Za koga glasati

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Dozer

#126 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Ma znam da se glasanje dijaspore ne moze zabraniti, samo ih malo grickam ovdje, dijasporu, jer sam znao da ce se ovako reagovati :lol:

A, iskreno, ne bih to nikad ni pomislio da radim. Svi drzavljani BiH imaju to pravo, i to je neotudjivo pravo. Tu nema govora o kojekakvim zabranama. Ali, ono sto bih sigurno radio jeste da se drzava vise posveti upravo dijaspori, da se nadju modeli njihovog ukljucivanja u drzavu, na sve nacine na koje mogu i zele, a jedini cilj bi bio da se drzava razvija u ekonomskom, a onda i svakom drugo smislu.
Fudo387

#127 Re: Za koga glasati

Post by Fudo387 »

kmirsad wrote:
Fudo387 wrote:
Dozer wrote:Ne. Ali da jesam, jedna od prvih stavki bi mi bila zabraniti dijaspori da glasa.
Razlog jednostavan - dijaspora i odrzava ove hajvane na vlasti, ali ih ne odrzava sebi jer ne zive ovdje (ne mislim ovdje direktno na tebe, osim ako nisi SDA i sl. fan), nego ih odrzava da jebu nas u zdrav mozak.

Koja je korist dijaspore u tome, nisam uspio dokuciti... Patriotizam sigurno nije.
Ma nemoj, nisam glasao al’ sad cu u inat.
Vote Sefik, make Bosnia great again!
:lol: :lol: :lol: :lol: Lažeš Fudo...lažeš... :lol: :lol:
Pa mislio sam da apstiniram, realno stvarno je supacki da se petljam u nesto sto nema nikakvog uticaja na moj zivotni standard, al’ cim mi kazu ZABRANA, e pa nemoRe momak.
Mozda bih glasao za onog tvog flautasa da se nije slikao sa odredjenim subjektima koje bih u najblazem slucaju najradije nogom u ledja nabio. :D
Dozer

#128 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Jedini realan problem s dijasporom je sto ne glasaju za bolje u svojoj drzavi, nego konstantno glasaju protiv nekoga, a na bazi ENV matrice. Glasaju za SDA, HDZ i SNSD/SDS samo radi etnicke pripadnosti. I pri tome uopste ne kontaju da time cine ogromnu medvjedzu uslugu upravo svom narodu/etniji.
Paradoks, a...?

A kada bi dijaspora samo probala da se ukljuci u skidanje ENV matricara s vlasti, mozda bi se nesto i moglo raditi.
Realno, ENV vlasti se bas i ne batrgaju da na bilo koji nacin pomognu dijaspori na bilo koji nacin, nego samo ocekuju da dijapsora salje depozite ovamo, kako bi oni ovdje imali sta klepati.
Istovremeno vas sve tamo ubjedjuju kako se bore za vas, kako ovo, kako ono...blablabla.

Hajde, budite iskreni i navedite samo 2-3 nacina na koje vas vlastita drzava podrzava u dijaspori. Fakat me zanima...
Last edited by Dozer on 28/05/2018 13:05, edited 3 times in total.
muzicar_iz_parka

#129 Re: Za koga glasati

Post by muzicar_iz_parka »

Glasovi dijaspore su skoro pa nebitni.
Otidjite na rezultate izbora 2014, oko između 30 000 do 40 000 glasova postom, u odsustvu i putem DKPa, kad se podjeli na entitete, minimalan uticaj.
insomnia78

#130 Re: Za koga glasati

Post by insomnia78 »

muzicar_iz_parka wrote:Glasovi dijaspore su skoro pa nebitni.
Otidjite na rezultate izbora 2014, oko između 30 000 do 40 000 glasova postom, u odsustvu i putem DKPa, kad se podjeli na entitete, minimalan uticaj.
l lijepo zvuci. ‘snjaci tek dodju na svoje kad mogu drugog optuziti za neuspjeh. “Ne daju nam”, “mrze nas”, “seljaci”, “doslje”...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#131 Re: Za koga glasati

Post by pici »

insomnia78 wrote:
l lijepo zvuci. ‘snjaci tek dodju na svoje kad mogu drugog optuziti za neuspjeh. “Ne daju nam”, “mrze nas”, “seljaci”, “doslje”...
najgori su oni francuzcici... :mrgreen:
Dozer

#132 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

insomnia78 wrote:
E nek' Srbi i Hrvati rade drugacije :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#133 Re: Za koga glasati

Post by pici »

jel to fHudara kamijondjija oce glasovat za nasHe... neka allah te nagradio :bih:
Fudo387

#134 Re: Za koga glasati

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:Jedini realan problem s dijasporom je sto ne glasaju za bolje u svojoj drzavi, nego konstantno galsaju protiv nekoga, a na bazi ENV matrice. Glasaju za SDA, HDZ i SNSD/SDS samo radi etnicke pripadnosti. I pri tome uopste ne kontaju da time cine ogromnu medvjedzu uslugu upravo svom narodu/etniji.
Paradoks, a...?

A kada bi dijaspora samo probala da se ukljuci u skidanje ENV matricara s vlasti, mozda bi se nesto i moglo raditi.
Realno, ENV vlasti se bas i ne batrgaju da na bilo koji nacin pomognu dijaspori na bilo koji nacin, nego samo ocekuju da dijapsora salje depozite ovamo, kako bi oni ovdje imali sta klepati.
Istovremeno vas sve tamo ubjedjuju kako se bore za vas, kako ovo, kako ono...blablabla.

Hajde, budite iskreni i navedite samo 2-3 nacina na koje vas vlastita drzava podrzava u dijaspori. Fakat me zanima...
Sta me ima podrzavati?
Ja da sam nesto ocekivao od te drzave ne bih otisao iz nje, uvalio bih se na budzet k’o i vecina vas sto pisete na forumu i srao ovdje kako u njoj nista ne valja.
Podrzite vi sebe, odmah ste i mene, bar figurativno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#135 Re: Za koga glasati

Post by Tomahawk11 »

pici wrote:jel to fHudara kamijondjija oce glasovat za nasHe... neka allah te nagradio :bih:
Pokrenuo kampanju, pošalji mu koju Baketovu zastavu. :bih:
kmirsad

#136 Re: Za koga glasati

Post by kmirsad »

Fudo387 wrote:
kmirsad wrote:
Fudo387 wrote: Ma nemoj, nisam glasao al’ sad cu u inat.
Vote Sefik, make Bosnia great again!
:lol: :lol: :lol: :lol: Lažeš Fudo...lažeš... :lol: :lol:
Pa mislio sam da apstiniram, realno stvarno je supacki da se petljam u nesto sto nema nikakvog uticaja na moj zivotni standard, al’ cim mi kazu ZABRANA, e pa nemoRe momak.
Mozda bih glasao za onog tvog flautasa da se nije slikao sa odredjenim subjektima koje bih u najblazem slucaju najradije nogom u ledja nabio. :D
Zabranjujem ti glasaš za Falatara ! Doživotno !
:lol:
Dozer

#137 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Fudo387 wrote: Sta me ima podrzavati?
Ja da sam nesto ocekivao od te drzave ne bih otisao iz nje, uvalio bih se na budzet k’o i vecina vas sto pisete na forumu i srao ovdje kako u njoj nista ne valja.
Pa sto onda glasas u njoj, tj. za nju...? Sta je poenta?

P.S. Ja ti nisam na budzetu ;)
Fudo387

#138 Re: Za koga glasati

Post by Fudo387 »

pici wrote:jel to fHudara kamijondjija oce glasovat za nasHe... neka allah te nagradio :bih:
Jebote kamion, stvarno si dosadan.
Tacno me nagovaras da ti uslikam radno mjesto, al’ onda ces me jos vise zavoliti. :D
Dozer

#139 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Uslikaj nam! Uslikaj nam! :lol:
Fudo387

#140 Re: Za koga glasati

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:
Fudo387 wrote: Sta me ima podrzavati?
Pa sto onda glasas u njoj, tj. za nju...? Sta je poenta?

P.S. Ja ti nisam na budzetu ;)
Pa ne glasam, al’ hocu sad namjerno zato sto ti mislis da mi treba zabraniti. I jesi na budzetu, i ti i onaj pm sto najvise lajete na stanje u drustvu.
Dozer

#141 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Ne, nisam. A nije ni on :D
Fudo387

#142 Re: Za koga glasati

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:Ne, nisam. A nije ni on :D
Ma jeste obojica, ho’s da ti kazem koji ti je broj telefona na poslu? :D
Dozer

#143 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Hajde :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#144 Re: Za koga glasati

Post by Alfons Kauders »

Maraschino wrote:Dugogodisnji sam apstinent iako imam pravo glasa, za koga glasati ove godine?
Kojem pojedincu ili stranci dati ''moc'' odlucivanja?
Kako me ubijediti da ce moj glas otici na pravo mjesto?
Zasto bas taj/ta zasluzuju da se glasa za njega/nju?
Dovoljno je par recenica.

Nikada nisam bio clan niti jedne stranke a simpatija je bilo od vremena do vremena.

p.s. prednost probosanskim strankama i pojedincima.
Nikog.

Odlicna godina za apstinenciju.
muzicar_iz_parka

#145 Re: Za koga glasati

Post by muzicar_iz_parka »

Gledam za clanove predsjednistva u FBIH, nevazecih i praznih listica oko 80 000 a glasova postom i DKP 15000, sve to na 980 000 vazecih glasova.
Dozer

#146 Re: Za koga glasati

Post by Dozer »

Alfons Kauders wrote: Nikog.

Zapravo je odlicna godina za prekid apstinencije.

SDA ce ove godine dozivjeti strmoglavi pad, vjerovatno i preko 20%, ako ne i preko 30% u odnosu na zadnje opste izbore. Jedina nepoznanica je koliko ce uzeti SBB, Sepic i Konakovic, kao i A-SDA i SBiH, jer su to najblizi potencijalni koalicioni partneri SDA.

Realno, na sceni ce biti 2, odnosno 3 bloka, od kojih je ovaj ENV "prikriveni" i u kojem su svi, kao, jedni protiv drugih, ali svi ciljaju isto glasacko tijelo (ENV, tj. Bosnjake), a nakon izbora ce odmah svi zajedno u koaliciju.
Drugi blok je koalicija DF-GS, koja je otkrivena, a nepoznanica su NS, SDP i jos neke manje stranke, za koje ce se tek nakon izbora znati sta su "nanisanili".

U RS ce sigurno na snazi biti identican model kao i prethodnih godina i izbora, tj. enormne ucjene i prijetnje SNSD-a svima na svim budzetima, glasace i hiljade mrtvih, kao i gradjana Srbije, a ostaje samo da se vidi da li ce se tamo probuditi bar dio apstinenata...

Hercegovina standardno, interesna koalicija privatnika i zaposlenih kod njih koji ce glasati za HDZ. Srednja Bosna je malo tu njima problematicna, ali za ocekivati je da oni zabiljeze blagi pad u odnosu na zadnje opste izbore.
daddy-kool

#147 Re: Za koga glasati

Post by daddy-kool »

Fudo387 wrote:
Jebote kamion, stvarno si dosadan.
Tacno me nagovaras da ti uslikam radno mjesto, al’ onda ces me jos vise zavoliti. :D
Ovo vjerovatno nije Fudo...

Image

:D
Last edited by daddy-kool on 28/05/2018 13:58, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#148 Re: Za koga glasati

Post by Alfons Kauders »

Dozer wrote:
Alfons Kauders wrote: Nikog.

Zapravo je odlicna godina za prekid apstinencije.

SDA ce ove godine dozivjeti strmoglavi pad, vjerovatno i preko 20%, ako ne i preko 30% u odnosu na zadnje opste izbore. Jedina nepoznanica je koliko ce uzeti SBB, Sepic i Konakovic, kao i A-SDA i SBiH, jer su to najblizi potencijalni koalicioni partneri SDA.

Realno, na sceni ce biti 2, odnosno 3 bloka, od kojih je ovaj ENV "prikriveni" i u kojem su svi, kao, jedni protiv drugih, ali svi ciljaju isto glasacko tijelo (ENV, tj. Bosnjake), a nakon izbora ce odmah svi zajedno u koaliciju.
Drugi blok je koalicija DF-GS, koja je otkrivena, a nepoznanica su NS, SDP i jos neke manje stranke, za koje ce se tek nakon izbora znati sta su "nanisanili".

U RS ce sigurno na snazi biti identican model kao i prethodnih godina i izbora, tj. enormne ucjene i prijetnje SNSD-a svima na svim budzetima, glasace i hiljade mrtvih, kao i gradjana Srbije, a ostaje samo da se vidi da li ce se tamo probuditi bar dio apstinenata...

Hercegovina standardno, interesna koalicija privatnika i zaposlenih kod njih koji ce glasati za HDZ. Srednja Bosna je malo tu njima problematicna, ali za ocekivati je da oni zabiljeze blagi pad u odnosu na zadnje opste izbore.
HDZ i SNSD prolaze bez problema, a vjerovatno i SDA sa otpadnicima i nezavisnim (na njih ce otici taj pad od 20-30%, a oni ce opet s SDA). Taman i da SDP i DF/NS nadmase SDA i satelite, opet ostaju HDZ i SNSD... A SDP i DF se nece moci dogovoriti ni oko koalicije kao sto nisu mogli ni u protekle tri godine, pa ce biti repriza cirkusa s SDA i SBB - dvije stranke koje se organiski ne mogu, ali nemaju s kim drugo
daddy-kool

#149 Re: Za koga glasati

Post by daddy-kool »

Alfons Kauders wrote:
HDZ i SNSD prolaze bez problema, a vjerovatno i SDA sa otpadnicima i nezavisnim (na njih ce otici taj pad od 20-30%, a oni ce opet s SDA). Taman i da SDP i DF/NS nadmase SDA i satelite, opet ostaju HDZ i SNSD... A SDP i DF se nece moci dogovoriti ni oko koalicije kao sto nisu mogli ni u protekle tri godine, pa ce biti repriza cirkusa s SDA i SBB - dvije stranke koje se organiski ne mogu, ali nemaju s kim drugo

Varijanta bi mogla biti SBB, SDP, NS + nezavisni. Naravno i HDZ i SNSD.
Alfons Kauders

#150 Re: Za koga glasati

Post by Alfons Kauders »

daddy-kool wrote:
Alfons Kauders wrote:

Varijanta bi mogla biti SBB, SDP, NS + nezavisni. Naravno i HDZ i SNSD.
Svejedno, ostaju SNSD i HDZ, tako da se nista nece promijeniti sa ili bez SDA...

A pravo da ti kazem, cini mi se da bi SDP radije sa Fahrom i NS nego sa DF
Locked