Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

duh_sa_sjekirom

#126 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by duh_sa_sjekirom »

mostarac1905 wrote:
znači glas 'za' komšića je ipak prije svega glas PROTIV... dakle da se i ja opredijelim, glasam za ovog lopova čovića samo da ne prođe komšić :wink: i tako će tisuće Hrvata...

a ako može pojašnjenje čime je čović 'zabijao prst u oko bošnjacima' :-) da bar vidim da je nešto radio u zadnje 4 godine...
Tvoj glas Čoviću je i glas manje Komšiću i drugim kandidatima. Ako je tebe sramota biti protiv štovalaca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca, onda nema potrebe da se dalje opredjeljuješ.

Npr: Odbijanje podrške za reviziju tužbe protiv Srbije je klasično zabijanje prsta u oko svim onima koji su prošli kroz srpske koncetracione logore, preživjeli pakao opkoljenih gradova (Sarajevo, Goražde, Srebrenica...) itd.
SaraFina

#127 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

mostarac1905 wrote:
malakh wrote:
mostarac1905 wrote:

znači glas 'za' komšića je ipak prije svega glas PROTIV... dakle da se i ja opredijelim, glasam za ovog lopova čovića samo da ne prođe komšić :wink: i tako će tisuće Hrvata...

ti si se već opredijelio prije nego li si i došao na ovaj forum, a tisuće hrvata se opredjeljuje za čovića zato što su hrvati getoizirani i ne dozvoljava im se pravo izbora i oni djeluju kao u komunističkom, jednopartijskom sistemu, pod enormno velikim pritiskom i strahom da će njima tobože bošnjaci i srbi nauditi. svatko ko se usprotivi hdzu on biva linčovan od strane poskokovaca i proglašen "halal" hrvatom ili izdajnikom. otuda i ona da samo čović može dijeliti certifikate o hrvatstvu.
pa kako im se da pravo izbora ako im bošnjaci biraju predstavnike? kad bih glasao za nekog drugog negirao bih volju vecine svog naroda. ako narod zeli covica, daj im covica. glasao bih mozda i za ovu zeleniku (blize sam stavovima 90ke nego sestrinske im stranke sa slovima :-) ), ali kad znam da nema sanse zasto bacati glas u vjetar.

kad ne bi bilo komsica i slicnih koji koriste manjkavosti ustava i izbornog zakona, mozda bi hrvati mogli izabrat i kakva postenijeg kandidata. nemoj mi sad o 'certificiranim hrvatima', jasno je da ce HRVATI u ogromnoj vecini dati glas covicu. mada mi je on osobno jednako hrvat kao i komsic. znaci nimalo.

Nije valjda. Fakat sam šokiraTa! Obzirom da je taj isti Čović uništio oporbu pa i devedesetku takodjer, ti koji si blizak stavovima Zelenike ipak ćeš za Čovića glasati zbog zlih Bošnjaka?

Taj isti Čović koji je HNS pretvorio u vlastitu prćiju, a Hrvate u BiH sveo (u zadnje 4 godine svoje vlasti) ispod 350 000, ipak tvoj glas zaslužuje zbog zlih Bošnjaka?

Taj isti Čović koji se posrao bukvalno na sradanje HR naroda Posavine i Dodiku potpisao bjanko ček na HR vjekovna ognjišta diljem RS zaslužuje tvoj glas jer su te prisilili zli Bošnjaci?

Taj isti Čović koji je pljunuo na sve što Hrvatima obećao u protekle 4 godine treba alibi za svoju promašenu politiku opstrukcije BiH pa udara po Bošnjacima, ipak zaslužuje tvoj glas?

Kao što rekoh, ako niste sposobni izabrati, slijepi ste, bezvoljni i ne želite, imate HR i putovnice i rezervne domovine... neko mora stati HDZ-u u kraj.

Da ne bi razvalili u skorijoj budućnosti s SNSD-om i Dodikom državu. Kraj.
SaraFina

#128 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

duh_sa_sjekirom wrote:
mostarac1905 wrote:

a ako može pojašnjenje čime je čović 'zabijao prst u oko bošnjacima' :-) da bar vidim da je nešto radio u zadnje 4 godine...
Tvoj glas Čoviću je i glas manje Komšiću i drugim kandidatima. Ako je tebe sramota biti protiv štovalaca lika i djela osuđenih ratnih zločinaca, onda nema potrebe da se dalje opredjeljuješ.

Npr: Odbijanje podrške za reviziju tužbe protiv Srbije je klasično zabijanje prsta u oko svim onima koji su prošli kroz srpske koncetracione logore, preživjeli pakao opkoljenih gradova (Sarajevo, Goražde, Srebrenica...) itd.

Sve na stranu to. Ali ove velikohrvatske ublehe da se "stvara simbioza hrvatskog glasačkog tijela" oko Čovića, zbog manjkavosti ustava i njihovog straha od izbora Komšića su proseri na kub. Stranačkih podguznih muha. Neko glup ovdje možda.

Begaj bre mostarac.
Maraschino

#129 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Maraschino »

mostarac1905 wrote:
malakh wrote:
mostarac1905 wrote:

ti si se već opredijelio prije nego li si i došao na ovaj forum, a tisuće hrvata se opredjeljuje za čovića zato što su hrvati getoizirani i ne dozvoljava im se pravo izbora i oni djeluju kao u komunističkom, jednopartijskom sistemu, pod enormno velikim pritiskom i strahom da će njima tobože bošnjaci i srbi nauditi. svatko ko se usprotivi hdzu on biva linčovan od strane poskokovaca i proglašen "halal" hrvatom ili izdajnikom. otuda i ona da samo čović može dijeliti certifikate o hrvatstvu.
pa kako im se da pravo izbora ako im bošnjaci biraju predstavnike? kad bih glasao za nekog drugog negirao bih volju vecine svog naroda. ako narod zeli covica, daj im covica. glasao bih mozda i za ovu zeleniku (blize sam stavovima 90ke nego sestrinske im stranke sa slovima :-) ), ali kad znam da nema sanse zasto bacati glas u vjetar.

kad ne bi bilo komsica i slicnih koji koriste manjkavosti ustava i izbornog zakona, mozda bi hrvati mogli izabrat i kakva postenijeg kandidata. nemoj mi sad o 'certificiranim hrvatima', jasno je da ce HRVATI u ogromnoj vecini dati glas covicu. mada mi je on osobno jednako hrvat kao i komsic. znaci nimalo.
Dali smo vam priliku na proslim izborima, rezultate vidimo na svakom koraku.

Nema vise prilika. Sorry
SaraFina

#130 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Koja prilika i čemu? Da Dodik i Čović razvale državu zajedničkim snagama?
duh_sa_sjekirom

#131 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by duh_sa_sjekirom »

SaraFina wrote:
Sve na stranu to. Ali ove velikohrvatske ublehe da se "stvara simbioza hrvatskog glasačkog tijela" oko Čovića, zbog manjkavosti ustava i njihovog straha od izbora Komšića su proseri na kub. Stranačkih podguznih muha. Neko glup ovdje možda.

Begaj bre mostarac.
Ne samo to, nego sklopiš strateško ( :lol: koji li su im to zajednički strateški ciljevi) partnerstvo sa likom sa američke crne liste i to sa samo jednim ciljem-sjebati Bošnjake gdje god stigneš pa se onda kmečiš :-)

Članovi PBiH ne predstavljaju narode kojim pripadaju već državu tj. sve njene građane.
Al' haj' ti to kamenjarcima objasni...
SaraFina

#132 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

:-D
duh_sa_sjekirom wrote:
SaraFina wrote:

Begaj bre mostarac.
Ne samo to, nego sklopiš strateško ( :lol: koji li su im to zajednički strateški ciljevi) partnerstvo sa likom sa američke crne liste i to sa samo jednim ciljem-sjebati Bošnjake gdje god stigneš pa se onda kmečiš :-)

Članovi PBiH ne predstavljaju narode kojim pripadaju već državu tj. sve njene građane.
Al' haj' ti to kamenjarcima objasni...

Dodjemo li u situaciju da nam u presjedništvu istovremeno sjede Dodik i Čović, mi smo politički i općenito retardirana nacija. Koja ne zaslužuje ni djelić države, a ne državu.
Slobodno se asimilirati u susjestvo ili komšiluk.
512MB

#133 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by 512MB »

Nego, jel poceo Covke kampanju? Nesto mi je tih zadnjih dana. I sta je sa onim turcinom Kahrimaticem, ne cuje se nesto :?
BMX1977

#134 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

SaraFina wrote:

Dodjemo li u situaciju da nam u presjedništvu istovremeno sjede Dodik i Čović, mi smo politički i općenito retardirana nacija. Koja ne zaslužuje ni djelić države, a ne državu.
To bi znacilo da je narod Bosnjacki politicki nepismen. Ali totalno.
DonieBrasco

#135 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by DonieBrasco »

Davno je stvorena teorija da su samo "HDZ Covic" legitimni hrvati, vec sam napisao da građani izaberu Zeleniku za predsjednistvo opet bi oni to osporavali da ona nije legitimna i da je izabrana od strane bosnjaka.
SaraFina

#136 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

BMX1977 wrote:
SaraFina wrote:

Bosanski općenito. Ja eto vjerujem naivno još da ima Srba i Hrvata koji svoj prosperitet i BiH budućnost ne vide kroz ova dva uhljupa i političke i ljudske ljige.
Pa sad trolao ti ili ne "svojim hrvatstvom" :)
Maraschino

#137 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Maraschino »

https://www.klix.ba/biznis/sindikat-alu ... /180911071

Covic ili Komsic

Jedan vam moze pomoci a drugi, cisto sumnjam. Na vama je da napravite pravi izbor. :D
BMX1977

#138 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

SaraFina wrote:
BMX1977 wrote:
SaraFina wrote:

Bosanski općenito. Ja eto vjerujem naivno još da ima Srba i Hrvata koji svoj prosperitet i BiH budućnost ne vide kroz ova dva uhljupa i političke i ljudske ljige.
Pa sad trolao ti ili ne "svojim hrvatstvom" :)
Naravno. Ima takvih Hrvata ali ne 300.000. Ipak Bosnjaci nam trebaju mnogo pomici da stopiramo Covica u unistenju drzave i Hrvata. :thumbup:
SaraFina

#139 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

DonieBrasco wrote:Davno je stvorena teorija da su samo "HDZ Covic" legitimni hrvati, vec sam napisao da građani izaberu Zeleniku za predsjednistvo opet bi oni to osporavali da ona nije legitimna i da je izabrana od strane bosnjaka.

Ma kakva Zelenika. Samo HDZ-ov kandidat je legitimno izabran predstavnik Hrvata. To je opće poznato. Svi ostali su "izdajnici" HR naroda i nelegitimni.

Pokojni Tudjman takodjer.
useless

#140 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by useless »

Legitiman je onaj koji osvoji većinu hrvatskih glasova. Bio to Čović, bio to Komšić, bio to Lijanović. Ne znam zašto vam je "legitiman" toliko kompliciran pojam. :?

Dodik će biti u predsjedništvu tako da odabiranjem Komšića ne postižete ništa (eventualne tužbe protiv susjednih zemalja i sl.), a dobivate izrazito neprijateljski raspoložene Hrvate kojima će CIP nakon izbora zacementirati moć u domu naroda po presudi ustavnog suda.

Lagano koračate iz poraza u poraz.
Last edited by useless on 11/09/2018 15:56, edited 1 time in total.
The 51st State

#141 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by The 51st State »

Maraschino wrote:https://www.klix.ba/biznis/sindikat-alu ... /180911071

Covic ili Komsic

Jedan vam moze pomoci a drugi, cisto sumnjam. Na vama je da napravite pravi izbor. :D
Kako da vam vlada pomogne kad Ljerka dade 32 mil federalnih para od putarina dodiku, a naslo bi se tu nesto i za vrijedne radbike aluminija :). Dakle, u oktobru za sda, sdp, df i tako tu raju pa ce se naci rjesenje i za te probleme, dosta vas je covic i hdz habao
Maraschino

#142 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Maraschino »

useless wrote:Legitiman je onaj koji osvoji većinu hrvatskih glasova. Bio to Čović, bio to Komšić, bio to Lijanović. Ne znam zašto vam je "legitiman" toliko kompliciran pojam. :?

Dodik će biti u predsjedništvu tako da odabiranjem Komšića ne postižete ništa (eventualne tužbe protiv susjednih zemalja i sl.), a dobivate izrazito neprijateljski raspoložene Hrvate kojima će CIP nakon izbora zacementirati moć u domu naroda po presudi ustavnog suda.

pusti nas da se porazimo a vi uzivajte :thumbup:
SaraFina

#144 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

useless wrote:Legitiman je onaj koji osvoji većinu hrvatskih glasova. Bio to Čović, bio to Komšić, bio to Lijanović. Ne znam zašto vam je "legitiman" toliko kompliciran pojam. :?

A dosad ste bili prijateljski nastrojeni? I ko odredjuje te HR glasove?
Šta je s Hrvatima u TK, KS i USK? Zašto samo jednog HDZ želi iz ZDK po onoj Ljubićevoj apelaciji u Dom naroda?

Zato što želi zacementirati vlast i opstrukcije u Domu naroda. E ne može. :D
Ne želite, nećete i ne možete stvoriti oporbu. ... dobićete Komšića. Kraj.
BMX1977

#145 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

SaraFina wrote:
A dosad ste bili prijateljski nastrojeni? I ko odredjuje te HR glasove?
Šta je s Hrvatima u TK, KS i USK? Zašto samo jednog HDZ želi iz ZDK po onoj Ljubićevoj apelaciji u Dom naroda?

Zato što želi zacementirati vlast i opstrukcije u Domu naroda. E ne može. :D
Ne želite, nećete i ne možete stvoriti oporbu. ... dobićete Komšića. Kraj.
Nikada vise Hrvatima iz HDZ-a nesmije se dozvoliti da bude dio ikakve vlasti u FBIH. To je unistenje kao prvo Hrvata BiH a potom i BiH.
sinuhe

#146 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sinuhe »

Kako vidim i u Tuzli i u Bihacu su glasali za Covica 2014, nije da nisu.
Capsicum

#147 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

Kakve veze ima to koliko će bilo koji član Predsjedništva imati glasova glasača iz nekog naroda?! Jedino ograničenje koje postoji je da se onaj iz reda Srpskog naroda bira sa teritorije RS, a druga dva sa teritorije FBiH. Kao što već rekoh, to koliko će neki član predsjedništva imati glasova od pripadnika naroda kojem pripada je bitno isto koliko i koliko će za njega glasati ljudi koji imaju istu boju očiju ili kose ili krvnu grupu. Po Ustavu i izbornom Zakonu potpuno irelevantan podatak.

Diskriminacija postoji samo u pogledu mogućnosti kandidovanja i entitetskog ograničenja za kojeg od njih možete glasati. Dakle fino sprovesti presude po slučajevima Sejdić, Finci, Zornić i Pilav. Ovdje bi neki, umjesto da se otklone postojeće diskriminacije, uvodili nove i još dalje i još više zakovali ovu državu nekim etnokratskim principima koji su nespojivi sa modernim demokratijama, pravnom stečevinom EU i civilizacijskim vrijednostima. Ne smije se dozvoliti da bilo koja grupa ljudi u ovoj zemlji ima privilegovan položaj i da njihov glas vrijedi više od nekog drugog samo zato što su se na popisu izjasnili kao pripadnici određene etničke grupe. To je odlika apartheida i neće biti mira, pravde i prosperiteta ovdje dok se bude ljude gledalo isključivo kroz prizmu etničkog. Samo građanski princip jedan ćovjek - jedan glas garantuje punu jednakost, sve ostalo je apartheid.
tandmand

#148 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tandmand »

512MB wrote:
mostarac1905 wrote: a ako može pojašnjenje čime je čović 'zabijao prst u oko bošnjacima' :-) da bar vidim da je nešto radio u zadnje 4 godine...
- negirao genocid u srebrenici
- nazivao bosnjake isil teroristama
- svrsto se na stranu srbije u vezi tuzbe za genocid
- prosipa propagandu o zelenoj transverzali
- podrzavao sestorku i slavio UZP nad bosnjacima

Malo li je?
- Pelješki most: stao na stranu Hrvatske
- sabotira sporazum IZ sa državom
- građansku državu poistovjetio sa islamskom
- kriza zbog izbornog zakona (isturio Božu Ljubića)
- na svoju ruku slijedio stavove Srbije u vezi Kosova
- stao na stranu Srbije u vezi granice na Drini
- dragi Aco
- na sajam u Mostaru članu Predsjedništva iz reda Bošnjaka poslao običnu pozivnicu, kao fizičkom licu
- Blajburg
- Kordić
- negiranje bosanskog jezika
.....

pa ko bi se svega mogao sjetiti
Last edited by tandmand on 11/09/2018 16:17, edited 1 time in total.
BMX1977

#149 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Capsicum wrote:Kakve veze ima to koliko će bilo koji član Predsjedništva imati glasova glasača iz nekog naroda?! Jedino ograničenje koje postoji je da se onaj iz reda Srpskog naroda bira sa teritorije RS, a druga dva sa teritorije FBiH. Kao što već rekoh, to koliko će neki član predsjedništva imati glasova od pripadnika naroda kojem pripada je bitno isto koliko i koliko će za njega glasati ljudi koji imaju istu boju očiju ili kose ili krvnu grupu. Po Ustavu i izbornom Zakonu potpuno irelevantan podatak.

Diskriminacija postoji samo u pogledu mogućnosti kandidovanja i entitetskog ograničenja za kojeg od njih možete glasati. Dakle fino sprovesti presude po slučajevima Sejdić, Finci, Zornić i Pilav. Ovdje bi neki, umjesto da se otklone postojeće diskriminacije, uvodili nove i još dalje i još više zakovali ovu državu nekim etnokratskim principima koji su nespojivi sa modernim demokratijama, pravnom stečevinom EU i civilizacijskim vrijednostima. Ne smije se dozvoliti da bilo koja grupa ljudi u ovoj zemlji ima privilegovan položaj i da njihov glas vrijedi više od nekog drugog samo zato što su se na popisu izjasnili kao pripadnici određene etničke grupe. To je odlika apartheida i neće biti mira, pravde i prosperiteta ovdje dok se bude ljude gledalo isključivo kroz prizmu etničkog. Samo građanski princip jedan ćovjek - jedan glas garantuje punu jednakost, sve ostalo je apartheid.
:thumbup:
BMX1977

#150 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Ovako ce nam biti sledecih 8-12 godina. Get used to it! :thumbup:
Locked