Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#126 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by condy »

Samo da se zna, Audi RS3 je ubjedljivo najbrži :wink:

A Golf R je brži od Focusa RS

Taj Golf R, koji je @travnički postavio imao stariji motor, i velika je razlika u snazi. Kad uporediš Focusa sa aktuelnim motorom kod Golf R-a od 310 kw, onda je Focus nešto sporiji iako ima čak 40 kw više od Golfa. Zato neka malo, mislim dje žurite nije ni Golf baš tolika talašika :-D
amar1994

#127 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

Travnički Noćni Šetač wrote:I ja sam zalutao ovde ... Golf :lol: :lol: :lol: :zid: :zid: :zid:
ma pusti :lol: :lol: , vidis da se radi o cistokrvnom papku :)
amar1994

#128 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

condy wrote:Samo da se zna, Audi RS3 je ubjedljivo najbrži :wink:

Type R i a45 amg koda su se djeca igrala na nfs underground :-) :lol:
hostapler

#129 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by hostapler »

Samo znate vrijeđati na ličnoj osnovi.
Valjda kompleks izbija iz vas. GTI rules.
Svi vi biste prije uzeli Golfa kao ovaj momak sto je otvorio temu, ali nemate žita, pa se morate zadovoljiti skulama. Jedino od Golfa što je bolje je BMW, Audi i Mercedes i vidi se na ovom videu što je condi postavio. Ali oni su premium i mnogo su skuplji od GTI.
Svaka cast druže.
amar1994

#130 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

skula ti je u gloovi od pocetka :)
vauvau

#131 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by vauvau »

Ne bi da me svate pogrešno ali ja bi za grad kupio električni bicikl
Sad ih ima povoljno dobrih za 10-12 hiljada maraka a znaš kako to ide
A ne zagađuju i nisu skupi servisi
UmaX

#132 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by UmaX »

Ne valja usporedba, nema BMW.
hostapler

#133 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by hostapler »

Opet samo vrijeđanje ili gomila smajlija. Ne znam zašto moderacija ne reaguje.
Nikakav konkretan argument, odgovor.
Sta ti vozis? Sigurno nekog francuza ili italijana.
Last edited by hostapler on 30/04/2018 14:30, edited 1 time in total.
amar1994

#134 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

vauvau wrote:Ne bi da me svate pogrešno ali ja bi za grad kupio električni bicikl
Sad ih ima povoljno dobrih za 10-12 hiljada maraka a znaš kako to ide
A ne zagađuju i nisu skupi servisi
:thumbup:

mislis na ovakav :-D

Image
amar1994

#135 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

hostapler wrote:Opet samo vrijeđanje ili gomila smajlija. Ne znam zašto moderacija ne reaguje.
golf tdi sve crveno , stage 2 sa hiPrit turbinom , 236ks :)
Travnički Noćni Šetač

#136 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by Travnički Noćni Šetač »

condy wrote: Taj Golf R, koji je @travnički postavio imao stariji motor, i velika je razlika u snazi. Kad uporediš Focusa sa aktuelnim motorom kod Golf R-a od 310 kw, onda je Focus nešto sporiji iako ima čak 40 kw više od Golfa. Zato neka malo, mislim dje žurite nije ni Golf baš tolika talašika :-D
Focus je inače i malo teži, ima Twinster torque vectoring all-wheel drive (AWD) system i napravi smiješnim svakog Golfa dok se mrvicu mora okrenuti volan i skrenuti na jednu stranu... O Focusovom multilinku ( službeno najstabilnije auto u klasi) golf isto može za sada samo sanjati...

https://www.gkn.com/en/our-technology/2016/focus-rs/

...
Audiju svaka čast...
vauvau

#137 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by vauvau »

Nije u mene takav u mene je profesionalno biciklo električno nije markirano nego đženjuin
hostapler

#138 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by hostapler »

Travnički Noćni Šetač wrote:
condy wrote: Taj Golf R, koji je @travnički postavio imao stariji motor, i velika je razlika u snazi. Kad uporediš Focusa sa aktuelnim motorom kod Golf R-a od 310 kw, onda je Focus nešto sporiji iako ima čak 40 kw više od Golfa. Zato neka malo, mislim dje žurite nije ni Golf baš tolika talašika :-D
Focus je inače i malo teži, ima Twinster torque vectoring all-wheel drive (AWD) system i napravi smiješnim svakog Golfa dok se mrvicu mora okrenuti volan i skrenuti na jednu stranu... O Focusovom multilinku ( službeno najstabilnije auto u klasi) golf isto može za sada samo sanjati...

...
Audiju svaka čast...
Jel to onaj stakleni diferencijal od GKN što ljudi imaju puno problema. Taj pogon nije ni do koljena 4motion pogonu. O Quattro i da ne govorim koji je sigurno najbolji pogon.
commendatore

#139 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by commendatore »

hostapler wrote:Opet samo vrijeđanje ili gomila smajlija. Ne znam zašto moderacija ne reaguje.
ti i tebi slicni imate pattern ko da si iz SDA - je l nije neko sa vama u šuri odma je fukara, vlašna, komunjara, ipicka materna..... jerbo biste vi sve po svom uzusu uZreĐŽivali.....

zato i imamo blagodati bosnjakomongoloidnih pogleda: ekoloske katastrofe, poplave, pozare, erozije, isusivanje jezera citavih, opstu anarhiju i propast sistema, odlazak sive i mlade mase, propast biblijskih razmjera....

,..... jer zato sto ne vozimo halal poderana TDI auta sa pola miliona km iz njemacke da bi bili in i suh a mal kurac nakvasili ala Audi, Mercedes, BMW - docim ste "vi" otkrili postojanje istih nakon ratnog profiterstva bogacenja na nejakim ledjima a vas soj je prije rata moljako za krug na biciklu......a o autima ste slusali u bajkama.....

ja sam sebi samo kazem - ustanem i okrenem se i pogledam i vidim koliko je propala sredina u kojoj zivim - ne mora mi niko pametovat sta je dobro sta je lose pa tako i auto - samo pogledam sta se voza, ko vozi, i kako ko vozi.... stanje nesto blisko - bliskom istoku po kulturi, ophodjenju, postovanju i postivanju.....

.... a tu je negdje nivo i znanja i intelekta i vaspitanja.... na nivou bliskoistocne picke materine....
Last edited by commendatore on 30/04/2018 14:39, edited 1 time in total.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#140 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by mali_milojica »

Oj Tito dragi sta uradise od teme :lol: :-)
hostapler

#142 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by hostapler »

commendatore wrote:
ti i tebi slicni imate pattern ko da si iz SDA - je l nije neko sa vama u šuri odma je fukara, vlašna, komunjara, ipicka materna..... jerbo biste vi sve po svom uzusu uZreĐŽivali.....

zato i imamo blagodati bosnjakomongoloidnih pogleda: ekoloske katastrofe, poplave, pozare, erozije, isusivanje jezera citavih, opstu anarhiju i propast sistema, odlazak sive i mlade mase, propast biblijskih razmjera....

,..... jer zato sto ne vozimo halal poderana TDI auta sa pola miliona km iz njemacke da bi bili in i suh a mal kurac nakvasili ala Audi, Mercedes, BMW - docim ste "vi" otkrili postojanje istih nakon ratnog profiterstva bogacenja na nejakim ledjima a vas soj je prije rata moljako za krug na biciklu......a o autima ste slusali u bajkama.....

ja sam sebi samo kazem - ustanem i okrenem se i pogledam i vidim koliko je propala sredina u kojoj zivim - ne mora mi niko pametovat sta je dobro sta je lose pa tako i auto - samo pogledam sta se voza, ko vozi, i kako ko vozi.... stanje nesto blisko - bliskom istoku po kulturi, ophodjenju, postovanju i postivanju.....

.... a tu je negdje nivo i znanja i intelekta i vaspitanja.... na nivou bliskoistocne picke materine....
Izvini bečki dječače nisam te prepozn'o
amar1994

#143 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:Oj Tito dragi sta uradise od teme :lol: :-)
vidi teme , "gradska jurilica"

nadje se jedan da prica o plastikama :lol: :lol: :run:
ZAHIROVKE

#144 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by ZAHIROVKE »

Da sad ne odgovaram svima, a većini ove bagre što ni nemaju auta ( čuli na terenu iza zgrade da golf voze papci ) neću ni odgovarati.
Hvala na detaljnom objašnjenju sa TSI i DSG situaciju momku koji ih vozi svakodnevno. Definitvno se vrijedi još raspitati za G. GTI. Ali otom potom.
Ljudi ne shvataju da brend košta, a brend kao audi, mercedes, bww i vw su na vrhu, što i cijena sama govori. Ništa protiv megane rs, auto je lutka izgledom i rekao sam da ide baš fino, ali smatram da kvalitetom i dugotrajnošću se ne mogu porediti. Megane 22K prešai 50.000 sa CUP opremom, dok sve ostalo ne možeš kupiti ni u 2.0 TDI varijanti za te pare, a da je kako treba. Treba biti pošten, ne može svačiji džep izgurati S3 ili GTI, kao što bih ja najprije kupio RS3 ili A45 AMG, ali to nažalost nije izvodivo. Stojim iza toga da su najbolji u toj kasi, međutim i najskuplji, ali ne govorim da je bolji golf 6 gti ili megane ne bitno jer imam toliki budžet...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#145 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by bitanga_sa_otesa »

eh da mi je golfa provozat.... :(
Travnički Noćni Šetač

#146 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by Travnički Noćni Šetač »

hostapler wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:

...
Audiju svaka čast...
Jel to onaj stakleni diferencijal od GKN što ljudi imaju puno problema. Taj pogon nije ni do koljena 4motion pogonu. O Quattro i da ne govorim koji je sigurno najbolji pogon.
Prvo nemaju ljudi problema sa tim diferencijalom( to nije samo diferencijal već cijeli sistem) već loši vozači...
Drugo ne čitaš pažljivo što je odlika trolova jer fino sam napisao "Audiju svaka čast"...
Treće naslov teme je između ostalog : savjeti, iskustva i pitaj raju... Moji savjeti su iz iskustva jer da si pažljivo čitao vidio bi da ne spominjem ni BMW ni Megane jer nemam ličnog iskustva sa tim vozilima za razliku od forda i golfa....
...
Jednostavnije: Znači džaba mi oponiraš previše sam tvrdoglav za takav pristup...
commendatore

#147 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by commendatore »

hostapler wrote: Izvini bečki dječače nisam te prepozn'o
izmedju ostalog sam i tamo boravio i zivio... poyy
condy

#148 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by condy »

amar1994 wrote:

Type R i a45 amg koda su se djeca igrala na nfs underground :-) :lol:
Ne znam jesi li odgledao do kraja. Type R bare bare sa A45 AMG. Ima zaheban finis. Uglavnom ubili su Golfa i Focusa. Focus je dobro krenuo ali brzo je izgubio zraka a Golfu je falilo zraka od pocetka :-D Malo se zahebavamo brutalne su to masine ali ima i medju njima razlika.
ZAHIROVKE

#149 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by ZAHIROVKE »

Evo super audi u ponudi, malo su veliki kilometri.
https://www.olx.ba/artikal/29307832/aud ... -facelift/
condy

#150 Re: Kupovina gradske jurilice, savjeti i iskustva, pitaj raju.

Post by condy »

UmaX wrote:

Ne valja usporedba, nema BMW.
Ne smje BMW :mrgreen:
Post Reply