Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gdje je puno ljudi..... treba se prilagodit, zato preskaci.
Kako da preskace kada je to sve privatna imovina. i kako ce prodati stan sa takvim okruzenjem.
E, lijepi zapad-komsija te prijavi za otpad u basti-ostina dodje pokupi sve i naplati tu uslugu. cak je bila i ograda, nista se nije vidjelo izvana, svejedno imaju pravila.
KIseljak12 wrote: Ti nadji drugi stan, a taj iznajmljuj kao turisticku atrakciju.
Nek turisti vide nesto drugacije za promjenu, dosta vise i sarajevskih hagada i tunela spasa.
Za ozbiljno, zajebana situacija s obzirom da ste 1vs1, nema niko ko bi se takodjer ustao protiv tih njenih navika i stao na tvoju stranu.
Nema tu muska da sredi...... inace bi se davno to sredilo.
Evo napokon validan razlog za udaju
Beni, would you do me an honour of becoming my bride? Da se svađaš i mlatiš komšije dok nas smrt ne razdvoji? Ili barem KPZ Zenica
moonca wrote:
Kako da preskace kada je to sve privatna imovina. i kako ce prodati stan sa takvim okruzenjem.
E, lijepi zapad-komsija te prijavi za otpad u basti-ostina dodje pokupi sve i naplati tu uslugu. cak je bila i ograda, nista se nije vidjelo izvana, svejedno imaju pravila.
KIseljak12 wrote: Ti nadji drugi stan, a taj iznajmljuj kao turisticku atrakciju.
Nek turisti vide nesto drugacije za promjenu, dosta vise i sarajevskih hagada i tunela spasa.
Za ozbiljno, zajebana situacija s obzirom da ste 1vs1, nema niko ko bi se takodjer ustao protiv tih njenih navika i stao na tvoju stranu.
Nema tu muska da sredi...... inace bi se davno to sredilo.
Evo napokon validan razlog za udaju
Beni, would you do me an honour of becoming my bride? Da se svađaš i mlatiš komšije dok nas smrt ne razdvoji? Ili barem KPZ Zenica
moonca wrote:
Cuj na zapadu...... ovdje je ba divlji zapad.
Eh , kako te iste komsije vani budu mirne. Samo strah. Svoje ne cijene, ne respektuje.
Last edited by moonca on 18/04/2018 17:43, edited 1 time in total.
Ako je zgrada sa tri stana, a sva tri su privatno vlasnistvo, ciji je uopce taj zajednicki prostor?
U smislu kome se obratiti u ovakvim situacijama?
Ko vam radi odezavanje, sarajevostan?
mnjonja wrote:Ako je zgrada sa tri stana, a sva tri su privatno vlasnistvo, ciji je uopce taj zajednicki prostor?
Zgrada je u vlasništvu opštine, odnosno zemljište valjda? i jedan stan je opštinski.
Haustor je opštinski?
Održavanje je radio Sarajevostan, a sada su nam promijenili firmu
Bloo wrote:
Zgrada je u vlasništvu opštine, odnosno zemljište valjda? i jedan stan je opštinski.
Haustor je opštinski?
Nađi način da i ti nju živciraš sa nečim,
šta ja znam
prepadaj hin u neka doba ili nešta
mnjonja wrote:Ako je zgrada sa tri stana, a sva tri su privatno vlasnistvo, ciji je uopce taj zajednicki prostor?
Zgrada je u vlasništvu opštine, odnosno zemljište valjda? i jedan stan je opštinski. Haustor je opštinski? :D
Hm, kako to? dakle i oni vam mogu zabraniti prolaz do stana
Bloo wrote:
Haustor je opštinski?
Nađi način da i ti nju živciraš sa nečim,
šta ja znam
prepadaj hin u neka doba ili nešta
Nisam taj tip...na žalost...
Ne živcira ona mene nego jednostavno sam zgađena kako neko može sebi da uzme za pravo da živi kao da je sve njegovo. Isto kao da se cirkuska čerga parkirala i raskomotila ..
moonca wrote:
Pa ja sam vlasnik stana nisam vlasnik haustora ...
Ili nas dvije imamo različite percepcije stambene zgrade
Mislim da bi trebalo biti vlasnistvo svih stanara- i za popravke svi ucestvuju,osim odrzavanja koje placate mjesecno.Kao i krov i fasada-zajednicki troskovi.
KIseljak12 wrote:Ti nadji drugi stan, a taj iznajmljuj kao turisticku atrakciju.
Zajebite tunel, dođite da vidite kako žive građani u centru grada
Pazite da se ne ozlijedite na oštre hrđave predmete, tetanusa nema, pitajte Sebiju
5 KM po turi
moonca wrote:
Mislim da bi trebalo biti vlasnistvo svih stanara- i za popravke svi ucestvuju,osim odrzavanja koje placate mjesecno.Kao i krov i fasada-zajednicki troskovi.
Jesi ti meni legendarna matere mi, ovjde se odrzavanje porazumijeva da ona teta iz OKI-a/Sarajevo Stana dodje jednom sedmicno i ocisti haustor
Bloo wrote:
Jesi ti meni legendarna matere mi, ovjde se odrzavanje porazumijeva da ona teta iz OKI-a/Sarajevo Stana dodje jednom sedmicno i ocisti haustor
Dobro to, ciscenje ok .
A sta se desava kada kroz prokisnjava zadnjem na spratu, a ovaj na prvom kaze -bas me briga nije meni.
Za takve popravke svi ucestvuju, jel da ili je neki drugi sistem??
Da ne trabunjam- kod mene se krov mijenja svakih 20 godina bio dobar ili ne , i mi stanari ekstra moramo da platimo za to.
Ne
I dalje sklanjam prepreke prije nego uđem u haustor, i dalje gazim po itisonima i cilimima, hausormarića sa cipelama, pseća govna po haustoru i mokraća, prolaz do bašte - veš mašina,stare stolice, razne kutije....
I šta da radim
Ja ti mogu rec kako ruralci rjesavaju probleme kad im neciji pas smeta, znaci ima veze sa onim u malim bocicama se pakuje otrov, ali eto necu
Ne
I dalje sklanjam prepreke prije nego uđem u haustor, i dalje gazim po itisonima i cilimima, hausormarića sa cipelama, pseća govna po haustoru i mokraća, prolaz do bašte - veš mašina,stare stolice, razne kutije....
I šta da radim
Ja ti mogu rec kako ruralci rjesavaju probleme kad im neciji pas smeta, znaci ima veze sa onim u malim bocicama se pakuje otrov, ali eto necu
Ne smeta mi pas, nije on kriv sto ga nije istrenirala i ne izvodi ga dalje od haustora i baste i sto ona ne kupi govna.