BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DonieBrasco

#126 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by DonieBrasco »

Pratite sutra medije "postignut dogovor sa borcima, uvazeni zahtjevi", koji put ove godine.
kiligonzales

#127 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by kiligonzales »

emric wrote:
kiligonzales wrote:
emric wrote:
Ako te zanima kako to rade drugi... 10 sati protesta iz Hamburga protiv samita G20. Pogledaj od 5 sata na preskake do kraja.

https://www.youtube.com/watch?v=pzEiWvSzQ3A

A kako to rade Rumuni protiv korumpiranih političara...

https://www.youtube.com/watch?v=N0w9zuRTvfM

Ovo kod nas je protescic
To su ozbiljni protesti, a ne ko ove nakaze što se valjaju ko mrtvaci, ne zna se ni ko su ni šta hoće.
Pa i ti sigurno nebi bio Apolon da si presjedio u rovu svoje najbolje godine.Mene bi bilo stid ove ljude nazvati nakazama. Evo covjeka kojeg su prebili na mostu, bio je pripadnik 105 motorizovane brigade, u sastavu prvog korpusa i ime mu je Mujo Porobic. Eto imas mu sliku iz ratnih dana.

Ako takav pojedinac protestvuje, onda ga medijski ne blokiras do onoga momenta kada stvari kliznu u sranje kao sto su danas, vec mu daš priliku da o svome stanju nesto kaze kao i mnostvo drugih obespravljenih boraca. Ovo se nebi desavalo da drzava nije odgadjala da preispita silna boracka udruzenja na sisi drzave koja su izvlacila novac , kao i organizacije i fondacije koje su tu da bi neko masno zivio od laznog patriotizma i igranjem emocijama ljudi. Eto imali smo proteste u Tuzli, koji su se desili nakon smrti borca Sulejmana Fejzica Fejze, kako kazu mnogi dobar borac u ratu, a u miru jedan od onih koji su se borili za boracku populaciju tog kraja, on ih nije docekao jer je umro prije, a bio im je po ko zna koji put organizator i to su oni protesti na Sickoj petlji. Ta populacija protestvuje i ima iste zahtijeve godinama. Samo je razdjeljena i to je njoj najveci problem, a podijelili su je upravo pomenutim udruzenjima i mešetarima. Najgore su prosli oni medju njima koji su bili maloljetni borci i nepismeni.

Kao sto rekoh sit gladnog ne vidi, ali neka i treba nam ovako.
bleee_sa

#128 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by bleee_sa »

sva tuga i jad jedne države predstavljena u jednom nepunom kilometru...
Banksy

#129 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Banksy »

JThomas wrote:ukratko - stubovi vlasti traže povišicu da bi to i ostali.
Kratko i jasno.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#130 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bobi »

Meni nije jasno, 4 policajca povredjena a ni jedan protestant :mrgreen: , kako to ?
emric

#131 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by emric »

kiligonzales wrote:Pa i ti sigurno nebi bio Apolon da si presjedio u rovu svoje najbolje godine
Ne znam šta bih bio, ali se sigurno ne bih valjao po ulici.
mali Ninja

#132 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali Ninja »

Bobi wrote:Meni nije jasno, 4 policajca povredjena a ni jedan protestant :mrgreen: , kako to ?
pa ovi imaju metalne sipke koje smiju da upotrijebe :D
PeppermintSA

#133 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by PeppermintSA »

bosanska senzacija wrote:Zahtjev za objavu zajednickog registra i ukidanje silnih borackih udruzenja se moze podrzati i to je svakako trebalo odavno uraditi.

Traziti skoro 20 godina nakon zavrsetka rata pare za ucesce u istom i ne zasluzuje nista drugo nego pendrek preko ledja.

Medicinski radnici ako nisu zadovoljni platama imaju slobodno trziste i nek se okusaju u realnom sektoru ako misle da zasluzuju vise.

Mi koji nismo na drzavnim jaslama vise ne mozemo biti magarci tegljaci budzetskim uhljupima i kriviti svoja ledja da bi vas vise izdrzavali.

Prva stranka koja izadje sa planom privatizacije, otpustanjem i smanjenjem plata budzetskim parazitima ce imati moj glas.

Do tada udri milicijo.
+1
Šunj

#134 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Šunj »

https://avaz.ba/vijesti/bih/411426/bih- ... rdi-dolara
Evo para!
U Beogradu zakazan sastanak o podijeli vojne imovine

BiH od Srbije traži 8,5 milijardi dolara!
Prvi zvanični susret naredne sedmice, BiH predstavlja Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane

Autor: M. AŠČIĆ

U Beogradu će 13. septembra biti održan sastanak Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika zemalja nasljednica bivše SFRJ na kojem će se konačno raspravljati o pitanju podijele vojne imovine.

Upućen poziv

Ovo je prvi sastanak koji će biti održan o ovoj temi u posljednjih 15 godina, a pismo za učešće dobila je i BiH, što nam je jučer potvrđeno u Ministarstvu finansija i trezora.

Za bh. predstavnika Vijeće ministara BiH je imenovalo Borisa Jerinića, zamjenika ministra odbrane za upravljanje resursima, koji će i prisustvovati ovom sastanku.

Prema procjenama, ukupna vrijednost vojne imovine koju bivše članice trebaju podijeliti iznosi oko 70 milijardi dolara, a nju ulaze, između ostalog, helikopteri, kamioni, tenkovi, vojni avioni i druga pokretna imovina kojom je raspolagala bivša JNA, čija je nasljednica Srbija.

Jerinić nam jučer nije mogao reći kolika je vrijednost imovine koju potražuje naša država, jer tvrdi da je ovo tek početak.

- Potrebno je da se sukcesori dogovore o svemu. Ja zaista nema podatak kolika je vrijednost. Teško je to reći nakon 28 godina - tvrdi Jerinić za „Avaz“.

Ovlaštene firme

No, nezvanično saznajemo iz izvora bliskih Vijeću ministara da, prema procjenama, BiH od Srbije potražuje povrat oko 8,5 milijardi dolara i s tim podatkom BiH i zvanično putuje na sastanak u Beograd.

Naši izvori tvrde da je upitno hoće li Srbija pristati na ovu sumu, ali da su procjene koje su naručene, a radile su ih ovlaštene firme, utvrdile da je potraživana vrijednost vojne opreme, prije svega tenkova i aviona koji su bili u određenim korpusima, zaista tolika.

Urađen precizan elaborat

Saznajemo da je, prema tadašnjem elaboratu Federalnog ministarstva odbrane, jasno navedeno koliko tačno i šta potražuje BiH od susjedne Srbije, kao nasljednice JNA. U tom elaboratu, koji je također u posjedu Ministarstva odbrane BiH, navedena je brojka o tenkovima kojima je raspolagala BiH, a, prema podijeli, pripadaju našoj zemlji.

JohnnyBlaze

#135 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by JohnnyBlaze »

bosanska senzacija wrote:Zahtjev za objavu zajednickog registra i ukidanje silnih borackih udruzenja se moze podrzati i to je svakako trebalo odavno uraditi.

Traziti skoro 20 godina nakon zavrsetka rata pare za ucesce u istom i ne zasluzuje nista drugo nego pendrek preko ledja.

Medicinski radnici ako nisu zadovoljni platama imaju slobodno trziste i nek se okusaju u realnom sektoru ako misle da zasluzuju vise.

Mi koji nismo na drzavnim jaslama vise ne mozemo biti magarci tegljaci budzetskim uhljupima i kriviti svoja ledja da bi vas vise izdrzavali.

Prva stranka koja izadje sa planom privatizacije, otpustanjem i smanjenjem plata budzetskim parazitima ce imati moj glas.

Do tada udri milicijo.
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
DonieBrasco

#136 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by DonieBrasco »

Zavrseno radno vrijeme, zavrsen i protest. :thumbup:
kiligonzales

#137 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by kiligonzales »

relativno84 wrote:
kiligonzales wrote: i narod svasta trpi... pa ko nas jebe ha ja...
Ah taj narod, bunt se probudi uvijek nekako pred izbore, malo se udara, malo pali zavisno koliko je jaka logistika. Prodju izbori i sve po starom.
Zajebi.
Ljudi odlaze odavdje i znamo zbog cega jer su izgubili volju da se bore za svoja prava. Jbg drustvo smo bezmudo i nazalost vecina ceka da neko rijesi njihove probleme, dok vlast funkcionise kako funkcionise. Neko ipak proteste pravi i trazi svoje pravo i neka ih. Odem na iste kad god mogu, a nemam nikakav drugi motiv nego ljudski, a to je da stanem na stranu slabijih kad vidim nepravdu. Zadnji put sam bio na onim kod pozorista za Dzenana. Ovi danas su me iznenadili. Otvorim klix i ludilo.

U BiH ima more nezadovoljnika i obespravljenih, a mi bi svima da vagamo motive. Eto gledali smo scenu tuce boraca i policije, mnogi su dosli tu da podrze protest, a ne da se tuku, neki i da se tuku i eto gledali smo nemile scene. Zasto svaki put ko drustvo trebamo o tome govoriti kao o necemu politizovanom, kad znamo da borci jesu kategorija koja je pretrpila dosta nepravdi od sistema i istina jeste takva da su stranke dobro isprali budzet kroz udruzenja, organizacije i fondacije od kojih su mnoge i boracke protiv kojih se opet pojedine kategorije boraca bune. Ali znamo sto stranke ne mogu to presjeci, kako ce presjeci sisu svojim poslusnicima. Kao sto rekoh da je jedan pojedinac obespravljen trebali bismo stati iza njega, a danas ih je tu sigurno bilo vise.

Pred izbore se probudi uvijek. Februarski protesti kad su bili mediji sadasnje najace stranke na vlasti su demonizirali svoga buduceg koalicionog partnera Fahru i optuzivali ga da s Osmicom pravi drzavni udar, a recimo bunt je kategoricki bio uperen protiv tadasnje vlasti koju je cinio SDP, da bi recimo poslje tih izbora isti pojurili u vlast s istim.

Nakon SDP i SBB koalicije trebalo je tovar vremena da se prsli SDP sabere.
detroit-mercy

#138 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote:Doktore i sestrice pozatvarati u domovima zdravlja, blokirati vrata, baciti suzavac unutra i skandirati dok skacu kroz prozore. Eto mogu sa prizemlja, da se ne polome.

Jebat ih, ionako nista ne rade. Doktorica u ambulanti, ima radno vrijeme od 8 do nekih pola dva, pocne raditi oko 8 i 15, pauza pola sata koja se razvuce na 45 minuta, par puta vidio spisak narucenih pacijenata ona ima 3 pacijenta u sat vremena. Jedva ceka da neka kona udje pa da tabire lokalnu i globalnu politiku po pola sata. Maaaars.
Haj ne pricaj bezveze, od jarana mi sestra doktor familijarne medicine, ima 2500 pacijenata, svaki dan vidi oko 50 ljudi :-).
Kaze vise ne zna ni sama kada stigne obaviti administrativni dio, velika sreca sto jedne te iste ljude vidja vec godinama pa cim udje na vrata zna sta mu je.
bingov buraz

#139 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by bingov buraz »

Bobi wrote:Meni nije jasno, 4 policajca povredjena a ni jedan protestant :mrgreen: , kako to ?
Povrijeđen jedan protestant i nijedan katolik :mrgreen:

Obračun budžetskih sisavaca me ne interesuje ni najmanje.
kiligonzales

#140 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by kiligonzales »

Samo pratite medije, karakterna crta lizanja guzova strankama je vidljiva...
beni-bu-man

#141 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by beni-bu-man »

Borci blokirali ulicu ispred Parlamenta FBiH u Sarajevu, poručili da imaju tajni plan

hoce li mi ko reci, sta im je bio taj tajni plan ili je jos taj "tajni plan" u tajnosti :? :? :?
relativno84

#142 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by relativno84 »

kiligonzales wrote:Ljudi odlaze odavdje i znamo zbog cega jer su izgubili volju da se bore za svoja prava. Jbg drustvo smo bezmudo i nazalost vecina ceka da neko rijesi njihove probleme, dok vlast funkcionise kako funkcionise. Neko ipak proteste pravi i trazi svoje pravo i neka ih. Odem na iste kad god mogu, a nemam nikakav drugi motiv nego ljudski, a to je da stanem na stranu slabijih kad vidim nepravdu. Zadnji put sam bio na onim kod pozorista za Dzenana. Ovi danas su me iznenadili. Otvorim klix i ludilo.

U BiH ima more nezadovoljnika i obespravljenih, a mi bi svima da vagamo motive. Eto gledali smo scenu tuce boraca i policije, mnogi su dosli tu da podrze protest, a ne da se tuku, neki i da se tuku i eto gledali smo nemile scene. Zasto svaki put ko drustvo trebamo o tome govoriti kao o necemu politizovanom, kad znamo da borci jesu kategorija koja je pretrpila dosta nepravdi od sistema i istina jeste takva da su stranke dobro isprali budzet kroz udruzenja, organizacije i fondacije od kojih su mnoge i boracke protiv kojih se opet pojedine kategorije boraca bune. Ali znamo sto stranke ne mogu to presjeci, kako ce presjeci sisu svojim poslusnicima. Kao sto rekoh da je jedan pojedinac obespravljen trebali bismo stati iza njega, a danas ih je tu sigurno bilo vise.

Pred izbore se probudi uvijek. Februarski protesti kad su bili mediji sadasnje najace stranke na vlasti su demonizirali svoga buduceg koalicionog partnera Fahru i optuzivali ga da s Osmicom pravi drzavni udar, a recimo bunt je kategoricki bio uperen protiv tadasnje vlasti koju je cinio SDP, da bi recimo poslje tih izbora isti pojurili u vlast s istim.

Ovo nisu protesti ovo je sprdacina. Proteste mora neko da organizuje i da vodi, ovdje je dovoljno platiti par zednih veterana da se skupe i eto oni su faktor promjene, pozeljno je da bude malo krvi cisto da mediji reaguju na to.

Narodu je muka svuda u svijetu, ali ima politicku opoziciju trenutnom stanju koja povuce promjene, mi nemamo opoziciju ovom stanju zato imamo ovo valjanje po betonu.
Tercius

#143 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tercius »

Black swan wrote:onaj što ima ruke na štitu razmišlja jel isključio šporet jutros :lol: :lol: :lol:
Ili je i sam bivsi borac nagldo se krvi, smrti, tuge i cemera bas kao i ovi u cijem pravcu gleda, bas kao i otac onog razbijene glave bez sljema vjerujem da nije dao svoj zivot da bi mu neko sinu metalnom sipku glavu razbijao...ali eto hajmo se sprdat, sprdat onako morbidno wi-fi je dobar nema prekida u signalu boli nas qurac.
beni-bu-man

#144 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by beni-bu-man »

Tercius wrote:
Black swan wrote:onaj što ima ruke na štitu razmišlja jel isključio šporet jutros :lol: :lol: :lol:
Ili je i sam bivsi borac nagldo se krvi, smrti, tuge i cemera bas kao i ovi u cijem pravcu gleda, bas kao i otac onog razbijene glave bez sljema vjerujem da nije dao svoj zivot da bi mu neko sinu metalnom sipku glavu razbijao...ali eto hajmo se sprdat, sprdat onako morbidno wi-fi je dobar nema prekida u signalu boli nas qurac.
Ja preko LAN-a i jos na poslu, firmin internet ludilo :-) :-) :-)
kiligonzales

#145 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by kiligonzales »

relativno84 wrote:
kiligonzales wrote:Ljudi odlaze odavdje i znamo zbog cega jer su izgubili volju da se bore za svoja prava. Jbg drustvo smo bezmudo i nazalost vecina ceka da neko rijesi njihove probleme, dok vlast funkcionise kako funkcionise. Neko ipak proteste pravi i trazi svoje pravo i neka ih. Odem na iste kad god mogu, a nemam nikakav drugi motiv nego ljudski, a to je da stanem na stranu slabijih kad vidim nepravdu. Zadnji put sam bio na onim kod pozorista za Dzenana. Ovi danas su me iznenadili. Otvorim klix i ludilo.

Ovo nisu protesti ovo je sprdacina. Proteste mora neko da organizuje i da vodi, ovdje je dovoljno platiti par zednih veterana da se skupe i eto oni su faktor promjene, pozeljno je da bude malo krvi cisto da mediji reaguju na to.

Narodu je muka svuda u svijetu, ali ima politicku opoziciju trenutnom stanju koja povuce promjene, mi nemamo opoziciju ovom stanju zato imamo ovo valjanje po betonu.
Imamo mi opoziciju, ali i mnogo filozofa medju njima i prodanih dusa medju intelektualcima koji namjerno svaki zajednicki bunt opstruiraju.Tako i rade ove boracke populacije, ovi stranacki govnari opstruiraju ove koji nisu dospjeli nigdje, tipa maloljetnih boraca ili ovih nepismenih i nesnalazljivih. Ko kakve zene koje za svako rjesenje izmisle problem, tako i mnogi gradjani ove zemlje koji bi da mjenjaju stanje iz ugodnog i izbore svoja prava, nece zivi da izadju na proteste nikakve. Ne tice ih se.

Kod nas se dese protesti jer je pojedinac nesavjesnom voznjom ubio zenu majku dvoje djece, na proteste izadje jedva hiljadu ljudi, to je slika Sarajeva, a taj pojedinac par mjeseci kasnije sjedi i pije kafu vani ko da je pregazio macica, a ne neciju majku.

Trebali nam tada opozicija da bi ispunili ljudsku duznost i odazvali se?

Niko ne razmisli mogla je to biti moja majka, sestra, kcerka, odo podrzati proteste, da sutra neko nebi nesavjesnom voznjom napravio isto. Ali sto nece biti nesavjesnih, policija ih zaustavi nece da im napise kaznu jer im je cvaja draga. I nakon toga se desilo jos par istih nesreca i sta se desilo? Opet je izaslo koja hiljada od cijelog grada, a stanje se ni danas nije promjenilo. Sta je sistem uradio? Podigao vrijednost kazne. Takve koji lete po gradu treba poslati na testove za idiote jer kad te ufate deset puta zbog prebrze voznje i krsenje propisa u saobracaju, onda ti treba i inteligenciju propitati, pa i poslati da polazes opet, a vozacku uzet do daljnjeg. Evo nacelnik zgazi covjeka, jeli ko vidio sudjenje istome?

Sta da pricamo? Znaci sutra ce se neko osiliti da cemo pravdu morati uzimati u svoje ruke jer neko ima stranku, a mi je nemamo, pravna drzava ce se svesti na neko obicajno pravo i krvnu osvetu, bese i ostale zajebancije jer koji ce nam kurac drzava i vlast koja se ne zna o svojim gradjanima brinuti i svakom dati njegovo pravo. Gutamo 20 godina stranckog monopola na drzavne institucije, firme i favorizovanje clanske i veza u odnosu na sposobne, isto tako gutamo korupciju u svakom segmentu koji se tice sto bolje kvalitete naseg zivota, pa nema institucije gdje se neki danak ne mora platiti i doplatiti, do ko zna kakvih sve medija, udruzenja, organizacija, fondacija kojim stranke stvaraju generacije idiote koje nemaju kicme ni za sta osim da se uvale u neciji guz i neko i danas pita gdje je opozicija vlasti, zanemarujuci da svaka odluka polazi od nas samih. Ponasamo se kao kad 20 ljudi ceka na obali jednog spasioca da uskoci i spasi utopljenika, a svih 20 znaju plivati ili su neodlucnu pa cekaju ko ce biti taj da pomenutog spasi. Do tad covjek mrtav.
doboj71

#146 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by doboj71 »

ovi koji bivse borce nazivaju raznim imenima neka malo j...svoju familiju prvo .Da vam nije bilo tih "spodoba",kako ih sada zovete sad bi vi pricali ekavski ,ili vas ne bi ni bilo nikako.
mali jomu

#147 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mali jomu »

mesarkasapin wrote: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

dno je kad picis na dno a ti mislis da picis na visinu.....

visina je kad picis na visinu a ti mislis da picis na dno.....

i picis gore-dole, jer dno je kad nema dna, a visina je kad nema visine...... nikad ih dostici neces
insomnia78

#148 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by insomnia78 »

doboj71 wrote:ovi koji bivse borce nazivaju raznim imenima neka malo j...svoju familiju prvo .Da vam nije bilo tih "spodoba",kako ih sada zovete sad bi vi pricali ekavski ,ili vas ne bi ni bilo nikako.
I sta sad hoce za to, trista maraka?
doboj71

#149 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by doboj71 »

trista ,trista .kad drzavu kradu oni sto nisu dali nista za nju,borci su bar zasluzili nesto
beni-bu-man

#150 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by beni-bu-man »

doboj71 wrote:ovi koji bivse borce nazivaju raznim imenima neka malo j...svoju familiju prvo .Da vam nije bilo tih "spodoba",kako ih sada zovete sad bi vi pricali ekavski ,ili vas ne bi ni bilo nikako.
Incest mi nije u prirodi
Post Reply