Uhapšen Atif Dudaković

Post Reply
BHCluster

#126 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by BHCluster »

nema me tamo wrote:
Za šta ga tacno terete?

Ovo oko Zadra sam samo kao bonus dodao..
Nisam citao rijeci s portala za šta tacno?
Da ti skratim muke, Hag za 20 i kusur godina nije pokrenuo slucaj protiv generala Dudakovica, isto tkako nije ni Hrvatsko tuzilastvo zasto? Mojne me bajki. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#127 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:Šta ce se ba slegnuti Toma kad nece biti dokaza za bilo šta jedino ako neko od ovih 400 se ne okrene kontra njega što se naravno nece desiti jer nema niti jednog dokaza..

I onda kad ne bude dokaza bice eto cist je, a mrtvih kamara s njihove strane..
Pa ti tvrdiš svašta nešto, e sad ako ti ko laik, a koji nije imao direktnog dodira sa tim, imaš toliko činjenica, koliko tek imaju oni koji ga terete?
Šta znači ''kad ne bude dokaza''? Neko ih sklonio, uništio? Bolan, pa onda niko nikad ne bi bio optužen.
Toffee karamela

#128 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Toffee karamela »

julisiz es grant wrote: To bi bilo tačno da se na jednog našeg ne sudi u svakom trenu bar petorici Srba za ratne zločine, onako odoka (možda je odnos i veći). Hoću ipak da vjerujem da Tužilaštvo BiH nezavisno radi svoj posao, jer ako bih tvrdio drukčije ostavio bih mjesta nekom drugom da u sumnju dovodi stotine godina robije koje su do sada dosuđene četnicima.
Pa njima i mora da se sudi zbog količine zločina koji su počinjeni. Što velikim ribama što kokošarima bilo u Hagu bilo ovdje 25 godina ne mogu da se procesi ni privedu kraju. Nedavno je neko rekao da ih ima još najmanje 5 000 iz redova VRS kojima bi se trebalo suditi.

Podržavam apsolutno suđenje i pripadnicima Armije, kokošarima i ubicama iz Konjica, Bugojna i bilo kog drugog grada u kojem su se desila ubistva civila. Ovo o čemu ja gore govorim tiče se simbola otpora, onog najslavnijeg i najvrijednijeg što je naša vojska imala. Teroristička pogan iz SDS hoće da to oskrnavi po svaku cijenu i da ih svede na nivo njihovih generalsko-oficirskih govana. Drugim riječima da se ovako malo naplate za ratne poraze i neuspjeh originalnog plana o zaposjedanju BiH za 14 dana.
decembar2017

#129 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by decembar2017 »

nema me tamo wrote:Šta ce se ba slegnuti Toma kad nece biti dokaza za bilo šta jedino ako neko od ovih 400 se ne okrene kontra njega što se naravno nece desiti jer nema niti jednog dokaza..

ako ti je toliko stalo do pravde sjeti se toga kada budete slavili ubijanje i progon srba u Oluji, preko hiljadu pobijenih i nekoliko stotina hiljada protjeranih a ko je za to u vasoj lijepoj odgovarao ?
nema me tamo

#130 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:

Pa ti tvrdiš svašta nešto, e sad ako ti ko laik, a koji nije imao direktnog dodira sa tim, imaš toliko činjenica, koliko tek imaju oni koji ga terete?
Šta znači ''kad ne bude dokaza''? Neko ih sklonio, uništio? Bolan, pa onda niko nikad ne bi bio optužen.

Civili su se sami ubijali Tomo?
julisiz es grant

#131 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by julisiz es grant »

Toffee karamela wrote:
julisiz es grant wrote: To bi bilo tačno da se na jednog našeg ne sudi u svakom trenu bar petorici Srba za ratne zločine, onako odoka (možda je odnos i veći). Hoću ipak da vjerujem da Tužilaštvo BiH nezavisno radi svoj posao, jer ako bih tvrdio drukčije ostavio bih mjesta nekom drugom da u sumnju dovodi stotine godina robije koje su do sada dosuđene četnicima.
Pa njima i mora da se sudi zbog količine zločina koji su počinjeni. Što velikim ribama što kokošarima bilo u Hagu bilo ovdje 25 godina ne mogu da se procesi ni privedu kraju. Nedavno je neko rekao da ih ima još najmanje 5 000 iz redova VRS kojima bi se trebalo suditi.

Podržavam apsolutno suđenje i pripadnicima Armije, kokošarima i ubicama iz Konjica, Bugojna i bilo kog drugog grada u kojem su se desila ubistva civila. Ovo o čemu ja gore govorim tiče se simbola otpora, onog najslavnijeg i najvrijednijeg što je naša vojska imala. Teroristička pogan iz SDS hoće da to oskrnavi po svaku cijenu i da ih svede na nivo njihovih generalsko-oficirskih govana. Drugim riječima da se ovako malo naplate za ratne poraze i neuspjeh originalnog plana o zaposjedanju BiH za 14 dana.
Pa naravno da mora..još mnogima. Htio sam reći da je njihov uticaj toliki, vjerovatno bi bilo manje presuda za njih.
nema me tamo

#132 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Nije baš do uticaja jebeno je dokazat bilo šta nakon toliko godina pogotovo ako nisi na nekoj visokoj poziciji..
Tomahawk11
Globalni moderator

#133 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote: Civili su se sami ubijali Tomo?
Ali, reci mi, da li je ozbiljno da ti ili ja optužujemo iza računara, a raspolažemo samo s onim što izguglamo?
Dakle, ako postoje dokazi, ako je Dudaković ubijao civile, neka ga optuže.
Sad ako ćemo pričati o sakrivanju dokaza ili nejednakim aršinima prema svim optuženim u prošlom ratu, to su već terorije zavjere i to je neka druga tema.
nema me tamo

#134 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote: Civili su se sami ubijali Tomo?
Ali, reci mi, da li je ozbiljno da ti ili ja optužujemo iza računara, a raspolažemo samo s onim što izguglamo?
Dakle, ako postoje dokazi, ako je Dudaković ubijao civile, neka ga optuže.
Sad ako ćemo pričati o sakrivanju dokaza ili nejednakim aršinima prema svim optuženim u prošlom ratu, to su već terorije zavjere i to je neka druga tema.

Pazi

Večernji list prenio je u studenom prošle godine da je za Dudakovića DORH prikupio cjelovitu dokumentaciju vezanu uz njegov ratni put 1991., kao oficira JNA, a koja ga tereti za sudjelovanje u ratnim zločinima kod Lovinca, kao i u napadima na Zadar. Optužnica protiv Dudakovića je kompletirana, a navodno ju je u ladicama DORH-a zadržao bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. Navodno je DORH istraživao i eventualni Dudakovićev krimen u slučaju ubojstva generala HVO-a Vlade Šantića, koji je pogubljen svega nekoliko mjeseci prije Oluje, a sumnjalo se da su ga likvidirali pripadnici Armije BiH. U rijetkom istupu za medije Dudaković je ove optužbe odbacio, a svoje sudjelovanje u napadu JNA na Lovinac protumačio kao “četničke montaže” i izvlačenje svojih riječi s videosnimke “iz konteksta”.

Sve ovo stavi u drugi plan..

Mozemo reci da je cetnicka namjestalja oko bombardovanja možemo reci isto da nije sudjelovao u ubistvu Santica..

Al' ovo zadnje da su mu rijeci izvucene iz konteksta?
Toffee karamela

#135 Re: Uhapšen Atif Dudaković

julisiz es grant wrote: Pa naravno da mora..još mnogima. Htio sam reći da je njihov uticaj toliki, vjerovatno bi bilo manje presuda za njih.
Ne mogu oni uticati na ishod presuda niti to čak i pokušavaju. Obim zločina koji je počinila njihova vojska i policija više se ne može minimizirati niti se oni mogu oprati. Mogli bi da nije presuda iz Haga, ovako je kraj balade.

Oni su sve snage upeli da izjednače strane u sukobu, da prilijepe našim generalima optužnice na čelo i svuku ih u svoje blato.
Tomahawk11
Globalni moderator

#136 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:

Mozemo reci da je cetnicka namjestalja oko bombardovanja možemo reci isto da nije sudjelovao u ubistvu Santica..

Dobro, znaš li ti da li je uopšte Hrvatska imala ikakve veze sa ovim hapšenjem Dudakovića?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#137 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Velkoski »

Image :mrgreen:
nema me tamo

#138 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:

Dobro, znaš li ti da li je uopšte Hrvatska imala ikakve veze sa ovim hapšenjem Dudakovića?
Ma ko zna te stvari..

Al' u pravu si treba sacekati da se slegne i šta mu tacno stavljaju predpostavljam za ubistva u mjestima kojim je išao 5 korpus..

I zapamti jednu stvar nema veze da li je on uzeo kalaš i pucao ili neko drugi on je odgovoran.
insomnia78

#139 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by insomnia78 »

Velkoski wrote:Image :mrgreen:
:lol:
Dr Kova

#140 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Dr Kova »

S4mpion wrote:
nema me tamo wrote:
Da ne pricam o bombardovanju Zadra 91..
Nemoj hljeba ti, dosta si prič'o. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Toffee karamela

#141 Re: Uhapšen Atif Dudaković

nema me tamo wrote:
Meni je otac pao u Sarajevu 40 dana nakon mog rođenja na prvoj liniji.
Na kojoj liniji?...unutrašnjoj odbrambenoj ili vanjskoj napadačkoj...da nije jurišao na Predsjedništvo pa popušio?

FKt nevjerovatno, promašio dečko jutros portal, umjesto na Slavic.net zakači se ovdje :lol:
S4mpion

#142 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by S4mpion »

nema me tamo wrote:
I zapamti jednu stvar nema veze da li je on uzeo kalaš i pucao ili neko drugi on je odgovoran.
Ima veze i nije svejedno, za takve izjave moraš imati odgovarajuće predznanje.
Matzan

#143 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by Matzan »

MILORAD KOJIĆ: "Protiv Dudakovića smo dostavili 8000 stranica dokaznog materijala..."

Direktor Centra Vlade RS-a za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih osoba Milorad Kojić rekao je da je taj centar prikupio i dostavio postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH 8.000 stranica dokazne dokumentacije protiv bivšeg generala i komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića.

Tvrdi da se dokazi odnose na akciju “Sana 95. godine,” od 13. septembra do 10. oktobra 1995. te obuhvata općine Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i da se Dudaković tereti za “zločin protiv čovječnosti”.

Kazao je da je taj centar dvije godine sarađivao s postupajućim tužiocem "u slučaju Dudaković", te da su “došli do značajnih video zapisa”, koji su imali, smatra on, važnu ulogu da se ovo krivično djelo može dokumentovati i vjeruje da će vrlo brzo biti podignuta i optužnica.

Ističući da je optužnicom protiv Dudakovića obuhvaćeno 17 osoba, naveo je da je predmet još uvijek u fazi istrage.

Kojić je dodao da su dostavili dokumentaciju za 256 ubijenih osoba, čiji je prosjek starosti i veći od 65 godina, jer je najstarija žrtva imala 99 godina, dok je najmlađa bila rođena 1986. godine.

- Ovo govorim u saglasnosti s postupajućim tužiocem. Atif Dudaković je osumnjičen za planiranje, naređivanje i ubistvo. General je vršio egzekucije na deset lokacija i za to postoje dokazi i video-materijali koje smo dostavili tužiocu - ustvrdio je Kojić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Prijavu protiv Dudakovića su 2006. godine podnijeli tadašnji predsjednik i premijer RS-a Dragan Čavić i Milorad Dodik, a dopuna izvještaja je podnesena 2015. godine.

(FENA/SB)
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/790 ... ijala.html

Toliko o pričama ko stoji iza ovoga.
Toffee karamela

#144 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Istragu protiv Dudakovića vodi kćerka SNSD-ovog funkcionera Slavka Jovičića

https://www.klix.ba/vijesti/bih/istragu ... /180427084

:lol: :lol:

SLAVUJ STRIKES AGAIN !

kad onog jutra kad je krenuo po zaduženju nije uspio da stigne gdje treba...nastavite priču :lol:
It_is_a_Leclerc

#145 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovo je nešto što sam ja lično i najavio na ovom forumu, a zašto su me mnogi vrijeđali govoreći da "priželjkujem hapšenja". Ipak, svako ko iole prati istrage o ratnim zločinima u BiH je bio svjestan da je ovo pitanje dana.

Treba sačekati i vidjeti o kojim se konkretno događajima radi za neku procjenu eventualne snage ili slabosti optužnice protiv ovih ljudi. Ono što je međutim činjenica je da su se zločini u zoni odgovornosti Petog korpusa Armije RBiH dešavali, ali je i činjenica da su oni bili sporadični, kao rezultat (ne)svjesnog zanemarivanja komandne odgovornosti i efektivne kontrole nad jedinicima, zatim upliva stranih boraca i njihove zločinačke islamističke ideologije u redove Petog korpusa.

Da li Tužilaštvo ima dovoljno dokaza protiv konkretno Dudakovića i ostalih - odlučit će sud.
S4mpion

#146 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by S4mpion »

Matzan wrote:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/790 ... ijala.html

Toliko o pričama ko stoji iza ovoga.
Ovo ne govori ništa, samo neki SDA i Bakirovi prijatelji koji su pokrenuli tužbu umjesto njega, što je i logično, isti oni prijatelji s kojima je sabotirao reviziju tužbe protiv Srbije.
zigubigule

#147 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by zigubigule »

nemoguce je kroz 5 godina svakodnevnog ratovanja i stradanja u nekim navratima ne izgovoriti nesto slicno ali da je bilo organizovanog i sistematskog ratnog zlocina.. odbijam da vjerujem.
ako je kriv, da je sto puta heroj, nek odgovara za eventualno pocinjene zlocine. ako nije, goni se i od mene u 3.

babo dudak :wink:
swanfilter

#148 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by swanfilter »

Ovaj snimak je u javnosti ima godina. I gdje se spominje pucanje u glavu? Smijesni ste ...
agent_zero

#149 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by agent_zero »

commendatore wrote:meni je iskreno zao da se jedna velicina kao A.D. koristi kao politicka moneta za dobijanje izbora i bice da je to tako....

samo mogu da se nadam ako je to indikator da je SDA propala ko kurac - da mi je drago ako je tako.....
:thumbup:
vatrogasac

#150 Re: Uhapšen Atif Dudaković

Post by vatrogasac »

Post Reply