Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

BMX1977

#126 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

tvojkomsija wrote:
Velkoski wrote:Možda je ovaj profa i najbolji kandidat, ali realnost kaže da nema ni promil šanse tako da je nekako besmisleno glasati za njega
Možda i jest tako, ali ću bit čiste savjesti kad Mirsada zaokružim, znajući da sam uporedio sve kandidate i izabrao najboljeg.
Iskreno gledajući, Denis i Šefik imaju najveće šanse, ali ne da mi se birat manje zlo (Kurto, Murto..) :-?
Nema BiH sansu ako ne udje Zeljko u predsjednistvo. Dakle prioritet nam je da je Zeljko Komsic tamo. A posle njega je manje bitno da li je to Becirevic ili ovaj profa. Bez Zeljka sve pada u vodu.
tvojkomsija

#127 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Druže ja ne znam koje ti ankete pratiš, pa Komšić će imat minimalno 150 hiljada glasova, o tome uopšte ne treba ni razmišljat. Pogledaj anketu na Face-u, Komšić vodi ispred svakog bošnjačkog kandidata :shock:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#128 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Velkoski »

tvojkomsija wrote:
Velkoski wrote:Možda je ovaj profa i najbolji kandidat, ali realnost kaže da nema ni promil šanse tako da je nekako besmisleno glasati za njega
Možda i jest tako, ali ću bit čiste savjesti kad Mirsada zaokružim, znajući da sam uporedio sve kandidate i izabrao najboljeg.
Iskreno gledajući, Denis i Šefik imaju najveće šanse, ali ne da mi se birat manje zlo (Kurto, Murto..) :-?
Pošteno :)

Ja ću svakako poništiti k'o i uvijek :mrgreen:
Smrcak15

#129 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Smrcak15 »

ma nek samo ja glasam, rahat cu glasati za hadzikadica, naspram vec vidjenih u vlasti SDP i SDA....kao nema sanse hadzikadic, pa to je bacen glas, nigdje veze s vezom :-) kao da eto procijenimo da becirevic i dzferovic ce donijeti nesto novo sto do sad nije bilo ....emoj narode hoces li se ikad opametiti....hoce te li biti mazohisti ili ciste duse dati glas nekom novom ko nije bio u vlasti do sad pa da ti je cista savjest pa makar i ne pobjedio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#130 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Velkoski »

Poenta je da on nema šanse svakako i da je "legitmnija" opcija manjeg zla kad već glasate za nekog ionako. U principu, samo da Fahraon ne dobije, to je ubjedljivo najgora opcija :mrgreen:
tvojkomsija

#131 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Nemoj poništiti listić, ne moraš glasati za niže nivoe, ali makar daj glas Mirsadu za predsjedništvo. Nek čovjek zna da ima podrške, da može podić stranku i učvrstit se za iduće lokalne izbore. Evo i ja sam isto siguran da će zbog glasačke mašinerije Denis i Šefik biti ispred Mirsada, ali hajmo čovjeku makar pokazat da nas ima i da ga neko sluša i razumije ;-) ;-)
Leverage

#132 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Smiješna je priča koju Komšić i ekipa plasiraju da je svejedno ko je član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Razlika između Bećirovića i Džaferovića je suštinska. Od izuzetnog značaja je izbaciti SDA iz Predsjedništva.

Komšiću želim sreću da pobijedi Čovića. Mislim da ima dovoljno onih koji će glasati za njega. Nadam se ne i previše.

Smiješna je i priča da je izbor Bećirović - Džaferović izbor između dva zla. To je podmetnuta priča.

Uzimati FACE anketu kao relevantan pokazatelj je neozbiljno i smiješno.
Ja_Ja

#133 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

Zbog tih floskula da Hadzikadic ne moze da pobjedi ali da je super kvalifikovan kandidat i vjerujem da moze da dodje do "iznenadjenja". Po prvi put mi imamo kompletnog kandidata za jednu od pozicija pa samim tim i izgovor onih koji apstiniraju da nemaju za koga da glasaju pada u vodu. Tu vidim njegovu sansu. Nece on otet glasove SDA ili SDP-u. Oni da vrece krompira nacrtaju na glasackim listovima njihova baza ce glasati za njih. Njegova je sansa u onim koji ne glasaju, ako njih probudi i dodje do njih mislim da se svasta moze desiti. Ako izlaznost ostane ista kao i do sada onda sigurno nece nista napraviti. Bez obzira na to i mi koji glasamo redovno po prvi put mozemo izabrati kandidata kojeg ne biramo samo zato sto je manje zlo od ostalih. Ja i da mislim da ne moze pobijediti (a ne mislim to) glasat cu za njega zato sto to mogu uraditi mirna srca i sa znanjem da sam izabrao najboljeg kandidata.

Veceras se "trojka" nije pojavila na debati na TV N1. Izgleda da prepisuju Izetbegovicevu taktiku sa proslih izbora ne pojavljivanja u tv debatama, sto je samo jos jedan pokazatelj kolikim ovcama smatraju svoje glasace.
pemanapemani

#134 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

BMX1977 wrote:
tvojkomsija wrote:
Nema BiH sansu ako ne udje Zeljko u predsjednistvo. Dakle prioritet nam je da je Zeljko Komsic tamo. A posle njega je manje bitno da li je to Becirevic ili ovaj profa. Bez Zeljka sve pada u vodu.
Sta je uradio za 8 godina u Predsjednistvu?
Zasto 2014., nije kandidovao nekog kvalitetnog kandidata iz hrvatskog naroda iz DF i tako sprijecio Covica da udje u Predsjednistvo? On je u ime DF kandidovao nekog dedu Peru iz Livna i tako omogucio Covicu Predsjednistvo, a nakon toga usao u koaliciju sa HDZ.

Nakon sto 4 godine nije progovorio u Parlamentu, jer je lijen i nesposoban, doslo mu je iz guzice u glavu da vise nema podrsku za izbor u Parlament BiH, a na ostalim nivoima mu je nedostatna plata za zivot na koji je navikao, odlucio se kandidovati za Predsjednistvo na "programu" koji se zasniva na blacenju koalicionog partnera i neprijatelja BiH Covica.
Last edited by pemanapemani on 12/09/2018 23:18, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#135 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

I ja se nadam što boljem Hadžikadićevom rezultatu, ali ovako realno gledajući, siguran sam da prva mjesta idu Šefiku i Denisu.. Mirsad će u najboljem slučaju napasti Radončića za treće mjesto
Novak20

#136 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Novak20 »

Koja podmetanja konkurenciji. :D

https://thebosniatimes.ba/20352/sefik-l ... -majkicke/
ŠEFIK LJUBOVAO SA DUŠANKOM?! “Slobodna Bosna” je davno objavila ljubavnu aferu Džaferovića i Majkićke
BHCluster

#137 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:Koja podmetanja konkurenciji. :D

https://thebosniatimes.ba/20352/sefik-l ... -majkicke/
ŠEFIK LJUBOVAO SA DUŠANKOM?! “Slobodna Bosna” je davno objavila ljubavnu aferu Džaferovića i Majkićke
:thumbup:
Fuj.
:lol:
Ja_Ja

#138 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

S koliko sam ljudi pricao u ovih zadnjih mjesec dana da samo oni i njihovi bliznji koji su tog misljenja: "da najbolji je ali nema sanse", glasaju za njega bio bi medju prva dva kandidata. Meni je suplja prica koji ljudi pricaju da je dobar, odlican, i tako dalje sa superlativima ali se onda bojazljivo okrecu nacionalistima, populistima, itd... Znaci problem je u nasim glavama, jer ne zelimo da prihvatimo dobro ni kada smo ga svjesni i kada nam je na dohvat ruke.
Leverage

#139 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

https://thebosniatimes.ba/20349/db-fakt ... radoncica/

DB FAKTOR Bazdulj: Da Bećirović povuče kandidaturu u korist Radončića…

:lol:
Akalia

#140 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Akalia »

Bas zato sto ti i x drugih ljudi tako razmislja nece imati sansu sto je pogresno razmisljanje. Pa da svi koji misle to daju njemu glas mozda bi i imao zapazen rezultat.

Sto napisa neko ovdje, bar ce mi savjest biti cista glasajuci za jednog gospodina poput njega.
SaraFina

#141 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

tvojkomsija wrote:Nemoj poništiti listić, ne moraš glasati za niže nivoe, ali makar daj glas Mirsadu za predsjedništvo. Nek čovjek zna da ima podrške, da može podić stranku i učvrstit se za iduće lokalne izbore. Evo i ja sam isto siguran da će zbog glasačke mašinerije Denis i Šefik biti ispred Mirsada, ali hajmo čovjeku makar pokazat da nas ima i da ga neko sluša i razumije ;-) ;-)

Kako možeš biti tako naivan pobogu? Naivnost pojedinaca na forumu stvarno postaje zastrašujuća.
Nije pro BiH biračko tijelo 4 miliona glasača u prednosti, pa da podrškom koja nema apsolutno nikakvog smisla, ohrabruješ nekog kandidata za buduće izbore.
Da čovjek realno ima ikakvu mogućnost nakon izbora sprovesti program na koji ste upecani i s kojim ste oduševljeni, razumjela bi.
Ovako ne kontam entuzijazam bez ikakvog realnog pokrića.
On u praksi sve što je do sad rekao ne može sprovesti na državnom nivou.
Nema čime. Za sprovodjenje političkih ideja potrebna mu je baza i "ruke" koje će pogurati to sve.
Em mu je glasačko tijelo upitno, jer nema stranke, em za sprovodjenje revolucionarnih ekonomskih reformi nema logistike i .
Na kraju ćemo zbog ovih "eksperimenata entuzijasta" i ljudi koji ne razumiju sistem kako fercera, dobiti Fahru, Dodika i Čovića.
tvojkomsija

#142 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Hitno treba uvesti drugi krug za predsjedničke izbore, to svima u opoziciji odgovara.
Kad bi Hadžikadić npr. bio drugi ispod Džaferovića, u drugom krugu bi ga uništio, siguran sam, svi glasači Bećirovića, Radončića i ostalih bi stali na njegovu stranu. Još ako bi se debate održavale između 2 kandidata za predsjedništvo, to bi prava stvar bila.

Naravno, teško je to kod nas očekivat kad nam je vrhunac unapređenja izbornog procesa providna kutija :lol: :lol:
SaraFina

#143 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Velkoski wrote:Poenta je da on nema šanse svakako i da je "legitmnija" opcija manjeg zla kad već glasate za nekog ionako. U principu, samo da Fahraon ne dobije, to je ubjedljivo najgora opcija :mrgreen:

A da Fahro fakat ne bi zasjeo sa Čovićem i Dodikom, dok smo mi rastrzani na pet različitih strana, ne poništavaj listić. I glasaj pragmatično. :D
Ja_Ja

#144 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Ja_Ja »

SaraFina wrote:
tvojkomsija wrote:Nemoj poništiti listić, ne moraš glasati za niže nivoe, ali makar daj glas Mirsadu za predsjedništvo. Nek čovjek zna da ima podrške, da može podić stranku i učvrstit se za iduće lokalne izbore. Evo i ja sam isto siguran da će zbog glasačke mašinerije Denis i Šefik biti ispred Mirsada, ali hajmo čovjeku makar pokazat da nas ima i da ga neko sluša i razumije ;-) ;-)

Kako možeš biti tako naivan pobogu? Naivnost pojedinaca na forumu stvarno postaje zastrašujuća.
Nije pro BiH biračko tijelo 4 miliona glasača u prednosti, pa da podrškom koja nema apsolutno nikakvog smisla, ohrabruješ nekog kandidata za buduće izbore.
Da čovjek realno ima ikakvu mogućnost nakon izbora sprovesti program na koji ste upecani i s kojim ste oduševljeni, razumjela bi.
Nema čime. Za sprovodjenje političkih ideja potrebna mu je baza i "ruke" koje će pogurati to sve.
Em mu je glasačko tijelo upitno, jer nema stranke, em za sprovodjenje revolucionarnih ekonomskih reformi nema logistike i .
Na kraju ćemo zbog ovih "eksperimenata entuzijasta" i ljudi koji ne razumiju sistem kako fercera, dobiti Fahru, Dodika i Čovića.
Naravno da ima sansu. Pro-Bosanske stranke ce morati raditi s njim kao i on s njima. Imas primjera i u nasoj drzavi gdje ovi nezavisni gradonacelnici dodju na vlast pa su u stanju da urade mnogo toga jer primoraju stranke u gradskim vijecima da rade s njima. Isti koncept se moze primjenuti i na visem nivou. Nema tu nista utopijsko, niti je potrebna baza. To je samo suplja prica.
SaraFina

#145 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

tvojkomsija wrote:Hitno treba uvesti drugi krug za predsjedničke izbore, to svima u opoziciji odgovara.
Kad bi Hadžikadić npr. bio drugi ispod Džaferovića, u drugom krugu bi ga uništio, siguran sam, svi glasači Bećirovića, Radončića i ostalih bi stali na njegovu stranu. Još ako bi se debate održavale između 2 kandidata za predsjedništvo, to bi prava stvar bila.

Naravno, teško je to kod nas očekivat kad nam je vrhunac unapređenja izbornog procesa providna kutija :lol: :lol:

Uvoditi drugi krug presjedničkih izbora, u državi gdje za presjedništvo RS, nemaš kao gradjanin FBiH pravo dati glas kandidatu?
Pojasni molim te.
BMX1977

#146 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Kakve bi imali koristi od toga da recimo imamo ovo:

Bosnjacki Clan:

1) Dzaferovic 100.000
2)Hadzikalic ili kako mu je vec ime 200.000
3) Radoncic 50.000
4)Becirevic 100.000
5)Amir Jerlagic 20.000

Hrvatski Clan:

Dragan Covic 130.000
Zeljko Komsic 100.000
Zelenika 20.000

Srpski clan:
Nebitno

----------------------------------------------------------------------

Ovo bi vec bio propast za BiH. I to Hadzikalic profesor taman da je supermen i najpametniji na svijetu nista nemoze promjeniti. Jer onda imamo srbiju i hrvatsku upletenu u politicki zivot bih 100% i herceg bosansku i cetnicku poltiku u Sarajevu.
Last edited by BMX1977 on 12/09/2018 23:41, edited 1 time in total.
BMX1977

#147 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Ja_Ja wrote:
Naravno da ima sansu. Pro-Bosanske stranke ce morati raditi s njim kao i on s njima. Imas primjera i u nasoj drzavi gdje ovi nezavisni gradonacelnici dodju na vlast pa su u stanju da urade mnogo toga jer primoraju stranke u gradskim vijecima da rade s njima. Isti koncept se moze primjenuti i na visem nivou. Nema tu nista utopijsko, niti je potrebna baza. To je samo suplja prica.
Pro Herceg Bosanske stranke ce znaci raditi sa njim u predsjednistvu? A-Ha.

:D
General War

#148 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

Leverage wrote:Smiješna je priča koju Komšić i ekipa plasiraju da je svejedno ko je član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda.

Razlika između Bećirovića i Džaferovića je suštinska. Od izuzetnog značaja je izbaciti SDA iz Predsjedništva.

Komšiću želim sreću da pobijedi Čovića. Mislim da ima dovoljno onih koji će glasati za njega. Nadam se ne i previše.

Smiješna je i priča da je izbor Bećirović - Džaferović izbor između dva zla. To je podmetnuta priča.

Uzimati FACE anketu kao relevantan pokazatelj je neozbiljno i smiješno.
Sta je sustinska razlika izmedju Becirovica i Dzaferovica?
SaraFina

#149 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

Ja_Ja wrote:
SaraFina wrote:

Nezavisne "gradonačalnike" u FBIH i njihovu poziciju, porediš sa pozicijom člana presjedništva iz reda bošnjačkog naroda???
Ovo treba ući u najbolje postove kliksa, sa postovima onog kalesijskog slavuja.
pemanapemani

#150 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by pemanapemani »

Moramo osigurati da Zeljko Komsic naredne cetiri godine moze placati kredit za stan i da usput ne oskudjeva i zivi zivot koji je navikao u zadnjih 16 godina.

Ambasador, nacelnik Opcine, clan Predsjednistva, zastupnik u Parlamentu...

Ako posumnja da ce plata spasti ispod 4 hiljade, ponovo ce Covicu pokloniti sve pozicije iz hrvatske kvote, povuci se u ilegalu i glumiti patriotsku opoziciju.
Locked