Komšiluk glasan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#126 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote:Ja djete izvodim radi nje a ne radi komsiluka. Gledam da provede sto vise vremena u prirodi umjesto uz tv tako da mi nije cilj da je izmorim da psihopate ne bi imali kakvih prigovora. Ako kome smeta, bujrum zna dje sam
Am zezam se, šta odmah na barikade skačeš :)

..."Aux armes, citoyens,
Formez vos bataillons"...
muha_sa

#127 Re: Komšiluk glasan

Post by muha_sa »

cyprus wrote:
Chmoljo wrote:sajpruse, počni im policiju zvati :D

mislim, zašto ne bi? ako ne kršiš kućni red.
Pa taj zadnji put smo i zvali :oops: Doduše, žena zvala - ja nisam bio kod kuće...

Eto dokle je došlo, jebote...
ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-) kad sljedeci put dodje zatjeraj ga u 3 pizde materine i više ti nikad doci nece
Hakiz

#128 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Chmoljo wrote:
ne možeš znati hoćeš li nešto stvarno ili nećeš dok to i ne imaš.

ima mnogih koji su mislili da ga žele, pa nije bilo to to.
Star, sebičan, nervozan, itd.
moonca

#129 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Roditelji naviknu na vrisku, galamu-tako da se i od njih ne moze previse ocekivati.
Tacno je -kada tako nemirno dijete dodje u drugu kucu, vrlo dobro zna da testira 'domacina' ili ti amidzu , sta moze a sta ne.
cyprus

#130 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

Chmoljo wrote:
cyprus wrote:

Pa taj zadnji put smo i zvali :oops: Doduše, žena zvala - ja nisam bio kod kuće...

i šta rekoše u muriji? :D
Murija je došla da smiri stvar :-D Prvo kod nas, pa kod njih... Šta su oni rekli nemam pojma, jer nije bilo sučeljavanja :-D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#131 Re: Komšiluk glasan

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote:
Chmoljo wrote:

mhm.
Hakiz

#132 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

muha_sa wrote: ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-)
Joj stvara. Ali, srećom, do oko 22 se smiri, pa se da trpiti. Došle mi iznad drage nove komšije. Kada je mala prvi put protrčala kroz stan, mislili smo da je zemljotres :)
Chmoljo

#133 Re: Komšiluk glasan

Post by Chmoljo »

cyprus wrote:
Murija je došla da smiri stvar :-D Prvo kod nas, pa kod njih... Šta su oni rekli nemam pojma, jer nije bilo sučeljavanja :-D
hajd dobro da su došli. :D

ali ako prijete, pa makar i uvijeno, obavezno zovi. pogotovo ako ima kakva konjina koja je fizički jača od tvoje žene.
Hakiz

#134 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Chmoljo wrote:
Hakiz wrote:
Chmoljo wrote:

mhm.
Jesi težak, cure sam kraće ubjeđivao da mi daju...
moonca

#135 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

muha_sa wrote: ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-) kad sljedeci put dodje zatjeraj ga u 3 pizde materine i više ti nikad doci nece
Moze muha-- jedne godine u Sa.. iznad mog stana je bila familija sa djetetom. Oko 23:00 sata je vozio bicikl ...no nije dugo trajalo. nakon 24:00 su bili mirni.

To se desavalo u zadnjih 10 dana mog boravka --- :shock: nemas pojma kako to smeta nekome, ko nije navikao. :cry:
Boemica

#136 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

Joj jeste stari i nervozni :lol:
cyprus

#137 Re: Komšiluk glasan

Post by cyprus »

muha_sa wrote:
cyprus wrote:

ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-) kad sljedeci put dodje zatjeraj ga u 3 pizde materine i više ti nikad doci nece
Ma ovi su se znali žalit i kad nije bilo teoretske šanse da mali išta uradi (ni propuzo nije)... Doduše, imam i ovu teoriju... U drugom ulazu do našeg u stanu kojeg samo zid odvaja od mog živi porodica sa dvoje djece, koji znaju biti dosta glasni... Mi ih recimo često čujemo, kao i njihovu majku koja nerijetko urla na njih :oops: Nekako mi se čini da dosta buke koju oni pripisuju nama može dolaziti iz tog stana... Jer nekad zaista ostanemo zabezeknuti njihovim pritužbama...
Chmoljo

#138 Re: Komšiluk glasan

Post by Chmoljo »

Hakiz wrote:
nisam ja težak, jarane. ti si :D

ja sam samo skeptičan vođen vlastitim iskustvom. ne kažem ja da sam 100% u pravu, al dozvoli mi da ja mislim da nemaš pojma šta ne želiš :D
Xavier1

#139 Re: Komšiluk glasan

Post by Xavier1 »

Ispade ne smijes ni u wc u svom stanu otici. :lol:
moonca

#140 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Smijes,ali cucni ..ne pravi buku.. :lol:

Mislim da je gore cuti kako kaslju i ispljuvavaju --dok ti recimo veceras ....omg.... :run:
Last edited by moonca on 21/10/2018 17:52, edited 1 time in total.
Hakiz

#141 Re: Komšiluk glasan

Post by Hakiz »

Chmoljo wrote:
Hakiz wrote:
nisam ja težak, jarane. ti si :D

ja sam samo skeptičan vođen vlastitim iskustvom. ne kažem ja da sam 100% u pravu, al dozvoli mi da ja mislim da nemaš pojma šta ne želiš :D
Sve da je to i tačno, više nemam vremena da skontam šta bih.

Šta treba, da mi je dijete 6. osnovne i da mi mijenja staračke pelene. Ne ide nikako...
muha_sa

#142 Re: Komšiluk glasan

Post by muha_sa »

moonca wrote:
muha_sa wrote: ne vjerujem da dijete stvara toliku buku da mora komšija ispod intervenisat i na vrata dolazit :-) kad sljedeci put dodje zatjeraj ga u 3 pizde materine i više ti nikad doci nece
Moze muha-- jedne godine u Sa.. iznad mog stana je bila familija sa djetetom. Oko 23:00 sata je vozio bicikl ...no nije dugo trajalo. nakon 24:00 su bili mirni.

To se desavalo u zadnjih 10 dana mog boravka --- :shock: nemas pojma kako to smeta nekome, ko nije navikao. :cry:
znam da ima--al cyprus-ovo dijete siguran sam ne pravi toliku buku da komšija ispod mora dolazit na vrata i intervenisat :-)
evo i sam cyprus kaže da su bili muhanati prije neg je djete i propuzalo :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#143 Re: Komšiluk glasan

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: ja sam bio u situaciji dvoje djece i pas.

nekad su znali zatutnjati da te bog mili sačuva. a kad me vide u haustoru pozdrave se: kako steeeee :D

možda ti imaš jednostavno lošu sreću, a za to nisu potrebna mala djeca. koliko se sjećam, forumaš hamza je imao sličnu situaciju sa degenerikom koji je puštao glasnu muziku. hajvanu ne treba izgovor u djeci ili životinji.

ali da ima ovih situacija kao kod sajprusa, itekako ima. ako je neko dužan da bude tih određeno doba dana, to isto znači da može biti i malo glasniji u drugo doba, a da drugi to otrpe. i to je dio kolektivnog stanovanja.
Nije problem da se djeca cuju, da ponekad skoce, zatrce se, sve je to normalno. I meni kad dodju prijatelji sa malom djecom, sve i jedno krenu skakati cim se malo adaptiraju.

Problem je u tom bolimekurac stavu, gdje ljudi pustaju djecu da rade sta im je volja, bez uvazavanja cinjenice da ispod ima zivih dusa.

Kod mene je konkretno problem u zeni koja cuva djecu. Ona im pusti sve i jednostavno covjek dok ne cuje svojim usima ne moze ni zamisliti koliko tutnji kad njih troje skacu, deru se, bacaju igracke po podu + cuko :run:

Mater im je koliko toliko okej, ona kad dodje s posla djeca su osjetno mirnija, ali opet mi je od toga slaba vajda kad nikad ne dodje kuci prije 20:00 i izgleda mi kao da se i ne trudi da objasni zeni sto ih cuva da im mora uvesti strozi rezim. Sve se svede na to "ma znaaaaate djeca su, sta ja tu mogu" :evil:

Ali opet sve je to mila majka sta je prezivljavao komsija koji zivi ispod stana koji se 3 godine izdavao Arapima :roll: Covjek se ponovo rodio kad je taj stan kupljen od strane bracnog para :lol:

I zato poslije bruku stanova u kojima sam zivio, a nema sta nisam dozivio (pored ovih trenutno najjace su mi komsije sa kojima dijelim hodnik koji su kupili 3 televizora i evo godina i po kako kutije od televizora i dalje stoje na hodniku :mrgreen: , da ne kazem kako su dio hodnika pregradili i napravili "šupicu" pa se žale kako im je par puta obijena" :mrgreen: itd....) :mrgreen: , odgovorno tvrdim zadnji sprat je Tito i Partija :thumbup:
moonca

#144 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

muha_sa wrote:
moonca wrote:

znam da ima--al cyprus-ovo dijete siguran sam ne pravi toliku buku da komšija ispod mora dolazit na vrata i intervenisat :-)
evo i sam cyprus kaže da su bili muhanati prije neg je djete i propuzalo :-)
..o, naravno.. ima i takvih, bez sumnje.
moonca

#145 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

Problem je u tom bolimekurac stavu, gdje ljudi pustaju djecu da rade sta im je volja, bez uvazavanja cinjenice da ispod ima zivih duse
Ne mora znaciti. Jednoistavno, to je njihov stil zivota. Roditelji naviknu na vise decibel i njima je ok.

A i svi ce savjetovati da se djeca iskazu i dozovoli im da se igraju. to je za i ocekivati. Bilo bi zbilja zalosno da se djeca ponasaju kao 80 -njaci. Sjede i ne mrdaju. :-)
bumerangss

#146 Re: Komšiluk glasan

Post by bumerangss »

cyprus wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
cyprus wrote:Ovi što se žale na dječju igru, imaju li neku ideju šta bi npr. ja trebao maksumu od 20 mjeseci uraditi, tj. kako mu dokazat da ne skače i ne baca stvari po kući? Unaprijed hvala na odgovorima :)
Vodi ga vani kad mu se skace
Onda najbolje postavit šator na livadi i uselit se tamo :D
I ovi sto imaju cke i mace pa ih izvode redovno da se istrce, samo roditelji djetetu utrpaju tablet ili mu dadnu da sve baca po stanu da divlja samo da mama može da gleda serije, da visi na fb ig i da vergla na telefon ili viber sa mamom (punicom :D )
moonca

#147 Re: Komšiluk glasan

Post by moonca »

samo roditelji djetetu utrpaju tablet ili mu dadnu da sve baca po stanu da divlja samo da mama može da gleda serije, da visi na fb ig i da vergla na telefon ili viber sa mamom (punicom :D )
:roll:
--uglavnom kritike na racun mame.

:lol:
Boemica

#148 Re: Komšiluk glasan

Post by Boemica »

Pa jest, ovi što imaju ljubimce svaka im čast, redovno ih izvode, zato su i parkovi redovno puni govana.
Zato ih i izvode, da im ne kenjaju po stanu. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#149 Re: Komšiluk glasan

Post by _BataZiv_0809 »

moonca wrote:
Problem je u tom bolimekurac stavu, gdje ljudi pustaju djecu da rade sta im je volja, bez uvazavanja cinjenice da ispod ima zivih duse
Ne mora znaciti. Jednoistavno, to je njihov stil zivota. Roditelji naviknu na vise decibel i njima je ok.

A i svi ce savjetovati da se djeca iskazu i dozovoli im da se igraju. to je za i ocekivati. Bilo bi zbilja zalosno da se djeca ponasaju kao 80 -njaci. Sjede i ne mrdaju. :-)
Cuj stil zivota :D Napravi sebi kucu u osami pa njeguj stil zivota kako ti puhne. U zgradama ima ono isprintano i ukovireno kraj ulaznih vrata, a zove se kucni red pobogu.
triconja

#150 Re: Komšiluk glasan

Post by triconja »

Boemica wrote:Pa jest, ovi što imaju ljubimce svaka im čast, redovno ih izvode, zato su i parkovi redovno puni govana.
Zato ih i izvode, da im ne kenjaju po stanu. :roll:
Macku mores naucit dje da izvrsava duznost a kera tesko. :lol: :lol: :lol:

Image
Post Reply