Kiosk od 250 hiljada KM

Post Reply
sarajevoxxxx

#126 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Bahatost po pitanju tendera nema granica. Zakon je toliko dao prostora da ti svi kulturno zavuku ruku u džep i uzmu novca koliko im treba bez da trepnu.

Još će te optužiti da nisi patriota, da si izdajnik, itd.

Za ceremoniju otvaranja EYOF-a potrošeno je oko 900 hiljada KM.

Isto tako na tenderu bio samo jedan ponuđač.

Na pitanje novinara Žurnala “na šta ce novac biti potrošen” niko nije dao odgovor.

Možda bi druga firma uradila sve za duplo manje novca.

Na tender se jedna firma prijavila i to firma kojoj je to prvi zvanični posao i koja je otvorena prije godinu dana.

900 hiljada “završeno” sve po zakonu.
Last edited by sarajevoxxxx on 17/02/2019 19:58, edited 1 time in total.
mirza_15

#127 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by mirza_15 »

ortodont wrote:Na sred Times Square-a bi bio jeftiniji. Samo u BiH. :bih:
P.S. Bilo bi fakat interesantno da se neki novinar ili evo, bilo ko drugi, pozabavi ovim, nađe još 2 firme i zatraži ponudu za sličan objekat.
Treba primjetiti da lokacija kioska ne igra ulogu. Izvođač nije kupovao zemlju za razliku, recimo od građevinskih firmi koje kupe zemlju, izganjaju potrebne dozvole i započnu gradnju. I opet kvadrat 1.500, 2.000, 2.500 zavisno od lokacije. Ovi samo prave kiosk.
ortodont

#128 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by ortodont »

mirza_15 wrote:
ortodont wrote:Na sred Times Square-a bi bio jeftiniji. Samo u BiH. :bih:
P.S. Bilo bi fakat interesantno da se neki novinar ili evo, bilo ko drugi, pozabavi ovim, nađe još 2 firme i zatraži ponudu za sličan objekat.
Treba primjetiti da lokacija kioska ne igra ulogu. Izvođač nije kupovao zemlju za razliku, recimo od građevinskih firmi koje kupe zemlju, izganjaju potrebne dozvole i započnu gradnju. I opet kvadrat 1.500, 2.000, 2.500 zavisno od lokacije. Ovi samo prave kiosk.
Baš sam htio da editujem post jer sam provjeravao kakva je priča oko zemlje. Ovo je za istražne organe priča.
Banksy

#129 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Banksy »

Možda se nešto i desi...

Osvrćući se na nedavnu smjenu Midhata Hubijara sa čela Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te prisjećajući se svojih pokušaja da to učini dok je bio premijer KS, Elmedin Konaković objavio je komentar na svom FB profilu:

Momenat kad sam shvatio da se SDA ne može mijenjati iznutra, a dugo sam pokušavao, bio je nalog iz stranke da zaštitim direktora ZOI-a, Midhata Hubijara.

Nakon što sam lično uočio njegove nedozvoljene radnje i aktivnosti, tražili su da povučem izvještaj ZOI za tu godinu, kako ne bi bio oboren. Izvještaj je pao, zastupnici su bili na visini zadatka, čak je i pola SDA kluba glasalo protiv (6 od 12).

Vlada je po zakonu trebala da smijeni Hubijara, ministri su dobili nalog iz stranke da to ne urade. Nismo ga smijenili.

Ja sam napustio SDA, oni su smijenili mene. Hubijar je unaprijeđen na novu poziciju, na čelo Turističke zajednice koju smo reorganizovali i ojačali. Sa mnogo novca na računu.

Napao je gomilom lazi Muzura i Čaluka koji su napravili sjajan posao. Biće narednih dana mnogo informacija o tome šta je radio u TZ.

OO SDA NG je likovao i glasno poručivao kako je riječ o vrhunskom menadžeru i čovjeku. Predsjednik OO i načelnik su bili bas glasni, a znaju oni dobro ko je Hubijar, takve svjesno biraju.

Nije toliko bitan Hubijar, zaista, bitan je ovo primjer i kristalno jasan o kakvom se konceptu radi. Koliko su nam “hubijari” ukrali novca koji je mogao biti utrošen na zapošljavanje mladih, obrazovanje, podršku natalitetu, izgradnji infrastrukture, izdvajanje socijalnim kategorijama, borcima, za sport, kulturu...? Koliko su nam “hubijari” i njihovi zaštitnici osiromašili i oštetili Bošnjake?

Mi to više ne tvrdimo, mi to sad dokazujemo. Mnogo će sličnih dokaza biti dostupno u narednim danima, sedmicama, mjesecima.

Sigurno će zastitnici “hubijara” još glasnije opozoravati na opasnost od Dodika i Čovića, pozivati na jačanje probosanskih snaga i zastitu Bošnjaka.
Mi ćemo sklanjanjem i procesuiranjem “hubijara” i njihovih zaštitnika istinski jačati probosanski blok i štititi Bošnjake ali i sve ostale narode i patriote ove zemlje. U tome se mi suštinski razlikujemo.

Koalicija sa vama? Ni u bunilu!!

Kakav će biti epilog?
Ne znam.
Znam da ova borba vrijedi.

Borba za pravednije društvo, za ostanak mladih u svojoj zemlji, za odgovornost “hubijara” i njihovih zaštitnika.

Narod i pravda, navodi se u komentaru bivšeg premijera Kantona Sarajevo.
GandalfSivi

#130 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by GandalfSivi »

Dvojica likova koji su me pravo pozitivno iznenadili: Konakovic i Skaka.

Nikada ne bih rekao...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#131 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by pici »

Banksy wrote:Možda se nešto i desi...

Osvrćući se na nedavnu smjenu Midhata Hubijara sa čela Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te prisjećajući se svojih pokušaja da to učini dok je bio premijer KS, Elmedin Konaković objavio je komentar na svom FB profilu:

Momenat kad sam shvatio da se SDA ne može mijenjati iznutra, a dugo sam pokušavao, bio je nalog iz stranke da zaštitim direktora ZOI-a, Midhata Hubijara.

Nakon što sam lično uočio njegove nedozvoljene radnje i aktivnosti, tražili su da povučem izvještaj ZOI za tu godinu, kako ne bi bio oboren. Izvještaj je pao, zastupnici su bili na visini zadatka, čak je i pola SDA kluba glasalo protiv (6 od 12).

Vlada je po zakonu trebala da smijeni Hubijara, ministri su dobili nalog iz stranke da to ne urade. Nismo ga smijenili.

Ja sam napustio SDA, oni su smijenili mene. Hubijar je unaprijeđen na novu poziciju, na čelo Turističke zajednice koju smo reorganizovali i ojačali. Sa mnogo novca na računu.

Napao je gomilom lazi Muzura i Čaluka koji su napravili sjajan posao. Biće narednih dana mnogo informacija o tome šta je radio u TZ.

OO SDA NG je likovao i glasno poručivao kako je riječ o vrhunskom menadžeru i čovjeku. Predsjednik OO i načelnik su bili bas glasni, a znaju oni dobro ko je Hubijar, takve svjesno biraju.

Nije toliko bitan Hubijar, zaista, bitan je ovo primjer i kristalno jasan o kakvom se konceptu radi. Koliko su nam “hubijari” ukrali novca koji je mogao biti utrošen na zapošljavanje mladih, obrazovanje, podršku natalitetu, izgradnji infrastrukture, izdvajanje socijalnim kategorijama, borcima, za sport, kulturu...? Koliko su nam “hubijari” i njihovi zaštitnici osiromašili i oštetili Bošnjake?

Mi to više ne tvrdimo, mi to sad dokazujemo. Mnogo će sličnih dokaza biti dostupno u narednim danima, sedmicama, mjesecima.

Sigurno će zastitnici “hubijara” još glasnije opozoravati na opasnost od Dodika i Čovića, pozivati na jačanje probosanskih snaga i zastitu Bošnjaka.
Mi ćemo sklanjanjem i procesuiranjem “hubijara” i njihovih zaštitnika istinski jačati probosanski blok i štititi Bošnjake ali i sve ostale narode i patriote ove zemlje. U tome se mi suštinski razlikujemo.

Kakav će biti epilog?
Ne znam.

Borba za pravednije društvo, za ostanak mladih u svojoj zemlji, za odgovornost “hubijara” i njihovih zaštitnika.

mozda od ovoga ispadne nesto a ne sjasi kurta uzjasi murta
sarajevoxxxx

#132 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

Banksy wrote:Možda se nešto i desi...

Kakav će biti epilog?
Ne znam.

Hrabar i oštar stav. Svaka čast.

I ostali iz “šestorke” isto ovako trebaju nastupiti, beskompromisno i jasno iznositi svoj stav o korupciji.

Sve ostalo je beskičmenjaštvo i kukavičluk.
JThomas

#133 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by JThomas »

pa jel vi mislite da se samo plakati sda mogu platiti iz službenih donacija. ne ide to ni tom hubijaru i on je pijun...
Banksy

#134 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Banksy »

sarajevoxxxx wrote:
Hrabar i oštar stav. Svaka čast.

I ostali iz “šestorke” isto ovako trebaju nastupiti, beskompromisno i jasno iznositi svoj stav o korupciji.

Sve ostalo je beskičmenjaštvo i kukavičluk.
:thumbup:
hizo ramidovic

#135 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by hizo ramidovic »

tako to budne kad svaka fukara hoce da palamudi ocemu nezna ni beknut
prvo i prvo, trebate se informisat kaku se krecu cjene vakih kijoska pa tek onda nesta reknut
drugo, ovo nije obicni kijosk vec namjenski napravljen za ovu lokaciju, a to se vazda vise placa
trece, kvalitet izrdae je taki da u njemu ne puse, ne prokisnjava i moze se ugradit grianje da zimi nije hladno.
cetvrto, nek je vako skup al su ga zato napravili bosnjaci
e sad, ako vam ni ovo nije dosta, onda vama nema pomoci...
Humljanin

#136 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Humljanin »

hizo ramidovic wrote:tako to budne kad svaka fukara hoce da palamudi ocemu nezna ni beknut
prvo i prvo, trebate se informisat kaku se krecu cjene vakih kijoska pa tek onda nesta reknut
drugo, ovo nije obicni kijosk vec namjenski napravljen za ovu lokaciju, a to se vazda vise placa
trece, kvalitet izrdae je taki da u njemu ne puse, ne prokisnjava i moze se ugradit grianje da zimi nije hladno.

Tako je, podržimo domaću proizvodnju :mrgreen:
Trebalo bi endemsku B-H korupciju zaštititi na razini UNECO-a kao svjetsku nematerijalnu baštinu. :bih:
madner

#137 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by madner »

JThomas wrote:pa jel vi mislite da se samo plakati sda mogu platiti iz službenih donacija. ne ide to ni tom hubijaru i on je pijun...
Ima i to, samo ovo je bas freestyle. :D

Na piku kiosk 5000.
Neka je oprema jos 5000, dobijamo faktor IMT od 25.
hizo ramidovic

#138 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by hizo ramidovic »

madner wrote: Ima i to, samo ovo je bas freestyle. :D

Na piku kiosk 5000.
pa sta ti nije jasno?
tako se racuna svadze u svjetu: osnovica je fiksna a mijenja se faktor ili koeficijent, zavisi kakav je poso u pitanju...
madner

#139 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by madner »

hizo ramidovic wrote:
madner wrote: Ima i to, samo ovo je bas freestyle. :D

Na piku kiosk 5000.
pa sta ti nije jasno?
tako se racuna svadze u svjetu: osnovica je fiksna a mijenja se faktor ili koeficijent, zavisi kakav je poso u pitanju...
Sve je meni jasno, ali nekad je bilo 5-10%.
Ufatila me nostalgija.
Logovan

#140 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Logovan »

sarajevoxxxx wrote:Je li završen tender za ovaj drugi kiosk na Bjelašnici? Je li ista firma prošla za sve kioske?

“Nakon izgradnje informativnog centra na Baščaršiji početkom proljeća treba početi gradnja drugog informativnog centra, na Bjelašnici. Turistička zajednica KS planira graditi turističke informativne centre i na području općina Ilidža i Novi Grad”.
Taj će kiosk biti još skuplji, biće barem 400 hiljada.
hizo ramidovic

#141 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by hizo ramidovic »

madner wrote:
Ufatila me nostalgija.
hebiga, jaro, novi vakat+veci troskovi+vise rodbine = veca osnovica i veci koeficijenti...
vrijeme je da se pocnete privikavati na svjecke trendove i europske tarife...
daddy-kool

#142 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by daddy-kool »

hizo ramidovic wrote:tako to budne kad svaka fukara hoce da palamudi ocemu nezna ni beknut
:thumbup:

Kakav smo mi to narod ako nam je puno dati 250k za ovakav kiosk? :izet:
I to je sa PDV-om, a madner nalazi neke fuš kineske kioske na piku za 5k? :-)
Ljudi koji se bave izgradnjom ovih fantastičnih kioska, kažu da se ni Bijela kuća ne bi zastidila ovakvog primjerka, ovo je nabavljeno ispod cijene. :D

#pravdazaturistickuzajednicu
bingov buraz

#143 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by bingov buraz »

Ja da sam u Saraju kraj tog bi kioska već stajao natpis "najskuplji kiosk na svijetu" da turisti posjećuju, pucaju selfije,organizirati tombolu da najsretniji prenoći u njemu za nagradu i još stotinu čudesa.Cccc gdje vam je preduzimački duh
madner

#144 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by madner »

hizo ramidovic wrote:
madner wrote:
Ufatila me nostalgija.
hebiga, jaro, novi vakat+veci troskovi+vise rodbine = veca osnovica i veci koeficijenti...
vrijeme je da se pocnete privikavati na svjecke trendove i europske tarife...
Posipam se pepelom, ali moram reci da ste malo previse uskih gledista. Ni Azija ni Afrika se ne bi postidili ovog koeficijenta.
Seyfo

#145 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by Seyfo »

Nekad su se više trudili da prikriju kriminal i korupciju, tipa ne bi se uzelo toliko para na kiosku, nego bi se to rasporedilo na nekoliko stvari pa ne bi bolo oči. Sad ih boli q, ko će im šta, stoko serite i kmečite po forumima i komentarima na portalima i drutvenim mrežama do mile volje,to je sve što možete.

A kako se ovakav kriminal pokrije nacionalizmom, najbolji primjer je Dodik, ko drugi, kada je na novinarsko pitanje kako to da u njegovom administrativnom centru pepeljara košta 1.000 KM, a vjerovatno i metla, on kaže "zgrada košta koliko košta, imaju računi, a ako vam je krivo ja bih volio da vam otkaže srce". I još naravno doda kako političko Sarajevo i bošnjački mediji njega napadaju jer su ljubomorni i to je sve dovoljno da prosječan stanovnik RS-a nema ništa protiv pepeljare od 1.000 KM.Isto mogu primijeniti recimo i za ovaj kiosk,košta toliko, štae?
sarajevoxxxx

#146 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by sarajevoxxxx »

:lol: :-)
edo_79

#147 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by edo_79 »

sarajevoxxxx wrote::lol: :-)
štae, šta se smiješ .... ščuo šta seyfo ka'e, a? :pisnuo:
oldtajmer

#148 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by oldtajmer »

neki dan sam negdje citao intervju sa gazdom te firme,naime, kaze da su bili najpovoljniji na tenderu (znaci, ostali svi bili skuplji jos,zar moze skuplje :lol: ),ukljuceno u cijenu:hardware,software,klima,grijanje itd. tako da kad se sve sabere vjerovatno je i veoma povoljno,nemojte sumnjati u nase dobrotvore :thumbup:
madner

#149 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by madner »

Zapravo su bili jedini koji su prosli. :D
daddy-kool

#150 Re: Kiosk od 250 hiljada KM

Post by daddy-kool »

Jedni su zadovoljili visoke kriterije. :D
Post Reply