DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post Reply
Fudo387

#126 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Ja ba, pet brda tamovano u nekoj nedodjiji zaista je bitan zaokret u odnosu, pogotovo ako to ukljucuje medjusobno priznanje.
a jbg opet banalizujes. nije bas 5 brda vec cini mi se 20% teritorije, a spominju se i neki spacijali statusi, distrikti...a druga stvar govorimo o kosovu, a ne americi. nije bas da imaju neke silicijske doline da razmjenjuju ni kosovo ni srbija, ali bez obzira na to, govorim o promjeni zapadnog politickog prinicpa.

da je ovo neka prdimahovina, to bi bilo davno rjeseno
To njima nije bitno, tehnikalije.
Pa nece samo Kosovo ustupati teritoriju, i Aca ce.
Vi njima dulum, oni vama dulum, jel to to? Jest. Potpisi, zazval’te se, i hajte kuci.
Ja sam bogam mislio, kako si ti to predstavio, truNp povukao priznanje k’o one egzoticne papupe nove gvineje. :D
vivaldi

#127 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:zato joj se progledava mnogo stvari kroz prste...
do kada? koji god rok ili primjer kazes odmah napisi i ko to danas moze garantovati?
zavrzlama

#128 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by zavrzlama »

Od svih naroda bivse SFRJ......samo srbi ne mogu da prihvate zivot u tim drzavama i rade protiv istih..pitanje je zasto je to tako....

Svi to znaju samo srbi nece da znaju.
vivaldi

#129 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:Amerika ocekuje samo jednu stvar ''obostrano priznanje''.
amerika ocekuje nesto sto moze predstvaiti kao medjunarodni politicki uspjeh. problem je sto je taj uspjeh vec jednom proslavljen prije 11 godina. od iste gline sada prave dosta drugaciju skulpturu
zavrzlama

#130 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
zavrzlama wrote:zato joj se progledava mnogo stvari kroz prste...
do kada? koji god rok ili primjer kazes odmah napisi i ko to danas moze garantovati?
budi jasniji.
vivaldi

#131 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote: budi jasniji.
pa rekao si da srbima (zapad) gledaju kroz prste pa sam te pitao do kada ce im gledati. ne znam sta nije jasno
Maraschino

#132 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote:Amerika ocekuje samo jednu stvar ''obostrano priznanje''.
amerika ocekuje nesto sto moze predstvaiti kao medjunarodni politicki uspjeh. problem je sto je taj uspjeh vec jednom proslavljen prije 11 godina. od iste gline sada prave dosta drugaciju skulpturu
Mislis. Mozes ti to upakovati kako hoces ali je rezultat na kraju isti. Definitivno priznanje i tacka na pricu. To sto je Amerika priznala Kosovo je polazna tacka. Tada je Srbija bila u fazi ''Kosovo je srce Srbije'' i u preambulu. Gdje su sada jedni a gdje drugi?
vivaldi

#133 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:To sto je Amerika priznala Kosovo je polazna tacka.
mislim wtf? kako priznanje moze biti polazna tacka.

ne znam da li vi shvatate, ali merkelova i jos nekoliko bitnih evropskih zemalja je odlucno protiv takvog dogovora, a vi to ovdje predstvljate kao polazne tacke, pet brda i dolina, to je bezveze, gledanje kroz prste....a u proteklih dana skoro svaki bitan svjetski kurton se o tome oglasio.
Maraschino

#134 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
pa rekao si da srbima (zapad) gledaju kroz prste pa sam te pitao do kada ce im gledati. ne znam sta nije jasno
Ako je neko dobio epitet ''faktor stabilnosti'' nije to iz milja nego sto je ''nemiran'' i sto moze uvijek izazvati nestabilnost.
Ko jos mose na Balkanu izazvati nestabilnost? Koje to zemlje jos imaju pretenzije prema drugima? Ko se to jos mijesa u unutrasnje odnose susjeda kao sto to Srbija radi?
Naravno da im gledaju kroz prste. Do kada? Dok se ne smiri situacija sa Kosovom i manjim entitetom.
Maraschino

#135 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote:To sto je Amerika priznala Kosovo je polazna tacka.
mislim wtf? kako priznanje moze biti polazna tacka.

ne znam da li vi shvatate, ali merkelova i jos nekoliko bitnih evropskih zemalja je odlucno protiv takvog dogovora, a vi to ovdje predstvljate kao polazne tacke, pet brda i dolina, to je bezveze, gledanje kroz prste....a u proteklih dana skoro svaki bitan svjetski kurton se o tome oglasio.
Pa kako nije polazna tacka? Krenulo se od priznanja pa sirenje da i drugi priznaju i danas imaju to sto imaju. Ovo sto nije priznalo zna se kada ce, kada to ucini Srbija ili potpise obavezujuci sporazum.
Ni ja ne vidim problem oko ovih sela a da ce biti neka velika razmjena, cisto sumnjam. Ameri ce igrati na kartu prvo priznanje pa razmjena teritorija.
Vucicu je dovoljno bilo sta da dobije pa da se hvali kako je bolje ispregovarao od ovih iz opozicije koji su izgubili sve u svoje vrijeme.

Da se ne lazemo, ovakvog Vucica kakvog ga i mi znamo mnogima u EU i svijetu je preko *urca njega i njegove kuknjave. Svi cekaju samo da se ova saga zavrsi. Nece biti problema a ni Vucica na sceni.
Kikibombona

#136 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Treba imati na umu da je Dejton već decenijama jedini (koliko-toliko) uspješan vanjskopolitički projekt Amerike e da bi ga ona rasprdila zbog Srbije, odnosno Rusije.

Etničko razgraničenje otvara mnoga pitanja, ali ta pitanja mogu biti postavljena na neke drukčije načine od onih koja bi postavili i koja postavljaju nacionalisti.

Prvo je riješena Crna Gora, iako su Rusi bili spremni i na državni udar zbog jedine luke, pored sirijskog Tartusa, s kojom bi mogli izlaziti na toplo more, luke Bar. Pa su popušili.

Poslije su Rusi krenuli na Makedoniju, stezali i Grčku, pa ih Amer zajeb'o, ode Sjeverna Makedonija u Sjeverni Savez, dudlaj ga tovariš...

Sad Amerikanac rješava pretposljedne uporište Rusije u ovom dijelu Balkana - Kosovo. Pa ako ga riješi i etničkim prekrajanjem, to će značiti kraj bilo kakvog smisla ruske podrške Srbiji. A potom je nebitno hoće li Srbija glumiti vojnu neutralnost i odbijati NATO, ionako je okružena sa svih strana. Srbija će biti probušeni dolar.

I onda ostaje posljednja ruska tačka - RS.

Jel neko stvarno misli da će Amerika (EU je mačiji dim u fabuli) pristati da je Rusija pobijedi izdvajanjem RS-a, razvaljivanjem Bosne, itd?
Smatram da mi iz kotline, opasani brdima, sa historijom koja nas je odredila, nemamo kapacitet sagledati Ameriku. Mozemo ovako nagadjati iz nase skucene bosanske perspektive. Pa da i ja probam...

Americka politika je 100% racionalna i pragmaticna. Americka sloboda (demokratija i pluralizam) je njihova najveca snaga.

Amerika ce danas podrzati Gadafija - sutra ce ga ubiti. Nema emocija, samo interes. Amerika ima snagu danas napasti Vijetnam, a vec sutra se povuci uz priznanje da ne napad bio greska. Ne treba im 100 godina kao Evropljanima da priznaju gresku - bas zato sto se ne vode emocijama. Danas Tramp govori da je zid od najveceg nacionalnog znacaja - sutra ce drugi predsjednik reci da je zid najveca glupost. Nevjerovatna fleksibilnost. Amerika ne vodi politiku 'glavom kroz zid' kao Evropljani, narocito juzni Evropljani. Amerika je spremna priznati gresku, napraviti politicki zaokret, priznati novu realnost itd. Sve sto Evropljani zvacu decenijama, Amerikanci prelome preko noci.

...

Kosovo je za Ameriku mala tacka na planeti. Jucer su insistirali da Srbija bezuslovno prizna Kosovo - danas podrzavaju korekciju granica. Boli Amere gdje ce biti Gazivode. Evropa je ta koja tesko donosi odluke sto smo iskusili na svojoj kozi u ratovima devedesetih. Amerikanci ce rado prihvatiti svaki dogovor Srbije i Kosova. Cak smatram da ce izvrsiti pritisak na Kosovo. Priznanje Kosova od strane Srbije, bez obzira na konacne granice, bice upisano kao jos jedna diplomatska pobjeda Amerike. Kako ce se osjecati Srbi i Albanci, nikoga nije briga.

...

Sto se tice BiH, tacno je da Amerikanci smatraju Dejtonski sporazum kao diplomatski uspjeh. Jedan od najboljih mirovnih sporazuma ikada iz njihove perspektive - donio je trajni mir. Danasnja politika Amerike je da BiH ostaje kakva jeste, tj. nije ih briga za nas. Nismo svjesni koliko smo mali i nebitni.

Prica sa Makedonijom i Crnom Gorom je jednako prenapuhana. Tramp vjerujem nije cuo za jedne i druge. Crna Gora ima odredjenu stratesku vrijednost radi luke Bar dok su Makedonci nebitni kao mi. Opet ne vjerujem da je u CG bilo ozbiljnijeg okrsaja Amerike i Rusije. Balkan je americki to znaju Rusi. Pomalo rovare s ciljem destabilizacije Evrope ali nista znacajno.

...

Uvjeren sam da interes Rusije NIJE nezavisna RS. Sta ce im RS? Da si natovare na grbacu neodrzivu enklavu? Nikakvog smisla.

Rusi zele cijeli region a ne mrvice. Rusi cekaju priliku da vrate Bugarsku, Grcku i tako se povezu sa drzavama centralnog Balkana.

Rusi su svjesni da su ekonomski limitirani da ce sami sebe ukopati ako uzmu veliki zalogaj. Njima je i Sirija puno, onakva sjebana sa milion problema. Nemaju novac da Siriju finansiraju a kamoli neke enklave po brdovitom Balkanu.

...

BiH ostaje kakva jeste do nekog novog pomjeranja u Evropi. Nadam se da ce to pomjeranje biti pozitivno za ovdasnje narode.
vivaldi

#137 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:Ako je neko dobio epitet ''faktor stabilnosti'' nije to iz milja nego sto je ''nemiran'' i sto moze uvijek izazvati nestabilnost. Ko jos mose na Balkanu izazvati nestabilnost? Koje to zemlje jos imaju pretenzije prema drugima? Ko se to jos mijesa u unutrasnje odnose susjeda kao sto to Srbija radi? Naravno da im gledaju kroz prste. Do kada? Dok se ne smiri situacija sa Kosovom i manjim entitetom.
de mi reci samo jednu zemlju osim slvenije iz bivse juge koja nije faktor stabilnosti? de mi reci samo jedan narod na balkanu koji ima harmonicne odnose sa susjedima? reci mi samo jedan narod za primjer od hrvatske do turske? de mi samo rci ko se to ne mijesa u tudju avliju? pa ja mislim da je u 5-6 vojnih udara u dvije clanice nato-a (turskoj i grckoj) poginulo vise ljudi nego u svim ratovima ex yu. ovdje bolan ljudi ne mogu sami sebe, a kamoli druge.
Brisbane

#138 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Brisbane »

Uvijek srpska propaganda, prvo se krene sa megalomanskim-mitskim planom onda se zavrsi na "podeli".
Samo pokazuje nedosljednost, jer za njih cak ni ideoloski nista nije bitno, nikakva teritorija, hram, sve je baziranno na zelji da naudis drugom i da makar dobio teritoriju na kraju koju ti je beskorisna.
Principi i moral nula nule.
zavrzlama

#139 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by zavrzlama »

vivaldi wrote:
Gledat ce dok se ne odreknu velike srbije....ulog srpske politike je citav srpski narod,pa je zapad pazljiv da se ne talasa previse.tako da su srbiji progledali kroz prste agresiju na BIH i Genocid u Srebrenici...huskanje dodika protiv BIH itd..dok na drugoj strani ,srbija guta krastave zabe u vidu odlaska CG u NATO,Makedonije i uskoro i BIH,formiranja vojske Kosova itd.
Maraschino

#140 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote:Ako je neko dobio epitet ''faktor stabilnosti'' nije to iz milja nego sto je ''nemiran'' i sto moze uvijek izazvati nestabilnost. Ko jos mose na Balkanu izazvati nestabilnost? Koje to zemlje jos imaju pretenzije prema drugima? Ko se to jos mijesa u unutrasnje odnose susjeda kao sto to Srbija radi? Naravno da im gledaju kroz prste. Do kada? Dok se ne smiri situacija sa Kosovom i manjim entitetom.
de mi reci samo jednu zemlju osim slvenije iz bivse juge koja nije faktor stabilnosti? de mi reci samo jedan narod na balkanu koji ima harmonicne odnose sa susjedima? reci mi samo jedan narod za primjer od hrvatske do turske? de mi samo rci ko se to ne mijesa u tudju avliju? pa ja mislim da je u 5-6 vojnih udara u dvije clanice nato-a (turskoj i grckoj) poginulo vise ljudi nego u svim ratovima ex yu. ovdje bolan ljudi ne mogu sami sebe, a kamoli druge.

Upetljasmo grcku i Tursku samo da nasminkamo teoriju.

Hrvati svoje probleme zavrsili. Onako nekada bace neko smece u nasu avliju i to je to. Ne planiraju ici do Zemuna, ne planiraju ratovati za Piranski zaljev.
BiH sa Bosnjacima kao najmnogobrojnijim stanovnicima nema nikakve pretenzije prema drugima. Imamo svojih unutrasnjih problema.
Makedonija cuva sto ima i ne interesuju ih susjedi.
Albanija nikome ne prijeti. Cekaju nezavisnost Kosova a poslije sta bude. Za sada ne dizu bune u drugim drzavama.
Srbija, nerijeseni problemi sa Hrvatskom. Razumljivo. Sutra bi krenuli u varcanje vjekovnih teritorija. Odnosi se prema BiH kao prema svom dijelu(manji entitet i neke specijalne veze). Huskaju ih i podstrecu na secesiju, gusenje drzave, upregli su sve mozgove od akademaca do medija da je sto manje BiH a vise Srbije gdje ce i Drinu popiti da ne bude granice. Greska, trebaju da kazu da to ne ide tako. Svoje probleme rjesavajte u Sarajevu a ne trcite u Beograd na konsultacije.
Ovo sto su C.goru pustili miru je prividno a ima nekih i rodjackih veza.
Sutra bi uletili u Kosovo da se ne lazemo ali se boje Amerikanaca...i ko je tu faktor stabilnosti?
vivaldi

#141 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:Upetljasmo grcku i Tursku samo da nasminkamo teoriju. Hrvati svoje probleme zavrsili. Onako nekada bace neko smece u nasu avliju i to je to. Ne planiraju ici do Zemuna, ne planiraju ratovati za Piranski zaljev. BiH sa Bosnjacima kao najmnogobrojnijim stanovnicima nema nikakve pretenzije prema drugima. Imamo svojih unutrasnjih problema. Makedonija cuva sto ima i ne interesuju ih susjedi. Albanija nikome ne prijeti. Cekaju nezavisnost Kosova a poslije sta bude. Za sada ne dizu bune u drugim drzavama.
pa ovo je bullshit. grcka i turska su cinjenice, ko sto je cinjenica sve ostalo sto sam napisao. hrvati se ne petljaju do zemuna jer ih tamo nema. svi se petljaju tamo gdje ih ima.
Tiranska platforma (makedonski: Тиранска платформа) je dokument o zajedničkoj postizbornoj koaliciji albanskih političkih stranaka u Republici Makedoniji. Dokument je najvjerojatno sastavljan u Makedoniji, ali potpisan u Tirani 7. siječnja 2017. godine,
mislim da nema potrebe da ti sada psotavljam slike sa vecera u tacijevoj kuci, u pacolijevoj kuci...gdje je svaki put na celu stola edi rama jer te slike nisi mogao promasiti na internetu. hrpu izjava o ujedinjenju koje je dao zadnjih sedmica da i ne spominjem.

makedonci se 20 godina patili zbog imena zbog grcke... svi se petljaju tamo gdje mogu i gdje imaju interesa, ali naravno da se svako cese tamo gdje ga svrbi.
zavrzlama

#142 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by zavrzlama »

svi se petljaju tamo gdje mogu i gdje imaju interesa, ali naravno da se svako cese tamo gdje ga svrbi.[/quot
....kako moze porediti grcku,turtsku sa srbijom...jel to srbija vojno,demografski i ekonomski gigant naspram komsijskih drzava ,srbi nikako da shvate da su mala drzava ,mali narod isto kao i njihove komsije...taj hegemonizamm i ponizvanje drugih i drugacijeg je najveci hendikep srpskog drustva i drzave..zato srbija nema prijatelja u okruzenju i uvijek sebe i druge drzi na ivici rata ..
Maraschino

#143 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Maraschino »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote:Upetljasmo grcku i Tursku samo da nasminkamo teoriju. Hrvati svoje probleme zavrsili. Onako nekada bace neko smece u nasu avliju i to je to. Ne planiraju ici do Zemuna, ne planiraju ratovati za Piranski zaljev. BiH sa Bosnjacima kao najmnogobrojnijim stanovnicima nema nikakve pretenzije prema drugima. Imamo svojih unutrasnjih problema. Makedonija cuva sto ima i ne interesuju ih susjedi. Albanija nikome ne prijeti. Cekaju nezavisnost Kosova a poslije sta bude. Za sada ne dizu bune u drugim drzavama.
pa ovo je bullshit.
Tiranska platforma (makedonski: Тиранска платформа) je dokument o zajedničkoj postizbornoj koaliciji albanskih političkih stranaka u Republici Makedoniji. Dokument je najvjerojatno sastavljan u Makedoniji, ali potpisan u Tirani 7. siječnja 2017. godine,
mislim da nema potrebe da ti sada psotavljam slike sa vecera u tacijevoj kuci, u pacolijevoj kuci...gdje je svaki put na celu stola edi rama jer te slike nisi mogao promasiti na internetu. hrpu izjava o ujedinjenju koje je dao zadnjih sedmica da i ne spominjem.

makedonci se 20 godina patili zbog imena zbog grcke... svi se petljaju tamo gdje mogu i gdje imaju interesa, ali naravno da se svako cese tamo gdje ga svrbi.
sta drugo reci

poslije tite i njegovog vremena jos nas samo vucic, dacic, vulin...plase velikom albanijom. moraju nekoga izmisliti ali ljudi konkretno nista ne rade. to sto ce srbija izgubiti kosovo koje ce se mozda nekada ujediniti sa albanijom ne znaci da je srbija nevina u odnosima sa susjedima.
Posebno problematičnim ocijenio je poruke nakon posljednjeg sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Beogradu.

"Dodik sigurno nije govorio, a da Vučić ništa od toga nije prihvatio ili o tome bio obaviješten. Dodik je ovoga puta iskoračio tamo gdje nijedan političar izvan Srbije nije iskoračio, a i samo političari u Srbiji ozbiljno su se čuvali od takvih izjava, čak i oni koji su intelektualno bili na nivou Dobrice Ćosića. Dodikova izjava o tome da je tema razgovora bila srpski nacionalni program, politička je drskost i bezobrazluk. Kada dva političara, bez obzira na funkcije koje imaju, sebi prisvoje pravo da pričaju o srpskom nacionalnom programu, oni zapravo prisvajaju pravo tih društava i institucija, te pokazuju elementarno neprihvatanje i neuvažavanje srpske nacije i njenih kapaciteta", pojašnjava Janjić.

Stoga smatra da će to izazvati negativne reakcije u Srbiji i da neće biti prihvaćeno.

Naš sagovornik mišljenja je da se pitanje prisjedinjenja RS Srbiji ili širenje Srbije ne može braniti zvaničnom politikom ni Srbije, koja obavezuje Vučića, niti BiH, gdje je Dodik predsjedavajući Predsjedništva BiH. To je, dodao je, direktno suprotstavljeno stavovima Kontakt grupe za Balkan.
andromeda101

#144 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by andromeda101 »

Velika Srbija je samo jedna strana priče.

Šta o Maček Hrvatskoj?

Mačekovci i Cvetkovićevci su bili dogovorili sve.

Franjo je koristio koljača Ratka u istoj mjeri kao Milošević. Ratko na istoku čistio za veliku Srbiju, a na zapadu za veliku Hrvatsku. Zeznuo se na istoku, previše brutalan za strane novinare, pa nije uspio do kraja Franji očistiti zapad, poklati i protjerati sve Bošnjake gdje je trebala biti uspostavljena Maček Hrvatska, prije poziva Beograda da zapad prepusti Mačekovcima.

Amerika je to skontala, pa krenula prije nego im je Ratko Mladić uspio dovršiti njihovu polu, i taman stopirala na BL, da zadrži dovoljan broj ne-Hrvata i ne dopusti uspostavu velike Hrvatske. Pametni Amerikanci.

Ratko Mladić i VRS, shared resource.

Nego ko je koga nagovorio? Milošević Tudjmana ili Tudjman Miloševića?

Držali su ih na liši poslije, sad kad su u NATO Hrvatska mora počistiti ta govna pogotovo kad se vraćaju svojoj bolesti na pun mjesec krvnika, to su sve potencijalni ruski assets. NATO je to sad prinudjen uraditi. Uz to veoma ohola država i veliki destabilizator u regionu. Hrvatska bi se mogla pokazati kao veliki problem za NATO ako nije adekvatno očišćena. Gdje ćeš ti imati bolesno u svojim redovima kad je NATO, kad se braniš os svega i svačega.

Ne-Hrvati u bosanskoj Krajini, moraju ovo imati na umu. Naš jedini poluprijatelj u svemu ovom sranju je USA. Zaboravi Sarajevo, a o ostalom nemam potrebe. “On bi da deli Srbe”, ko vas podjeli, mi ne. Vi ste nas odijelili, izdali a i sami izdani na isti način. Kako vi ovo prije nas niste skontali? Imali ste više informacija.
Last edited by andromeda101 on 24/02/2019 06:27, edited 12 times in total.
vivaldi

#145 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

zavrzlama wrote:
svi se petljaju tamo gdje mogu i gdje imaju interesa, ali naravno da se svako cese tamo gdje ga svrbi.[/quot
....kako moze porediti grcku,turtsku sa srbijom...jel to srbija vojno,demografski i ekonomski gigant naspram komsijskih drzava ,srbi nikako da shvate da su mala drzava ,mali narod isto kao i njihove komsije...taj hegemonizamm i ponizvanje drugih i drugacijeg je najveci hendikep srpskog drustva i drzave..zato srbija nema prijatelja u okruzenju i uvijek sebe i druge drzi na ivici rata ..
uh..zavrzlama...mislim ja stvarno imam debele zivce, ali to vazi samo dok diskusija ima kolko tolko smisla. cim krenu izmisljotine dizem ruke.

cijeli ovaj tvoj post je izmisljotina, ali evo samo ovj put jer je bar kratko.

nikakvu jebenu ni grcku ni tursku demografiju nisam spomenuo vec sam napisao da je u te dvije zemlje bilo 5-6 vojnih udara. i to je cinjenica!

sto se tice prijateljstva i to je glupost koju stalno valjas. srbija ima odlicne odnose sa susjednom madjarskom i rumunijom a njih zbirno ima duplo vise nego svih onih sa kojima su odnosi katastroflani. sa bugarima, makedoncima i crnogorcima su ok, a jako losi sa albancima, hrvatima i bosnjacima.

e sad pojedinacno pogeldaj svaku zemlju u ovom rgionu, pogledaj na karti s kim granice, pa mi reci ko je to za primjera.

ja razumijem tvoje i svacije druge emocije, osjecaje, bol, tragediju...ali ne mozes kroz to donositi generalni zakljucak. glavni subjekti mrznje se vec u kiseljaku ili kresevu mijenjaju, slicne aktere zadrzavaju u hrvatskoj s tim sto se u duborvniku u pricu uvlace i crnogorci, na kosovu vec imas nove aktere, u makedoniji su to vec poptuno drugi igraci mrznje, a onda baklju preuzimaju albankos-grcko-turska mrznja itd.
vivaldi

#146 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

Maraschino wrote:vucic, dacic, vulin...plase velikom albanijom
:thumbup: oni plase, a rama demantuje
- Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom - rekao je albanski premijer i upitao: "Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?".
:run:
Fudo387

#147 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
Maraschino wrote:vucic, dacic, vulin...plase velikom albanijom
:thumbup: oni plase, a rama demantuje
- Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom - rekao je albanski premijer i upitao: "Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?".
:run:
Zaiskali ste, gledajte.
zavrzlama

#148 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by zavrzlama »

.

ja razumijem tvoje i svacije druge emocije, osjecaje, bol, tragediju...ali ne mozes kroz to donositi generalni zakljucak. glavni subjekti mrznje se vec u kiseljaku ili kresevu mijenjaju, slicne aktere zadrzavaju u hrvatskoj s tim sto se u duborvniku u pricu uvlace i crnogorci, na kosovu vec imas nove aktere, u makedoniji su to vec poptuno drugi igraci mrznje, a onda baklju preuzimaju albankos-grcko-turska mrznja itd.
[/quote]

nemam ja emocija ,nego se vodim golim cinjneicama,e sad sto su cinjnice strasne i lose po ugled srpske politike nije do mene..

Mene ne interesuje rumunija i madzarska.....pricamo o srbiji i njenom odnosu prema susjedima...samo je srbijanski vojnik pucao,ubijao,palio i rusio po susjednim drzavama,niti jedan vojnik susjedne drzave nije bio u srbiji..to su cinjneice i istina..

Samo srbija nergira genocid u BIH....samo srbija koci svaki napredak moje drzave i drzava u komsiluku...samo srbija podrzava rusiju i ima antizapadni stav od svih drzava u okruzenju..samo u srbiji je jos normala ubijanje politicara...samo se u srbiji jos nosaju transparenti koji velicaju ubistva i osudjene zlocince...

svi se mrze,samo srbi mrznju pretvaraju u genocide,masovne grobnice,totalna unistenja nesrpskih bogomolja,mijenjaju imena citavih gradova,stavljaju srpski prefiks za sve sto leti,pliva,puze ,hoda...

Svaka drzava i narod u okruzenju imaju svoje nacionaliste,soviniste huligane.....samo srbija sve to ima podrzano od vrha vlasti,medija ,televizije i internet portala i najvece intelektualne elite...o tome s eradi,a ti sto rece @marashino sminkaj i idi do ameba unazad.

poz. :bih:
Last edited by zavrzlama on 24/02/2019 01:23, edited 1 time in total.
vivaldi

#149 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by vivaldi »

ok, laku noc
Mx

#150 Re: DA LI CE BITI PROMJENA GRANICA

Post by Mx »

zavrzlama wrote:
Haman2 wrote:Ja mislim da ce sva Evropa prihvatiti dogovor Vucica i Tacija. To otvara mogucnosti postavljanja novih zahtjeva za promjeni granica. BiH nije dzaba onako podijeljena, Bosnjaci nisu dzaba svedeni na teritorij od 22-23% teritorije BiH. Zasto je stvorena Rep. Srpska a nije Heeceg Bosna, kakav je plan sa FBiH. To znaju samo najvisi evropski politicari. Trenutno se radi na pripremi terena za konacnu odluku, koja treba da dodje kao nesto sasvim normalo. Sve nije moglo odjednom, bilo bi uocljivo i bolno.
Nista od toga...manji entitet je legalizovan u zamjenu da srbi ostanu u BIH i sluze kao kontrolori bosnjaka..bosnjaci su na cetvrtiui BIH teritorije u zamjenu da nema podjele BIH...BIH hrvate se puno ne pita jer su svoj kredit ispucali prodajom Posavine za cistu Hrvatsku bez srba..

Bilo je pokusaja da se podijeli BIH,tako sto su bosnjacima uvalkjivali vehabizam,sumnjive arape,terorizam,ALI se sve to nije primilo kod vecine bosnjaka....tako da ostaje BIH i rahat patnja...e sad sto se neko bolje snalazi u toj rahat patnji je drugi par opanaka.
6 miliona Srba u Srbiji, 4 miliona Hrvata u Hrvatskoj, plus njihovi sateliti u Bosni i Hercegovini i mozda 2 miliona Bosnjaka u Bosni i Hercegovini. I sta kazes Zavrzlama "Rahat Patnja" do posljednjeg Bosnjaka/Bosanca?
Post Reply