nemam start/stop.... nisam to želio čekao sam auto bez toga... stvara mi nervozu...condy wrote:Iskljucis li start stop ?
Ja ga iskljucim osim kad zaboravim i mislim da cesce radi regeneraciju kad je iskljucen.
Uglavnom savjet je iskljuciti start stop ko ga ima.
"Tips & Tricks" za vožnju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#126 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
- Bullet Tooth Tony
#127 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Po meni ne postoji gori izum u auto industriji... Iskljucim prije nego sto se zavezemTravnički Noćni Šetač wrote:nemam start/stop.... nisam to želio čekao sam auto bez toga... stvara mi nervozu...condy wrote:Iskljucis li start stop ?
Ja ga iskljucim osim kad zaboravim i mislim da cesce radi regeneraciju kad je iskljucen.
Uglavnom savjet je iskljuciti start stop ko ga ima.
Last edited by Bullet Tooth Tony on 15/11/2018 08:12, edited 1 time in total.
- djkurt
#128 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Jeste se pronašli jbt, šta ima u najvećoj selendri u Bosni i Hercegovini, izbode li se ko nožem, jel ti auto izgorilo na parkingu, trube li vam drugi vozači a nije ni žuto na semaforu, jel vam Sebija ozdravila, plaća te li participaciju jopš uvijek, IMA TE LI VODE JBT.muz66 wrote:Sere ti se sarajlijica u opanak. Vjerujem da je zajebano sa makadama u hop tri trake. K'o GTA covjece.djkurt wrote:Ne budi seljak i pametnjaković na putu ko sarajlijice, što misle da su centar svijeta.
-
Throttle
#129 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Nemojte bit napaceni, tema su auta
- djkurt
#130 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
volim malo ove prepametene sarajlijice zajebavat. ne žele da priznaju činjenicu da u Sarajevu većina vozača misli da zna voziti i da zna saobraćajne propise a u stvarnosti je obrnuto, tj. velika većina nema pojma saobraćajne propise a o vožžnji da ne govorim. Pa se nađoše uvređeni i pođoše sa ovim nekakvim opancima i rogaticom i fočom i svašta nešto a takve sarajlijice mi je najdraže trolat.Throttle wrote:Nemojte bit napaceni, tema su auta
Prc,prc!!!
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#131 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
ma nema ,preso si nas ko papir dupe i istrolao da ne znamo gdje smo...kad sljegnes jednom u nasu kasabicu ,javi se da te provozam i odvedem na cevape.i da mi kazes da sam sarajlijica uzivo bez tastature 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#132 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ja saltam na 2000 rpm minimalno, hoce li mi se raspasti motor????
- djkurt
#133 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Evo nasikirah se već kako ću se po šeher sarajevu vozat, pa po sarajevu se snać je isto ko i u živinicama, dvije ulice tamo vamo i to je to, ne mereš se izgubit ama nikako. U sarajevu se jedino slijepi mogu izgubiti. lolbitanga_sa_otesa wrote:ma nema ,preso si nas ko papir dupe i istrolao da ne znamo gdje smo...kad sljegnes jednom u nasu kasabicu ,javi se da te provozam i odvedem na cevape.i da mi kazes da sam sarajlijica uzivo bez tastature
- bitanga_sa_otesa
#134 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
dusha draga, napacena...dodji s kondijem,da trosimo one pare sto smo mi sarajlije pokrali vama iz vukojebinadjkurt wrote: Evo nasikirah se već kako ću se po šeher sarajevu vozat, pa po sarajevu se snać je isto ko i u živinicama, dvije ulice tamo vamo i to je to, ne mereš se izgubit ama nikako. U sarajevu se jedino slijepi mogu izgubiti. lol
-
condy
#135 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Motor je ko cuku...ne valja kad ga ulijeniškonektovan wrote:Ja saltam na 2000 rpm minimalno, hoce li mi se raspasti motor????
- djkurt
#136 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
De budi malo kreativniji, slabo je to jarane.bitanga_sa_otesa wrote:dusha draga, napacena...dodji s kondijem,da trosimo one pare sto smo mi sarajlije pokrali vama iz vukojebinadjkurt wrote: Evo nasikirah se već kako ću se po šeher sarajevu vozat, pa po sarajevu se snać je isto ko i u živinicama, dvije ulice tamo vamo i to je to, ne mereš se izgubit ama nikako. U sarajevu se jedino slijepi mogu izgubiti. lol
- bitanga_sa_otesa
#137 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
ne znam ja bolje ,seljak sam...nego kako je biti diđej na radio miljevina?samo nam pises u radno vrijeme,jel to nemas net kuci?djkurt wrote: De budi malo kreativniji, slabo je to jarane.
- djkurt
#138 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Evo upravo se tuširam vodom iz vodovoda i još chetam s tobom moš mislit.bitanga_sa_otesa wrote:ne znam ja bolje ,seljak sam...nego kako je biti diđej na radio miljevina?samo nam pises u radno vrijeme,jel to nemas net kuci?djkurt wrote: De budi malo kreativniji, slabo je to jarane.
-
promaha
#139 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
ne drzite upaljena duga svjetla po gradu jer vam je pregorila ye8ena sijalica ...
takodjer nastimajte te svoje farove...
svako drugo auto ima razjeban snop i na kratkim svjetlima ubi u oči ..
senone u fabijama, golfovima i sl ne bih spominjao ...
- bitanga_sa_otesa
#140 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
hahah ima u mom selu uvijek vodedjkurt wrote:
Evo upravo se tuširam vodom iz vodovoda i još chetam s tobom moš mislit.
pazi da ti sapun ne ispadne kad se tusiras..
-
tempuser
#141 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Nemoj misliti da ti odgovaram sa sarajevskih visina, osim sto me puno tiga veze za manje gradove i sredine i ljude iz njih, svjestan sam ja svih sarajevskih mana, ali ti je prica ofucana i prozirna...djkurt wrote:volim malo ove prepametene sarajlijice zajebavat. ne žele da priznaju činjenicu da u Sarajevu većina vozača misli da zna voziti i da zna saobraćajne propise a u stvarnosti je obrnuto, tj. velika većina nema pojma saobraćajne propise a o vožžnji da ne govorim. Pa se nađoše uvređeni i pođoše sa ovim nekakvim opancima i rogaticom i fočom i svašta nešto a takve sarajlijice mi je najdraže trolat.Throttle wrote:Nemojte bit napaceni, tema su auta
Prc,prc!!!
![]()
![]()
Svako se cese tamo gdje ga svrbi, pa se tako i ti se sa svojim prizemnim stereotipima i folovima o vodi i sebiji Savrseno uklapas u sliku da su redovno najveci pljuvaci i kriticari Sarajeva upravo oni koji najvise pate za njim. Ne kaze se dzaba, ko o cemu, vojska o skracenju i kurva o postenju.
Ne zaboravi za bezbroj puta dokazano pravilo, mali i nebitni su se uvijek bavili velikim i bitnim, nikad obratno, sto u konkretnom slucaju ne ne znaci da je Sarajevo veliko i bitno nego da sebe vidis kao malog i nebitnog.
Sad mozes nastaviti...
- djkurt
#142 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Kad se voziš po selu nemoj ljudima parkirat ispred ulaza, nekulturno je.bitanga_sa_otesa wrote:hahah ima u mom selu uvijek vodedjkurt wrote:
Evo upravo se tuširam vodom iz vodovoda i još chetam s tobom moš mislit.
pazi da ti sapun ne ispadne kad se tusiras..
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#143 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ne znam jesam li 3x oprao komplet auto u samousluznoj autopraonici.condy wrote:tempuser wrote:Ja izgleda nesto ne radim kako treba...condy wrote:@insomnia...
Fali mu to sto je prljavo a prljavo je neuredno ruzno...![]()
Odes na samouzluznu jednom sedmicno i odvojis pola sata. I to je to.![]()
Vidim raju za cca 2 KM naprska, sapere auto i gas. Ja tako kad uradim auto bude na oko cistiji ali ako povucem prstom ostace trag u prljavstini. Ako hocu da ga operem kako treba trebaju mi 2 KM za onaj sampon, da ga predjem spuzvom i jos 1-2 KM da saperem. Ako hocu da ga usisam jos 1-2 KM i nikad ispod sat vremena!![]()
Ne moze se auto ljepo ocistit i oprati za 2 KM. I ja to cesto vidim malo ga naspricaju i pici dalje. Nema od tog pranja nista. Ne znam kakva je ta praonica gdje ides, ima i izmedju praonica razlike, nije kod svake isti kvalitet sampona, isti pritisak i vrijeme koliko imas za odredjeni iznos KM. Usporedbe radi ovako.
Za 1 KM ja mogu usisavati skoro 5 minuta.
Za 2 KM sampon imam oko 4 minute 30 sekundi.
Tako da mi treba 2 KM sampona, 2 KM sapiranje i 1 KM usisavanje. Meni je auto poprilicno cisto tako da mi ne treba vise. Izmedju pranja ja ocistim cesto patosnice i unutra prebisem ako treba. Imam u autu spuzvu za felge i pedale, sprej za musice i felge, sprej za gume, jelensku i mikrofiber krpe za ciscenje unutrasnjosti i stakala. Otprilike mi treba 30 minuta do max 45 minuta. S tim da auto perem svake sedmice i nikad nisam otisao na klasicnu praonicu .... tako da vjerujem samo sebi![]()
Ljepo bude oprano sija se nema nikakve prasine.
Nikad ne koristim spuzvu po limu vec samo po pragovima. Spuzva ostavlja vremenom tragove na limu. Uporedis li lim od auto na jakoj svjetlosti koje je dugo vremena cisceno spuzvom u odnosu na ono bez spuzve i vidis da ovo bez spuzve nema gotovo nikakvih tragova na limu, a ovo drugo ima linija koliko ti volja koje se vide na jakoj svjetlosti kad se priblizis...![]()
Ako vec koristis spuzvu trebas ponijeti i svoj auto sampon i spuzva treba biti dobro natopljena samponom i vodom. Ne moze ici spuzva na onaj sampon sto naspricas. Ja to ne bih radio. Kad je bas kaljamuza vani onda mora spuzva pomoci jer ne mozes drugacije ocistiti pragove blatobrane...
2 KM za ovo, 2 KM za ono, 1-2 KM ovamo i izadje sve 5-6 KM. Sav u goloj vodi, nervozan, i opet nije kako treba. Za 8-10 KM operu ljudi, sjednem popijem kafu, procitam novine.
U samousluznoj samo zimi perem pragove i unutrasnje blatobrane, skoro na dnevnoj bazi.
- Travnički Noćni Šetač
#144 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Spominji, spominji i to je budaleština....promaha wrote:ne drzite upaljena duga svjetla po gradu jer vam je pregorila ye8ena sijalica ...
A ovo gore prvo .... samo bih dodao i izvan grada isto...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#145 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Kad prestizete obavite to na najkraći način.
Ja vozim 80, ti me prestizes sa 82
, pritisni gas jebale te 3 kapi goriva 
Ja vozim 80, ti me prestizes sa 82
-
lavic
#146 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
tempuser wrote:Ja izgleda nesto ne radim kako treba...condy wrote:@insomnia...
Fali mu to sto je prljavo a prljavo je neuredno ruzno...![]()
Odes na samouzluznu jednom sedmicno i odvojis pola sata. I to je to.![]()
Vidim raju za cca 2 KM naprska, sapere auto i gas. Ja tako kad uradim auto bude na oko cistiji ali ako povucem prstom ostace trag u prljavstini. Ako hocu da ga operem kako treba trebaju mi 2 KM za onaj sampon, da ga predjem spuzvom i jos 1-2 KM da saperem. Ako hocu da ga usisam jos 1-2 KM i nikad ispod sat vremena!
Ne moze se auto ljepo ocistit i oprati za 2 KM. I ja to cesto vidim malo ga naspricaju i pici dalje. Nema od tog pranja nista. Ne znam kakva je ta praonica gdje ides, ima i izmedju praonica razlike, nije kod svake isti kvalitet sampona, isti pritisak i vrijeme koliko imas za odredjeni iznos KM. Usporedbe radi ovako.
Tako da mi treba 2 KM sampona, 2 KM sapiranje i 1 KM usisavanje. Meni je auto poprilicno cisto tako da mi ne treba vise. Izmedju pranja ja ocistim cesto patosnice i unutra prebisem ako treba. Imam u autu spuzvu za felge i pedale, sprej za musice i felge, sprej za gume, jelensku i mikrofiber krpe za ciscenje unutrasnjosti i stakala. Otprilike mi treba 30 minuta do max 45 minuta. S tim da auto perem svake sedmice i nikad nisam otisao na klasicnu praonicu .... tako da vjerujem samo sebi
Nikad ne koristim spuzvu po limu vec samo po pragovima. Spuzva ostavlja vremenom tragove na limu. Uporedis li lim od auto na jakoj svjetlosti koje je dugo vremena cisceno spuzvom u odnosu na ono bez spuzve i vidis da ovo bez spuzve nema gotovo nikakvih tragova na limu, a ovo drugo ima linija koliko ti volja koje se vide na jakoj svjetlosti kad se priblizis...
Ako vec koristis spuzvu trebas ponijeti i svoj auto sampon i spuzva treba biti dobro natopljena samponom i vodom. Ne moze ici spuzva na onaj sampon sto naspricas. Ja to ne bih radio. Kad je bas kaljamuza vani onda mora spuzva pomoci jer ne mozes drugacije ocistiti pragove blatobrane...[/quote]
Ne znam jesam li 3x oprao komplet auto u samousluznoj autopraonici.
2 KM za ovo, 2 KM za ono, 1-2 KM ovamo i izadje sve 5-6 KM. Sav u goloj vodi, nervozan, i opet nije kako treba. Za 8-10 KM operu ljudi, sjednem popijem kafu, procitam novine.
U samousluznoj samo zimi perem pragove i unutrasnje blatobrane, skoro na dnevnoj bazi.[/quote]
I meni je srklet samousluzna praona, tamo ga samo saperem. Idem u praonicu nek ga ciste a ja radim generalno ciscenje unutrasnjosti svaka 2 mjeseca. I to mi je OK, niko ga ocisti unutra kao ja, svaki cosak, a djeca prljaju...
-
tempuser
#147 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
mali_milojica wrote: Ne znam jesam li 3x oprao komplet auto u samousluznoj autopraonici.
U samousluznoj samo zimi perem pragove i unutrasnje blatobrane, skoro na dnevnoj bazi.
O otom ti pricam, ili ja nesto ne radim kako treba ili za komplet pranje, po pitanju para i vremena, samousluzna praona u konacnici kosta kao i obicna.
-
condy
#148 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Stvar navike. Izbjegavam ove klasicne praonice zbog spuzvi jednom te istom svako auto peru. Istom spuzvom i po felgama i po laku...usisivacem po plastici. Ciste onim krpama unutrasnjost koje su pune onog sjaja pa ako je sunce samo se razmaze...Obicno je veca guzva, pa cekaj sat vremena ako mi se ne ide na kafu dosadno a na samousluznoj obicno ne cekam... Ima ih koji su i pazljiviji i ljepo rade.mali_milojica wrote: Ne znam jesam li 3x oprao komplet auto u samousluznoj autopraonici.
- Altsa
#149 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
cim koristis termin sarajlica zna se ko si i sta si. seljacina sa dna kace.djkurt wrote:Smeta ti a, Čengić Vila je novi Monaco. Činjenica je da sarajlijice vole pametovat i vako a i na cestama, pa se dese onda udesi sa brojnim žrtvama, a sve je to posebno izraženo u centru svijeta (čitaj: Sarajevo).bitanga_sa_otesa wrote:zabolilo te a?
rogatica je centar svijeta
Tako da:
Ne budi seljak i pametnjaković ko sarajlijice i pamet u glavu.
- djkurt
#150 Re: "Tips & Tricks" za vožnju
Ne znam jesam li 3x oprao komplet auto u samousluznoj autopraonici.mali_milojica wrote:
Tako da mi treba 2 KM sampona, 2 KM sapiranje i 1 KM usisavanje. Meni je auto poprilicno cisto tako da mi ne treba vise. Izmedju pranja ja ocistim cesto patosnice i unutra prebisem ako treba. Imam u autu spuzvu za felge i pedale, sprej za musice i felge, sprej za gume, jelensku i mikrofiber krpe za ciscenje unutrasnjosti i stakala. Otprilike mi treba 30 minuta do max 45 minuta. S tim da auto perem svake sedmice i nikad nisam otisao na klasicnu praonicu .... tako da vjerujem samo sebi![]()
Nikad ne koristim spuzvu po limu vec samo po pragovima. Spuzva ostavlja vremenom tragove na limu. Uporedis li lim od auto na jakoj svjetlosti koje je dugo vremena cisceno spuzvom u odnosu na ono bez spuzve i vidis da ovo bez spuzve nema gotovo nikakvih tragova na limu, a ovo drugo ima linija koliko ti volja koje se vide na jakoj svjetlosti kad se priblizis...![]()
Ako vec koristis spuzvu trebas ponijeti i svoj auto sampon i spuzva treba biti dobro natopljena samponom i vodom. Ne moze ici spuzva na onaj sampon sto naspricas. Ja to ne bih radio. Kad je bas kaljamuza vani onda mora spuzva pomoci jer ne mozes drugacije ocistiti pragove blatobrane...
U samousluznoj samo zimi perem pragove i unutrasnje blatobrane, skoro na dnevnoj bazi.[/quote]
Potpuno se slažem, bolje platiti ljudima da ti operu auto nego se oznojit za iste pare na samouslužnim praonicama. Pa i kod kuće ga besplatno mogu oprat, ne treba mi samouslužna praona.