7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Locked
fosna2014

#126 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by fosna2014 »

Image
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#127 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by KatarinaKosaca »

sigurnoable wrote:
KatarinaKosaca wrote:
sigurnoable wrote:Izadjite ljudi svi na glasanje. Porazimo ovu SDA bagru za sva vremena. Neki kazu da ce samo ponistiti svoj listic. To nije rijesenje ako ponistite vas glas znaci da niste dali glas nikome a pored vas imate SDA glasacku masineriju sa svojim penzionerima, ratnim veteranima, sda uhljebima u BH Telecom u Elektroprivredi i drugim produzecima koji ce opet dati glas SDA stranci i ostajemo na istom. Sve osim SDA stranke je spas!
Ispravka. Ne ratnim veteranima, nego ratnim profiterima. Ostalo sve 5
I ratnim profiterima. Nisam pogrijesio kad sam spomenuo ratne veterane. Zna se dobro i svima je to poznato cija su oni glasacka masinerija. SDA i HDZ su glavne politicke stranke u toj grupi ljudi. Cast pojedincima....
tipicn sda laz da su borci sda i ds je sda obranila zemlju. 92 smo se svi angazirali. Svi vojno sposobni. I nitko koga znam nije bio sda. A to su danasnji veterani. Jedino ako ne mislis na patkovica i par udruzenja. Ali reci da su veterani sda je krivotvoriti karakter agresije na bih
sigurnoable

#128 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by sigurnoable »

Interesantno je kako samo SDA, HDZ i SNSD ne govore o mogucoj izbornoj kradji. Sve ostale politicke stranke se toga pribojavaju. To dovoljno govori pamentom.....
hhaarree

#129 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by hhaarree »

AmiĐa_Idriz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /181007053

Zar se listovi ne bi trebali presaviti?

Sad kad mu bude nevažeći :mrgreen:
kod mene svi ubacivali bez presavijanja, jel to treba ili :zoka:
azurna_obala

#130 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by azurna_obala »

Ja sam morala presaviti.
hhaarree

#131 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by hhaarree »

bgm onaj sto je stajao pored kutije meni nista ne rece a ni covjeku ispred mene, ni u kutiji ne vidjoh da su presavijeni bili
p206

#132 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by p206 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
sigurnoable wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Ja ne znam šta penzioneri glume tamo po 5 - 10 minuta. Bukvalno su mjesec dana hodali po štandovima, kupili brošure i izučavali ih ko atomsku fiziku, ispratili sve debate, i opet sjede nešto dumaju tamo.
Mah to su intelektualci i profesionalci. Intelektualno razmisljaju kako unistiti mladost, poslati ih vani a sebi povecati penzije po 2000 maraka. Nemaju oni milosti i zaljenja za mladima. To ce i ovi izbori pokazati. Imam u porodici dva penzionera, sva ta generacija je prosla istu skolu, bagra je to velika!
Dok onu pomru, omladina će otić.

Inače svi ti ljudi koje je odgajao socijalizam imaju strah prikriveni kad ideu na izbore. Podsvjesno se boje da će h neko skontat za koga su glasali, da će im neko zaprijetiti i slično. Prvo ću od svojih roditelja krenuti, koji uvijek nekako pod strahom pristupaju izborima, kao da ih neko gleda.

Nizašta ih ne krivim, jebiga moraju svi pomrijet da bi se to promijenilo
Nemam ništa protiv te starije generacije, ali oni o jednoj stvari nemaju pojma jer to nisu osjetili na svojoj koži, a ogleda se u sljedećem.
Moj otac je završio zanat 70 i neke, i nekoliko dana nakon što je dobio diplomu dobio je poziv da 10.10. te godine dođe na radno mjesto u Unioninvest - tadašnjeg giganta koji je radio od Meksika, Libije, Iraka, Rusije do svih dijelova Jugoslavije. Sa 20 godina je već postao majstor u svom poslu jer je dobio priliku sa 18 da nauči praktično raditi sve što je učio u školi. Ja sam nakon završenog fakulteta 11 mjeseci bio na birou, nema na koliko konkursa se nisam javio, i koliko vrata nisam obišao. Nakon kratkog rada (zamjene trudnice par mjeseci u jednoj firmi) još sam 11 mjeseci bio nezaposlen.
Tek sam sa 30 godina praktično naučio raditi ono što sam studirao jer nisam radio u svojoj struci. Praktično sam 5-6 godina izgubio "lutajući" ne svojom voljom greškom, nego greškom ove vlasti koja ne zna da napravi osnovne uslove za život mladom čovjeku. I znam da nisam jedini, sa ovakvom pričom, ima nas na hiljade u sva 3 naroda, koji jedva čekamo da odemo odavde zbog ovog razloga. On je postao samostalan sa 20, na jedva nekako sa 30.
Last edited by p206 on 07/10/2018 13:52, edited 1 time in total.
Juliuscezar

#133 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Juliuscezar »

ispravni su ti listići ali u osnovi bi trebalo presaviti da ne bi drugi vidjeli kako si glasao ako krijes
triconja

#134 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by triconja »

Idemedosumom wrote:Ja i hanuma obavili, došli na red za 10 minuta, nema gužve kod nas. Drugi kažu da je izlaznost dobra.

Usput, ne razumijem ljude koji 15 minuta provedu u "kabini". Ja obavio za 30 sekundi
Tako je, ošo ja glasat a ispred mene nakih penzionera, to 5-10 minuta glasa :-) .

Ja zaokruzio za 20 sekundi :lol:
hhaarree

#135 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by hhaarree »

bhnapoleon1 wrote:ispravni su ti listići ali u osnovi bi trebalo presaviti da ne bi drugi vidjeli kako si glasao ako krijes
ok sve u dure onda, hvala
asurbanipal

#136 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by asurbanipal »

Ja izašao oko 10 sati. Čekao u redu oko 25 minuta, što znači da ima gužve.

Iako su tri kabine neki se zadrže tamo i po 15 minuta, naročito to važi za starije osobe, što stvara gužvu i nervozu.
studiorum_tuzlaensis

#137 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by studiorum_tuzlaensis »

p206 wrote:
Nemam ništa protiv te starije generacije, ali oni o jednoj stvari nemaju pojma jer to nisu osjetili na svojoj koži, a ogleda se u sljedećem.
Moj otac je završio zanat 70 i neke, i nekoliko dana nakon što je dobio diplomu dobio je poziv da 10.10. te godine dođe na radno mjesto u Unioninvest - tadašnjeg giganta koji je radio od Meksika, Libije, Iraka, Rusije do svih dijelova Jugoslavije. Sa 20 godina je već postao majstor u svom poslu jer je dobio priliku sa 18 da nauči praktično raditi sve što je učio u školi. Ja sam nakon završenog fakulteta 11 mjeseci bio na birou, nema na koliko konkursa se nisam javio, i koliko vrata nisam obišao. Nakon kratkog rada (zamjene trudnice par mjeseci u jednoj firmi) još sam 11 mjeseci bio nezaposlen.
Tek sam sa 30 godina praktično naučio raditi ono što sam studirao jer nisam radio u svojoj struci. Praktično sam 5-6 godina izgubio "lutajući" ne svojom voljom greškom, nego greškom ove vlasti koja ne zna da napravi osnovne uslove za život mladom čovjeku. I znam da nisam jedini, sa ovakvom pričom, ima nas na hiljade u sva 3 naroda, koji jedva čekamo da odemo odavde zbog ovog razloga. On je postao samostalan sa 20, na jedva nekako sa 30.
Bravo, isti slučaj i kod mene. Sa 25 stari završio faks, na kojem je i imao šta naučit, odmah po diplomi dobio posao u gigantu namjenske industrije, za 2 godine nakon toga dobio je i STAN, i mene. Jednostavno ne znaju kako je krenuti u život bez jake države.

Ja sad sa 30 godina imam još 10 milja kamate koje moram vraćati banci narednih 5 godina, živim u garsonjeri i molim ženu da napustimo ovaj apsurdistan jer ovdje PROPADAMO i materijalno i duhovno i mentalno!
Idemedosumom

#138 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Idemedosumom »

Do 11 sati glasalo 11,41 posto birača
Znači ipak ništa posebno?

Haaajde omlaTino, dižtese iz posteljinaaaaa
Bosanac sa dna kace

#139 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Bosanac sa dna kace »

Jedno tehničko pitanje:
Zašto ne možemo birati kandidate iz različitih stranka? Može ili ne može?
Npr, za kantonalnu skupštinu odabrati po dva kandidatai iz partije Šklj i stanke Žnj?

I da, je'l nisu izbori za Brčko distrikt?
statixx

#140 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by statixx »

asurbanipal wrote:Ja izašao oko 10 sati. Čekao u redu oko 25 minuta, što znači da ima gužve.

Iako su tri kabine neki se zadrže tamo i po 15 minuta, naročito to važi za starije osobe, što stvara gužvu i nervozu.
Ja sam tek iz treceg pokusaja glasao, i opet cekao 25 min.
AmiĐa_Idriz

#141 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by AmiĐa_Idriz »

hhaarree wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/zeljko- ... /181007053

Zar se listovi ne bi trebali presaviti?

Sad kad mu bude nevažeći :mrgreen:
kod mene svi ubacivali bez presavijanja, jel to treba ili :zoka:
Nama su govorili da savijemo, al kad moRe Bake moRemo i mi :razz:

Bitno je ono na papiru što piše.
Peda Petrol

#142 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Peda Petrol »

Nivelacija wrote:Srbi daleko vise, sta je sa federacijom pitaj boga..
Popisni inženjering. U FBIH je 300K ljudi popisano koji uopšte ne žive u istoj.... zato su i rezultati izlaznosti takvi kakvi su.

Doboj baš veliku izlaznost ima. Sokolac 28%
Bijeljina i Banjaluka na skoro identičnom nivou.
Juliuscezar

#143 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Juliuscezar »

Bosanac sa dna kace wrote:Jedno tehničko pitanje:
Npr, za kantonalnu skupštinu odabrati po dva kandidatai iz partije Šklj i stanke Žnj?

ne može, možeš samo u okviru jedne liste tj.stranke
Last edited by Juliuscezar on 07/10/2018 14:14, edited 1 time in total.
FreakyStyley

#144 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by FreakyStyley »

Mogu li ovi Hadzikadicevi klix botovi izac na izbore? Da AI ima pravo glasa Hadzija bi pobijedio.
Teufik

#145 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Teufik »

Ja guzve u TZ. Gimnazija Mesa Selimovic. Nikad nije bilo ovako. Sat i po cekao. Prokuhao. Po jedno pustali pa kasnije ubacili jos dva mjesta za glasanje.
AmiĐa_Idriz

#146 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa to ne bi onda bili izbori :mrgreen:
Krokodajl

#147 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by Krokodajl »

Ne moze, mogu samo kandidati iz iste stranke, jer u svakom slucaju glas ide i stranci.

Sto se Brcio Distrikta tice oni svoju vlast biraju na lokalnim izborima ali glasa se i BD, gradjani distrikta imaju pravo da se odluce da li ce glasati za RS nivoe ili FBiH nivoe, i to se radi prilikom upisa u CIPS mislim.

Biraju sve isto samo sto oni koji glasaju za FBiH nivo ne biraju skupstine kantona.
sigurnoable

#148 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by sigurnoable »

FreakyStyley wrote:Mogu li ovi Hadzikadicevi klix botovi izac na izbore? Da AI ima pravo glasa Hadzija bi pobijedio.
oooopppp, dosao uhljeb isfrustran nakon glasanja. Pa ta je sad biloooo, neda maka sincega svog?
FreakyStyley

#149 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by FreakyStyley »

:lol: sta pricas, budalo?
DonieBrasco

#150 Re: 7. oktobar: Uptstvo kako glasati na izborima

Post by DonieBrasco »

Najvaznije je da narod izadje na izbore i glasa ako zeli promjene ! Ovi kojima su svi isiti ili ih boli K neka se poklope usima i sute, ne komentarisu kasnije.

Samo sam se danas sokirao koliko naroda ne zna kako glasati, mahom stariji ljudi, strasno je to tolike godine a ne znaju kako glasati.
Locked