Evo ovaj pito, koliko tih seniora ima..mirsek wrote: Znas li ti koliko zaradi jedan arhitekt, team lead u boljim sarajevskim firmama, preko 5000 KM, oni najbolji 7000 KM.
otimaju se u BMW i slicnim firmama za njih..
Evo ovaj pito, koliko tih seniora ima..mirsek wrote: Znas li ti koliko zaradi jedan arhitekt, team lead u boljim sarajevskim firmama, preko 5000 KM, oni najbolji 7000 KM.
Sve je to lijepo samo sto se takvi ne skoluju na yt tutorijalima i ne pocinju sa 35 godinamirsek wrote: Znas li ti koliko zaradi jedan arhitekt, team lead u boljim sarajevskim firmama, preko 5000 KM, oni najbolji 7000 KM.
Melbourne_Australia wrote:Samo lud covjek koji ima dobru platu i svoj stan ili kucu ce otici vani....Ali bas lud moras biti...A da ne pricam o ljudima i porodicama u kasnim tridesetim...Uglavnom idu ljudi koji tesko zive , kokuzluk ih sjeba...Ljudi rade za milju 1200 ili 1300 eura...To je gore plata ko kod nas 600 km....Nego ljudi nece da kazu da idu zbog kokuzluka, lakse je pricati o drugim stvarima....Ponudi tim ljudima milju i nesto platu , nikad nece otici..muminovic wrote:Ljudi odlaze, sa ili bez bilo kakvih "pokreta".
Hrvatska trenutno prednjaci na Balkanu, jer nemaju problema sa odlaskom.
iz BiH ljudi masovno idu, sad napustaju poslove ljudi sa dobrim platama i odlaze, ne zele vise da cekaju "napredak BIH".
Ne kontam? Pri pregovaranju sa posodavcem iz Spanije, pricali smo o godisnjoj plati. Naravno, to ne znaci da ce mi isplatiti godisnju, vec tako obracunavaju. Recimo u USA je to standard, barem kod kolega koje su imali razgovore.animals wrote:Gdje ovo nude godisnje plate..
na Madagaskaru..
i to 80 k ...
kako se laze..
Kada sam vani, ne trazim nase ljude. Da sam ih trazio, ostao bih u BIH._BataZiv_0809 wrote: Koje kulturne sadrzaje ces imat u Njemackoj? Đani i MC Stojan u Nachtwerku?
Sve manje u BIHinsomnia78 wrote:Pa kolko to imamo tih seniora majka mu stara
Tu je neDZevazi wrote:Dva put postavljam post na ovu temu i niDZe ga
Ja sam upravo dobio dijete prije malo jače od mjesec dana. I upravo idem iz razloga što ovdje evolucija ide u obrnutom smjeru. Nije mi ovdje loše, imam dobar posao u IT struci, visoko obrazovanje i jako dobro platu za naše uslove.irac300 wrote:Možda se ljudima više ne živi u ovoj žabokrečini, krkanluku, gdje je evolucija krenula u kontra smijeru? Evo ja nisam morao ići, ali idem. Neda mi se jednostavno više živjeti u ovoj sprdnji od zemlje i gledati kako mi krezavi odlučuju o sudbini. Ja sam doduše sam, nije mi teško promijeniti sredinu, ali razumijem ljude koji imaju djecu i ne žele da im odrastaju u ovakvom okruženju.Melbourne_Australia wrote:
Samo lud covjek koji ima dobru platu i svoj stan ili kucu ce otici vani....Ali bas lud moras biti...A da ne pricam o ljudima i porodicama u kasnim tridesetim...
Fudo387 wrote:
Ma imamo qrac od ovce, a ne seniore.
Svako malo neki indijac, kinez, qrac palac na televizoru, nesta napravio, programirao, a nikad ni jedan Mujo.
A svi seniori?
Aj bizi.
Ima onaj Irfan, i on slucajno ono ubo.
Muju fata koci.Boemica wrote:Fudo387 wrote:
Ma imamo qrac od ovce, a ne seniore.
Svako malo neki indijac, kinez, qrac palac na televizoru, nesta napravio, programirao, a nikad ni jedan Mujo.
A svi seniori?
Aj bizi.
Ima onaj Irfan, i on slucajno ono ubo.![]()
![]()
Ovo je pogrešno razmišljanje, nikada se ne treba prihvatati niži standard radi nečega, jezika, okoline, udaljenosti, itd.Ajatolah_ wrote:Kad bih emigrirao, ja bih lično za engleski jezik pristao i na niži standard življenja, a kamoli, što ti kažeš, da je viši ali se ta razlika poravna kad kupim nekakvu kartu...julisiz es grant wrote:I oni baš Irsku izabrali? Prije Španije, Francuske, jebene Engleske, Portugala...eto nećemo računati Švabe i jedne i druge kao najbliži i najlogičniji izbor.kiki-miki wrote:Pa Hrvati takoreci mogu birati gdje ce - EU pasos.
Mislim da njihovi mediji to napuhuju i stvaraju famu oko toga da bi se i po tome razlikovali od nas ostalih primitivnih Balkanaca kojima je Švabo svetinja, a da u stvarnosti i nije baš i tako. Haloo, zemlja bogu za nogu...pa cijena karte ako dvaput kući odleti u godini pojede mu dio razlike koji uštedi da ne živi u Njemačkoj.
E pa eto koje kulturne sadrzaje furas u Njemackoj haj bas da cujemseoBIH wrote:Kada sam vani, ne trazim nase ljude. Da sam ih trazio, ostao bih u BIH._BataZiv_0809 wrote: Koje kulturne sadrzaje ces imat u Njemackoj? Đani i MC Stojan u Nachtwerku?
Pa ko ih j*be. Mislim skolstvo itd. Ja kad sam isao u skolu htjeo informatiku da upisem samo primali jedan razred, za vozace isto tako itd. Plus sve u vezi toga skupo bilo. Jos mozes zamisliti informatike tada po skolama nisu dali ni upaliti kompjutere. Mogu zamisliti koliko su tusili gradivom sve po skolama a praksa nula bila. Nisu se htjeli oni koji su praksu predavali s tim zaj*bavati. Sve bubanje napamet gradiva bilo i nista skoro prakse. Ja propadao tada jer nisam mogao bubati nista napamet. Zavrsio na kraju u vezi auta skolu i tu kao propalitet iz istih razloga. A zanimanje je veoma to u vezi auta danas trazeno i dobro se zaradzuje ali ja pojma nemam nista o tom zanimanju.dječak sa šibicama wrote:u Hrvatskoj je kronican nedostatak turistickih radnika, a i u BiH i u Srbiji nedostatak profi vozaca kamiona
ode narod, i treba
Outsourcing je nesto drugo.Govorim o ljudima koji su registrovani kao Einzelunternehmen (sto bi kod nas rekli, DJL).vjesticanametli wrote:Selne ne traze uvijek sami vec ih firms outsource i ta firma snosi rizik....elem nek ide ko oce i moze
Balet na ledu, sta ce drugo_BataZiv_0809 wrote:E pa eto koje kulturne sadrzaje furas u Njemackoj haj bas da cujemseoBIH wrote:Kada sam vani, ne trazim nase ljude. Da sam ih trazio, ostao bih u BIH._BataZiv_0809 wrote: Koje kulturne sadrzaje ces imat u Njemackoj? Đani i MC Stojan u Nachtwerku?
E, vidis, to je ono sto mene drzi u Austriji... pare manje-vise, ali regulisano zdravstvo, skolstvo, uredna infrastruktura.ultima_palabra wrote:Ma dolazi sad vrijeme kad nemas hajra ni od dobrih para u Bosni... sta ce ti pare kad ih nemas gdje potrositi, osnovnu uslugu dobiti na normalnom nivou.