Kao dijela..moonca wrote:Kao sta ?zoomba wrote:Lako je pricati i pametovati, a hajde uradi nesto..
Institucija braka i današnji vakat
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zoomba
#126 Re: Institucija braka i današnji vakat
-
_thedude
#127 Re: Institucija braka i današnji vakat
Uzivaj...moonca wrote:Kao i kod auta -tablice - inace je prevozno sredstvo kao i voz..._thedude wrote:Cuj ovo... Sta je za tebe brak ?moonca wrote:Za vezu treba dvojesad, ko nije sposoban
![]()
Nije velika razlika izmedju veze i braka.![]()
-
moonca
#128 Re: Institucija braka i današnji vakat
Mislim da danasnje vrijeme ide na ruku mladima- nije vise' tabu' zivjeti van roditeljske kuce sa momkom/ djevojkom ,eto prije 'zakonskog braka' ili mozda jeste.

-
moonca
#129 Re: Institucija braka i današnji vakat
Uzivam ja, no mogao si malo doprinijeti temi._thedude wrote:Uzivaj...moonca wrote:Kao i kod auta -tablice - inace je prevozno sredstvo kao i voz..._thedude wrote:
Cuj ovo... Sta je za tebe brak ?![]()
-
zoomba
#130 Re: Institucija braka i današnji vakat
Sve nesto cekaju a prodje im zivot
Nedavno jedan klinjo se ozenio , i sad mu zena trudna a mladi obadvoje, zezala ga doktorica kad su isli na ginekoloski pregled da ce vece dijete biti od njega kad se rodi
al on radi bori se .. kad ga covjek vidi nikad nebi rekao da je ozenjen i ceka dijete .. al eto postuju se i vole se.. sto je najvaznije..
Dok npr , ova jedna iz firme uvjek glumila neku damu , ne bi ona mogla vako-nako , najpametnija, nesto se hoce , udala se i na kraju je covjek otjerao nakon 3 mjeseca braka..
Danas sve nekakve ciljeve postavljaju a postovanja nigdje
Nedavno jedan klinjo se ozenio , i sad mu zena trudna a mladi obadvoje, zezala ga doktorica kad su isli na ginekoloski pregled da ce vece dijete biti od njega kad se rodi
Dok npr , ova jedna iz firme uvjek glumila neku damu , ne bi ona mogla vako-nako , najpametnija, nesto se hoce , udala se i na kraju je covjek otjerao nakon 3 mjeseca braka..
- mad_max_ba
#131 Re: Institucija braka i današnji vakat
Jarane ja sam se oženio sa 23 godine, bilo je svega ali smo se uvijek borili zajedno kroz život, uklapali smo se uvijek za sve.....zoomba wrote:Sve nesto cekaju a prodje im zivot![]()
Nedavno jedan klinjo se ozenio , i sad mu zena trudna a mladi obadvoje, zezala ga doktorica kad su isli na ginekoloski pregled da ce vece dijete biti od njega kad se rodial on radi bori se .. kad ga covjek vidi nikad nebi rekao da je ozenjen i ceka dijete .. al eto postuju se i vole se.. sto je najvaznije..
-
zoomba
#132 Re: Institucija braka i današnji vakat
To je to..mad_max_ba wrote:Jarane ja sam se oženio sa 23 godine, bilo je svega ali smo se uvijek borili zajedno kroz život, uklapali smo se uvijek za sve.....zoomba wrote:Sve nesto cekaju a prodje im zivot![]()
Nedavno jedan klinjo se ozenio , i sad mu zena trudna a mladi obadvoje, zezala ga doktorica kad su isli na ginekoloski pregled da ce vece dijete biti od njega kad se rodial on radi bori se .. kad ga covjek vidi nikad nebi rekao da je ozenjen i ceka dijete .. al eto postuju se i vole se.. sto je najvaznije..
A danas sve fol cekaju na gotovo .. nebi mogla ovako nebi mogla ovako..
Kasnije kuka niko je nece..
-
KIseljak12
#133 Re: Institucija braka i današnji vakat
Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
- Connaisseur Karlin
#134 Re: Institucija braka i današnji vakat
u brak se moze uci u svakom periodu zivota ako ti je cejfKIseljak12 wrote:Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#135 Re: Institucija braka i današnji vakat
I on i makso ti hoće reći da je drugačije sa 23 nego sa 35, čovjek što je stariji, sve je komplikovaniji, a i životna škola ga odvraća od mnogo toga, pa tako i od ulaska u bračnu zajednicu.Connaisseur Karlin wrote:u brak se moze uci u svakom periodu zivota ako ti je cejfKIseljak12 wrote:Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
-
zoomba
#136 Re: Institucija braka i današnji vakat
I tjese se da ce roditi sa 40 i nekom godinomTomahawk11 wrote:I on i makso ti hoće reći da je drugačije sa 23 nego sa 35, čovjek što je stariji, sve je komplikovaniji, a i životna škola ga odvraća od mnogo toga, pa tako i od ulaska u bračnu zajednicu.Connaisseur Karlin wrote:u brak se moze uci u svakom periodu zivota ako ti je cejfKIseljak12 wrote:Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
Pa nije niko lud, valja zaivaca imati za dijete..
-
zoomba
#137 Re: Institucija braka i današnji vakat
Zablude..Connaisseur Karlin wrote:u brak se moze uci u svakom periodu zivota ako ti je cejfKIseljak12 wrote:Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#138 Re: Institucija braka i današnji vakat
brak 
dobre su udane žene, manja obaveza i tako to
dobre su udane žene, manja obaveza i tako to
- Connaisseur Karlin
#139 Re: Institucija braka i današnji vakat
a ja hocu reci da imam kolege i prijatleje koji su usli brak u 30tim 40tim i 50tim godinamaTomahawk11 wrote:I on i makso ti hoće reći da je drugačije sa 23 nego sa 35, čovjek što je stariji, sve je komplikovaniji, a i životna škola ga odvraća od mnogo toga, pa tako i od ulaska u bračnu zajednicu.Connaisseur Karlin wrote:u brak se moze uci u svakom periodu zivota ako ti je cejfKIseljak12 wrote:Takodjer s 23, i da se ponovo rodim, opet bih isto. Da sam ostao nezenja do ovih kasnijih godina sigurno se ne bih nikada ni ozenio.
nema to veze sa spikom o zviotnoj skoli, jer svi se mjenjamo , pa tako mejnjamo i svoje stavovoe tokom zivota , jer nam se i zivot mjenja
- HAVANA
#140 Re: Institucija braka i današnji vakat
Sta trebam na roditeljski ic sa 65? Drugo,ja bi umro da se nisam ozenio. 
-
zoomba
#141 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ko god da zeli da ima porodicu nece cekati do 40+ godina a nit ce takve zeniti..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#142 Re: Institucija braka i današnji vakat
Pa sve ok, imaš i naravno da se dešava, ali to nikako ne pobija ono što sam ja rekao.Connaisseur Karlin wrote:
a ja hocu reci da imam kolege i prijatleje koji su usli brak u 30tim 40tim i 50tim godinama![]()
nema to veze sa spikom o zviotnoj skoli, jer svi se mjenjamo , pa tako mejnjamo i svoje stavovoe tokom zivota , jer nam se i zivot mjenja
Itekako ima veze.
-
zoomba
#143 Re: Institucija braka i današnji vakat
Da kazu jel ti ono dedo dosao u skolu po tebeHAVANA wrote:Sta trebam na roditeljski ic sa 65? Drugo,ja bi umro da se nisam ozenio.
- Connaisseur Karlin
#144 Re: Institucija braka i današnji vakat
sad 45 moze bez problema, cak i prvo djete , ali, u brak mozes uci bez cilja imanja djetetazoomba wrote: I tjese se da ce roditi sa 40 i nekom godinom![]()
Pa nije niko lud, valja zaivaca imati za dijete..
zasto su osobe u kasnim 40tim ili 50tim usle brak
Hoda Ktob usvojila djevojcicu sa 51 godinom maldosti , pdanas presretna majka
- HAVANA
#145 Re: Institucija braka i današnji vakat
Ja ba,vako odem s cerkom na koncert.zoomba wrote:Da kazu jel ti ono dedo dosao u skolu po tebeHAVANA wrote:Sta trebam na roditeljski ic sa 65? Drugo,ja bi umro da se nisam ozenio.
- HAVANA
#146 Re: Institucija braka i današnji vakat
Dje hoda?Connaisseur Karlin wrote:sad 45 moze bez problema, cak i prvo djete , ali, u brak mozes uci bez cilja imanja djetetazoomba wrote: I tjese se da ce roditi sa 40 i nekom godinom![]()
Pa nije niko lud, valja zaivaca imati za dijete..![]()
zasto su osobe u kasnim 40tim ili 50tim usle braknisu sigurno radi beba
Hoda Ktob usvojila djevojcicu sa 51 godinom maldosti , pdanas presretna majka
- Connaisseur Karlin
#147 Re: Institucija braka i današnji vakat
a zasto ne , na rodtilejski sa 65, zasto je to problem ? ako tvoj otac moze sa 80 godina imati ljubavnicu od 60 godina, zasto je tebi tesko otoci u skolu na rodtilejski , stid ?HAVANA wrote:Sta trebam na roditeljski ic sa 65? Drugo,ja bi umro da se nisam ozenio.
a da bi doslovno umro da se nisi ozenio to znamo , zena te spasila sranja u zivotu , srecom, ti si toga svijestna i zahvalan si joj
-
zoomba
#148 Re: Institucija braka i današnji vakat
Moze moze al u liburgu ev kod mene od druga zena drugo dijete sa 34 godine pa ludi vise kad ce izaci iz nje ne moze tijelo da podnese i kaze mnogo je lakse ranije sa prvim...Connaisseur Karlin wrote:sad 45 moze bez problema, cak i prvo djete , ali, u brak mozes uci bez cilja imanja djetetazoomba wrote: I tjese se da ce roditi sa 40 i nekom godinom![]()
Pa nije niko lud, valja zaivaca imati za dijete..![]()
zasto su osobe u kasnim 40tim ili 50tim usle braknisu sigurno radi beba
Plus komplikacije sto se javljaju kod dijece ..
Nece niko matore da im djecu radjaju..
-
moonca
#149 Re: Institucija braka i današnji vakat
Mislim da je ona malo zakasnila za usvajanjem.
- Connaisseur Karlin
#150 Re: Institucija braka i današnji vakat
zasto ne, imas djecu sa starijim roditlejima, znaci, moja prijatlejica rodila sa 40 ce u 50tim ici na rodtieljski i to je vama stid i problemzoomba wrote:Da kazu jel ti ono dedo dosao u skolu po tebeHAVANA wrote:Sta trebam na roditeljski ic sa 65? Drugo,ja bi umro da se nisam ozenio.