Znate li svoje komsije?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#126 Re: Znate li svoje komsije?

Post by kakavdanakneiskustvu »

TDK-90 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zbog nečega je bitno naglasiti da je komsinica polutanka,sta god to znacilo
Jel to ima isto znacenje kao i polovnjaca :-D :izet:
:D

pitati labuda oko toga
Seyfo

#127 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Seyfo »

Garant je mislio na neki nacionalni moment,on je tim opterecen. Inace polutanka moze svasta znaciti.
Zejnep

#128 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Zejnep »

:roll:
kakavdanakneiskustvu

#129 Re: Znate li svoje komsije?

Seyfo wrote:Garant je mislio na neki nacionalni moment,on je tim opterecen. Inace polutanka moze svasta znaciti.

vjerovatno,znajuci njegovo pisanje na forumu
vjesticanametli

#130 Re: Znate li svoje komsije?

Post by vjesticanametli »

Opet ugrozen :mrgreen:
pirmin

#131 Re: Znate li svoje komsije?

Post by pirmin »

U BL znam sve komsije, 12 stanova, prva liga ljudi. :thumbup:

A ovdje gdje zivim, 28 stanova:
- pazio sam se sa jednom Hrvaticom iz Gracanice, odselila nedavno
- koni iz Litvanije dajem sta mi je viska od hrane.
Mrkva npr. moze samo par dana stajati, brzo se kvari.
- dvije mladje Poljakinje, selam za selam i toeto
- jedan skoro penzioner iz Egipta, upitamo se sta ima i tako to.
- sa ostalima zdrao za zdrao
kakavdanakneiskustvu

#132 Re: Znate li svoje komsije?

vjesticanametli wrote:Opet ugrozen :mrgreen:

mi hrvati smo ugroženi čim se rodimo
moonca

#133 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

BL, jel to Banja Luka? :)
pirmin

#134 Re: Znate li svoje komsije?

Post by pirmin »

moonca wrote:BL, jel to Banja Luka? :)
:thumbup:
moonca

#135 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

pirmin wrote:
Jeste svetski. :thumbup: :-D
pirmin

#136 Re: Znate li svoje komsije?

Post by pirmin »

moonca wrote:
pirmin wrote:
Jeste svetski. :thumbup: :-D
A na poslu prve komsije Kambodja i Turska.

Multikulti je zakon. 8-)
moonca

#137 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

Podrzavam :thumbup:
Satori

#138 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Satori »

Do svojih 30-tih sam zivjela u jednoj zgradi, i danas se srecem i obilazim sa tim komsijama, a i oni dodju meni na veselje i na zalost na drugi kraj grada.
Vec 3 hodine zivim u drugoj zgradi, sa komsijama sam zdravo za zdravo. Kada smo useljavali u stan, zvonili smo u vise navrata komsiji prekoputa da se upoznamo, nije otvarao vrata.
AmiĐa_Idriz

#139 Re: Znate li svoje komsije?

Post by AmiĐa_Idriz »

Satori wrote:Kada smo useljavali u stan, zvonili smo u vise navrata komsiji prekoputa da se upoznamo, nije otvarao vrata.
Mora da je Labud preko puta :lol:
azurna_obala

#140 Re: Znate li svoje komsije?

Post by azurna_obala »

:lol:

Primjećujem da je pojedini forumaši smatraju dobrom zgradom gdje nema djece, pitam se sta ce biti ako oni dobiju djecu :zoka:
moonca

#141 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

Cudem se cude da su to ikada pozeljeli. :-)

:kafa1:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#142 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Truba »

Seyfo wrote:Garant je mislio na neki nacionalni moment,on je tim opterecen. Inace polutanka moze svasta znaciti.
ostali su mi na ignoreu ali prema tvom pisanju mogu skontati da nešto mene citirate i to obično nenacionalno osviješteni patuljci iz grada čelika koji najviše mrze svoje korijenje a vole tuđe (koji ih mrze) ili svi oni koji još uvijek žive u 1973. a takih je pun forum

u čemu je problem?

jesam li njoj išta rekao što nisam i sebi napisao?

jesam li ja kriv što je njezin otac srbin iz krajine dobio 4 garaže za vrijeme komunizma i veći stan iako ih je manje bilo u startu :? a mi nijednu
što je drugi komšija bošnjak uletio u stan srpske obitelji koja nije imala djece i pritom nam je zablokirao zajedničke prostorije i blokira sada parking
što je treća žena blokirala čitavo potkrovlje igračkama i starudijama da mastori ne mogu prići jer prokišnjava a pritom blokira jednu garažu smećem i starudijama

to su činjenice

kako da ja budem dobar s tim ljudima??? koji su pljačkali i pljačkaju i idalje si im trn u oku kad renoviraš banju pa zovu da im ne probiješ zid :lol: a oni meni probili zid

ja se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio...ako je spominjane nacionalnosti

stvarno mi nije bila namjera da se pozivam ni na ugrozbu neko jednostavno sam morao navesti pridjev dobri bošnjani jer su ti ljudi zaista uvjereni da su svetci i da ih na ranu možeš previti a vamo 100 jezika i problema prave pod stare dane

još sam novi u ovom kvartu znam samo vrh ledenog brijega uglavnom sve se svodi na ljubomoru, otimačinu, zavist, podmetanje, samovoljno ukidanje tuđih prava, otimanje zajedničkih prostorija, ostavljanje kabastog otpada u hodnicima
ti babi vidiš ljubomoru u očima kad je komšija otišao za njemačku a njezini rade u općinama
oće i ono da njezini unuci budu u njemačkoj... muž joj od braka doživio PTSP

ne mogu s tim ljudima

edit: stvarno mi ovoga puta nije ništa nacionalno bilo na pameti... isto kao što sam pisao da me srbi potkradaju na vikendici i maltretiraju audio-vizualno i što su mi kuću sipraznili 1992. sve sam pisao na ovom forumu
tako sam baš i pisao kako me vlastita rodbina opeljelila u hercegovini i kako su me dole maltretirali :D
ispade da sme svuda maltretiraju
možda malo pretjerujem ali stavrno ne želim da imam kontakt s tim ljudima kojima je u 75. godini drago uletjeti meni metar u imanje ili urkasti trešnju... udaje praunuku i dalje se služio otimačinama... drago ukrasti... slično je i sa rodbinom popularne ujke... sve sam pisao samo tada nije bilo bijesa kao na ovom topiku
valjda ima veze s vremenom ili zanimljivošću naslova topika...
Last edited by Truba on 23/04/2018 12:51, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#143 Re: Znate li svoje komsije?

bolje biti i nenacionalno osviješteni patuljak nego se osjecati ugrožen u svacijem pogledu,postupku,mislju,cuj voli tudje korijenje onih koji nekog mrze,kako ti znas da neko nekog mrzi?,ugroženost iznad svega,ugroženost prije svega
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/04/2018 13:02, edited 1 time in total.
animals

#144 Re: Znate li svoje komsije?

Post by animals »

Satori wrote:Do svojih 30-tih sam zivjela u jednoj zgradi, i danas se srecem i obilazim sa tim komsijama, a i oni dodju meni na veselje i na zalost na drugi kraj grada.
Vec 3 hodine zivim u drugoj zgradi, sa komsijama sam zdravo za zdravo. Kada smo useljavali u stan, zvonili smo u vise navrata komsiji prekoputa da se upoznamo, nije otvarao vrata.
E ne bi ti ni ja otvorio :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#145 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Truba »

moram priznat da sam u hrasnom u poroidice ribar kao podstanar bio najbolji što se komšija tiče

nikog nisam znao...

ne bi mi bio problem ni da me spominju u crnoj kronici kao lopinu :D nemam stida jer ne poznajem nikog :D

i onda sakontam da mi kolegica iz razreda također živi kao podstanar
te kolegica iz firme :D 1. 4. i 7. kat :D

te se sprijateljio s bricom :D

ode anonimnost na pazar
Seyfo

#146 Re: Znate li svoje komsije?

Post by Seyfo »

Koja gluposti i opterećenost nacionalizmom! Ja ti mogu reći da je moj r.dedo bio Musliman iz muslimanske porodice, kao direktor velike građevinske firme dobio jedini garažu u svojoj ulici, a zgrada je imala jedan mahsuz pravljen stan za njega. Po tebi su to mogli samo Srbi, džaba što ej on bio kadar koji je režimu bio koristan.
I ne, nisam iz grada čelika.
kakavdanakneiskustvu

#147 Re: Znate li svoje komsije?

Seyfo wrote:Koja gluposti i opterećenost nacionalizmom! Ja ti mogu reći da je moj r.dedo bio Musliman iz muslimanske porodice, kao direktor velike građevinske firme dobio jedini garažu u svojoj ulici, a zgrada je imala jedan mahsuz pravljen stan za njega. Po tebi su to mogli samo Srbi, džaba što ej on bio kadar koji je režimu bio koristan.
I ne, nisam iz grada čelika.
ja sam iz grada čelika,meni je to bilo upućeno,iako ne znam kakve veze to ima sa ovom raspravom
moonca

#148 Re: Znate li svoje komsije?

Post by moonca »

animals wrote:
Satori wrote:Do svojih 30-tih sam zivjela u jednoj zgradi, i danas se srecem i obilazim sa tim komsijama, a i oni dodju meni na veselje i na zalost na drugi kraj grada.
E ne bi ti ni ja otvorio :D
Mozda je pravila buku kada se useljavala :-) :lol:
beni-bu-man

#149 Re: Znate li svoje komsije?

Post by beni-bu-man »

Black swan wrote:moram priznat da sam u hrasnom u poroidice ribar kao podstanar bio najbolji što se komšija tiče

nikog nisam znao...

ne bi mi bio problem ni da me spominju u crnoj kronici kao lopinu :D nemam stida jer ne poznajem nikog :D

i onda sakontam da mi kolegica iz razreda također živi kao podstanar
te kolegica iz firme :D 1. 4. i 7. kat :D

te se sprijateljio s bricom :D

ode anonimnost na pazar
Pa gdje si komso :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#150 Re: Znate li svoje komsije?

Post by _BataZiv_0809 »

azurna_obala wrote::lol:

Primjećujem da je pojedini forumaši smatraju dobrom zgradom gdje nema djece, pitam se sta ce biti ako oni dobiju djecu :zoka:
Vala i ja to smatram. Imao sam 3 komada u stanu iznad. Jedno vjezba klavir, drugo trci, trece skace...i sta kaze hoces djeca su ne mogu ih vezat :-)

Joj al sam se izgotivio u onom 16+ hotelu te godine kad sam preselio na drugu lokaciju.

Tu su bili studenti u komsiluku :lol:
Post Reply