Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#126 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Tomahawk11 wrote: Nisam rekao da je bilo šta od onog netačno.
Nisi ni ti odgovorio na zadnje pitanje koje je sasvim jednostavno.
Odgovorio sam jos na pocetku ove teme, samo sto nisi imao zelju da procitas nego da prvo napadnes.
A i ti ne moras odgovoriti na moje pitanje jer si vec dao odgovor rekavsi da te nijedna od 100 stavki ne tangira tako da tebe ne tangira i ne zabrinjava ubistvo momaka i sto Tuzilastvo namjerno ne radi ili lose radi svoj posao da bi se ubica sakrio, ne tangira te sto smo najsiromasnija zemlja Europe, ne tangira te sto smo peti u svijetu po korupciji, sto majke imaju djeciji doplatak 20 maraka.
Pa sta te tangira i kakav si ti to covjek? :(
_BataZiv_0809 wrote:Ne napada njega niko zbog cinjenica koje je iznio, nego zbog cinjenice da je zdrav prav u po radnog vremena utrosio sat i po na kuknjavu.
Sve i da imam super jebachki posao imao bih isti stav i isto misljenje na koje imam pravo. Da je Dzimi Meknalti placen 5 hiljada maraka mjesecno i dalje bi postojala sve ijedna od 100 navedenih stavki.
Bato, ne spinuj i nemoj ovo pokusat na mene preobratit. Jucer nisi imao stida postavit mi pitanja sto ja nisam dobar jer mi smeta da ovdje zivot ne vrijedi nista. Licemjerniji si od Tomahawka. :( :cry:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#127 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Sve i da imam super jebachki posao imao bih isti stav i isto misljenje na koje imam pravo. Da je Dzimi Meknalti placen 5 hiljada maraka mjesecno i dalje bi postojala sve ijedna od 100 navedenih stavki.
Bato, ne spinuj i nemoj ovo pokusat na mene preobratit. Jucer nisi imao stida postavit mi pitanja sto ja nisam dobar jer mi smeta da ovdje zivot ne vrijedi nista. Licemjerniji si od Tomahawka. :( :cry:
Nije problem u stavu nego cinjenju. Sta ti cinis da ti bude bolje?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#128 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Ja u plocu, ti u klin. Kad ces pobogu shvatit da se ovdje ne radi o meni i o cinjenici sto sam trenutno nezaposlen :-) za momka koji voli toliko da pametuje i predstavlja se nadmocnim mislio sam da si puno pametniji od ovoga.
MarlboroGold

#129 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by MarlboroGold »

Ja mislim da je to ipak do arsenala :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#130 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

Pročitao sam još jednom uvodni post, nigdje nisam našao razlog zašto ne možeš ići vani.
Molim te da me uputiš na taj dio posta.
Nisam rekao da me ne zabrinjava ubistvo niti da me ne tangira x nekih stvari koje si ti tamo naveo. Rekao sam da pokušavam u svemu tome da živim svoj život kao što pokušava i masa drugih ljudi. Ako ti vidiš način da se sve to promijeni, super. Hajmo onda mijenjati. Ja ne vidim. Korumpirano je političko vodstvo sve tri naroda. Korumpirana policija, sudstvo. Ako kojim slučajem budeš na krivom mjestu u krivo vrijeme, najebo si. Svjestan sam ja svega toga. Opet, imam neki život i da ga nemam, okrenuo bih svemu ovom leđa i napustio.

Ne bih se ja složio s tim da te bilo šta napadam. Pokušavam shvatiti šta te drži ovdje.
Ne bih o tome kakav sam ja čovjek. Neka sude oni oko mene.
Uglavnom, kome je trebalo pomoći, a bio sam u prilici, nije ostao uskraćen.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#131 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote:Ja u plocu, ti u klin. Kad ces pobogu shvatit da se ovdje ne radi o meni i o cinjenici sto sam trenutno nezaposlen :-) za momka koji voli toliko da pametuje i predstavlja se nadmocnim mislio sam da si puno pametniji od ovoga.
Ne radi se o tebi a u naslovu teme pise "Ja" :mrgreen:

Dogovori se malo sa sobom sta hoces od nas na ovoj temi.
triconja

#132 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi koji su odrasli u jugoslaviji dje sve bilo "10 puta bolje, od skolstva pa do radnickih prava i zaposlenja" uspjese vako sjebat drzavu :lol: .

Il jugoslavija nije valjala ili oni previse misle o sebi il oboje, nesto je tu sumljivo bel. :lol:
Trico- bio je RAT- :zoka:
A bratstvo i jedinstvo i slicne ublehe? :lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#133 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Ne radi se o tebi a u naslovu teme pise "Ja" :mrgreen:

Dogovori se malo sa sobom sta hoces od nas na ovoj temi.
Pa svaka tema je zapoceta na licnom iskustvu, i pitao sam za vas, a tvoj prvi post je bio "sto to danas nisi dobar". Ovo i previse govori o tome kakav si ti insan. :wink:
Tomahawk11 wrote:Pročitao sam još jednom uvodni post, nigdje nisam našao razlog zašto ne možeš ići vani.
Molim te da me uputiš na taj dio posta.
Rekao sam na pocetku teme, a ne u uvodnom postu. Opet ne citas, a skaces da sto prije odgovoris.
Ovo ostalo nema potrebe komentarisat, vec si rekao da te bol porodice koja je izgubila sina ne zanima, kasno je sad da se vadis.
Hakiz

#134 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Hakiz »

medvjed23 wrote:uvodni post je za mene previše pesimističan, a pesimizam mi nije stran..

volim li svoju domovinu? teško pitanje na koje ne mogu odgovoriti kratko, sa da ili ne..

šta čini domovinu ili bilo koju državu?

1 - državni aparat - njega ne volim, ne funkcioniše dobro, zatrovan je kriminalom i fašizmom..

2 - stanovništvo - ima nas i dobrih i manje dobrih, i pametnih i manje pametnih, i ovakvih i onakvih, pa neke bosance volim, neke ne volim..

3 - teritorij - ima tu (potencijalno) lijepih predjela; šteta što su dobrim dijelom zagađeni..
Najbolji odgovor.

A ima država/sistema koji su bolji za ljude koji u njima žve, ima država sa isto tako lijepom ako ne i ljepšom prirodom, a ljudi svuda ima i dobrih i loših.

Tako da je zaista pitanje šta je to u domovini šta bi trebalo voljeti? Sistem, ljude, prirodu?

Kulturu? Svugdje ima kultura, kakva je takva je.

To što sam rođen ovdje? To je stvar slučaja.

Nit je volim, niti je ne volim.

Rodilo se, ljuljaj ga.
tranquil

#135 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by tranquil »

Tomahawk11 wrote:
Russki wrote:I dalje vi ne vidite problem jel da ?
Da li iko od nas koji pišemo na ovoj temi može reći da radi nešto konkretno po pitanju tog problema?
Šta je po tebi konkretno?

Da li su to mikro-akcije, poput glasanja na svakim izborima?

Da li su to manja, ali vidljiva djelovanja, kao npr. da budeš aktivni član gradskog kulturno umjetničkog društva, i da svojom aktivnošću dižeš nivo kulture grada i države?

Da li su to veći poduhvati, kao npr. da sa drugim ljudima budeš jedan od osnivača i aktivista udruženja građana koje ima za cilj pritisak na bilo koju izabranu vlast u pogledu odgovornosti prema glasačima, i koje je organiziralo relativno vidljive akcije i okupljanja?

U svakom slučaju, dok sam bio u BiH, radio sam sve od navedenog.

Sada ne radim ništa od toga.

A tvoje pitanje je karakteristično za nekoga ko se može totalno isključiti da ga ne dotiču problemi okoline. Fino se isključiš, i onda nema problema, nema potrebe za konkretnom akcijom. Neko će drugi već riješiti. I onda misliš da, poput tebe, niko ništa ne radi na tome i svi samo čekaju da im uređena država padne s neba, a do tada ubijaju vrijeme na forumu kukajući.
Tomahawk11
Globalni moderator

#136 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

Ok, Jimmy, vidim da nema svrhe i smisla pokušati ostvariti konverzaciju s tobom.
Sretno ti bilo :thumbup:
Last edited by Tomahawk11 on 19/02/2019 13:40, edited 1 time in total.
wickerman

#137 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by wickerman »

Drzava je nas neprijatelj number one. Moramo je varat, a kada u suprotnom dodje vrijeme(a doci ce bez sumnje), ona ce biti nemilosrdna prema nama.
Tomahawk11
Globalni moderator

#138 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

tranquil wrote:
A tvoje pitanje je karakteristično za nekoga ko se može totalno isključiti da ga ne dotiču problemi okoline. Fino se isključiš, i onda nema problema, nema potrebe za konkretnom akcijom. Neko će drugi već riješiti. I onda misliš da, poput tebe, niko ništa ne radi na tome i svi samo čekaju da im uređena država padne s neba, a do tada ubijaju vrijeme na forumu kukajući.
Sad će biti da se opet pravdam, ali pod ovim isključenjem mislim da ne liježem i ne ustajem sa mišlju kako je sve zlo i naopako, kako su nam političari ovakvi i onakvi, kako je sudstvo korumpirano, kako je policija ovakva ili onakva.
Doduše, ne kukam po forumu.
tranquil wrote:Šta je po tebi konkretno?

Da li su to mikro-akcije, poput glasanja na svakim izborima?

Da li su to manja, ali vidljiva djelovanja, kao npr. da budeš aktivni član gradskog kulturno umjetničkog društva, i da svojom aktivnošću dižeš nivo kulture grada i države?

Da li su to veći poduhvati, kao npr. da sa drugim ljudima budeš jedan od osnivača i aktivista udruženja građana koje ima za cilj pritisak na bilo koju izabranu vlast u pogledu odgovornosti prema glasačima, i koje je organiziralo relativno vidljive akcije i okupljanja?

U svakom slučaju, dok sam bio u BiH, radio sam sve od navedenog.
Kad si već spomenuo kukanje, konkretno je šta god da poduzimaš u vezi s onim što je uzrok tvoje kuknjave.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#139 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Tomahawk11 wrote:Ok, vidim da nema svrhe i smisla pokušati ostvariti konverzaciju s tobom.
Totalno si nemocan jos od prvog posta kojeg si napisao i onda se sa mnom ne moze ostvariti konverzacija. Vala, i bolje, zabrinuo bih se kakav sam ja to covjek pa sa mnom konverzaciju ostvaruje insan kojem je svejedno sto danas sutra neko moze ubit njegovo ili necije drugo dijete i da ne odgovara za to.

Bye Felicia
Fudo387

#140 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Ne napada njega niko zbog cinjenica koje je iznio, nego zbog cinjenice da je zdrav prav u po radnog vremena utrosio sat i po na kuknjavu.
:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#141 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

Jimmy McNulty wrote:
Tomahawk11 wrote:Ok, vidim da nema svrhe i smisla pokušati ostvariti konverzaciju s tobom.
Totalno si nemocan jos od prvog posta kojeg si napisao i onda se sa mnom ne moze ostvariti konverzacija. Vala, i bolje, zabrinuo bih se kakav sam ja to covjek pa sa mnom konverzaciju ostvaruje insan kojem je svejedno sto danas sutra neko moze ubit njegovo ili necije drugo dijete i da ne odgovara za to.

Bye Felicia
Bezobrazan si, malo je reći.
Još ću na kraju ispasti i ubica :roll:

Nek ti bude satisfakcija da si dobio - forumsku raspravu.
Da si ti, čestiti čovjek, provalio jednog nečovjeka i ubicu tuđe djece. Aferim!
triconja

#142 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

Cuj sta radis za poboljsanje stanja, pa pljujem jugoslaviju i generaciju koja nas zavali koliko god mogu, ha ja :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#143 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Pa svaka tema je zapoceta na licnom iskustvu, i pitao sam za vas, a tvoj prvi post je bio "q to danas nisi dobar". Ovo i previse govori o tome kakav si ti insan. :wink:
.
Pa to ti je iskrenije od ovih sto te šatro podrzavaju :mrgreen:

I da te ispravim: prvi post mi je bio konstatacija da imas vremena na pretek :mrgreen:
The 51st State

#144 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by The 51st State »

kad bi neka budala nasla vremena da jednu po jednu stavku demontira i da suvislo objasnjenje, uzrok i posljedicu, da li bi ti bilo lakse?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#145 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Aferim. I ja kazem. Ovo mi nije nikakva satisfakcija. Pravu cu satisfakciju dobit kad osobe poput tebe, Bate i insomnie budu manjina u bh drustvu. Tada ce ova drzava krenuti naprijed.
Milenkov buraz

#146 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Milenkov buraz »

triconja wrote:Cuj sta radis za poboljsanje stanja, pa pljujem jugoslaviju i generaciju koja nas zavali koliko god mogu, ha ja :lol:
Kamo sreće da je sve tako crno-bijelo.
Fudo387

#147 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

Jimmy McNulty wrote:Aferim. I ja kazem. Ovo mi nije nikakva satisfakcija. Pravu cu satisfakciju dobit kad osobe poput tebe, Bate i insomnie budu manjina u bh drustvu. Tada ce ova drzava krenuti naprijed.
:thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#148 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

Hoće, samo čeka da se Bata i ja pridružimo insomniji, pa da ti povedeš ovu državu u prosperitet.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#149 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Makar sam svjestan svih njenih problema i manjkavosti za razliku od vas kojima je sve uredu i koje nista ne tangira a ja sam budala koja ima vremena na pretek i koja nije dobra.
Fudo387

#150 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:Hoće, samo čeka da se Bata i ja pridružimo insomniji, pa da ti povedeš ovu državu u prosperitet.
Ti i Subara cete nesto opuhat, ako vec niste. 100%. SumLJivi ste k’o insani. :lol:
Fransoa je malverzacije uspjesno prebacio u Tuluz, sad od tamo razvaljiva domovinu daljinskim. :D
Post Reply