Haman2 wrote:Za gospodina Horesha
Jesi li to odustao od bogohuljenja s velikim Ti? Ja bih se barem izvinio,ali u tome je razlika između nas.
Haman2 wrote:Ti stvarno imas problema sa logickim misljenjem. Rijec Ti nisam upotrijebio u znacenju koje navodi nego u onom drugom, to jest u onom kako je napisano u BON-TONU
U bontonu, a ne u bon-tonu, se nikada ne koristi Ti. Koristi se samo Vi. Veliko Ti se koristi samo u religioznim tekstovima kada se odnosi na Boga.
Nema na čemu, jedna od besplatnih lekcija.
Haman2 wrote:Ja nisam clan SDA niti bilo koje druge stranke. Dakle, spocitavas mi nesto sto ne odgovara istini.
Glasao si za SDA, tako da...
Haman2 wrote:Tri narodne stranke koje imaju najvecu podrsku svoje baze moraju saradjivati. To je nesto sasvim normalno i logicno. Ti bi izgleda iskljucio jedan narod iz vlasti. Da li je to moguce po Ustavu BiH.
Na osnovu svega što si do sada napisao, Ustav BiH nikada nisi pročitao, jelda?
Hoćeš da kažeš da je SDA predstavnik kompletnog jednog naroda... i da bi isključenje SDA značilo isključenje Bošnjaka?
Standardna teza. A kad je 2014. godine SDA odlučila da isključi SNSD i odabrala SzP, to je bilo... šta? Potpuno ista situacija, SNSD je bila relativni pobjednik u RS-u.
Delegati u Dom naroda PSBiH se biraju iz entitetskih parlamenata.
Haman2 wrote:Nasa stranka ima rukovodstvo srpskohrvatsko a glasacko tijelo bosnjacko. Rukovodstvo treba biti multieticno a to u ovom slucaju nije slucaj. Moje ukazivanje na taj problem Tebi smeta, pa sam naposao " Navika je jedna muka a odvika deset muka". Kako nisi razumio ovu narodnu izreku da Ti je prevedem na srpskohrvatski jesik. To znaci da Ti smatras kako je sasvim normalno da vodje budu Srbi i Hrvati a Bosnjaci oni potcinjeni u ovom slucaju samo glasaci. Tako je bilo do juce, Ti bi htio da tako bude danas ali i sutra.
Jest vam bolna tačka ta Naša stranka, a naročito Peđa. Još ne možete da shvatite nikako kako glupi i naivni Bošnjaci mogu da glasaju za Srbina pored tako divnih kandidata Bošnjaka
Rukovodstvo Naše stranke je multietično, kad se već ekskluzivno njom baviš (vjerovatno nakon previše konzumiranja Stava).
Pokušavaš da budeš bezobrazan s tim prevođenjem, ali ni u tome ne uspijevaš. Očekivanja velika, a kapaciteti mali. No, drago mi je čuti da govoriš srpskohrvatski. Lično, ja govorim bosanski, da se ne mučiš idući put s tim predrasudama.
Meni je potpuno normalno da vođe i kandidati budu sposobni ljudi i pri tome naciju ne gledam, a ne da biram pojedince samo zato što su iz mog naroda, čak i ako su dokazani kriminalci.
Haman2 wrote:Ja sam kazao da sad mozemo uciti svoj jezik, knjizevnost, istoriju, sto prije nije bio slucaj, a ti pricas kako nasa djeca odlaze vani.
Ne odlaze nasa djeca vani zbog toga sto sad uce svoj jezik, kjnizevnost i istoriju, nego zbog toga sto druga dva naroda rade na opstrukcijama svega onog sto je dobro za BiH. Sjeti se izreke srpskih politicara " Sto gore za BiH to bolje za Rep. Srpsku" itd, itd.
Djeca odlaze van jer drugi narodi opstruiraju? Kakva divna krinka za sav mogući kriminal u sopstvenoj naciji. Činjenica da smo ubjedljivo zadnji u svakoj relevantnoj kategoriji u Evropi nema nikakve veze s tim zašto ljudi odlaze, jelda? Idu ljudi jer im je dosta maltretiranja od drugih nacija
Haman2 wrote:Zasti bi bosnjacka narodna stranka - SDA tugovala Ukupno gledajuci ima bolje rezultate na prostorima FBiH od bilo koje druge stranke. Ovi srednjaci iz "gradjanskog bloka" kako sebe nazivaju zele pokupiti dobro placene fotelje i to je jedini razlog zasto nece u koaliciju sa SDA.
Zašto bi SDA tugovala

Jer će ostati bez budžeta i tendera u kantonima, naravno. Eto, svakako će oformiti vlast na federalnom i državnom nivou, pa neka se tamo bore za državu. SDA jedina ima uhljebljene kadrove i oni su ti koji se bore da očuvaju fotelje. Kakva bezobrazna zamjena teza, pa imate li stida imalo?
Znamo kako oni to rade - koliko juče su pustili policajce MUP-a RS-a s dugim cijevima da dođu usred Sarajeva. Eto, tako nas SDA brani.
Haman2 wrote:Onaj ko se nada da ce BiH izvuci Nermin Niksic i gospodin Kojevic sa svojom pamecu u velikoj su zabludi. Oni nemaju te kapacitete niti njihovo uze rukovodstvo.
Bakir se pokazao kao veliki kapacitet u borbi za državu
Kad već voliš slike, evo i tebi jedna:
Realno, kakvi smo, sve smo zaslužili što nam se dešava. Sve. Samo gola borba za vlast i fotelju, borba protiv najgoreg neprijatelja - građana i podjela vlastitog naroda kako bi se sačuvali tenderi.
Fuj.