"Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post Reply
Maraschino

#126 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Hakiz wrote:Ma, kada već govorimo o ispravljanju ustavnih nelogičnosti. Što više puta raditi isti posao, hajdemo odmah sve. Promijeniti i Ustav.
Može. Uvesti treću administrativnu jedinicu i ukinuti konstutitivnost naroda.
Svi dobivaju i svi gube.
I onda se ljutis sto te ljudi ismijavaju. :lol:

Nego, kace treci?
Hafis

#127 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Maraschino wrote:
Hafis wrote:
Hakiz wrote:Ma, kada već govorimo o ispravljanju ustavnih nelogičnosti. Što više puta raditi isti posao, hajdemo odmah sve. Promijeniti i Ustav.
Svi dobivaju i svi gube.
I onda se ljutis sto te ljudi ismijavaju. :lol:

Nego, kace treci?
E možeš tek misliti kako se ja smijem ovdje kada handrim takve.
Ne znam za taj treći.
Vego, bitnije je zdravlje.. Kad ćeš u Torabija na kontrolu. Je li istina da se te sihire ili kako ih već zovete, ne mogu jednim tretmanom eliminirati?
Kolinda

#128 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Kolega e konačno da se ne slažemo, ja nisam za treću administrativnu jedinicu i to iz jednog pragmatičnog razloga, zašto živjeti od svoga rada kad mogu živjeti na grbači Bihaća, Tuzle, Sarajeva, Zenice...dok oni rade ZH se gradi... :zzzz:
Last edited by Kolinda on 18/02/2019 19:26, edited 1 time in total.
Maraschino

#129 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Maraschino »

Hafis wrote: E možeš tek misliti kako se ja smijem ovdje kada handrim takve.
Ne znam za taj treći.
Vego, bitnije je zdravlje.. Kad ćeš u Torabija na kontrolu. Je li istina da se te sihire ili kako ih već zovete, ne mogu jednim tretmanom eliminirati?
Et vidis ujedas ko pasce i sta onda ocekujes.

Sreca tvoja pa nije hladno ne bi ti imao kad laprdat po forumu.
Hafis

#130 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Hafis wrote:
Svi dobivaju i svi gube.
Kolega e konačno da se ne slažemo, ja nisam za treću administrativnu jedinicu i to iz jednog pragmatični razloga, zašto živjeti od svoga rada kad mogu živjeti na grbači Bihaća, Tuzle, Sarajeva, Zenice...dok oni rade ZH se gradi... :zzzz:
Mada sam ja ono gore napisao u kontekstu priče što bi bilo kada bi bilo, na to nisam u stvarnosti ni u snu pomišljao.
Znam i ja da nas ti gore nabrojeni kantoni hrane i oblače i samo mahnit čovjek reže granu na kojoj sjedi.
Stoga trebamo biti na tom planu jedinstveni: sve i da nas tjeraju da se odvojimo, ili ne dao Bog još i da nam utrape na silu kakav entitet gdje bismo se ovako lijeni i nesposobni još i sami morali hraniti bez njihove pomoći - tu trebamo svi skočiti k'o jedan i graknuti: nećete nas se tako lako riješiti.
zavrzlama

#131 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by zavrzlama »

Mada sam ja ono gore napisao u kontekstu priče što bi bilo kada bi bilo, na to nisam u stvarnosti ni u snu pomišljao.
Znam i ja da nas ti gore nabrojeni kantoni hrane i oblače i samo mahnit čovjek reže granu na kojoj sjedi.
Stoga trebamo biti na tom planu jedinstveni: sve i da nas tjeraju da se odvojimo, ili ne dao Bog još i da nam utrape na silu kakav entitet gdje bismo se ovako lijeni i nesposobni još i sami morali hraniti bez njihove pomoći - tu trebamo svi skočiti k'o jedan i graknuti: nećete nas se tako lako riješiti
sve manje usta za hranit nece biti tesko ishranit gladana usta :D
cim napune 18 odose vani iz kuce koja ih hrani
Last edited by zavrzlama on 18/02/2019 19:45, edited 1 time in total.
Hafis

#132 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

zavrzlama wrote: sve manje usta za hranit nece biti tesko ishranit gladana usta :D
Jest to, samo smo ipak malo previše prohtjevni,ali ja vjerujem u bosanski merhametluk.
zavrzlama

#133 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by zavrzlama »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote: sve manje usta za hranit nece biti tesko ishranit gladana usta :D
Jest to, samo smo ipak malo previše prohtjevni,ali ja vjerujem u bosanski merhametluk.
Patit cemo se skupa takav nam grah pao :D

Par stoja nije neki broj na kuhinjskoj listi :D
Prpa.ba

#134 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Prpa.ba »

Rezidentni gradjani Republike Hrvatske nemaju se sto brinuti - SDA ce uciniti sve da maksimalno relaksira odnose kroz ukidanje principa 1-1-1, dalje razvlascivanje federalnih institucija, blokadu NATO i EU integracija i slicno. :-D
Hafis

#135 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hafis »

Prpa.ba wrote:Rezidentni gradjani Republike Hrvatske nemaju se sto brinuti - SDA ce uciniti sve da maksimalno relaksira odnose kroz ukidanje principa 1-1-1, dalje razvlascivanje federalnih institucija, blokadu NATO i EU integracija i slicno. :-D
Pa ne mora baš sve. Što se tiče načela 1+1+1 to mora ići na bubanj, a za put u NATO i EU, tu smo za, tu nema nikakvih dilema.
Vidiš da nisu baš tako teške odluke.
Jest da će to malo boljeti, mislim na ono načelo 1+1+1, ali to su više krivi mediji koji su narodu to prezentirali kao nekakve univerzalne antifašističke vrijednosti, a u suštini služi za uhljebljivanje likova koji mijenjaju naciju kao čarape a i otvara mogućnost stalne prijetnje izbornog inžinjeringa...ono, teško je odoliti izazovu.
Seyfo

#136 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Seyfo »

Jeste li trojica ili je sve jedan na forumu...onaj Vinko pa Hafis i jos jedan,kako ono bijese...umori li se koji pa drugi preuzme...ko stafetu sto su nosili birvaktile. Dok ih sihiri nisu stigli
Hajlac

#137 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Hajlac »

pemanapemani wrote:Zato je ključno da što više ljudi upadne u etničku matricu koju forsira velikosrpska politika, jer je to najbitnija karika raspada BiH.

Kada kod ljudi ubiješ privrženost Bosni i Hercegovini, a nagnojiš privrženost etniji/narodu, tada si izgradio pogodno tlo za "kompromis". Kako znamo, kompromis je ono stanje u kojem svi nešto dobiju i nešto izgube, odnosno, svi su podjednako zadovoljni/nazadovoljni.

Onda će ići priča kako će tri naroda pojedinačno nešto dobiti, a nešto izgubiti. Hrvati će dobiti zapadnu Hercegovinu, a izgubiti ostatak teritorija, Bošnjaci će dobiti Sandžak, a izgubiti sve ostalo. Srbi će izgubiti Sandžak, ali dobiti pola BiH. To će se umotati u celofan i ispast će historijski dogovor naroda za vječni mir.

Ako kod građana imamo izgrađenu privrženost državi Bosni i Hercegovini, ovaj hipotetički "kompromis" ne bi mogao proći ni u vrtiću, jer bi svima bilo jasno da u "kompromisu" jedino gubi Bosna i Hercegovina, a Srbija i Hrvatska dobijaju.

Zato "patriote" boli briga zbog iseljavanja, boli ih neka stvar što bivši borci umiru od neimaštine, zbog toga je opstruiran povratak u genocidni entitet... Uglavnom, što manje onih koji su krvarili za neku ideju BiH i što manje pametnih i slobodno mislećih ljudi u BiH, to je lakša provedba plana.

Otuda je odjednom SDA uskrsnula kao bošnjačka stranka, a od bosanskohercegovačkog identiteta se odjednom stvara kao neka četvrta strana i državotvornost se svodi u baruštinu etničkih odnosa. Zbog toga je proveden nakaradni popis i izjednačeni pojmovi narod i nacija, da se kojim slučajem neko ne bi dosjetio da bi svi mogli biti nacionalno Bosanci i Hercegovci, a narodno Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Ukrajinci...
:thumbup:

Zato ja uvijek u razgovorima potenciram tu prosto nevjerovatnu zaslijepljenost nacionalizmom toboze bh patriota okupljenih oko SDA osnivackog kadra 1990-e i 1991-e, odnosno tu NESPOJIVOST i POGUBNOST uzdizanja/propagiranja klero-etnickog u politici, u ovako oduvijek kompleksnom drustvu/zemlji.
Oni, pocevsi od Alije i ostale mladomuslimanske bratije, bili su slijepi da vide osnovnu istinu: za Bosnu i Hercegovinu kao zemlju i u ovolikoj mjeri multikulturalno drustvo DESTRUKTIVAN je svaki politicki diskurs koji se ne drzi sekularizma kao protutega onom fasizmu koji je kuhao iz Bg i Zg, pa i Podgorice!
Taj 4C "rucak" koji su poceli kuhati SANU-ovci a Zg objerucke pripomogao svojim "U" zacinima, ne bi mogao u Bosni biti skuhan bez "zrtvenog jarca" onakvog kakvim su plasili i podgrijavali iracionalnu mrznju - "zelenih" babaroga koje po mitinzima vijore *D i crnim zastavama i eto postace im nekakve nove mrske Osmanlije...

TRONOZAC, koji je Bakir Niksicu spominjao, bez trece noge ne bi uspio onoliko nafurati glupi narod na "dahije" i slicne micke paterine do te mjere da krenu u fizicko iskaljivanje svojih iracionalnih strahova i novo-skuhane mrznje!

Btw, cim je krenula prica i prepirka vezano za dvije varijante/trase one brze ceste Sarajevo-Bg, i insistiranje onog despota (kojeg gospodin Dizdarevic pominje) da treba iz Sarajeva ici preko Sandzaka umjesto Tuzle, meni su se upalile iste takve sumnje - da je u pitanju zapravo jedan dio provodjenja tog dugorocnog najmracnijeg plana o prekrajanju granica i "objedinjavanju" 'zelenih' teritorija te definitivnom prepustanju Bosne i Hercegovine fasistima... :twisted: :run:
A svi dobro znamo da doticni despot stalno sastanci i 'konspirira' sa despotom #2 Vucicem...
Last edited by Hajlac on 19/02/2019 08:31, edited 2 times in total.
gazija54

#138 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by gazija54 »

Bosnjake se planski privikava da prihvate entitete i rezultate Genocida i udruzenog zlocinackog poduhvata, da ne spominju zlocine izvedene na njima, kao ono, kako vam vec jednom ne dosadi da cmizdrite. Bosnjacki intelekt je sveden na tamo neke sesire lule i mirisljave tespihe. Jos uvjek nasi istaknuti profesori svoj bosanski jezik,povjest, kulturu svog naroda i zemlje gledaju kao privatnu svojinu, nego li kao povod za nuzno jacanje intitucija, uvezivanje strucnih timova preko kojih bih se sacuvala i afirmisala znanstvena kulturna i duhovna basina Bosnjaka i drzave Bosne i Hercegovina....

Haram bilo svakom Bosnjaku intelektualcu i svakom drugom koji je u mogucnosti a koji nakon zavrsenog Haskog procesa ne okupi tim pravnih strucnjaka i bar pokusa da osporu postojanje Daytonske BiH, jer vec postoji neupitno priznanje drzave B i H od strane EU, vecinskog dijela MZ, USA, i koja je postala clanica UN 92gd. brez Entiteta i brez konstitutivnih ubleha...... :hajmooo:
daddy-kool

#139 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by daddy-kool »

Hajlac wrote:

Btw, cim je krenula prica i prepirka vezano za dvije varijante/trase one brze ceste Sarajevo-Bg, i insistiranje onog despota (kojeg gospodin Dizdarevic pominje) da treba iz Sarajeva ici preko Sandzaka umjesto Tuzle, meni su se upalile iste takve sumnje - da je u pitanju zapravo jedan dio provodjenja tog dugorocnog najmracnijeg plana o prekrajanju granica i "objedinjavanju" 'zelenih' teritorija te definitivnom prepustanju Bosne i Hercegovine fasistima... :twisted: :run:
A svi dobro znamo da doticni despot stalno sastanci i 'konspirira' sa despotom #2 Vucicem...

U svjetlu podjele Bosne koju bi po ovoj teoriji promovisala Turska, autoput prema Sandžaku (koji je takođe Turska ponudila da finansira) poprima punu smislenost.
spreca

#140 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by spreca »

koji je ovo lazov :izet: svoje pleme
spreca

#141 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by spreca »

daddy-kool wrote:
Hajlac wrote:

U svjetlu podjele Bosne koju bi po ovoj teoriji promovisala Turska, autoput prema Sandžaku (koji je takođe Turska ponudila da finansira) poprima punu smislenost.
Bakir i SDA bi drage volje , objerucke, prihvatile Trokutistan kao svoj mali Balijistan samo da smiju...oni bi sami predlozili SA-TZ-Ze ali za sada se jos uvijek boje ....neznam za druge ali u TZ bi ih ostavili bez glave zato na sve nacine se od TZ proba napraviti poslusnik SDA
Kikibombona

#142 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Kikibombona »

animals wrote:Pa ja bi volio da su svi sretni I zadovoljni..
dejton je napravi nepravdu I sad je tesko to ispraviti..
Pa idi se onda zalazi da Srbi budu konstitutivni u Hrvatskoj ako volis da svi budu sretni i zadovoljni. :D

Bosnjaci nece nista dati drage volje. Jedino pod pritiskom.
pemanapemani

#143 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by pemanapemani »

spreca wrote:
daddy-kool wrote:
Hajlac wrote:

Bakir i SDA bi drage volje , objerucke, prihvatile Trokutistan kao svoj mali Balijistan samo da smiju...oni bi sami predlozili SA-TZ-Ze ali za sada se jos uvijek boje ....neznam za druge ali u TZ bi ih ostavili bez glave zato na sve nacine se od TZ proba napraviti poslusnik SDA
Normalno da se boje. Zato ih je bolio kurac za povratnike u genocidni entitet. Zato ih boli briga za iseljavanje. Što manje ljudi koji su skakali po rovovima za BiH i što manje ljudi koji misle svojom glavom, to bolje za ostvarenje velikosrpskih ciljeva.

Ono što se prije 5 godina nije smjelo izgovoriti, danas se sipa sa govornice SDA i pristalice tome plješću.

Cilj je bio da nema opozicije i da svi zajedno pokažemo kako ne možemo funkcionisati ni kad sastavimo Vladu nacionalnog spasa. SNSD odradio svoje, HDZ odradio svoje i čekalo se samo da SDA totalno sjebe opoziciju.

Onda bi rekli kako se sve pokušalo, kako se 30 godina patimo, ali jednostavno ne ide, pa možda ne bi bilo loše, radi budućnosti djece, razmisliti o razdruživanju.
Mi ćemo dobiti djelić Sandžaka, to predstaviti kao pobjedu, a Bošnjake nafilovati kako su napokon ostvarili san i dobili svoju nacionalnu državu, po uzoru na komšije i susjede.
spreca

#144 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by spreca »

pemanapemani wrote:
Normalno da se boje. Zato ih je bolio kurac za povratnike u genocidni entitet. Zato ih boli briga za iseljavanje. Što manje ljudi koji su skakali po rovovima za BiH i što manje ljudi koji misle svojom glavom, to bolje za ostvarenje velikosrpskih ciljeva.

Ono što se prije 5 godina nije smjelo izgovoriti, danas se sipa sa govornice SDA i pristalice tome plješću.

Cilj je bio da nema opozicije i da svi zajedno pokažemo kako ne možemo funkcionisati ni kad sastavimo Vladu nacionalnog spasa. SNSD odradio svoje, HDZ odradio svoje i čekalo se samo da SDA totalno sjebe opoziciju.

Onda bi rekli kako se sve pokušalo, kako se 30 godina patimo, ali jednostavno ne ide, pa možda ne bi bilo loše, radi budućnosti djece, razmisliti o razdruživanju.
Mi ćemo dobiti djelić Sandžaka, to predstaviti kao pobjedu, a Bošnjake nafilovati kako su napokon ostvarili san i dobili svoju nacionalnu državu, po uzoru na komšije i susjede.
Banksy

#145 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Banksy »

spreca wrote:
pemanapemani wrote:

Cilj je bio da nema opozicije i da svi zajedno pokažemo kako ne možemo funkcionisati ni kad sastavimo Vladu nacionalnog spasa.

Upravo tako. I onda se čudimo što se toliko kidiše po NS-u i SDP-u. edit. ( :D) razvalili su im davno dogovoren koncept, a da nisu ni svjesni.
animals

#146 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by animals »

Kikibombona wrote:
animals wrote:Pa ja bi volio da su svi sretni I zadovoljni..
dejton je napravi nepravdu I sad je tesko to ispraviti..
Pa idi se onda zalazi da Srbi budu konstitutivni u Hrvatskoj ako volis da svi budu sretni i zadovoljni. :D

Bosnjaci nece nista dati drage volje. Jedino pod pritiskom.
A sta se time hoce reci dragi gospon,..
dječak sa šibicama

#147 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by dječak sa šibicama »

Nista od komadica sandzaka, prvo sto je sam sandzak podijeljen izmedju Srbije i CG, drugo sto je daj dio raske oblasti gdje zive vecinski Bosnjaci tamo na istoku, uz granicu sa Kosovom. Izmedju famoznog "trokutistana" nalaze se dijelovi RS-a + dio sandzaka gdje zive uglavnom Srbi i Crnogorci, Priboj, Pljevlja, Nova Varos i tako dalje.

Ako je vec tema nekakvo prekrajanje granica. Kojeg vjerovatno nece biti, ali da se internet populacija zabavlja.
pemanapemani

#148 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by pemanapemani »

dječak sa šibicama wrote:Nista od komadica sandzaka, prvo sto je sam sandzak podijeljen izmedju Srbije i CG, drugo sto je daj dio raske oblasti gdje zive vecinski Bosnjaci tamo na istoku, uz granicu sa Kosovom. Izmedju famoznog "trokutistana" nalaze se dijelovi RS-a + dio sandzaka gdje zive uglavnom Srbi i Crnogorci, Priboj, Pljevlja, Nova Varos i tako dalje.

Ako je vec tema nekakvo prekrajanje granica. Kojeg vjerovatno nece biti, ali da se internet populacija zabavlja.
Pa i genocidni entitet je prekinut Distriktom Brčko.

Mi zaboravljamo da imamo posla sa velikosrpskom politikom koja je osmislila etničko čišćenje i "humano preseljenje naroda".

Za ostvarenje cilja je bitno da ta politika ima suradnika u Sarajevu.
animals

#149 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by animals »

pemanapemani wrote:
dječak sa šibicama wrote:Nista od komadica sandzaka, prvo sto je sam sandzak podijeljen izmedju Srbije i CG, drugo sto je daj dio raske oblasti gdje zive vecinski Bosnjaci tamo na istoku, uz granicu sa Kosovom. Izmedju famoznog "trokutistana" nalaze se dijelovi RS-a + dio sandzaka gdje zive uglavnom Srbi i Crnogorci, Priboj, Pljevlja, Nova Varos i tako dalje.

Pa i genocidni entitet je prekinut Distriktom Brčko.

Mi zaboravljamo da imamo posla sa velikosrpskom politikom koja je osmislila etničko čišćenje i "humano preseljenje naroda".

Za ostvarenje cilja je bitno da ta politika ima suradnika u Sarajevu.
Ma da, Crnogorci ce dati, ionako imaju previse teritorija..
kakva podjela, to po onome principu Srbima 50%, ostali nek se glodju..
Point.

#150 Re: "Moraćemo donijeti teške odluke koje se mnogima neće svidjeti"

Post by Point. »

Da sad nude Sandžak Bosni bio bih protiv. To je bolan drugi mentalitet, lično, uopšte ih ne doživljavam kao svoje. Ionako nemaju ništa za ponuditi, sve gole selendare i čaršijice.
Post Reply