Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Millenniai-si ne zele djecu u procentu koje navodis...
.jedan od razloga ..
A big factor is that I don’t want gaps and missed opportunities in my career path. I’m 26 and about to get my Ph.D. in a STEM field. Prioritizing work and staying current in my field, especially as I start my career, will be crucial for my earning potential and career development, and I’m happy and fulfilled focusing on that. This may sound cynical of me, but I don’t think you can have it all, and I would prefer to focus on work instead of family." —Ella, 26
moonca wrote:Millenniai-si ne zele djecu u procentu koje navodis...
.jedan od razloga ..
A big factor is that I don’t want gaps and missed opportunities in my career path. I’m 26 and about to get my Ph.D. in a STEM field. Prioritizing work and staying current in my field, especially as I start my career, will be crucial for my earning potential and career development, and I’m happy and fulfilled focusing on that. This may sound cynical of me, but I don’t think you can have it all, and I would prefer to focus on work instead of family." —Ella, 26
I šta sad svijet gdje ima 6 milijardi ljudi si dosla ovdje kopirati citat neke djevojke i predstaviti kao činjenicu da se djevojke žele posvetiti karijeri ne kontam?
moonca wrote:NE radim nista nezakonito.
Danasnje djevojke NE zele djecu , kao I momci. Koliki je to procenat.istrazivanja su u toku.
Eto.i ti nisi ozenjen a imash 27 good.
Ti imas pamcenje kao riba pa zaboravila da sam pisao da ta faza kod djevojaka dolazi kad se napuni 29 o 30 da ne pricam tad ce se skrasiti s prvim prosjecnim.
Ja koji uskoro punim 27 imam fore pun kurac sperma kod nas radi stalno osim ako sam među sterilnim.
A to što što stavljaš djevojke i muškarce u isti koš je toliko smiješno da covjek pravo kaže da ziviš ispod kamena.
Muškarci u mlađim danima ganjaju loptu dok se djevojke igraju s barbikama i rekriraju svadbu.
Mi kad odrastemo mali dio i dalje ganja loptu dok žene s druge strane i dalje zamišljaju isto.
moonca wrote:Millenniai-si ne zele djecu u procentu koje navodis...
.jedan od razloga ..
I šta sad svijet gdje ima 6 milijardi ljudi si dosla ovdje kopirati citat neke djevojke i predstaviti kao činjenicu da se djevojke žele posvetiti karijeri ne kontam?
Shvataš li ti šta radiš?
Ma i ona bi zaboravila karijeru kad bi joj se pojavio neki zgodni i uspjesni. Pa djevojke od mladih dana sanjaju o vjencanju i slicnim glupostima.
A ne valja zenama cekati previse dugo jer im pozeljnost opada sa godinama. Zato se uspanice sa 28-29 jer im je to zadnji period kad mogu naci relativno dobrog. Sa 35 su realno zakasnile.
moonca wrote:
Ti imas pamcenje kao riba pa zaboravila da sam pisao da ta faza kod djevojaka dolazi kad se napuni 29 o 30 da ne pricam tad ce se skrasiti s prvim prosjecnim.
Ja koji uskoro punim 27 imam fore pun kurac sperma kod nas radi stalno osim ako sam među sterilnim.
A to što što stavljaš djevojke i muškarce u isti koš je toliko smiješno da covjek pravo kaže da ziviš ispod kamena.
Muškarci u mlađim danima ganjaju loptu dok se djevojke igraju s barbikama i rekriraju svadbu.
Mi kad odrastemo mali dio i dalje ganja loptu dok žene s druge strane i dalje zamišljaju isto.
Ne znam kako to kod vas radi- ali, ako ima djevojaka od 29 godina slobodnih- moglo bi se zakljuciti da nisu nasle nikog interesantnog za udaju.
Dakle, i ti spadas u tu grupu- nepozeljih. I ti si buduci samac... i ako si sretan da te noge posluze zbog radi lopte..
Nemam pamcenje ko roba al' sam riba..
Ma nisu zakasnile gluho bilo vec je njima u glavi da su zakasnile opterecuju se oduvijek više od muskaraca i u nekim stvarima je to pozitivnije u nekim užas.
Jao vidi nje ja spominjem loptu da joj docaram situaciju ona uzima kao fakt, ma ne mozes ti nekome objasniti šta god da kazes to ne ulazi u glavu tako da nastavi izgubio sam bezveze par minuta zivota zbog repliciranja imaš pozdrav.
Moonco postoji razlika izmedju muskaraca i zena. Ja sam evo sad u srednjim dvadesetim i gledam po svojim prijateljima i poznanicima. Od muskaraca jos uvijek niko nije u braku, dok dosta zena vec jeste. I to uvijek sa nekoliko godina starijim muskarcima.