Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HAVANA

#126 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

triconja wrote:
HAVANA wrote:
PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.

Evo, sad sam bio na Rodosu u Grčkoj. Ljudi imaju One Night Stand noćni klub - to mu je koncept. Ko god uđe traži nekog za kresnuti, iako nije seks klub ili bilo šta slično, nego klasična diskoteka. Jedino što se zna da su svi otvoreni ka tome, kako ne bi došlo do peglanja. Više treba od likova unutra.

Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.
Eki to,nisam ga vidio kad sam bio. :lol: To mi je bilo interesantno kad mi je bilo 25 godina,ono moras uci u crnim gacama,jebes nekom zenu a levat jos gleda,ko dobro mu biva...Budalastina.Ako je to mjerilo za nesto dobro,biram lose...Pisaj ih,bolesnici.Cuj da mi zenu jebe neko,moju,vlastitu,sebi probro i djecu mi izrodila...i dodje hamo iz kladnja il mombute iz kenije i zega...Jes ahaa.
Svudi san bija, sve vidija
i evo sad sam tu

Danas vel'ka faca
sutra opet kita
znas me
Havana to ti je u teoriji licemjerstvo, znaci bilo ti uredu to radit dok nisi doso "tobe", a sad kad imas zenu i djecu onda bas i nije :lol: :lol: :lol: . Nadam se da se neces naljutiti na moj zakljucak :thumbup:
Pa vidi,ja moram sve u zivotu probati.Svo zlo i dobro koje mi je doslo pod ruku sam probao.Do 27.Onda skontas da je to sve kurac.Neko.Neko opet drugacije.Ja sam izabrao ono sto volim.Zenu,djecu,porodicu i posao.A te nake mahalske suplje o vjerama,bogovima,nacijama,pravilima mahale uredno nabijem na kurac,i dan danas.Svako neka zivi kako misli da treba i kako mu pase.Nek ne pegla drugog i drugacijeg i meni ok.Nigdje nije sve bajno.To nema.Ne postoji.
dezurni_ucenik

#127 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 28/06/2018 23:45, edited 1 time in total.
triconja

#128 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

HAVANA wrote:Pa vidi,ja moram sve u zivotu probati.Svo zlo i dobro koje mi je doslo pod ruku sam probao.Do 27.Onda skontas da je to sve kurac.Neko.Neko opet drugacije.Ja sam izabrao ono sto volim.Zenu,djecu,porodicu i posao.A te nake mahalske suplje o vjerama,bogovima,nacijama,pravilima mahale uredno nabijem na kurac,i dan danas.Svako neka zivi kako misli da treba i kako mu pase.Nek ne pegla drugog i drugacijeg i meni ok.Nigdje nije sve bajno.To nema.Ne postoji.
E vidis, takav odgovor cijenim :thumbup:
PeppermintSA

#129 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

triconja wrote:
PeppermintSA wrote: Suština mog posta je bio da je bošnjačka omladina retrogradna u poređenju sa svojim vršnjacima na Zapadu, pa čak i na istoku. Nije tako? Otiđi na splav u Beogradu, diskoteku u Budimpešti ili seks klub u Bukureštu, pa onda otiđi do Downtowna, Sloge i City Puba u Sarajevu.
Opet pitam ima li ista u tome pogresno u smislu da ako se ispravi da ce smanjiti kriminal i neke stvari koje su problem u drustvu? Ili je to samo zbog toga sto ti imas povecan seksualni apetit pa ti ne ide kako si ocekivao da ce ici pa odmah su svi retrogradni i tako ta propaganda?
Itekako ima. Statistički je dokazano - gdje se ljudi više jebu, manje je agresivnosti. To je jedno od bazičnih ideja Frojda. Valjda je i pticama na grani jasna korelacija između razvijenih zemalja gdje se živi u blagostanju i onoga što vi nazivate bludom i porokom. Ne vidim da se ta društva urušavaju zbog nedostatka morala.
triconja

#130 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

PeppermintSA wrote: Imaš nekoliko istraživanja. Jedno od najkapitalnijih djela moderne antropologije je ''Argonauti sa Zapadnog Pacifika'' Bronislava Malinovskog.

Na kraju krajeva, koje zemlje su najbolje za život i u kojim zemljama je stanovništvo najsretnije? Švedska, Njemačka, Norveška, Danska, Holandija... I kako se živi tamo po ovom pitanju?
Kako cu znat kako se zivi u nekoj svedskoj kad sam citav zivot u bosni? Ili u bilo kojoj drugoj drzavi? Ili mozda je slucaj da ni ti ne znas nego vidio preko slika i televizije pa mislis da je to zaista istina?
Edin H.

#131 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Edin H. »

PeppermintSA wrote:Evo, još ću jednom:

beogradski splavovi.
:shock:
Fudo387

#132 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

Oho, znaci fale i klubovi dje hajvani vode zene za rodjendan da im je bubnu oni plaho qrati.
Pa sta je ovom narodu?
Ozenio se i sad mu je mrsko guzit i daj nekog drugog da to za njega radi. I hoce to u Sarajvu da ima?
Pa jesi li ti, hljeba ti, dobar?
PeppermintSA

#133 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

triconja wrote:
PeppermintSA wrote: Imaš nekoliko istraživanja. Jedno od najkapitalnijih djela moderne antropologije je ''Argonauti sa Zapadnog Pacifika'' Bronislava Malinovskog.

Na kraju krajeva, koje zemlje su najbolje za život i u kojim zemljama je stanovništvo najsretnije? Švedska, Njemačka, Norveška, Danska, Holandija... I kako se živi tamo po ovom pitanju?
Kako cu znat kako se zivi u nekoj svedskoj kad sam citav zivot u bosni? Ili u bilo kojoj drugoj drzavi? Ili mozda je slucaj da ni ti ne znas nego vidio preko slika i televizije pa mislis da je to zaista istina?
Ne, nisam vidio preko televizije i slika.
suncana_strana

#134 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

U 2 sata poslije ponoci Sarajevo je mrtav grad jer nema nigdje nikoga na ulici. Javni prijevoz ne radi, ulice su puste, klubovi su zatvoreni.

(Ako se klubom moze nazvati bilo koje mjesto na Bascarsiji jer to zapravo nisu klubovi vec su mjesta orjentaliziranog karaktera za popit kavu, pivo, ispricati se sa prijateljima i to je to).

Cak je i Sloga koncipirana da bude samo jedan veliki Coffee Shop. I da, velika istina je ovo sto Pepperimint pise.

Cure u Sarajevu ne izlaze jer zele upoznati nekoga, nit decki izlaze jer zele upoznati nekoga. To je samo rijec o skupinama , internim skupinama ljudi koji izadju da malo popricaju, iako sve jako dobro znaju jer se konstantno druze.
Ne ulazeci u dalji smisao njegovog posta, jer me to ne zanima, jasno je da ono sto muskarci u Sarajevu traze , cure u Sarajevu nece i ne zele da pruze.
Mozda neka potajno bi i zeljela, ali ne smije zbog osude okoline.

Ja se sjecam one djevojke koja je postala sprdnjom sa izjavom o popijenom alkoholu, kad je izjavila da je popila 7 jegera.
Ima ona pjesma sarajevske mahale, 7 jegera, 7 jegera.

Barem godinu dana su je intenzivno izrugivali na drustvenim mrezama, cak su i klipove o njoj snimali po Youtubeu. Cura od sramote vjerojatno nije izlazila van dugo , dugo.
O tome se radi. Okolina u Sarajevu je ta koja daje konacnu rijec, i ona oblikuje mentalitet kakav postoji danas.

Zapad je mnogo drugaciji po tom pitanju jer postoji prirodna distanca u okviru koje svako moze da se ponasa sukladno svojim uvjerenjima i osjecanjima.
U Sarajevu je koncept ipak znatno drugaciji.
Last edited by suncana_strana on 28/06/2018 23:52, edited 3 times in total.
triconja

#135 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

PeppermintSA wrote: Itekako ima. Statistički je dokazano - gdje se ljudi više jebu, manje je agresivnosti. To je jedno od bazičnih ideja Frojda. Valjda je i pticama na grani jasna korelacija između razvijenih zemalja gdje se živi u blagostanju i onoga što vi nazivate bludom i porokom. Ne vidim da se ta društva urušavaju zbog nedostatka morala.
Razvijene zemlje nisu razvijene samo zbog kako ti kazes bluda i nemorala nego ima tu gazilion faktora zbog cega je to tako. A znas koja je razlika izmedju zapada i istoka po pitanju sto ti kazes bluda i nemorala? Razlika je sto jedni to rade transparentno a drugi to skrivaju ko zmija noge :lol:

Meni puca ona stvar za moral i pravila nego mi je zanimljivo potezat i napadat obje strane kod bilo kojeg problema da vidim ustvari zbog cega su ljudi za i protiv za neku stvar :D :thumbup:
asker

#136 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by asker »

PeppermintSA wrote: Uzimajući u obzir kako sam ja odgojen i kako sam ja odrastao
Ovdje bi rasprava trebala stati.

Supacki je ljude nazivati retrogradnim primitivcima ako nisu odgajani i odrasli kao ti.
PeppermintSA

#137 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

Fudo387 wrote:Oho, znaci fale i klubovi dje hajvani vode zene za rodjendan da im je bubnu oni plaho qrati.
Pa sta je ovom narodu?
Ozenio se i sad mu je mrsko guzit i daj nekog drugog da to za njega radi. I hoce to u Sarajvu da ima?
:lol:

Pa jesi pročitao šta sam napisao? Upravo sam rekao da nije riječ o swinger klubu nego OBIČNOJ diskoteci gdje izlazi omladina, samo s konceptom da omladina dolazi i sa pretpostavkom da će na kraju noći odvesti kući osobu s kojom je plesala u diskoteci.

Isto kao ono - izađu tri jarana da ganjaju trebe, samo što ovdje imaju diskoteku gdje su isto tako izašle trebe koje žele da se karnu na noć - pa ko se kome svidi.

To je bio primjer sa Rodosa - malo ekstreman, ali i to postoji i to na Balkanu.
PeppermintSA

#138 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

asker wrote:
PeppermintSA wrote: Uzimajući u obzir kako sam ja odgojen i kako sam ja odrastao
Ovdje bi rasprava trebala stati.

Supacki je ljude nazivati retrogradnim primitivcima ako nisu odgajani i odrasli kao ti.
Ja nigdje nisam napisao riječ primitivac.

Rekao sam da su društveni trendovi u Sarajevu retrogradni. I jesu.
triconja

#139 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

suncana_strana wrote:U 2 sata poslije ponoci Sarajevo je mrtav grad jer nema nigdje nikoga na ulici. Javni prijevoz ne radi, ulice su puste, klubovi su zatvoreni. (Ako se klubom moze nazvati bilo koje mjesto na carsiji jer to zapravo nisu klubovi su mjesta za popit kavu, pivo, ispricati se sa prijateljima i to je to).

Cak je i Sloga koncipirana da bude samo jedan veliki Coffee Shop. I da, velika istina je ovo sto Pepperimint pise.
Cure u Sarajevu ne izlaze jer zele upoznati nekoga, nit decki izlaze jer zele upoznati nekoga. To je samo rijec o skupinama , internim skupinama ljudi koji izadju da malo popricaju, iako sve jako dobro znaju jer se konstantno druze.
Ne ulazeci u dalji smisao njegov posta, jer me to ne zanima, jasno je da ono sto muskarci u Sarajevu traze , cure u Sarajevu nece i ne zele da pruze.

Ja se sjecam one djevojke koja je postala sprdnjom sa izjavom o popijenom alkoholu, kad je izjavila da je popila 7 jegera.

Barem godinu dana su je intenzivno izrugivali na drustvenim mrezama, cak su i klipove o njoj snimali po Youtubeu. Cura od sramote vjerojatno nije izlazila van dugo , dugo.
O tome se radi. Okolina u Sarajevu je ta koja daje konacnu rijec, i ona oblikuje mentalitet kakav postoji danas.

Zapad je mnogo drugaciji po tom pitanju jer postoji prirodna distanca u okviru koje svako moze da se ponasa sukladno svojim uvjerenjima i osjecanjima.
Eto ga konacno jedan post gdje se ne napada direktno vjera i nacija, ali ima indirektno napada. Moram priznati da se slazem sa vecim dijelom izlozenog, jedino sta mislim da nisi dobro razumjela je 7 jegera, a to je sto bi se na zapadu reklo meme, ili jednostavno kad te marva uzme pod zub, vecinom se ne zavrsi dobro i ljudi gube karijere, sto znaci da to nije furka lokalizovana samo u bosni nego je tako u citavom svijetu.
PeppermintSA

#140 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

triconja wrote:
PeppermintSA wrote: Itekako ima. Statistički je dokazano - gdje se ljudi više jebu, manje je agresivnosti. To je jedno od bazičnih ideja Frojda. Valjda je i pticama na grani jasna korelacija između razvijenih zemalja gdje se živi u blagostanju i onoga što vi nazivate bludom i porokom. Ne vidim da se ta društva urušavaju zbog nedostatka morala.
Razvijene zemlje nisu razvijene samo zbog kako ti kazes bluda i nemorala nego ima tu gazilion faktora zbog cega je to tako. A znas koja je razlika izmedju zapada i istoka po pitanju sto ti kazes bluda i nemorala? Razlika je sto jedni to rade transparentno a drugi to skrivaju ko zmija noge :lol:

Meni puca ona stvar za moral i pravila nego mi je zanimljivo potezat i napadat obje strane kod bilo kojeg problema da vidim ustvari zbog cega su ljudi za i protiv za neku stvar :D :thumbup:
Gdje sam rekao da su razvijene zemlje razvijene zbog bluda i nemorala?

Rekao sam da je mjerljiva stopa zadovoljstva i sreće u tim zemljama izmeđuostalog i takva zato što postoji izrazita seksualna sloboda.

Ja sam živio i u Kuvajtu - zemlji izuzetnog blagostanja u kojoj domaće stanovništvo ne zna šta će od para. Ali? Pun kurac zabrana, pun kurac moralnih kodeksa - nema sreće, svi namrgođeni i isfrustrirani.

To je poenta.
Fudo387

#141 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Fudo387 »

PeppermintSA wrote:
Fudo387 wrote:Oho, znaci fale i klubovi dje hajvani vode zene za rodjendan da im je bubnu oni plaho qrati.
Pa sta je ovom narodu?

Pa jesi pročitao šta sam napisao? Upravo sam rekao da nije riječ o swinger klubu nego OBIČNOJ diskoteci gdje izlazi omladina, samo s konceptom da omladina dolazi i sa pretpostavkom da će na kraju noći odvesti kući osobu s kojom je plesala u diskoteci.

Isto kao ono - izađu tri jarana da ganjaju trebe, samo što ovdje imaju diskoteku gdje su isto tako izašle trebe koje žele da se karnu na noć - pa ko se kome svidi.

Pa eto, odes na Rodos i jebes.
Dje je to u Zagrebu, kad dodjem da posjetim? Zvacu Havanu da idemo, on je najkuratiji.
HAVANA

#142 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

PeppermintSA wrote:
HAVANA wrote:
PeppermintSA wrote:Ne znam kako vi gledate na izlaske, ali izaći na koju pivu u neki pab i ispričati se s rajom nije izlazak.

Evo, sad sam bio na Rodosu u Grčkoj. Ljudi imaju One Night Stand noćni klub - to mu je koncept. Ko god uđe traži nekog za kresnuti, iako nije seks klub ili bilo šta slično, nego klasična diskoteka. Jedino što se zna da su svi otvoreni ka tome, kako ne bi došlo do peglanja. Više treba od likova unutra.

Zamislite da neko dođe sa dva miliona eura u Sarajevo, dobije dozvole i otvori One Night Stand klub negdje na Čaršiji. Ne da mu ne bi ni jedna jedina treba ušla, nego ne bi bilo ženske osobe u blizini - izbjegavale bi kompletan reon.
Eki to,nisam ga vidio kad sam bio. :lol: To mi je bilo interesantno kad mi je bilo 25 godina,ono moras uci u crnim gacama,jebes nekom zenu a levat jos gleda,ko dobro mu biva...Budalastina.Ako je to mjerilo za nesto dobro,biram lose...Pisaj ih,bolesnici.Cuj da mi zenu jebe neko,moju,vlastitu,sebi probro i djecu mi izrodila...i dodje hamo iz kladnja il mombute iz kenije i zega...Jes ahaa.
Svudi san bija, sve vidija
i evo sad sam tu

Danas vel'ka faca
sutra opet kita
znas me
Pobrkao si malo lončiće. Nije swinger klub, nije seks klub.

Zamisli Slogu - klasični klub gdje ide obična raja da se ispleše, samo što u njega ide raja koja uporedo želi tu noć da se kresne. Imaš grupe od 4-5 jaranica, plešu, cugaju, imaš miješanu raju. Znači, klasična diskoteka, samo što se niko ne stidi reći da planira nekog u hotel voditi na kraju noći.
Od kad je svijeta i vijeka ljudi su izlazili i guzili se.Samo sto neko osmisli koncept i istakne ga a neko ne.I u moje vrijeme se islo u bb,slogu,kuk...gdje se islo da se isplese i ako se posreci sta kresne.I svi su zeljeli da se isplesu i sta kresnu.I kresalo se.Ko nesta novo.I nane su nam se kresale,i mame su nam se kresale,i cerke ce nam se kresati...To je normalno.Ne moraju sisama mahat okolo i poljevat ih pivom.Zorom puzat upisane...Ko misli da treba,nek radi tako.Meni se malo gade,nagledo sam ih se ...
asker

#143 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by asker »

suncana_strana wrote:U 2 sata poslije ponoci Sarajevo je mrtav grad jer nema nigdje nikoga na ulici. Javni prijevoz ne radi, ulice su puste, klubovi su zatvoreni.

(Ako se klubom moze nazvati bilo koje mjesto na Bascarsiji jer to zapravo nisu klubovi vec su mjesta orjentaliziranog karaktera za popit kavu, pivo, ispricati se sa prijateljima i to je to).

Ne ulazeci u dalji smisao njegovog posta, jer me to ne zanima, jasno je da ono sto muskarci u Sarajevu traze , cure u Sarajevu nece i ne zele da pruze.

Samo da zle Bosnje ne protjerase Hrvate :-)

suncana_strana wrote:HDZ - ova politika humanog preseljenja nije protjerala 350.000 Hrvata iz BIH, vec je dio Hrvata iz BIH otjerala konstantna potreba bosnjackog korpusa da minimizira utjecaj Hrvata u sredinama sa sadasnjom bosnjackom vecinom, sto je u konacnici rezultiralo etnicki cistim opcinama u kojima su imali dominaciju.
Vares, Kakanj, Konjic su mjesta koja su ratom ociscena od hrvatskog zivlja. Tko god kaze da nije tako, taj zatvara oci pred istinom i ignorira cinjenice.
VI imate pravo zivjeti u masti i relativizirati cinjenice, dakako.

Koliko Hrvata je vlasnikom poslovnog prostora u starom gradu, u Mostaru?
Vjerojatno nijedan.
Kakanj je 1991 imao 31% Hrvata , Vares 6 tis Hrvata u opcini, danas su to sredine koje odumiru i u kojima Hrvata nema.
Obje opcine su naseljene Bosnjacima, odnekud ih je SDA politika ozivljavanja "bosnjackog lebensrauma" morala uvesti.

10 tis Hrvata je primjerice zivjelo u jednom gradskom kvartu Sarajeva, na Stupu. Danas je Stup, a i citavo Sarajevo naseljeno ljudima koji mu zemljopisno, kulturoloski, evolucijski ne pripadaju.
Zasto se nista nije uradilo da se to ne dogodi?
Zato je Sarajevo jedini glavni grad u europskoj modernoj povijesti koji je dozivio demografsku kataklizmu nevidjenih razmjera, jer kao glavni grad i reprezent navodne multikulturalnosti na koju se zdusno pozivate je trebao zadrzati to za sto se predstavlja.

Ako cemo se baviti floskulama i reci da je Sarajevo grad gdje se moze pojmiti ta multietnicnost jer se moze vidjeti crkva, sinagoga, dzamija u krugu od 1oo metara, onda postaje evidentno da vi uporno zelite da nastavite zivjeti u masti.

Svima je jasno da nije. Postoje gradjevine jer su to ostaci proslih sistema, ali nema ljudi. Nema ljudi koji bi cinili tu raznolikost u gradu u kojemu je 98% ljudi iste nacionalnosti, i u kojemu jedna nacionalisticka stranacka opcija godinama unazad ubjedljivo dobije izbore.
Citavom sarajevskom zupanijom upravlja jedna nacionalna stranka.

Ne treba ni napominjati, da u konacnici konstantnim zanemarivanjem dijelova zemlje koje ne gravitiraju Sarajevu, pospjesujete raseljavanje stanovnistva. SBZ je zupanija u koju centralna vlada ne zeli uopce da ulaze, jer nas namjerno ekonomski zeli izolirati i otjerati.

Nama je opet lakse otici, jer mozemo sa svojim HR dokumentima otici u razvijenije sredine, ili u Hrvatsku ili dalje u EU dok je Bosnjacima u velikoj vecini situacija jako tesko odseliti se, a naposlijetku bi oni uradili isto neovisno od toga jesu li tkz patriote ili ne.
PeppermintSA

#144 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

Fudo387 wrote:
PeppermintSA wrote:
Pa sta je ovom narodu?

Dje je to u Zagrebu, kad dodjem da posjetim? Zvacu Havanu da idemo, on je najkuratiji.
U Zagrebu nema jer je predosadan grad, ali zato u Berlinu ima. U Amsterdamu ima. U Štokholmu nije ni potreban jer svakako većina treba izađe da se karne.

Eh, ja bih volio da svega toga ima i u Sarajevu - dok bi ti volio otići i posjetiti takvo mjesto u nekom drugom gradu, možda se i iživjeti, ali ne bi volio da toga ima ovdje jer ne daj bože da naše fine hanume, kćerke i sestre se karaju po halama diskoteka. Ipak smo mi moralni, a valja i neku ženiti.

O tome ti pričam.
HAVANA

#145 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
PeppermintSA wrote:
Pa sta je ovom narodu?

Ma ni 16 :(
HAVANA

#146 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

E amsterdam obozavam. :D
PeppermintSA

#147 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

asker wrote:
suncana_strana wrote:U 2 sata poslije ponoci Sarajevo je mrtav grad jer nema nigdje nikoga na ulici. Javni prijevoz ne radi, ulice su puste, klubovi su zatvoreni.

Samo da zle Bosnje ne protjerase Hrvate :-)

suncana_strana wrote:HDZ - ova politika humanog preseljenja nije protjerala 350.000 Hrvata iz BIH, vec je dio Hrvata iz BIH otjerala konstantna potreba bosnjackog korpusa da minimizira utjecaj Hrvata u sredinama sa sadasnjom bosnjackom vecinom, sto je u konacnici rezultiralo etnicki cistim opcinama u kojima su imali dominaciju.
Vares, Kakanj, Konjic su mjesta koja su ratom ociscena od hrvatskog zivlja. Tko god kaze da nije tako, taj zatvara oci pred istinom i ignorira cinjenice.
VI imate pravo zivjeti u masti i relativizirati cinjenice, dakako.

Koliko Hrvata je vlasnikom poslovnog prostora u starom gradu, u Mostaru?
Vjerojatno nijedan.
Kakanj je 1991 imao 31% Hrvata , Vares 6 tis Hrvata u opcini, danas su to sredine koje odumiru i u kojima Hrvata nema.
Obje opcine su naseljene Bosnjacima, odnekud ih je SDA politika ozivljavanja "bosnjackog lebensrauma" morala uvesti.

10 tis Hrvata je primjerice zivjelo u jednom gradskom kvartu Sarajeva, na Stupu. Danas je Stup, a i citavo Sarajevo naseljeno ljudima koji mu zemljopisno, kulturoloski, evolucijski ne pripadaju.
Zasto se nista nije uradilo da se to ne dogodi?
Zato je Sarajevo jedini glavni grad u europskoj modernoj povijesti koji je dozivio demografsku kataklizmu nevidjenih razmjera, jer kao glavni grad i reprezent navodne multikulturalnosti na koju se zdusno pozivate je trebao zadrzati to za sto se predstavlja.

Ako cemo se baviti floskulama i reci da je Sarajevo grad gdje se moze pojmiti ta multietnicnost jer se moze vidjeti crkva, sinagoga, dzamija u krugu od 1oo metara, onda postaje evidentno da vi uporno zelite da nastavite zivjeti u masti.

Svima je jasno da nije. Postoje gradjevine jer su to ostaci proslih sistema, ali nema ljudi. Nema ljudi koji bi cinili tu raznolikost u gradu u kojemu je 98% ljudi iste nacionalnosti, i u kojemu jedna nacionalisticka stranacka opcija godinama unazad ubjedljivo dobije izbore.
Citavom sarajevskom zupanijom upravlja jedna nacionalna stranka.

Ne treba ni napominjati, da u konacnici konstantnim zanemarivanjem dijelova zemlje koje ne gravitiraju Sarajevu, pospjesujete raseljavanje stanovnistva. SBZ je zupanija u koju centralna vlada ne zeli uopce da ulaze, jer nas namjerno ekonomski zeli izolirati i otjerati.

Nama je opet lakse otici, jer mozemo sa svojim HR dokumentima otici u razvijenije sredine, ili u Hrvatsku ili dalje u EU dok je Bosnjacima u velikoj vecini situacija jako tesko odseliti se, a naposlijetku bi oni uradili isto neovisno od toga jesu li tkz patriote ili ne.
I zbog čega bi je ovaj post diskreditirao na ovoj temi?
HAVANA

#148 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by HAVANA »

Stavi kurac i djevdjir na glavu i sjedi na damu,nikom nisi zanimljiv. :D
triconja

#149 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

PeppermintSA wrote:
triconja wrote: Razvijene zemlje nisu razvijene samo zbog kako ti kazes bluda i nemorala nego ima tu gazilion faktora zbog cega je to tako. A znas koja je razlika izmedju zapada i istoka po pitanju sto ti kazes bluda i nemorala? Razlika je sto jedni to rade transparentno a drugi to skrivaju ko zmija noge :lol:

Gdje sam rekao da su razvijene zemlje razvijene zbog bluda i nemorala?

Rekao sam da je mjerljiva stopa zadovoljstva i sreće u tim zemljama izmeđuostalog i takva zato što postoji izrazita seksualna sloboda.

Ja sam živio i u Kuvajtu - zemlji izuzetnog blagostanja u kojoj domaće stanovništvo ne zna šta će od para. Ali? Pun kurac zabrana, pun kurac moralnih kodeksa - nema sreće, svi namrgođeni i isfrustrirani.

To je poenta.
Greska sa moje strane, nisam razumio sta si mislio u postu. Evo da ja pokusam pomoci sa tim u cemu se ogleda sreca omladine (a bogami i starijih) u nekom drustvu, vidim da si ti na dobrom putu ali jos nije to to. Drustvo koje nema nekih radikalnih zahtjeva kod pojedinaca i nekih "kazni" kad pojedinac ne ispuni ono sto mu je drustvo "nametnulo" je sretnije nego u drugim slucajevima. To se sigurno da vidjeti u velikoj mjeri u njemackoj i svedskoj, samo sto ovdje nije razlog tome seksualne slobode kao sto ti mislis (mislim ima i toga u nekoj manjoj mjeri). E da sumiram drustvo u kojem nema nekih ocekivanja od pojedinaca i gdje pojedinci nisu kaznjeni kad to ocekivano ne ispune je uistinu i sretno drustvo. Religija nema puno uticaja u svemu ovome.

Primjer gdje se pojedinac kaznjava u velikoj mjeri (jer ne ispuni prevelika ocekivanja) je japan i juzna koreja, i tu ima dosta samoubistava kod omladine.
triconja

#150 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

HAVANA wrote:
Fudo387 wrote:
PeppermintSA wrote:

Ma ni 16 :(
Eee, vidi ga nesto se pravda a najveci mu na forumu :lol: :lol: :lol:
Locked