Atego wrote:spree wrote:Ali ja necu tracking. Koji ce mi kurac tracking za nesto do par KM? Tako da nista ne opravdava nametnutu nelegalnu naplatu. Kad hocu tracking uzet cu ga kod prodavaca i pratiti posiljku sve do bosne, pa i ovdje. Glupani ne kontaju da ce vecina ljudi prestati naručivati sicu, a i kad se bude narucivalo fino uzmes sa trackingom i to je to. Fakticki skacu sebi u stomak jer ce se smanjiti promet. Mada neradnici su to, pa im je vjerovatno i drago.
Ma ovo je vec proslo pod 'normalu'. Et' malo smo se ko bunili i onda slegli ramenima kao i inace. Ujo' vuk magarca
Pa eto ja sam npr. slao mailove Univerzalnoj poštanskoj uniji, Kineskoj pošti, Agenciji za poštanski promet BiH, pa ćemo vidjeti ima li ikakvog efekta. Kakve još metode predlažeš? Da se fizički protestuje, na protestima se ne bi niko pojavio, jer su do sada prolazile i gore stvari bez problema poput povećanja akciza, cijene komunalija, raznih taksi, dažbina i sl. Na izbore u oktobru treba izaći, međutim tu su svi ista govna što se tiče deranja ovaca. Jedina šansa bi bila da smo članica EU, onda bi se mogli žaliti Europskoj komisiji za kršenje tržišnih zakona i uvođenje nelegalnih taksi, ali to nećemo dočekati još minimalno narednih 15 godina. Pa evo na drugoj temi ljudi pišu slučaj, privatne kurirske kompanije slale pakete za 6 KM, BH pošta za 9 KM, i šta se desi, Agencija za poštanski promet donese odluku da minimalna cijena mora biti 9 KM po paketu kako bi pogurali BH Poštu

Znači zamisli uložiš par miliona u kurirsku kompaniju, kupiš kombije i ostalu opremu, zaposliš i obučiš radnike i onda ti uništi posao neki stranački međed odlukom koja se kosi sa svim tržišnim i principima zdravog razuma. I takvih slučajeva na hiljade, a nikad se ni ne spomenu u medijima. Zato nam i jeste najveća nezaposlenost u Europi, zato i nema ozbiljnih investicija, jer niko ne želi da rizikuje u takvom okruženju. Država stvorena za stranačke uhljebe, a ostali ili neka šute i plaćaju sve što im izmisle ili neka razgule vani.