A u praksi će ta suma u Skupštini KS, u najboljem slučaju biti 40%.kmirsad wrote:Gotovo identični rezultati anketa...
da-bog-da-mi-oci-ispale-ako-lazem-t150153s375.html
Božija zakletva: KS:
NS.....38% 38%
SDP....24% 21%
DF......7% 7%
GS......7% 5%
SUMA..76% 71%
Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
-
Seawolf
#126 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- duminjo
#127 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Hajd nekad nekako mogu i shvatit zasto dosta ljudi Glasa za SDA al nikad necu shvatiti kako neko, ko nema licnu korist, glasa za SBB 
Ljevico ugasi se sama
Ljevico ugasi se sama
- kmirsad
#128 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
E to ne znam... Vidjet ćemo poslije izbora...Seawolf wrote:A u praksi će ta suma u Skupštini KS, u najboljem slučaju biti 40%.kmirsad wrote:Gotovo identični rezultati anketa...
da-bog-da-mi-oci-ispale-ako-lazem-t150153s375.html
Božija zakletva: KS:
NS.....38% 38%
SDP....24% 21%
DF......7% 7%
GS......7% 5%
SUMA..76% 71%
-
baxus
#129 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Novi uprate 
DF 5 + GS 1 (eventualno DF 4 + GS 2)
NS 4
A tu nema koalicije nikakve zapamtite.
NIP 4 u najboljem slučaju.
Hadzibajric 2
SDP 5 u najboljem slučaju
Sepic 1
SBB 3
BPS 1
SDA 9
DF 5 + GS 1 (eventualno DF 4 + GS 2)
NS 4
A tu nema koalicije nikakve zapamtite.
NIP 4 u najboljem slučaju.
Hadzibajric 2
SDP 5 u najboljem slučaju
Sepic 1
SBB 3
BPS 1
SDA 9
-
putokaz1
#130 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma koja NSmahalik wrote:SDP nema šanse da dobije 5 madata. Ako dobiju 3 bće super jer ti svi glasovi idu ka NS jer je SDP davno prokockao svoje. DF isto
Vraća se SDP u Ilijašu ,Vogošći nema NS a izgleda ni DF tako da ostaje samo SDP,jak je SDP i u Centru ,Novom Sarajevu
NS ima samo dvije Općine Centar i Novo Sarajevo tu šta dobije to je to,Šta očekivati od NS kad u Hadžićima ,Trnovu dobije po 5 glasova
Ma kako god Ljevica bi mogla imati tih 15(U različitoj varijanti SDP,NS,GS,DF) ali opet odlučuju
SBB,NBL,NB,NIP....Ako još neko pređe prag
-
Nero Histrion
#131 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Znaci nema ozbiljnije promjene u Kantonu na ovim tzv.Seawolf wrote:Moje predviđanje za sastav Skupštine Kantona Sarajevo, nakon izbora u oktobru:
SDA: 8
SBB: 6
Naša stranka: 6
SDP: 5
BPS: 2
NiP: 2
NBHL: 2
DF: 2
BOSS: 1
GS: 1
Kantonalnu vladu će sastaviti uvijek dobitna kombinacija skupštinske većine SDA-SBB-BPS-BOSS, uz dva papka (u stvari, biće dovoljan i jedan) iz NiP/NBHL/DF.
-
ragib
#132 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mislim da je visoko 6 mjesta Sbb u, kad pogledam lokalne izbore tesko da ce i 3 imatNero Histrion wrote:Znaci nema ozbiljnije promjene u Kantonu na ovim tzv.Seawolf wrote:Moje predviđanje za sastav Skupštine Kantona Sarajevo, nakon izbora u oktobru:
SDA: 8
SBB: 6
Naša stranka: 6
SDP: 5
BPS: 2
NiP: 2
NBHL: 2
DF: 2
BOSS: 1
GS: 1
Kantonalnu vladu će sastaviti uvijek dobitna kombinacija skupštinske većine SDA-SBB-BPS-BOSS, uz dva papka (u stvari, biće dovoljan i jedan) iz NiP/NBHL/DF.odlucujucim izborima. Onda se narode nikad vise nemoj bunit sto ti nije dobro. Ili je narodu dobro, pa hoce isto, da mu i dalje bude dobro.
![]()
- kmirsad
#133 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Meni je baš zanimljivo to s SBB... kad ih otpišeš i ne računaš uopšte s njima... oni se nekako provuku... taman onoliko, koliko je potrebno da budu poželjni svima...
-
El_comadante
#134 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
da li ASDA može po prvi put ući u SKS? imaju nako finu grupu...
-
Seawolf
#135 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Eh, samo nam još oni fale.El_comadante wrote:da li ASDA može po prvi put ući u SKS? imaju nako finu grupu...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#136 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
evo moje predviđanje, a 8. ću ga kvotati da vidim koliko sam fulio.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
4. naša stranka - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
biće baš gusto između sdpa, dfa i naše stranke oko ovog petog mandata, tako da nisam baš siguran ko će dobiti taj peti. po mom mišljenju, petom mandatu su puno bliži naša stranka i df, jer te dvije stranke rade puno bolju kampanju u kantonu sarajevo od sdpa.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
biće baš gusto između sdpa, dfa i naše stranke oko ovog petog mandata, tako da nisam baš siguran ko će dobiti taj peti. po mom mišljenju, petom mandatu su puno bliži naša stranka i df, jer te dvije stranke rade puno bolju kampanju u kantonu sarajevo od sdpa.
- denis.istok
#137 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
GS tesko da uhvati 2, Sepic isto tako 1. SBB si bas masakrirao, nece oni ispod 5 nema sanse.malakh wrote:evo moje predviđanje, a 8. ću ga kvotati da vidim koliko sam fulio.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
- studiorum_tuzlaensis
#138 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A ko su glasači BOSS-a i BPS-a?
Da mi je samo to znat pa da mogu rahat umrijet. Jesu li to bugarski vozići, cigani sa Švrakina ili neko treći?
Da mi je samo to znat pa da mogu rahat umrijet. Jesu li to bugarski vozići, cigani sa Švrakina ili neko treći?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#139 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
to je neka moja procjena. puno hodam gradom i vidim kakvo je raspoloženje i iskren da ti buden, do sada nisam naišao na osobu koja mi je rekla da će glasati za sbb.denis.istok wrote:GS tesko da uhvati 2, Sepic isto tako 1. SBB si bas masakrirao, nece oni ispod 5 nema sanse.malakh wrote:evo moje predviđanje, a 8. ću ga kvotati da vidim koliko sam fulio.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
- AmiĐa_Idriz
#140 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Istostudiorum_tuzlaensis wrote:A ko su glasači BOSS-a i BPS-a?
-
Nero Histrion
#141 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Slozio bih se oko ovog za sbb, sumnjam da ce ispod 5. Pucaju visoko, nece tako lako dati drugu poziciju. Nazalost, po mnogim procjenama, sda prva na listi.denis.istok wrote:GS tesko da uhvati 2, Sepic isto tako 1. SBB si bas masakrirao, nece oni ispod 5 nema sanse.malakh wrote:evo moje predviđanje, a 8. ću ga kvotati da vidim koliko sam fulio.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
- malakh
#142 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
možda i bude 5, ali tada će fasovati bps i gs.Nero Histrion wrote:
Slozio bih se oko ovog za sbb, sumnjam da ce ispod 5. Pucaju visoko, nece tako lako dati drugu poziciju. Nazalost, po mnogim procjenama, sda prva na listi.
a sda ima organizaciju, strategiju, pare i vlast i ne razumijem kako se neko može iznenaditi kada oni uvijek pobijede. bilo koja druga stranka da ima ono što oni imaju, isto bi bilo.
-
baxus
#143 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sefer je popularan u Hadzicima npr.AmiĐa_Idriz wrote:Istostudiorum_tuzlaensis wrote:A ko su glasači BOSS-a i BPS-a?
A u drugim dijelovima Kantona ima ljudi porijeklom iz Sandzaka, a ostalo je i nešto bivisih saboraca koji ga cijene, a imaju i zašto, makar sto se tiče rata.
6000 glasova se tu skupi
-
baxus
#144 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Katastrofa su bili na lokalnim 2016. Skupili vako 18.000 maximalno. Na osnovu toga se predviđa los rezultat. U najboljem slučaju 20.000 glasova ovaj put, a to je 4 mandata.malakh wrote:možda i bude 5, ali tada će fasovati bps i gs.Nero Histrion wrote:
Slozio bih se oko ovog za sbb, sumnjam da ce ispod 5. Pucaju visoko, nece tako lako dati drugu poziciju. Nazalost, po mnogim procjenama, sda prva na listi.
a sda ima organizaciju, strategiju, pare i vlast i ne razumijem kako se neko može iznenaditi kada oni uvijek pobijede. bilo koja druga stranka da ima ono što oni imaju, isto bi bilo.
- Haris.ba
#145 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Naravno da zavisi od drugih kantona, ali izgleda da je moguce da Sda ostane izvan vlasti. 
Ali ce to biti stabilno ko Koalicija za promjene.
- malakh
#146 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
neki dan sam pričao sa jednim bivšim zastupnikom u skupštini kantona, a koji je inače bio zastupnik ispred sdpa.Haris.ba wrote:Naravno da zavisi od drugih kantona, ali izgleda da je moguce da Sda ostane izvan vlasti.
i tako se dotakli one famozne smjene vlasti, kada im je sda oborila vladu u kantonu sarajevo. kaže, pregovori sa ostalim zastupnicima su se vodili skoro dva mjeseca. pregovore vodili sdp sa jedne i sda sa druge stranke, ko će dobiti tu većinu.
da ne duljim, sdp je odbio zahtjev radeljaša da ga postave za predsjednika upravnog odbora zzo, a sda je to prihvatila i tako je pala vlada. i govori mi, da je zatražio bilo što, sda bi prihvatila, samo da dođu na vlast.
šta je poenta, kada sa jedne strane imamo ljude koji su doista moralni do određene mjere i taj moral im ne dozvoljava da kriminalcima daju ono što hoće, a sa druge strane imamo one koji nemaju pojma šta je moral, onda dođemo do zaključka da je većina u kantonu sarajevo prosto nemoguća bez sda, jer su oni u stanju kupiti sve i svakoga, samo da su vlast.
esed radeljaš je najbolji primjer.
-
kluz franjo
#147 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Kolega malakh, interesantna prognoza (tu smo negdje u 1-2 mandata manje-više), ali ja ću krenuti iz drugog pravca.malakh wrote:evo moje predviđanje, a 8. ću ga kvotati da vidim koliko sam fulio.
1. sda - 9
2. sdp - 4 ili 5
3. df - 4 ili 5
5. sbb - 3
6. narod i pravda - 3
7. bps - 2
8. gs - 2
9. nbl - 1
10. nezavisna lista - 1
11. boss - 1
BOSS: ne ulazi u SKS - To su do sada bili "dozvoljeni" glasovi ili kako ja to volim nazvati "rezervna lista NG SDA". Najveći dio tih glasova preuzima SDA.
BPS: 1 mandat. Slično kao i kod BOSS.
SDA: 9 mandata - Ponekad, kad sanjam padnu i na 8, ali me onda probudi buka stranačke mašinerije u kantonu 10x vrijednijem od ostalih.
SBB: 3, max. 4 mandata - Nisu imali vremena stvoriti armiju odane glasačke mašinerije, a izgubili su imidž "opozicionih konzervativaca".
NiP, NBL i Nez. Blok: 6-7 mandata - Ove obuhvatam zajedno, jer nemamo iskustvenih podataka, a imaju potencijal predstavljati se "reformskom desnom opcijom".
SDP, NS i DF/GS: 15 mandata - Ove obuhvatam zajedno "radi mira u kući".
Građani KS moraju znati da ovakav izborni rezultat nije signal promjene, već signal kontinuiteta.
Iskreno se nadam da će predstavnici bloka SDP, NS i DF/GS barem u ovih zadnjih 5-6 dana imati mudrosti, hrabrosti i znanja da povuku poteze, koji će motivisati i one još neodlučne da izađu i glasaju.
3 mandata su 15.000 glasova.
PS: @Prpa.ba, nemoj me ispravljati. Znam da pravim "matematičku prečicu".
-
ragib
#148 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ne moze sbb 5 dobiti nikako, pad njihov je zagarantovan kao i df-a sto su i pokazali lokalni izbori, vjerovatno ce sdp najvise profitirati i NS i to su pokazali lokalni izbori od pada df-a, a od pada sbb-a ce profitirati hadzibajric, sepic itd.
- malakh
#149 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
SDP, NS i DF/GS: 15 mandata - Ove obuhvatam zajedno "radi mira u kući".kluz franjo wrote: Kolega malakh, interesantna prognoza (tu smo negdje u 1-2 mandata manje-više), ali ja ću krenuti iz drugog pravca.
BOSS: ne ulazi u SKS - To su do sada bili "dozvoljeni" glasovi ili kako ja to volim nazvati "rezervna lista NG SDA". Najveći dio tih glasova preuzima SDA.
SDA: 9 mandata - Ponekad, kad sanjam padnu i na 8, ali me onda probudi buka stranačke mašinerije u kantonu 10x vrijednijem od ostalih.
SBB: 3, max. 4 mandata - Nisu imali vremena stvoriti armiju odane glasačke mašinerije, a izgubili su imidž "opozicionih konzervativaca".
NiP, NBL i Nez. Blok: 6-7 mandata - Ove obuhvatam zajedno, jer nemamo iskustvenih podataka, a imaju potencijal predstavljati se "reformskom desnom opcijom".
Građani KS moraju znati da ovakav izborni rezultat nije signal promjene, već signal kontinuiteta.
Iskreno se nadam da će predstavnici bloka SDP, NS i DF/GS barem u ovih zadnjih 5-6 dana imati mudrosti, hrabrosti i znanja da povuku poteze, koji će motivisati i one još neodlučne da izađu i glasaju.
ovo mi se mnogo sviđa, jer uz minimum napora mogu stvoriti jednu jaku većinu, jer je i po mojoj prognozi to tako i zaista nije bilo navijački.
mnogi će se iznenaditi rezultatom dfa, a mnogi će se iznenaditi rezultatom naše stranke.
a ne bi se složio sa tobom da će kifla, šepić i hadžibajrić zajedno imati 6 ili 7. bliži sam cifri od 5 mandata, jer ne vjerujem da kifla može više od tri mandata, pogotovo nakon ovog ekcesa sa turističkom zajednicom, a nbl i nezavisni blok više od jednog.
ali, nadam se da bi se i ja i ti mogli složiti oko jednog, 10 stranaka zastupljenih u kantonalnoj skupštini je samo za sjest i plakati.
ps taj boss. ne znam jesi li znao informaciju da ljudi iz bossa kupuju glasove. vidiš da nigdje nema njihovih plakata, bilborda i tih sranja. oni izdvoje 100hiljada KM samo za kupovinu glasova. to rade najviše u buća potoku i buljakovom, sokolju, rajlovcu, azićima, obhodža i bistrik. glas 20KM, ali nakon glasanja kada se dođe sa slikom kao dokaz da su glasali.
Last edited by malakh on 30/09/2018 23:24, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#150 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
U potpunosti se slažem.malakh wrote:SDP, NS i DF/GS: 15 mandata - Ove obuhvatam zajedno "radi mira u kući".kluz franjo wrote: Kolega malakh, interesantna prognoza (tu smo negdje u 1-2 mandata manje-više), ali ja ću krenuti iz drugog pravca.
ovo mi se mnogo sviđa, jer uz minimum napora mogu stvoriti jednu jaku većinu, jer je i po mojoj prognozi to tako i zaista nije bilo navijački.
mnogi će se iznenaditi rezultatom dfa, a mnogi će se iznenaditi rezultatom naše stranke.
a ne bi se složio sa tobom da će kifla, šepić i hadžibajrić zajedno imati 6 ili 7. bliži sam cifri od 5 mandata, jer ne vjerujem da kifla može više od tri mandata, pogotovo nakon ovog ekcesa sa turističkom zajednicom, a nbl i nezavisni blok više od jednog.
ali, nadam se da bi se i ja i ti mogli složiti oko jednog, 10 stranaka zastupljenih u kantonalnoj skupštini je samo za sjest i plakati.