SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
-
Heller
#126 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Entitetsko državljanstvo je bio kiks i tu su pojeli govno. Zakon o JMBG svi se sjećamo šta se dešavalo i u kakvim se uslovima nalazilo.
- JThomas
#127 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
entitetsko državljanstvo je staro tačno koliko i entiteti. a gordana tadić funkciju obavlja dvije godine, a dodik i čović kontrolišu procese još dugo prije toga...
- Maraschino
#128 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ok, tebi nije problem a ja mu spomenem do devetog koljena kada god treba da vadim dokumente.Heller wrote:Pa i treba kad mijenjaš prebivalište da dokažeš da prebivaš tu a ne da se prijavljuješ đe ti je kurcu ćejf i da si kad treba glasat za SDA stanovnik Podrinja, kad treba donaciju primit raseljem u Federaciji.Maraschino wrote:...i ne smeta ti sto ti kao ''posten'' moras svaki put u katastar i jos brdo papira u cips odnijeti.Heller wrote:
Kojih SDP ustupaka? ako misliš na zakon o prebivalištu, tako mi je drago, dosta je korištenja rupa i prebacivanja gdje odgovara, kad odgovara, il se vrati kući il budi stanovnika Tz, Sa, dosta mužnje na račum raseljenih lica koja ne se bi vratila odakle su prognani da im Playboy Mansion naprave
- славянин
#129 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
“Ukidaju,necete,zastava,nezavisnost,centralizacija,njihov tuzilac - obavjestavamo gradjane da ce stopa pdv-a se povecati na 21% , dodik rekao,popio drinu,bakir izjavio da je sve spremno za zaposljavanje jos 200k....”freelancerusk wrote:JThomas wrote:neke su milijarde ovdje u pozadini. neko povećanje pdv ili poreza na dohodak.![]()
![]()
A kad zapuca pdv ide na 40%![]()
-
madridista15
#130 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Vidim da neki spominju entitetsko državljanstvo. Ono je jedna od stvari koje su zagarantovane Dejtonskim sporazumom, odnosno Ustavom BiH:
7. Državljanstvo
Postoji državljanstvo Bosne i Hercegovine, koje reguliše Parlamentarna skupština, i državljanstvo svakog entiteta koje regulišu sami entiteti...
-
colt
#131 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
@Vilajet Bosna
Druze. .
Ja kad sam ovdje govorio o pogubnoj politici Bosnjaka kad su izabrali Komsica, mene su proglasili budalom. Predvidio sam sranja i ocjene od Covica i to doslovce. Korak po korak. Sto je najgore nisu shvatili bit o cemu pricam.
To je isto i ovo. Ovdje se pravi veca steta Bosnjacima nego korist. Bosnjaci nemaju pojma o politici i zato pushimo. Kratkovidni smo do bola
Druze. .
Ja kad sam ovdje govorio o pogubnoj politici Bosnjaka kad su izabrali Komsica, mene su proglasili budalom. Predvidio sam sranja i ocjene od Covica i to doslovce. Korak po korak. Sto je najgore nisu shvatili bit o cemu pricam.
To je isto i ovo. Ovdje se pravi veca steta Bosnjacima nego korist. Bosnjaci nemaju pojma o politici i zato pushimo. Kratkovidni smo do bola
-
megaribi1
#132 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ustav BiH na samom početku spominje da se Bosna i Hercegovina sastoji od Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, pa bi promjena njenog imena bila kršenje Ustava BiH pa taman u nekom nadrealnom scenariju sama Narodna skupština RS donese odluku da se podijeli u tri kantona koji se priključuju Federaciji.
Ali imam ideju kako zadržati ime, a promijeniti značenje. Sjetimo se zastave SSSR. Imala je srp i čekić, kao simbole poljoprivrede i industrije. Svakako Republika Srpska ima razvijeniju poljoprivredu, a Federacija BiH razvijeniju industriju. Na grbu Republike Srpske da bude srp, a na grbu Federacije BiH da bude čekić. Time značenje neće biti po samo jednom narodu, nego po srpu, simbolu poljoprivrede.
Ali imam ideju kako zadržati ime, a promijeniti značenje. Sjetimo se zastave SSSR. Imala je srp i čekić, kao simbole poljoprivrede i industrije. Svakako Republika Srpska ima razvijeniju poljoprivredu, a Federacija BiH razvijeniju industriju. Na grbu Republike Srpske da bude srp, a na grbu Federacije BiH da bude čekić. Time značenje neće biti po samo jednom narodu, nego po srpu, simbolu poljoprivrede.
-
radostan dan
#133 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
nije ovo loše...al 4 srpa da budu.megaribi1 wrote:Ustav BiH na samom početku spominje da se Bosna i Hercegovina sastoji od Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, pa bi promjena njenog imena bila kršenje Ustava BiH pa taman u nekom nadrealnom scenariju sama Narodna skupština RS donese odluku da se podijeli u tri kantona koji se priključuju Federaciji.
- insomnia78
#134 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Rekoh ja. Republika i Srpska i Hrvatska i Muslimanska

- tandmand
#135 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Strateški i kratkoročni ciljevi agresora ne ovise o politici Bošnjaka, samo se njihova REALIZACIJA da blokirati, usporiti ili ubrzati probosanskom politikom. Izbor Komšića je kod HDZa izazvao taktičko prestrojavanje snaga u zacrtanom cilju "entiet pa Banovina".colt wrote:@Vilajet Bosna
Druze. .
- dinao
#136 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Moze li mi neko objasniti prvi dio imena manjeg entiteta.
“Republika”. Da li je zaista pravno legalno republika?
Kako to da BiH nije republika a sumska jeste?
Ili su samo tako ime dali? Kao kad bi cigo djetetu dao ime Doktor, ne znaci da stvarno jeste doktor.
Ili su samo tako ime dali? Kao kad bi cigo djetetu dao ime Doktor, ne znaci da stvarno jeste doktor.
- insomnia78
#137 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
tandmand wrote:Strateški i kratkoročni ciljevi agresora ne ovise o politici Bošnjaka, samo se njihova REALIZACIJA da blokirati, usporiti ili ubrzati probosanskom politikom. Izbor Komšića je kod HDZa izazvao taktičko prestrojavanje snaga u zacrtanom cilju "entiet pa Banovina".colt wrote:@Vilajet Bosna
Druze. .
Nikako da udje u glavu
- славянин
#138 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Isto kao sto nemoze da udje u glavu da politika vodjena u zadnjih 20 godina posebno od sda i co pomaze tim ciljevima da se ostvare.
- insomnia78
- insomnia78
#140 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zato ste vi tu. Anesteziolozi
- studiorum_tuzlaensis
#141 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
vijest za 3 dana i ništa više... 
-
Nero Histrion
#142 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Moze li neko ovdje pojasniti pripadnik koje stranke je stavio potpis u Daytonu i time pristanak dao na sadasnej ime genocidne tvorevine?
Kako se zvala ta stranka, u to doba, a kako sada?
- Leverage
#143 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Možda i za malo više. Izliz'o se spisak tema, moraju se malo produžit' rokovi.studiorum_tuzlaensis wrote:vijest za 3 dana i ništa više...
- insomnia78
#144 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Potpis’o onako iz zajebancije?Nero Histrion wrote:Moze li neko ovdje pojasniti pripadnik koje stranke je stavio potpis u Daytonu i time pristanak dao na sadasnej ime genocidne tvorevine?
-
daddy-kool
#145 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nije ni to loše, tri konstituivna naroda + ostali.radostan dan wrote:nije ovo loše...al 4 srpa da budu.megaribi1 wrote: Na grbu Republike Srpske da bude srp, a na grbu Federacije BiH da bude čekić. Time značenje neće biti po samo jednom narodu, nego po srpu, simbolu poljoprivrede.
Dobro bi bilo da unutar ovih srpova dodamo po jednu zvijezdu, onako radi estetike i simetrije.
- tandmand
#146 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ali zato Gordana Tadić kao tužilac: 6 (šest) godina.studiorum_tuzlaensis wrote:vijest za 3 dana i ništa više...
-
Raptor44
#147 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Jesi ti zaboravio da je četiri godine trajao rat, nije to potpisano jer je nekom bilo dosadno pa eto..Nero Histrion wrote:Moze li neko ovdje pojasniti pripadnik koje stranke je stavio potpis u Daytonu i time pristanak dao na sadasnej ime genocidne tvorevine?
-
daddy-kool
#148 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ne valja.insomnia78 wrote:Rekoh ja. Republika i Srpska i Hrvatska i Muslimanska
Republika Građanska
-
daddy-kool
#149 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Pa možda nije doktor, ali bi bio Doktor.dinao wrote:Moze li mi neko objasniti prvi dio imena manjeg entiteta.
-
colt
#150 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Itekako ima veze. Sahovski rečeno, mi uvijek zrtvujemo kraljicu za pijuna . . . .insomnia78 wrote:tandmand wrote:Strateški i kratkoročni ciljevi agresora ne ovise o politici Bošnjaka, samo se njihova REALIZACIJA da blokirati, usporiti ili ubrzati probosanskom politikom. Izbor Komšića je kod HDZa izazvao taktičko prestrojavanje snaga u zacrtanom cilju "entiet pa Banovina".colt wrote:@Vilajet Bosna
Druze. .
To je isto i ovo. Ovdje se pravi veca steta Bosnjacima nego korist. Bosnjaci nemaju pojma o politici i zato pushimo. Kratkovidni smo do bola![]()
Nikako da udje u glavu
Tjeramo inat drugog naroda i pravimo sebi štetu. Ima takticki pametnijih metoda . . .