Zena dijete ili majka

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#126 Re: Zena dijete ili majka

Post by triconja »

SaraFina wrote:
triconja wrote:
sadie_forever wrote:pa nisu svi porodicni ljudi kojima je porodica svetinja vjernici,ali istina je manje ih ima medju ateistima
Nije trebalo dugo da se pocne misionarit :lol: :lol: :lol:

Žena, majka i kraljica. Na zamjenu žene od strane muža se trza, a majka živa ili mrtva joj nebitno.

Sve turbovjernici.
Nisam strucan po tim pitanjima, medresa mi je vazda bila zadnji izbor :lol: :thumbup:
Niemand

#127 Re: Zena dijete ili majka

Post by Niemand »

Bas citam. Vecina bi spasila dijete, a vecinu djece poprilicno zaboli za roditeljima i ono, svakako ce umrijeti, pitanje je dana. Il ovo, spasio bi zenu/muza prvenstveno da dijete ima roditelja.

Ako je vec tako, mislim da bi ja izabrala opciju da mi fino bismiletom svi skupa zakoracimo na neki drugi svijet.

Inace, ljudi sebe vole zamisljati ko potencijalne heroje. U stvarnosti vecinom vriste, placu i panice. :zjev:
animals

#128 Re: Zena dijete ili majka

Post by animals »

spreca wrote:
sadie_forever wrote:Neki dan u novimama naslov "morao birati izmedju zene majke i sina" , radi se o dogadjaju iz Indonezije gdje je skoro bio tsunami ,i covjek se nasao u situaciji gdje je morao izabrati kome da spasi zivot.On je zabrao zenu,za majku i sina kaze "nadam se da su u Bozijim rukama sada" :/

Koga bi spasili prvo,kome bi dali prednost itd

po mom zdrav razum ide ovako

1.dijete ali uvijek dijete
2-suprug
3.roditelj

pozz :D
ja bi spasavao dijete i majku a zenu bih gurnu sto dublje i dalje da ode :mrgreen: :lol:
:thumbup: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sadie_forever

#129 Re: Zena dijete ili majka

Post by sadie_forever »

kakavdanakneiskustvu wrote:
sadie_forever wrote:jao pa ima li iko da zivi u sretnom braku ovdje :-)

ti?

hvala Allahu dragom,mislim da smo sretni i jedno drugom najpreci,ljubav u ime Allaha je najjaca
moonca

#130 Re: Zena dijete ili majka

Post by moonca »

Gdje se desavaju najveca razvratnistva- studije kazu kod -.......... kod osoba koja cvrsto vjeruju u 'nesto' to nesto im da oprost ...i hajmo dalje... :-)
Last edited by moonca on 02/01/2019 21:03, edited 1 time in total.
animals

#131 Re: Zena dijete ili majka

Post by animals »

insomnia78 wrote:Jes. Pogledaj samo odnos prema zenama u islamskim zemljama, katolickoj Poljskoj ili latinskoj ameriKi
Vjernici su uvijek svi isti prema zenama..
os nogom, os rukom, ili kamenom...
sadie_forever

#132 Re: Zena dijete ili majka

Post by sadie_forever »

Niemand wrote:Bas citam. Vecina bi spasila dijete, a vecinu djece poprilicno zaboli za roditeljima i ono, svakako ce umrijeti, pitanje je dana. Il ovo, spasio bi zenu/muza prvenstveno da dijete ima roditelja.

Ako je vec tako, mislim da bi ja izabrala opciju da mi fino bismiletom svi skupa zakoracimo na neki drugi svijet.

Inace, ljudi sebe vole zamisljati ko potencijalne heroje. U stvarnosti vecinom vriste, placu i panice. :zjev:
pa oduvijek roditelj vise voli nego dijete,ja svoje dijete najvise volim ono ce najvise voljeti svoje itd.sta je tu cudno
moonca

#133 Re: Zena dijete ili majka

Post by moonca »

sadie--------Hm, nijedna studija to nije izmjerila-ali tvoje ce dijete vise voljeti parntnera koga izabere nego li tebe - kao sto vidis -muz je izabrao tebe
kakavdanakneiskustvu

#134 Re: Zena dijete ili majka

Post by kakavdanakneiskustvu »

sadie_forever wrote:
sadie_forever wrote:jao pa ima li iko da zivi u sretnom braku ovdje :-)

ti?

hvala Allahu dragom,mislim da smo sretni i jedno drugom najpreci,ljubav u ime Allaha je najjaca

ja kadf se zaljubim zaljubim se zato sto mi se neko svidja,ne zbog allaha,krista,picke strinine,ovog,onog strip junaka,ali eto ima i drukcijih
MarlboroGold

#135 Re: Zena dijete ili majka

Post by MarlboroGold »

Pored ostalih razloga koji su navedeni, s obzirom da sam ateista i da ne vjerujem u Boga i onaj život spasio bih dijete. Ono tek treba započeti svoj život... ne bih mu to mogao oduzeti. Pretpostavljam da bi i žena i mati u tom slučaju htjele isto.
Boemica

#136 Re: Zena dijete ili majka

Post by Boemica »

ja kadf se zaljubim zaljubim se zato sto mi se neko svidja,ne zbog allaha,krista,picke strinine,ovog,onog strip junaka,ali eto ima i drukcijih
duuuh :D
Boemica

#137 Re: Zena dijete ili majka

Post by Boemica »

Ja bih spasila prvo dijete, i uvijek prvo dijete, pa onda supruga, i onda roditelja.

A da sam ja u vodi, željela bih da mi suprug prvo spasi dijete, pa roditelja, pa tek onda mene. Jer znam da ne bi živa opstala od nabijanja na nos kako je majku zbog mene žrtvovao :oops:
dale cooper

#138 Re: Zena dijete ili majka

Post by dale cooper »

dezurni_ucenik wrote:Jedan banalan, djetinjast i glup primjer :D . Igra koja se zove Life is strange. Moras na kraju da izaberes (da ne spojlam ako neko zeli da igra) ili najbolju prijateljicu ili da spasis grad od unistenja. Kad te takve stvari natjeraju da se zamislis e onda kako je u real life scenama.
Ja sam izabrao najbolju prijateljicu. :D
spreca

#139 Re: Zena dijete ili majka

Post by spreca »

animals wrote:
spreca wrote:
sadie_forever wrote:Neki dan u novimama naslov "morao birati izmedju zene majke i sina" , radi se o dogadjaju iz Indonezije gdje je skoro bio tsunami ,i covjek se nasao u situaciji gdje je morao izabrati kome da spasi zivot.On je zabrao zenu,za majku i sina kaze "nadam se da su u Bozijim rukama sada" :/

Koga bi spasili prvo,kome bi dali prednost itd

po mom zdrav razum ide ovako

1.dijete ali uvijek dijete
2-suprug
3.roditelj

pozz :D
ja bi spasavao dijete i majku a zenu bih gurnu sto dublje i dalje da ode :mrgreen: :lol:
:thumbup: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jos bi joj bar dvije cigle u dzepove uvalio :lol:...ali betonske
Niemand

#140 Re: Zena dijete ili majka

Post by Niemand »

Naumpade mi rose kad je ono vikala haj i ti dzek se popni na ova vrata, ima mjesta, smrznuces se u toj vodi.. :(
dale cooper

#141 Re: Zena dijete ili majka

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Bas citam. Vecina bi spasila dijete, a vecinu djece poprilicno zaboli za roditeljima i ono, svakako ce umrijeti, pitanje je dana. Il ovo, spasio bi zenu/muza prvenstveno da dijete ima roditelja.

Fatalisto. :D
animals

#142 Re: Zena dijete ili majka

Post by animals »

Niemand wrote:Naumpade mi rose kad je ono vikala haj i ti dzek se popni na ova vrata, ima mjesta, smrznuces se u toj vodi.. :(
A on ko i svi muskarci, izabrao da se smrzne :D
jesmo mi muski hrabri, ali samo u americkim filmovima :D
dale cooper

#143 Re: Zena dijete ili majka

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Naumpade mi rose kad je ono vikala haj i ti dzek se popni na ova vrata, ima mjesta, smrznuces se u toj vodi.. :(
Pa mogo' je komforno, bilo je dovoljno mjesta na onim vratima. :D
triconja

#144 Re: Zena dijete ili majka

Post by triconja »

animals wrote:
A on ko i svi muskarci, izabrao da se smrzne :D
jesmo mi muski hrabri, ali samo u americkim filmovima :D

:lol: :lol: :lol:
animals

#145 Re: Zena dijete ili majka

Post by animals »

dale cooper wrote:
Ja bi se popeo na vrata, pa makar zajedno potonuli..
Niemand

#146 Re: Zena dijete ili majka

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Fatalisto. :D
Znas one frikove sto po internetima prave scenarije kako bi prezivjeli u slucaju neke hipoteticke katastrofe, ono, ako zombiji ipak postoje i preuzmu svijet ko u strejnu i ta prica :D well, ja se oduvijek pitam zasto bi iko uopste zelio prezivjeti :x
triconja

#147 Re: Zena dijete ili majka

Post by triconja »

animals wrote:
dale cooper wrote:
Ja bi se popeo na vrata, pa makar zajedno potonuli..
Jel to onaj film dje se za 24 sata upoznaju, mrijeste i on umre zaraj nje?

1/10, nije realisticno :lol: :lol: :lol:
BarbaDue

#148 Re: Zena dijete ili majka

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
sadie_forever wrote:
moonca wrote:hm ...

opet ti sa ... :-)

U tom, samo tom trenutku nema druge upcije.
jel po tvom suprug/a ili roditelj? ovo neka na odgovaraju oni koji nemaju porodicu svoju,logicno je da ce cura ili momak odgovorit roditlj ali kad imas svoju porodicu stvar postaje komplikovanija
Ima i nema logike i dobro je da nemamo svi istu logiku.

Sta bi jedna majka rekla sinu, kcerki-- uzmi mene ili supruga /suprugu?
Ti si majka - odgovori?
Znajući svoju majku ona bi meni rekla, u stvari naredila da spašavam dijete i ženu. Ja iskreno nisam siguran šta bi uradio niti mogu na to pitanje odgovoriti.
animals

#149 Re: Zena dijete ili majka

Post by animals »

triconja wrote: Jel to onaj film dje se za 24 sata upoznaju, mrijeste i on umre zaraj nje?

1/10, nije realisticno :lol: :lol: :lol:
Ma Titanic..
Leonardo i ona..
Niemand

#150 Re: Zena dijete ili majka

Post by Niemand »

Na jutubu je bio neki klip dje su neki likovi dokazali da je mogo i dzek stati na vrata. :|
Post Reply