrote:zapadnjak wrote:...Iz pouzdanih izvora saznajem da je odredjena grupa pripremila na desetine suzavaca za koncert koji ce biti ispaljivani u i oko stadiona...
Vjerujem da imaju tu opciju u igri....Ako to zaista urade onda ih sve treba pokokati do posljednjeg.....
Pazi da ne odsviras Zenica blues...
-
Prenj
Prvo molim odgovor, da li si protestvovao ili ne?Zreli wrote:Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo.Prenj wrote: Nadam se da si isto tako bio principijelan u svom protestu i kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je definitivno bio obavezan da nesto radi i koji je jos u aprilu 1992. zbrisao u Tursku.
- Alfons Kauders
"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
- Alfons Kauders
mIRCerka wrote:car-x wrote:jebo vas brega![]()
![]()
![]()
![]()
jeste da se ne slazemo cesto, ali iskreno da ti kazem, ovo je najpametnije sto procitah danas
Ja svo vrijeme cekam da neko napise ili to, ili "Jebo vas Alija!"
-
car-x
e moj alfonse, vec sad se ne zna "ko je svinja, a ko covjek"..Alfons Kauders wrote:"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
-
Zreli
Prenj wrote:Prvo molim odgovor, da li si protestvovao ili ne?Zreli wrote:Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo.Prenj wrote: Nadam se da si isto tako bio principijelan u svom protestu i kada se u grad vratio Muhamed Cengic, potpresjednik vlade uoci rata, koji je definitivno bio obavezan da nesto radi i koji je jos u aprilu 1992. zbrisao u Tursku.
To je svjedno, jer i da jesam i da nisam, to ne mjenja na ovoj stvari nista. Ako je on u krivu, to ne znaci da Brega ima pravo da bude u krivu. A, protiv koga sam ja protestvovao to nema veze, ja mislim da sam protestvovao negdje za sankom, rekao sam kako moze supak je bio u isatanbulu u Ramadi sa 6 zvjezdica i vikao da je o predsjednik vlade, krao pare i sad je opet ovdje pjeva borbene. Ovo zadnje nema veze sa temom.
Last edited by Zreli on 13/06/2005 13:36, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
Jasta. Zna se i ko je svinja a ko krmak.car-x wrote:e moj alfonse, vec sad se ne zna "ko je svinja, a ko covjek"..Alfons Kauders wrote:"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
-
mIRCerka
Ja sam svoje rekla sto se Alije tice kad je onaj bosnjacki kongres njaoke po forumu....i ne volim kad ga diraju....Alfons Kauders wrote:mIRCerka wrote:car-x wrote:jebo vas brega![]()
![]()
![]()
![]()
jeste da se ne slazemo cesto, ali iskreno da ti kazem, ovo je najpametnije sto procitah danas![]()
cini mi se da ce sada biti ono SVE IZ INATA .... a ne obazirem se na ove papke iz Svice, Luxemburga i ostalih krajeva....
ovdje njajuke a onda se ufate diskoteke, Seke i opsa..
"mesaju crnu i zlatnu"....
-
Prenj
Alfonse, tek si sad nadrljao ...Alfons Kauders wrote:"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
Ovo citiranje vlaske zivotinje u pozitivnom svjetlu ce im biti krunski dokaz da ti ni Francekova slika nije mrska.
- Alfons Kauders
For the record, nije bosnjacki vec bosanski. A kod nas je uvijek sve iz inata. I inat je iz inata !mIRCerka wrote:Ja sam svoje rekla sto se Alije tice kad je onaj bosnjacki kongres njaoke po forumu....i ne volim kad ga diraju....Alfons Kauders wrote:mIRCerka wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
jeste da se ne slazemo cesto, ali iskreno da ti kazem, ovo je najpametnije sto procitah danas![]()
cini mi se da ce sada biti ono SVE IZ INATA .... a ne obazirem se na ove papke iz Svice, Luxemburga i ostalih krajeva....
Ja mislim da mesaju belo i zuto.
-
Prenj
Nije to nimalo svejedno.Zreli wrote:Prenj wrote:Prvo molim odgovor, da li si protestvovao ili ne?Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo.
To je svjedno, jer i da jesam i da nisam, to ne mjenja na ovoj stvari nista. Ako je on u krivu, to ne znaci da Brega ima pravo da bude u krivu. A, protiv koga sam ja protestvovao to nema veze, ja mislim da sam protestvovao negdje za sankom, rekao sam kako moze supak je bio u isatanbulu u Ramabi sa 6 zvjezdica i vikao da je o predsjednik vlade, krao pare i sad je opet ovdje pjeva borbene.
Slozices se da nas je vise kostalo njegovo nego Bregino necinjenje, pa niko ni glasa protiv kada se vratio, ni beretke ni Avaz, ... niko.
Da je samo Muhamed Cengic bio jedini lik koji je rat posmatrao iz hladovine ...
O Delimustaficu i njegovom paktiranju sa cetnicima, mogle bi se knjige napisati ...
I opet, kada se vratio, u gradu Sarajevu, niko ni glasa protiv nije pustio.
- Alfons Kauders
Jesam propo.mIRCerka wrote:Prenj wrote:Alfonse, tek si sad nadrljao ...
Ovo citiranje vlaske zivotinje u pozitivnom svjetlu ce im biti krunski dokaz da ti ni Francekova slika nije mrska.
![]()
![]()
Alfonse![]()
Vlaska zivotinja i pisac engleski cafir...
Uvjeren sam da Zivotinjsku farmu treba uvesti u lektriru, i da se niko ne bi smio regostrovati kao glasac a da ne procita gore citirano djelo...
-
Prenj
Bojim se da bi jedno drugo djelo istog cafira bilo u ovom trenutku puno primjerenije ...Alfons Kauders wrote:Jesam propo.mIRCerka wrote:Prenj wrote:Alfonse, tek si sad nadrljao ...
![]()
![]()
Alfonse![]()
![]()
Vlaska zivotinja i pisac engleski cafir...
Uvjeren sam da Zivotinjsku farmu treba uvesti u lektriru, i da se niko ne bi smio regostrovati kao glasac a da ne procita gore citirano djelo...
A kad se samo sjetim kako mi je bila smijesna moja zagrebacka jaranica koja je u godinama neposredno iza rata zatvarala prozor prije no sto se usudi da pusti Djoletovu kasetu
A "patriote" nam sada i suzavac spremaju ...
- Fair Life
Ovaj koncert ako se odrzi bio bi dokaz da se moze zajedno... barem pjevati.rei wrote:kakve nebuloze sve necu procitatiEdit wrote:...Problem nije samo u Goranu, nego i u sastavu Bijelog dugmeta. Nema dovoljno "nashih..." ma gdje ce to biti simbol Sarajeva.pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti
![]()
Kao takvi nisu pozeljni nacionalistickim razbijacima BiH. Nije problem Edit u tome sto nema nasih u dovoljnom broju, vec sto ima njihovih... a koji ce nam oni qurac.
Zadnjih se dana sve cesce pitam da li Sarajevo jos uvijek zasluzuje ulogu glavnog administrativnog centra BiH, ili bi to sve trebalo dislocirati u neku normalniju carsiju.
S koncerta bi trebalo direktno otici i izvuci za usi "nase poglavice" i nogom u guzicu im se zahvaliti za sav njih doprinos "ocuvanju" Bosne i Hercegovine.
-
Zreli
sine, ne tamburaj, i ne misli da si filozof.Alfons Kauders wrote:"Sve su zivotinje jednake, samo su svinje jednakije od drugih."Zreli wrote: Muhamed Cengic je dokaz da je Alija spasio Bosnu. Da je Alija bio kao on propala bi Bosna. Ne znam sto se on vratio, i zasto nije osudjen, ali on je sitna dusa sa mnogim vezama i zato je ostao ziv. Osim toga, ako je on kriv i na slobobi, to ne znaci da sada Bregovic treba sa njim u krivu da bude jednak i da ga mi ne okrivljujemo. nema jednostkosti u krivu!
Osnova pravde je da niko nema pravo da trazi da bude jednak u krivu. To bi bilo isto kao kad bi Sefer Halilovic rekao, Mladic je ubijao, a na slobodi je, i oni ga pustili. To ne moze. Kontas?! A, to sa svinjama je smijesno.
Bolje da te brani ova kolegica, koja zna kako tvoja soba iznutra izgleda.
-
joker
Ma ovdje se citava polemika okrenula u pogresnom smjeru. Trebalo je komentarisati da li je ispravan potez Zelenih beretki ili ne. Licno mislim da su pogrijesili sto su svoj gnjev usmjerili na Bijelo dugme kao grupu umjesto da se samo ogranice na Bregovica koji jeste supak i velikosrbin (da ne kazem cetnik) sto potvrdjuju mnoge njegove izjave i postupci.
Ali kad je vec prica otisla u pogresnom smjeru ne treba jos vise zamagljivati stvari. Nije upitno Bijelo dugme. To je nasa grupa i meni je drago da su se okupili (pa makar i zbog para), da ja izlijecim svoje komplekse (kao sto Mircerka rece, cini mi se) sto sam bio mali pa ih nisam mogao gledati nekad prije 20-tak godina. I da udovoljim osjecaju nostalgije. Ali svoditi Bijelo dugme na Bregovica, e to me nervira. Pa i Zelene beretke su tu gresku napravile. A onda su pojedini poluretardirani idioti poceli braniti Bregovica i dizat ga u zvijezde. E to me naljutilo.
Neko pita za Sinana, Sabana, Brenu i ostale, sto se nisu javljali. Pa ko je od njih rodjen u Sarajevu. Oni su nama bili i bice nebitni. Od njih se nije ni ocekivalo da nesto kazu kao podrsku svome gradu. Ali ovi supci (bregovic, kusturica, nele) su nam bili bitni i znacili su nam nesto i to se od njih itekako ocekivalo. Ako nista nama (nama koji smo ostali u gradu svih nacija) bi ta podrska u ratu znacila. Ako nista, onda ono psihicki. I zato ne shvatam zasto se pojedini ljute sto postoji nezadovoljstvo bregovicevim izjavama i povezivanja toga sa njegovim dolaskom. Kazu politiku mjesaju s muzikom. Pa on to prvi radi na perfidan nacin. Jer da nije tako izolovao bi se i kad su Srbiju bombardovali. Ali tada je stao na stranu "zrtve". A '92? Tad su zrtve bile mnogo, mnogo vece, a on je sutio...
Radeljas je u jednom svom postu dobro objasnio...
Ali kad je vec prica otisla u pogresnom smjeru ne treba jos vise zamagljivati stvari. Nije upitno Bijelo dugme. To je nasa grupa i meni je drago da su se okupili (pa makar i zbog para), da ja izlijecim svoje komplekse (kao sto Mircerka rece, cini mi se) sto sam bio mali pa ih nisam mogao gledati nekad prije 20-tak godina. I da udovoljim osjecaju nostalgije. Ali svoditi Bijelo dugme na Bregovica, e to me nervira. Pa i Zelene beretke su tu gresku napravile. A onda su pojedini poluretardirani idioti poceli braniti Bregovica i dizat ga u zvijezde. E to me naljutilo.
Neko pita za Sinana, Sabana, Brenu i ostale, sto se nisu javljali. Pa ko je od njih rodjen u Sarajevu. Oni su nama bili i bice nebitni. Od njih se nije ni ocekivalo da nesto kazu kao podrsku svome gradu. Ali ovi supci (bregovic, kusturica, nele) su nam bili bitni i znacili su nam nesto i to se od njih itekako ocekivalo. Ako nista nama (nama koji smo ostali u gradu svih nacija) bi ta podrska u ratu znacila. Ako nista, onda ono psihicki. I zato ne shvatam zasto se pojedini ljute sto postoji nezadovoljstvo bregovicevim izjavama i povezivanja toga sa njegovim dolaskom. Kazu politiku mjesaju s muzikom. Pa on to prvi radi na perfidan nacin. Jer da nije tako izolovao bi se i kad su Srbiju bombardovali. Ali tada je stao na stranu "zrtve". A '92? Tad su zrtve bile mnogo, mnogo vece, a on je sutio...
Radeljas je u jednom svom postu dobro objasnio...
-
mIRCerka
ja predlazem Tuzlu....jer Sarajevo definitivno ne zasluzuje....Fair Life wrote:Ovaj koncert ako se odrzi bio bi dokaz da se moze zajedno... barem pjevati.rei wrote:kakve nebuloze sve necu procitatiEdit wrote:...Problem nije samo u Goranu, nego i u sastavu Bijelog dugmeta. Nema dovoljno "nashih..." ma gdje ce to biti simbol Sarajeva.pa ko to kaze..... sta se nece prikaciti
![]()
Kao takvi nisu pozeljni nacionalistickim razbijacima BiH. Nije problem Edit u tome sto nema nasih u dovoljnom broju, vec sto ima njihovih... a koji ce nam oni qurac.
Zadnjih se dana sve cesce pitam da li Sarajevo jos uvijek zasluzuje ulogu glavnog administrativnog centra BiH, ili bi to sve trebalo dislocirati u neku normalniju carsiju.
S koncerta bi trebalo direktno otici i izvuci za usi "nase poglavice" i nogom u guzicu im se zahvaliti za sav njih doprinos "ocuvanju" Bosne i Hercegovine.
u Tuzli sam bila svega desetak puta, i tako me je pozitivno iznenadila da sam ostala frapirana...normalnoscu ljudi....
-
car-x
prenj, naravno da nije svejedno.. ali je ocigledno da se ovdje radi o duplim standardima..Prenj wrote:Nije to nimalo svejedno.
Slozices se da nas je vise kostalo njegovo nego Bregino necinjenje, pa niko ni glasa protiv kada se vratio, ni beretke ni Avaz, ... niko.
Da je samo Muhamed Cengic bio jedini lik koji je rat posmatrao iz hladovine ...
O Delimustaficu i njegovom paktiranju sa cetnicima, mogle bi se knjige napisati ...
I opet, kada se vratio, u gradu Sarajevu, niko ni glasa protiv nije pustio.
![]()
![]()
muhamed cengic je razgulio u tursku sa pozicije premijera ili dopremijera ne sjecam se tacno, pomalo hapo lovu i lagodno zivio cijeli rat.. nije se culo nista od njega.. ni da se rat zaustavi, ni da on nesto radi, nista..
al muhamed je muhamed.. osunecen.. musliman.. bosnjak.. pa moze on i da se vrati.. zasto da se ummet rasipa.. dobrodosla je svaka izgubljena ovcica..
ali brega.. goran.. vlah vlaski, neuzubilah.. da se on tek tako vrati u sarajevo.. a nije ni kurcem mrdno za sarajevo dok je isto gorilo i pamtilo.. gluho bilo..
da vidimo sta wikipedia veli na temu licemjerje:
"..Licemjerje ne spada među Sedam glavnih grijeha, no jedan je od češćih grijehova današnjice.
Definira se kao postojanje dvostrukih mjerila, jednih za sebe (odnosno neku odabranu "elitu"), a drugih za ostatak svijeta. Manifestira se na razne načine..."
odabrana elita ce se ionako prepoznati..
-
novalic
ti bi mirci, jedanput zauvijek, trebala da naucis da ne stavljas sve u isto bure, jer jos jedanputa ti kazem, papanluk nije monopol svice, luxemburga i ostalih krajeva.. pogledaj uostalom oko sebe.. i prestani vise da motas zajedno krpe i zakrpe...mIRCerka wrote:Ja sam svoje rekla sto se Alije tice kad je onaj bosnjacki kongres njaoke po forumu....i ne volim kad ga diraju....Alfons Kauders wrote:mIRCerka wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
jebala vas dijaspora, cak i ona sto se fata diskoteke, seke i opsa..
pa ti mesaj