Suhovina

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

alipasijaner

#126 Re: Suhovina

Post by alipasijaner »

Bakir1 wrote:Sabahajrula :D
Image
Jarane ovo izgleda toliko suho da krava jos muce dok rezes komade mesa..
Bakir1

#127 Re: Suhovina

Post by Bakir1 »

Sto je mukala mukala je :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#128 Re: Suhovina

Post by mk ultra »

Ne mogu ga ni ja presusenog... mada svasta rade za 100g teze meso
alipasijaner

#129 Re: Suhovina

Post by alipasijaner »

mk ultra wrote:Ne mogu ga ni ja presusenog... mada svasta rade za 100g teze meso
Samo sto ne uvale komad armature kroz sredinu :D
addy_sa

#130 Re: Suhovina

Post by addy_sa »

za vikend bio na Trznici kod Babica biftek odlican
biggrin

#131 Re: Suhovina

Post by biggrin »

treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
addy_sa

#132 Re: Suhovina

Post by addy_sa »

biggrin wrote:treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
nisam siguran da sam shvatio
nepass1

#133 Re: Suhovina

Post by nepass1 »

konektovan wrote:
beni-bu-man wrote:
konektovan wrote:Malo je off :mrgreen: ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka. :thumbup:
Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....

Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar :mrgreen:
Vlašićka je super, ali i ostale iz njihove ponude nisu loše.

A sto se tice jaffe, to je ko droga. :mrgreen:
po mom ukusu, ne znam kakva je kvaliteta sudzuke, nemojte me proglasiti ludim :D ali najjaca sudzuka mi je ona k plus. a stvarno sam jeo i domace sudzuke, cak su i moji u familiji pravili, ali ovaj konzumov kad probam sjebem se kako je dobar.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#134 Re: Suhovina

Post by konektovan »

Ne nam da ima uopšte ta k plus, konzum je li tako?! To vrlo moguce da radi ili Ovako, bajra ili neko treci......
nepass1

#135 Re: Suhovina

Post by nepass1 »

ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
duga puska

#136 Re: Suhovina

Post by duga puska »

nepass1 wrote:ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. :D Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jeli :-D
tempuser

#137 Re: Suhovina

Post by tempuser »

konektovan wrote:Ne nam da ima uopšte ta k plus, konzum je li tako?! To vrlo moguce da radi ili Ovako, bajra ili neko treci......
Danas cuh da npr. svjeze rostiljske kobasice za Konzum dostavlja Tulumovic.
tempuser

#138 Re: Suhovina

Post by tempuser »

duga puska wrote: Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. :D Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jeli :-D
Ako nije rinfuza (a i tad pise na deklaraciji), na pakovanju robne marke uvijek pise ko je proizvodjac. Cesto je to poznata fabrika ciji je redovni proizvod odmah pored na polici.
duga puska

#139 Re: Suhovina

Post by duga puska »

Mada sam primijetio da na nekim uvoznim artiklima privatne narke cak ne Pise proizvodjaci. Pise naravno zemlja porijekla i npr, na trziste pusta, plasira ili neki srodan izraz, Konzum
duga puska

#140 Re: Suhovina

Post by duga puska »

Povratak temi :D
Ima mesara Šabanac u Podlugovima dosta svojih SM proizvoda i imaju sudzuk ( cini mi se 18 KM) skuplji od ostalih koji rade po birvaktilnoj recepturi (bez modernih dodataka,aditiva...). Mogu reci da je zanimljiv, mozda nijansu bijelog luka da stavljaju previse i sto nije bio dovoljno suh kad sam ja uzimao. Eto,probajte ko bude usput, ima nesto u njemu :D
biggrin

#141 Re: Suhovina

Post by biggrin »

addy_sa wrote:
biggrin wrote:treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
nisam siguran da sam shvatio
u principu biftek teško da može biti loš, samim tim njega navoditi kao referencu za kvalitet ostalih proizvoda je neadekvatno
O'zone
Globalni moderator

#142 Re: Suhovina

Post by O'zone »

Suhovina sa bijelim lukom kod Semića meni sasvim OK.

Meni problem što ja volim masnije uh kako bude slatko ono bijelo sušeno meso..... jbm ti ogladnih za sekund
VladaFBiH

#143 Re: Suhovina

Post by VladaFBiH »

duga puska wrote:
nepass1 wrote:ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. :D Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jeli :-D
jao jao, posjetio si me na to da sam i ja jednom kupio tu katastrofu - možda se promijenio proizvođač u međuvremenu ali ja nikada više nisam kupio KPlus sudžuku
tovarish

#144 Re: Suhovina

Post by tovarish »

wewa wrote:
addy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
Babic, ako je to Babic :)
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
Jel to ima i drugih ulaza u trznicu?

Imaju li na tim ulazima stepenice,jer sam na stakama i ne mogu na stepenice.
wewa

#145 Re: Suhovina

Post by wewa »

tovarish wrote:
wewa wrote:
addy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
Babic, ako je to Babic :)

imaju jos dva ulaza, a ako su ti stepenice prepreka imas mali bocni ulaz kod ribarnice

na ulazu iz MMB ima jedna stepenica
tovarish

#146 Re: Suhovina

Post by tovarish »

wewa wrote:
tovarish wrote:
wewa wrote: Babic, ako je to Babic :)

imaju jos dva ulaza, a ako su ti stepenice prepreka imas mali bocni ulaz kod ribarnice

na ulazu iz MMB ima jedna stepenica
Odlicno.Nisam to znao.

Inace u trznici sam bio rijetko i zadnji put prije 2-3 godine.Kod Babica probam biftek,narezan na tacni i ponudjen za probu.Bio odlican i kupim ja jedan komad. Kod kuce kad sam jeo,ni blizu te kvalitete.

Al na jednom drugom standu uzmem komad stelje,cisto meso bez masnoce,a mekano ko dusa.E to se zove vrhunsko umijece.
Post Reply