Jel Sarajevo velegrad?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Da li je Sarajevo metropola?

Da
20
20%
Ne
78
80%

Total votes: 98

emric

#126 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by emric »

int21 wrote:Oprosti, ja nisam rodjen u Sa....
Yep, o tome se ovdje radi. :thumbup:
i agree wrote:
santo gral wrote:Forum je napravljen da se narod zajebava
Da tovarimo levate ko ovog emira :lol: :lol:
Hajde i ti otvori dušu, zbog čega ti mrziš sebe pa cijeli svijet? Impotencija, neostvarene želje, u čemu je problem? Svali na Sarajevo sve, može ono to podnijeti.
int21 wrote:Tri su bile....i sa godinama si se penjao gore.....kod Reshe bili notorni alkosi....
Kod Reše je sjedilo elegantno i pismeno društvo, ne sramoti se. O tome se ovdje radi.

Balavurdija je išla ispod da se iživljava uz glasnu muziku, a ono skroz dole je bilo za đuturume i filozofe narkomane.

Provodio sam tamo divne noći na sva tri levela i Rešo je gospodin, uz damu Zrinku, to je mjesto par ekselans. O tome se ovdje radi.
santo gral wrote:Ja od sredine osamdesetih tamo nisam navraco.
Moj brate, pa ti više ne valjaš ni sam sebi a ne da ti Sarajevo valja. O tome se ovdje radi.

Vi ste sa Sarajevom posvađani iz vlastitih nezadovoljstava, a svi smo pomalo zbog opšteg poremećaja društva. No, Sarajevo u svemu tome nije zaslužilo da ga se pljuje, jer Sarajevo nije biralo ni rat, ni globalizaciju koja je deformisala ljude, ni ko će u njega doći, ni ko iz njega otići, ni ko će njime upravljati... Zato, ko ne poštuje ovaj grad ili mu je neprijatelj ili je licemjer koji ne želi da bude bolje. O tome se ovdje radi.

Kad Sarajevo upoznaš, istražiš, osjetiš, onda ga možeš i komentarisati. Prvi dojmovi, slučajne sudbine, problemi iz prošlosti, na tome se ne može bazirati stav. Ovaj jedan što je krenuo nabrajati probleme, hadalj sve izlistava u prošlom vremenu. Mislim, dokle seže taj zli bezobrazluk i malograđanština? Hadaljkane, hoćemo li se sjetiti Pariza iz vremena prije asfalta pa reći da je govno grad? I dokle da se vraćamo i izvlačimo negativnosti da bi nešto pljuvali? Sram te bilo. Odnosno, sram vas bilo mnoge ovdje. Drkoši. :-?
emric

#127 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by emric »

santo gral wrote:@Emric, ohani malo. Sarajevo je isuviše ozbiljna tema da bi se pustilo nekom kao tebi da diskutujes.
Jok, pustićemo tebi i tvojoj sijedoj glavi, jer u vama je budućnost. Taj princip nam je valjao posljednjih decenija, dobro nam je valjao.
santo gral wrote:Ne znas ti ljepoto kakav je grad bio .
Znam kakav je bio, ali je nebitno kakav je bio. Ima danas i ima sutra, a na juče imaš pravo ali je zamka i većinom beskorisno. Fulaš suštinu. Sarajevo nikad neće biti što je bilo i ne treba da bude. To je suština.
santo gral wrote:Vjerujem da je tebi ovo sad bajka. Postujem.
Nije mi bajka, ali imam obavezu i obraz pred ovim gradom da ne budem džukac. Ja sam odgovoran građanin i svoj dio posla radim na način da ničim ne nanosim štetu ovom gradu. Tvoje (i vaše) ismijavanje i ponižavanje ovog grada je opet odraz tvog (i vašeg) građanskog razvoja i odgovornosti. Ne poštujem.
santo gral wrote:Sarajevo iz doba kad sam ja imao godina kao ti sada je dalo Svijetu sve ono po čemu je i dan danas poznato.
Šta je tvoja zasluga u tome, rođak? Svi seru kako je bilo juče, prekjuče, prije 100 ili 500 godina, ali šta je zasluga tebe i vas u tome? Zasluga je bila jednog reda koji je postojao i izuzetnih pojedinaca, a ne mase i baš svakoga. Nema danas ništa manje tih dobrih pojedinaca, ima ih sigurno i više, ali nema reda. To je problem rata i ratom uspostavljenog divljaštva, a nije Sarajevo problem samo po sebi. Nećeš žrtvi pomoći tako što je pljuješ. Makar iz pristojnosti prešuti.
santo gral wrote:Uzivaj na krilima stare slave i ne petljaj se u tematiku koju očigledno ne poznaješ dovoljno.
Ko živi na staroj slavi brzo će propasti. Eto ti ako se na to oslanjaš onda se zapitaj na šta ti je došao život.

Ja se oslanjam na mlade ljude i vjerujem u mlade ljude, i poštujem mlade ljude i sve bih dao za mlade ljude.

Jeste, ljepše je današnje Sarajevo od "tvog" i bolji su mladi ljudi od "tvojih". Izuzetna djeca, bistra i pametna, samo im ne daju ovi stariji, koji su živjeli u vremenu kad je Sarajevo dalo "Svijetu sve ono po čemu je i dan danas poznato" da se dokažu. BULLSHIT, moj rođače, BULLSHIT. Da ste u budućnost uložili samo pola energije potrošene na onanisanje prošlosti, stanje bi bilo značajno bolje. Tito je umro, rođače, i država je nestala, vjeruj mi. Daj da pomognemo ovoj koja još živi, makar na način da iz poštovanja nekad šutimo.
meme_machine

#128 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by meme_machine »

Da bi postalo metropola, treba se malo i na mentalitetu poraditi.

Npr., jedna negativna stavka je neprijateljstvo prema "dosljacima" i busanje u prsa pojedinaca da su rodjene Sarajlije, kao da je to neki uspjeh.

K'o sto neko napisa na forumu prije godinu-dvije, mentalitet na nivou nacistickog sela u istocnoj Njemackoj.
Ci-Nick

#129 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Ci-Nick »

Metropola je grad koji ima metro :lol: , bar dva miliona stanovnika i živi 24 sata dnvevno ( bar neki dijelovi grada).
Ramzess Veliki

#130 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Ramzess Veliki »

Samo simpatican grad. Metropola tesko da ce ikada biti, ali da budemo iskreni prema sebi, Karachi ima 17 miliona stanovnika. Mexiko City 55 miliona stanovnika. Toliko je gradova oko nas koji imaju mnogo vise stanovnika nego mi imamo drzavljana.
Mi smo tako mali, ali eto istorijski jako bitni.
muha_sa

#131 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by muha_sa »

još jedna tema za prepucavanje :-) :-)

pratim
nosara

#132 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by nosara »

Smog kao pocetkom sedamdesetih, osnovna infrastruktura vecinom iz osamdesetih... i kaze ne valja se osvrtati kako je nekada bilo... :lol:
muha_sa

#133 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by muha_sa »

nosara wrote:Smog kao pocetkom sedamdesetih, osnovna infrastruktura vecinom iz osamdesetih... i kaze ne valja se osvrtati kako je nekada bilo... :lol:
jesil ti živ :?

haman napuŠCo forum :? :D
nosara

#134 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by nosara »

muha_sa wrote:
nosara wrote:Smog kao pocetkom sedamdesetih, osnovna infrastruktura vecinom iz osamdesetih... i kaze ne valja se osvrtati kako je nekada bilo... :lol:

Ma dosadilo, pratim pomalo. Deveram. :D Ti dobro, vidim. Sucur...
muha_sa

#135 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by muha_sa »

nosara wrote:
muha_sa wrote:

Ma dosadilo, pratim pomalo. Deveram. :D Ti dobro, vidim. Sucur...
:thumbup:

evo i ja pratim :D haman nema teme a da se ne pokolju :-) zajebana ova današnja mladež
Nivelacija

#136 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Nivelacija »

Jel Mexico city imao Olimpijadu?
Las vegas? Los Angeles?
rumenige_brajtner

#137 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by rumenige_brajtner »

Nivelacija wrote:Jel Mexico city imao Olimpijadu?
Las vegas? Los Angeles?
hahahah, kakav si ti ignorant :lol:
mexico city '68, la '84. porediti ove gradove sa sarajevom je na nivou priče "može moj tata preskočit neboder, al neće da se hvali"

kao što ranije rekoh, sarajevo je velgrad samo za one koji nisu velegrada vidjeli u životu.
SmokingMan

#138 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by SmokingMan »

Adžeme sine,Sarajevo nije metropola!
Logovan

#139 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Logovan »

Sarajevo nije metropola, nažalost.
muha_sa

#140 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by muha_sa »

Sarajevo je najveca selendra na kugli zemaljskoj al ga volim i ne bih ga mjenjo za Pariz
Tomahawk11
Globalni moderator

#141 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:Sarajevo je najveca selendra na kugli zemaljskoj al ga volim i ne bih ga mjenjo za Pariz
Kakvih rupa ima, Sarajevo je :thumbup:
seln

#142 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by seln »

Jeste. Vele da je grad.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#143 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by plain vanilla »

molim da sljedeca trol tema bude o Dini Merlinu, najveci umjetnik u Bosnjaka ili vrhunski plagijator? :mrgreen:
rumenige_brajtner

#144 Re: Jel Sarajevo velegrad?

ma ovo neko nazor guranje da si nešto što nisi je glavna odlika palanke, i malograđanštine.
Ci-Nick

#145 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Ci-Nick »

muha_sa wrote:Sarajevo je najveca selendra na kugli zemaljskoj al ga volim i ne bih ga mjenjo za Pariz
Iskreno rečeno,.. Bosni i Sarajevu daju vrijednost ljudi kao što si ti.
Malo rada, malo zajebancije ( bez podjebavanja ), malo humora i na svoj račun, dosta optimizma,.. čovjekoljubiv a nisi peder,..
Bez tebe i tebi sličnih ovdje ne bi vrijedilo živjeti,..
Logovan

#146 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Logovan »

plain vanilla wrote:molim da sljedeca trol tema bude o Dini Merlinu, najveci umjetnik u Bosnjaka ili vrhunski plagijator? :mrgreen:
Već je bila, daj drugu neku. :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#147 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by plain vanilla »

Logovan wrote:
plain vanilla wrote:molim da sljedeca trol tema bude o Dini Merlinu, najveci umjetnik u Bosnjaka ili vrhunski plagijator? :mrgreen:
Već je bila, daj drugu neku. :mrgreen:
bila 1000 puta, ali se uvijek pokolju :mrgreen:
Nivelacija

#148 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Nivelacija »

rumenige_brajtner wrote:
Las vegas? Los Angeles?
mexico city '68, la '84. porediti ove gradove sa sarajevom je na nivou priče "može moj tata preskočit neboder, al neće da se hvali"

kao što ranije rekoh, sarajevo je velgrad samo za one koji nisu velegrada vidjeli u životu.
Dubai nije postojao kada je Sarajevo imalo Olimpijadu i sta to treba zaboraviti?
Jos pure jest i tradicije da bi mogli u istu recenicu sa Sarajevom.

Ne postaje se metropola preko noci.
rumenige_brajtner

#149 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Nivelacija wrote:
rumenige_brajtner wrote:
Las vegas? Los Angeles?

Dubai nije postojao kada je Sarajevo imalo Olimpijadu i sta to treba zaboraviti?
Jos pure jest i tradicije da bi mogli u istu recenicu sa Sarajevom.

Ne postaje se metropola preko noci.
simpatičan si mladić, al nisi baš najoštriji nož u ladici
Last edited by rumenige_brajtner on 10/01/2019 10:21, edited 1 time in total.
Hadzi Lojo

#150 Re: Jel Sarajevo velegrad?

Post by Hadzi Lojo »

Najbolji komentar do sada!

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
emric wrote:
int21 wrote:Oprosti, ja nisam rodjen u Sa....
Yep, o tome se ovdje radi. :thumbup:
i agree wrote:
santo gral wrote:Forum je napravljen da se narod zajebava
Da tovarimo levate ko ovog emira :lol: :lol:
Hajde i ti otvori dušu, zbog čega ti mrziš sebe pa cijeli svijet? Impotencija, neostvarene želje, u čemu je problem? Svali na Sarajevo sve, može ono to podnijeti.
int21 wrote:Tri su bile....i sa godinama si se penjao gore.....kod Reshe bili notorni alkosi....
Kod Reše je sjedilo elegantno i pismeno društvo, ne sramoti se. O tome se ovdje radi.

Balavurdija je išla ispod da se iživljava uz glasnu muziku, a ono skroz dole je bilo za đuturume i filozofe narkomane.

Provodio sam tamo divne noći na sva tri levela i Rešo je gospodin, uz damu Zrinku, to je mjesto par ekselans. O tome se ovdje radi.
santo gral wrote:Ja od sredine osamdesetih tamo nisam navraco.
Moj brate, pa ti više ne valjaš ni sam sebi a ne da ti Sarajevo valja. O tome se ovdje radi.

Vi ste sa Sarajevom posvađani iz vlastitih nezadovoljstava, a svi smo pomalo zbog opšteg poremećaja društva. No, Sarajevo u svemu tome nije zaslužilo da ga se pljuje, jer Sarajevo nije biralo ni rat, ni globalizaciju koja je deformisala ljude, ni ko će u njega doći, ni ko iz njega otići, ni ko će njime upravljati... Zato, ko ne poštuje ovaj grad ili mu je neprijatelj ili je licemjer koji ne želi da bude bolje. O tome se ovdje radi.

Kad Sarajevo upoznaš, istražiš, osjetiš, onda ga možeš i komentarisati. Prvi dojmovi, slučajne sudbine, problemi iz prošlosti, na tome se ne može bazirati stav. Ovaj jedan što je krenuo nabrajati probleme, hadalj sve izlistava u prošlom vremenu. Mislim, dokle seže taj zli bezobrazluk i malograđanština? Hadaljkane, hoćemo li se sjetiti Pariza iz vremena prije asfalta pa reći da je govno grad? I dokle da se vraćamo i izvlačimo negativnosti da bi nešto pljuvali? Sram te bilo. Odnosno, sram vas bilo mnoge ovdje. Drkoši. :-?
Locked