"Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post Reply
detroit-mercy

#126 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:I oni. I ustase koje je udba ubijala vani. I cetnici koje je progonio do 48. Jedini koji treba uzeti knjigu si ti.
http://izlozba.sabh.hr/amnestija/
Imas more materijala na temu amnestije, tako da se ne prosipas vise.
Nego da li bi svoju djecu poslala u borbu da okrvave gace ili bi ih u radnu obavezu ili bi iskoristili pravo stranog pasosa :mrgreen:
Moj sin ima samo BIH pasos. Ne postoji sporazum o dvojnom drzavljanstvu. A, buduci da su vojni obveznici 18+, ja ne bih nista odlucivala. Vec kad idemo na licno... ti ako si bio u ABIH, ja sam kraljica Letizia
Ne bi za svoju djecu odlucivala ali sudeci po upisima odlucivala bi rado za tudju :mrgreen:.
A u vezi armije i mog ucesca, ja dokazem da sam bio pripadnik armije, dokazem da sam ranjavan i pokazem sta sam dobio za "hrabrost i pozrtvovanje" ti meni felatio na po carsije i javno izvinjenje na forumu a ako ti ne dokazem zahtijevaj sta hoces meni svejedno.
high_volume

#127 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by high_volume »

detroit-mercy wrote:A u vezi armije i mog ucesca, ja dokazem da sam bio pripadnik armije, dokazem da sam ranjavan i pokazem sta sam dobio za "hrabrost i pozrtvovanje" ti meni felatio na po carsije i javno izvinjenje na forumu a ako ti ne dokazem zahtijevaj sta hoces meni svejedno.
Klipan, a ovako primitivan :( I nek' si pobjegao, ne trebaš nam taki
muha_sa

#128 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

lako je sad palamudit i pamet prosipat :-) :-)

mi koji smo uzeli pušku nismo krenuli na Beograd, Zagreb il neki drugi grad il mjesto u susjednim državama :-) da sam moro ic u Srbiju jal Hrvatsku i tamo ratovat NIKAD ne bih otišo po cjenu da me doživotno muriraju

izvršena brutalna agresija :-) hiljade civila pobijeno, poklano............ :( hiljade silovanih djevojaka, žena djevojcica :( konc logori i sve što ide uz nevidjeno barbarstvo na pragu 21. vijeka i sad trebamo pricat o mobilizaciji i kojekakvim glupostima :-)

ko zbriso zbriso--nek mu je sretno i nek uživa u rahatluku :thumbup: samo nemojte pametovanja ala--ja skonto na vrijeme, necu da ratujem za Aliju i ostale gluposti :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#129 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

high_volume wrote:
detroit-mercy wrote:A u vezi armije i mog ucesca, ja dokazem da sam bio pripadnik armije, dokazem da sam ranjavan i pokazem sta sam dobio za "hrabrost i pozrtvovanje" ti meni felatio na po carsije i javno izvinjenje na forumu a ako ti ne dokazem zahtijevaj sta hoces meni svejedno.
dezerter koji tudju djecu uzima u tastaturu po forumu.
detroit-mercy

#130 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

high_volume wrote:
Ko diro :mrgreen: neki problem, neko te nesto pito :mrgreen:
Ja sam svoje rekao, pa neka prihvati ako smije. Posto stalno postavlja pitanje necijeg ucesca u necemu, eto ona Bosnu odbranila :skoljka:, u Spaniji :mrgreen: .
detroit-mercy

#131 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
high_volume wrote:
dezerter koji tudju djecu uzima u tastaturu po forumu.
Je li smijes ili ne smijes :mrgreen:.
Ne i de ti bas nesto, kao ni sa amenstijom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#132 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Chmoljo »

detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:Moj sin ima samo BIH pasos. Ne postoji sporazum o dvojnom drzavljanstvu. A, buduci da su vojni obveznici 18+, ja ne bih nista odlucivala. Vec kad idemo na licno... ti ako si bio u ABIH, ja sam kraljica Letizia
Ne bi za svoju djecu odlucivala ali sudeci po upisima odlucivala bi rado za tudju :mrgreen:.
A u vezi armije i mog ucesca, ja dokazem da sam bio pripadnik armije, dokazem da sam ranjavan i pokazem sta sam dobio za "hrabrost i pozrtvovanje" ti meni felatio na po carsije i javno izvinjenje na forumu a ako ti ne dokazem zahtijevaj sta hoces meni svejedno.
@detroit, upozerenje za ovakav način komunikacije.

@Katarina, ni ti nisi daleko od bana, i ne mora se sastaviti je i be da bi se neko uvrijedio.

ohladite oboje.
mayab

#133 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by mayab »

Miiiirrr !

Image
:mrgreen:
detroit-mercy

#134 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

muha_sa wrote:lako je sad palamudit i pamet prosipat :-) :-)

mi koji smo uzeli pušku nismo krenuli na Beograd, Zagreb il neki drugi grad il mjesto u susjednim državama :-) da sam moro ic u Srbiju jal Hrvatsku i tamo ratovat NIKAD ne bih otišo po cjenu da me doživotno muriraju

izvršena brutalna agresija :-) hiljade civila pobijeno, poklano............ :( hiljade silovanih djevojaka, žena djevojcica :( konc logori i sve što ide uz nevidjeno barbarstvo na pragu 21. vijeka i sad trebamo pricat o mobilizaciji i kojekakvim glupostima :-)

ko zbriso zbriso--nek mu je sretno i nek uživa u rahatluku :thumbup: samo nemojte pametovanja ala--ja skonto na vrijeme, necu da ratujem za Aliju i ostale gluposti :-)
Muha, ja sam prosao svasta. Bio u Armiji, brani casno i posteno. Dao sam svoj doprinos, drugi su ga evaluirali a sto je najvaznije moji saborci. Ne zalim, takva vremena bila, bio sam dobrovoljac, dobrovoljno otisao u armiju, na tijelu imam biljeg za sva vremena.
Sve sto si napisao stoji, nisam ratovao za Aliju ili trezorasa, ratovao sam za raju iz ulice, pa nadalje do drzave.
Ne osudjujem nikoga sto je otisao, trebalo je ili biti budala ili imati muda do poda da se sve ono izgura a posebno 92e ili 93ce. Milioni sudbina, svaka zasebna. Ja o ratu vise i ne pricam, iskreno ne mogu vise niti da citam o tome niti da gledam, valjda nakog svega te pocnu vise boliti ljudske sudbine, posebno onda kada dobijes svoju djecu pa neke stvari projektujes na njih.
Bio ne ponovilo se nikome.
Meni licno smeta, dvadeset i nesto godina nakon rata taj populizam koji se poteze, tipa, gdje si bio ti kad je bilo najteze. Po meni to je cisti populizam ono kad nemas sta vise da nadjes nekome pa daj sta das.
Da li mene ucesce u ratu cini boljim covjekom, politicarem, menadzerom, upravljacem, da li me taj dio moje licne historije cini kvalifikovanijim za bilo sta? Mislim da je pitanje jako jednostavno i treba svako da se zapita.
detroit-mercy

#135 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

Chmoljo wrote:
detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:Moj sin ima samo BIH pasos. Ne postoji sporazum o dvojnom drzavljanstvu. A, buduci da su vojni obveznici 18+, ja ne bih nista odlucivala. Vec kad idemo na licno... ti ako si bio u ABIH, ja sam kraljica Letizia
@detroit, upozerenje za ovakav način komunikacije.

@Katarina, ni ti nisi daleko od bana, i ne mora se sastaviti je i be da bi se neko uvrijedio.

ohladite oboje.
Primljeno k znanju.
kakavdanakneiskustvu

#136 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by kakavdanakneiskustvu »

bregoviceva prica
muha_sa

#137 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:

Muha, ja sam prosao svasta. Bio u Armiji, brani casno i posteno. Dao sam svoj doprinos, drugi su ga evaluirali a sto je najvaznije moji saborci. Ne zalim, takva vremena bila, bio sam dobrovoljac, dobrovoljno otisao u armiju, na tijelu imam biljeg za sva vremena.
Sve sto si napisao stoji, nisam ratovao za Aliju ili trezorasa, ratovao sam za raju iz ulice, pa nadalje do drzave.
Ne osudjujem nikoga sto je otisao, trebalo je ili biti budala ili imati muda do poda da se sve ono izgura a posebno 92e ili 93ce. Milioni sudbina, svaka zasebna. Ja o ratu vise i ne pricam, iskreno ne mogu vise niti da citam o tome niti da gledam, valjda nakog svega te pocnu vise boliti ljudske sudbine, posebno onda kada dobijes svoju djecu pa neke stvari projektujes na njih.
Bio ne ponovilo se nikome.
Meni licno smeta, dvadeset i nesto godina nakon rata taj populizam koji se poteze, tipa, gdje si bio ti kad je bilo najteze. Po meni to je cisti populizam ono kad nemas sta vise da nadjes nekome pa daj sta das.
Da li mene ucesce u ratu cini boljim covjekom, politicarem, menadzerom, upravljacem, da li me taj dio moje licne historije cini kvalifikovanijim za bilo sta? Mislim da je pitanje jako jednostavno i treba svako da se zapita.
:-D

nisam na tebe mislio kad pomenuh mobilizaciju

na prethodnoj il nekoj ispred strani, nebitno, procitah da neko pominje mobilizaciju i te gluposti :-) kakva mobilizacija u onom haosu koji nas je u startu nepripremljene zadesio :-) nije se znalo ciji je u cijoj :-)
sad što SDA i ostala bulumenta pripisuju sebi sve zasluge za odbranu drugi je par opanaka :-) slušajuci i citajuci pojedine iz vrha ispade da smo se za ovo što nas je zadesilo pripremali odma poslije drugog svjetskog :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#138 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by KatarinaKosaca »

muha_sa wrote: na prethodnoj il nekoj ispred strani, nebitno, procitah da neko pominje mobilizaciju i te gluposti :-) kakva mobilizacija u onom haosu koji nas je u startu nepripremljene zadesio :-) nije se znalo ciji je u cijoj :-)
sad što SDA i ostala bulumenta pripisuju sebi sve zasluge za odbranu drugi je par opanaka :-) slušajuci i citajuci pojedine iz vrha ispade da smo se za ovo što nas je zadesilo pripremali odma poslije drugog svjetskog :lol:
bila je zvanicna mobilizacija nekad u junu, ali mi smo tad vec mahom svi bili rasporedjeni.. vidis bas po tim i takvim palamudjenjima se odmah vidi ko je tu bio, ko ne... jednostavno neke stvari znamo jer smo ih prozivjeli, ne sto smo pametni. Jbg, koliko ti i ja imamo zajednicke raje na Kovacima? I sad netko tipkajuci iz bijelog svijeta ih naziva budalama. E, pa no pasara.. bar sto se mene tice. A nek sjede gdje god hoce, neka nas ne zovu budalama, a narocito nase mrtve. Pri tom, naravno, uredno su se vratili preuzeti imovinu i kukati kako im je komsija ukrao luster (cekam samo sad u kojem postu i kad ce me nazvati kradljivicom lustera :D ). Pozdrav tebi ratni druze :kiss:
cyprus

#139 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by cyprus »

Ako govorimo o aktuelnoj politici, ovo pitanje je relevantno samo u vukojebinama kao što su afričke banana države... Tamo se kad se vlasti dočepaju generali, vođe pobunjenika i donosioci oslobođenja, ne silaze sa nje naredne dvije-tri decenije, ovisno od toga koliko ih zdravlje posluži... Zaslužili su, zar ne...
insomnia78

#140 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

Jes. U USA npr niko ne istice da je veteran. Hajte molim vas
DeNiro

#141 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by DeNiro »

relevantno za populiste ..
detroit-mercy

#142 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Jes. U USA npr niko ne istice da je veteran. Hajte molim vas
Mozes ti isticati koliko hoces da si veteran ali hoce li ti neko dati da vodis firmu/grad/drzavu na onovu toga sto si veteran, e to je vec drugi par opanaka.
Kao veteran imas pravo na odredjene beneficije i tu prestaje svaka prica. U politickoj areni imamo malo populizma oko tog veteranskog ucesca, mada i to vise niko ne benda jer od Buscha starog vise nije niti jedan presjednik bio aktivan clan tako da kazem ti i ta vise ne pije vode.
insomnia78

#143 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

Pa ne pricamo o predsjednistvu ili samo o predsjednistvu
Zar svako ko je pros’o kroz rat ne istakne to u svojoj biografiji. Jos je kod njih skroz drugacija situacija
detroit-mercy

#144 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:Pa ne pricamo o predsjednistvu ili samo o predsjednistvu
Zar svako ko je pros’o kroz rat ne istakne to u svojoj biografiji. Jos je kod njih skroz drugacija situacija
Haj jos jednom, istakne i sta ima od toga :mrgreen:.
Evo sve trce da ti odmah daju da vodis Microsoft ili Apple samo sto u biografiji imas da si veteran.
Maraschino

#145 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by Maraschino »

sadie_forever wrote:pa oduvijek su vojnici od 20 do 30 najbolji,nece mi neko sa 50 ratovat :zzzz:
ti su na zalost najvise zaginuli.

to sto su mladi ima i svojih nedostataka.
insomnia78

#146 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
Evo sve trce da ti odmah daju da vodis Microsoft ili Apple samo sto u biografiji imas da si veteran.
Pa ko ovdje spominje vodjenje firmi ‘ljebat
sadie_forever

#147 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by sadie_forever »

war veteran se u americi ca i na fb pise ako si to,ono pod ko si cim se bavis...znam jer imam amerikance frendove ciji djedovi posnosno imaju to
detroit-mercy

#148 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

insomnia78 wrote:
detroit-mercy wrote:
Pa ko ovdje spominje vodjenje firmi ‘ljebat
Pa o cemu ovdje raspravljamo, je li znas sta je tema i o cemu se raspravlja :mrgreen:
Pocelo je sve od one hamse iz SDA koja je pokrenula pitanje gdje je presjednik vlade kantona RajvoSA bio kad je bilo najteze :mrgreen:. Je li za obavljanje presjednika vlade kantona relevantno gdje je bio kad je bilo najteze ili nije?
insomnia78

#149 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by insomnia78 »

Pa dobro sta mislis kako bi u USA proso neki predsjednik vlade koji je dezertir’o? Dal bi ku to neko spomeno?
detroit-mercy

#150 Re: "Gdje si bio 92', relevantno ili populisticko pitanje?

Post by detroit-mercy »

sadie_forever wrote:war veteran se u americi ca i na fb pise ako si to,ono pod ko si cim se bavis...znam jer imam amerikance frendove ciji djedovi posnosno imaju to
ima i na registarskim tablicama :mrgreen: i sta. Imas ih koji na FB imaju da su clanovi NRA, Church of Christ i sl.
Tim ljudima se pokazuje respect, na svim javnim manifestacijama se ukazuje na ulogu veterana i masa drugih stvari, sto je u redu.
Da li ti je u profesionalnoj karijeri od velikog znacaja jesi li bio veteran ili ne, je vec drugo pitanje.
Jesi i ti pala na ovu temu onako pa ne znas citavu genezu ove price ili pratis kako je sve pocelo.
Post Reply