Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#126 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

Ma kakvi jadovi,imas i normalnih ljudi,al kod njih je golf ispred,a3 i slicna auta :)
jefferson

#127 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by jefferson »

golfiista wrote:Tacno da nije Bog dao ovo par forumasa, minostali nista ne bi znali, e fala dragom.Bogu sto.nam ih podari oa da znamo da je Toyota ipak najgora, da u Svabiji zive jadovi u 30 m2 i da je sve zapravo sarena laza, a Bemwe se ipak pravi na Saturnu , a ne na Jupiteru kako se do sada mislilo.
Jbg, ja iz svog iskustva govorim. Jedini razlog zbog kojeg vozim Toyotu je prakticnost ovog modela, i to je to. A dalo bi se razgovarati o nekim rjesenjima na Yugi i Toyoti i koja su jeftinija i manje smisla imaju.
Optimist

#128 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Optimist »

jefferson wrote:
Optimist wrote:Kad smo kod BMW-a i opoziva, rodjaku na 3 godine starom X3 otisla letva volana. Vozilo izaslo iz garancije, i znas li sta su mu rekli kad se obratio servisu?

Odgovor je bio da istu mogu poruciti i zamijeniti te naplatiti par hiljada eura jer nije njihova krivica. ;-)
Opoziv ide na seriju auta a ne na jedan auto ili nekoliko koji mogu imati takav problem. To ne znaci da mozda nece biti opoziv a u tom slucaju BMW ce pokriti racun ako je vec popravljano. Ja sam na svom 35d mjenjao EGR. Bio opoziv i ljudi mi retroaktivno platili EGR plus ruke. I to ne radi samo BMW tako nego manje vise sve kompanije. Ali od svih auta koje sam imao, ubjedljivo najgore iskustvo sa servisima i generalno kompanijom je Toyota.
Auto je popravljeno mimo ovlastenog servisa za duplo manje para, tako da vjerovatno od povrata o kojem ti govoris nema nista.
Prvi put cujem da je diler nekome retroaktivno vratio pare. Kako da ne, samo ti mogu retroaktivno uzeti.
jefferson

#129 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by jefferson »

Optimist wrote:
jefferson wrote:
Optimist wrote:Kad smo kod BMW-a i opoziva, rodjaku na 3 godine starom X3 otisla letva volana. Vozilo izaslo iz garancije, i znas li sta su mu rekli kad se obratio servisu?

Odgovor je bio da istu mogu poruciti i zamijeniti te naplatiti par hiljada eura jer nije njihova krivica. ;-)
Opoziv ide na seriju auta a ne na jedan auto ili nekoliko koji mogu imati takav problem. To ne znaci da mozda nece biti opoziv a u tom slucaju BMW ce pokriti racun ako je vec popravljano. Ja sam na svom 35d mjenjao EGR. Bio opoziv i ljudi mi retroaktivno platili EGR plus ruke. I to ne radi samo BMW tako nego manje vise sve kompanije. Ali od svih auta koje sam imao, ubjedljivo najgore iskustvo sa servisima i generalno kompanijom je Toyota.
Auto je popravljeno mimo ovlastenog servisa za duplo manje para, tako da vjerovatno od povrata o kojem ti govoris nema nista.
Prvi put cujem da je diler nekome retroaktivno vratio pare. Kako da ne, samo ti mogu retroaktivno uzeti.
Za sve postoji prvi put. Sve dok imas racun od servisa, cak i ako nije ovlasteni komanija ce vratiti novac. Mala ispravka ovdje, sve dok je u pitanju uredjeno trziste. U BiH je to vec drugi par rukava.
VW je npr. vratio novac za zatezac lanca na zeninom Tiguanu iako je uradjen mimo ovlastenog servisa. Dosao opoziv za zatezac 2009-2012 na EA888 motoru, nazvali VW, rekli skeniraj racun i novac ce biti vracen.
Jbg, onako kako je potrosac zasticen tako ce se kompanije ponasati. U BiH ako promjenis sam tekucinu za vjetrobransko staklo ponistit ce garanciju.
Rockefeller

#130 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Rockefeller »

amar1994 wrote:
Rockefeller wrote:Pa, sto se zapadne Evrope tice, mnoge koje poznajem su uzeli auto na kredit, cifra izmedju 20k i 30k eurona.

Uglavnom dvoje radi po 2000€ plata. To je medicinski sektor.

Nije problem auto kupit, to je ba p. dim kada imas siguran posao.

Ali to sto se zivi u nidje veze stanu to je druga prica.

:skoljka:
:lol: :lol:

30m2 ,dvije sobe,hala za patuljke,njih cetvero,al zato q3 ispred bruderu :izet: :lol:

i kaze ima A6,5,E za prostor,a taj kosta i preko 40k eurica bez icega, ja ga jebem ko zaradi te pare,a da zivi u normalnom stanu i da mu porodica jede begovski,djeca da se skoluju i ostale bitne stvari u zivotu.Mora imat platu blizu 10000e :-)
Vjeruj mi.

Znaci covjek se zavali preko 30k€ samo da bi otisao na godisnji :lol:
commendatore

#131 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by commendatore »

uvala borova stas :mrgreen:
Me_again

#132 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Me_again »

amar1994 wrote:
i kaze ima A6,5,E za prostor,a taj kosta i preko 40k eurica bez icega, ja ga jebem ko zaradi te pare,a da zivi u normalnom stanu i da mu porodica jede begovski,djeca da se skoluju i ostale bitne stvari u zivotu.Mora imat platu blizu 10000e :-)
Ovo "jede begovski" me baš ponukalo da se javnem malo.
Naša dijaspora ne jede "begovski" nego kupuju smeće u Aldiju i Lidlu, pa tvrdi da je hrana u DE jeftinija nego kod nas u BiH. Toliko o "begovskom jedenju". Ali ima se Audi :)
Trenutno sjedim u hotelu u Minhenu pa mogu malo relevantnije govoriti o tim spoznajnim devijacijama skupoče i jeftinoče anamo tamo na divljem zapadu. Ja sinoč platih u McDonaldsu največe smeče od jela 8 Ojra jer ništa drugo nije bilo otvoreno. Mislim, apsolutno nekomparabilno sa BiH hranom, i sa pojmom "begovsko jedenje".
Prijatno !
Me_again

#133 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Me_again »

jefferson wrote:
golfiista wrote:Tacno da nije Bog dao ovo par forumasa, minostali nista ne bi znali, e fala dragom.Bogu sto.nam ih podari oa da znamo da je Toyota ipak najgora, da u Svabiji zive jadovi u 30 m2 i da je sve zapravo sarena laza, a Bemwe se ipak pravi na Saturnu , a ne na Jupiteru kako se do sada mislilo.
Jbg, ja iz svog iskustva govorim. Jedini razlog zbog kojeg vozim Toyotu je prakticnost ovog modela, i to je to. A dalo bi se razgovarati o nekim rjesenjima na Yugi i Toyoti i koja su jeftinija i manje smisla imaju.
@jeffersone, imaš li ti problema sa hemoroidima možda ? Sorry na indiskreciji ali tako mi ponekada zvučiš :(
Rockefeller

#134 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Rockefeller »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Naša dijaspora ne jede "begovski" nego kupuju smeće u Aldiju i Lidlu, pa tvrdi da je hrana u DE jeftinija nego kod nas u BiH. Toliko o "begovskom jedenju". Ali ima se Audi :)
Trenutno sjedim u hotelu u Minhenu pa mogu malo relevantnije govoriti o tim spoznajnim devijacijama skupoče i jeftinoče anamo tamo na divljem zapadu. Ja sinoč platih u McDonaldsu največe smeče od jela 8 Ojra jer ništa drugo nije bilo otvoreno. Mislim, apsolutno nekomparabilno sa BiH hranom, i sa pojmom "begovsko jedenje".
Prijatno !
Pa dobro, djes onda kupit hranu? U Kauflandu ti je opet jeftinije i masa raje ide tamo.

Opet imas izbora. Sad ono najjeftinije je fakat smece i ne treba to uzimat. Barem ako si u DE mozes normalnu hranu kupovat. Onda dolazimo do toga kakva je to hrana i ide sve u nedogled.

Jbg-a, ima likova kupuju neke proizvode Ja(rewe) a ovamo se hvali(kupio stan) u Sa. Sminka ovo ono :lol:

Jbga, Buca Potok mozak :mrgreen:
condy

#135 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

Vrlo malo ili nikako se ne piše o konkretnom tipu vozilo, o nekim zanimljivostima, opcijama i mogućnostima, izvedbama, iskustvima, servisiranju, ....., a puno više o psiho-analizi kupaca....i tako na svakoj temi :)
jasko__

#136 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by jasko__ »

Evo pročitah temu od početka i vidim da gori od komentara i zainteresovanih..mada se malo priča o konkretnom autu, koje bye the way i mene zanima
Mada sam ja u dilemi između 2 modela..evo koja

https://www.automanijak.com/uporedno/64 ... at-2.0-tdi

Audi neko 2010-to a Passat npr 2012-to...tu su negdje cijenom

Šta bi vi izabrali i ZAŠTO???

P :bih:
condy

#137 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by condy »

jasko__ wrote:Evo pročitah temu od početka i vidim da gori od komentara i zainteresovanih..mada se malo priča o konkretnom autu, koje bye the way i mene zanima

Ovaj Passat je model b7, i kao takav nešto je noviji model od ovog Audija b8. To mu je glavna prednost.
Konkurencija tom Passatu je fl verzija tog Audija odnosno Audi A4 b8.5 koja ide od 2012. godine.

Između ta dva, išao bi na Passata. Dosta je da kažem svježiji model.

Između tog Passata i Audija A4 b8.5, išao bi bez dileme na Audija.

Imaš na tom linku zanimljivu usporedbu...visina, težina, i te neke razlike koje i nisu sitnice.
ado-šampion

#138 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by ado-šampion »

amar1994 wrote:
Rockefeller wrote:Pa, sto se zapadne Evrope tice, mnoge koje poznajem su uzeli auto na kredit, cifra izmedju 20k i 30k eurona.

Uglavnom dvoje radi po 2000€ plata. To je medicinski sektor.

Nije problem auto kupit, to je ba p. dim kada imas siguran posao.

Ali to sto se zivi u nidje veze stanu to je druga prica.

:skoljka:
:lol: :lol:

30m2 ,dvije sobe,hala za patuljke,njih cetvero,al zato q3 ispred bruderu :izet: :lol:

I ti lupas isto ko Golfista.

U 30m2 ne moze zivjeti dvoje a ne cetvero, ni teoretski. 18 kvadrata po osobi je minimum pa racunaj. Na zapadu svako mora imati svoju sobu, nije to komunizam da se dvoje djece nagura u polu-sobu 3 sa 2 a starci spavaju u dnevnoj.

Petica za 40 nema, osnovna izadje na 50 hiljada. Trica osnovna ce izaci skoro na 40 sad. Takva petica se sa 7 hiljada koje udju u kucu kupuje bez problema bez bilo kakvog stiskanja. Ko ima svoj stan moze vozati i Cayenne s tim primanjima. ALI, 7 hiljada nema ni jedna prosjecna porodica s 4-4.5 se vec udaraju nogom u guzicu i to tamo gdje ima vise para. I medicina druze znaci da to nije plata, nego su ukupna primanja, prekovremeno, smjene, na 8 sati dnevno bez nocnih to izadje puno manje.

Sto @Rokfeler kaze, auto na zapadu nije problem, ali nije ni toliko lako jer su troskovi zivota visoki. 40 k eura za Audija A4 je previse za 99% prosjecnih porodica, ne znam koliko da se stisnu, posebno ako nemaju svoj stan. A stisnuti se ne mozes bas toliko jer ti ne daju. 20 hiljada vec moze. Cak i ovi da ne prozivam sto dodju na bosanske forume se hvaliti s tim jeftinjacima. :D
ado-šampion

#139 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by ado-šampion »

Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Prijatno !
Ja sam vec o tome pisao ranije, isto ovako. Ja zivim u Minhenu, nas dvoje smo inzinjeri oboje, da se razumijemo, znaci nit je pranje zicagu, nit baustel a bogami ni konobarisanje. I ja ne pricam iz svoje perspektive, nego iz perspektive prosjecnog para koji radi negdje u nekom birou.

Zivot za prosjecne ljude je jako skup. Plata odgajacice u obdanistu je 1200 eura na pocetku, a soba u dijeljenom stanu je 500 eura. Zastitar koji radi smjene, nema vremena ni za sta, sa smjenama i prekovremenim sto se placa vise, ako izadje na 1800 eura udara se nogom u guzicu. A to je Minhen koji je najskuplji i grad s najvecim platama. A nema donera pojesti ispod 5 eura.

Hrana je jeftina jedino tako kupujes tamo gdje je jefitno i jedino sto ima. Dikont marketi kakvi u BiH ne postoje. Udje nemas koka kole za kupit.

Dakle, ovo nije neka socijalna prica, u BiH moze biti puno gore, i jeste gore, jer upravo ove gore odgajateljice trce u DE. Ali da se u Njemackoj hladno voza Audi od 40 k eura osnovne cijene, daleko od toga.

Mislim ja uopste nemam pretenzije da se raspravljam s nekim koji ovdje pisu iz iskustva tako sto su prosli koji put autoputem i stali na benzinksu na kafu s nogu, ili se u boljem slucaju uvalili kod rodbine na sedmicu. Razlog zbog kojeg ovo pisem jer sto ljudi u BiH imaju taj neki ideal Zapada koji nema veze s realnoscu i tim pricama podgrijavanju ionako uzareno i lose stanje.
amar1994

#140 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

ado-šampion wrote:

I ti lupas isto ko Golfista.

U 30m2 ne moze zivjeti dvoje a ne cetvero, ni teoretski. 18 kvadrata po osobi je minimum pa racunaj. Na zapadu svako mora imati svoju sobu, nije to komunizam da se dvoje djece nagura u polu-sobu 3 sa 2 a starci spavaju u dnevnoj.

Petica za 40 nema, osnovna izadje na 50 hiljada. Trica osnovna ce izaci skoro na 40 sad. Takva petica se sa 7 hiljada koje udju u kucu kupuje bez problema bez bilo kakvog stiskanja. Ko ima svoj stan moze vozati i Cayenne s tim primanjima. ALI, 7 hiljada nema ni jedna prosjecna porodica s 4-4.5 se vec udaraju nogom u guzicu i to tamo gdje ima vise para. I medicina druze znaci da to nije plata, nego su ukupna primanja, prekovremeno, smjene, na 8 sati dnevno bez nocnih to izadje puno manje.

Sto @Rokfeler kaze, auto na zapadu nije problem, ali nije ni toliko lako jer su troskovi zivota visoki. 40 k eura za Audija A4 je previse za 99% prosjecnih porodica, ne znam koliko da se stisnu, posebno ako nemaju svoj stan. A stisnuti se ne mozes bas toliko jer ti ne daju. 20 hiljada vec moze. Cak i ovi da ne prozivam sto dodju na bosanske forume se hvaliti s tim jeftinjacima. :D
Sta lupam,svojim ocima vidio,nadam se da im je privremeno :D

Ovo ostalo sto si napisao,o tome i pricam,ovo boldirano narocito.Iz toga zakljucujem da sam u pravu za A4 bivsi,skup a malen za porodicu i naravno da ce svak normalan ici na passata,mondea ili octaviu cak ,kakav crni A6 :run: .Vecinom u njemackoj idu na golfa,to je i logicno jer je domaci proizvod,ima solidan prostor i nije preskup .

Ndam se da pricamo o novim,za polovne je druga prica ali i tu sustizu cijene odrzavanja i skupe ruke na zapadu..

PS.hajd ti sad meni objasni kako u bosni kupuju nova auta skuplja od navedenih :lol: :bih:
Last edited by amar1994 on 09/10/2018 15:22, edited 2 times in total.
amar1994

#141 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
Prijatno !
:thumbup:

Ovo begovsko mislim pod normalno,da nisu pastete i nekakvo meso/povrce najjeftinije :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#142 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Prijatno !
Ja sam vec o tome pisao ranije, isto ovako. Ja zivim u Minhenu, nas dvoje smo inzinjeri oboje, da se razumijemo, znaci nit je pranje zicagu, nit baustel a bogami ni konobarisanje. I ja ne pricam iz svoje perspektive, nego iz perspektive prosjecnog para koji radi negdje u nekom birou.

Zivot za prosjecne ljude je jako skup. Plata odgajacice u obdanistu je 1200 eura na pocetku, a soba u dijeljenom stanu je 500 eura. Zastitar koji radi smjene, nema vremena ni za sta, sa smjenama i prekovremenim sto se placa vise, ako izadje na 1800 eura udara se nogom u guzicu. A to je Minhen koji je najskuplji i grad s najvecim platama. A nema donera pojesti ispod 5 eura.

Hrana je jeftina jedino tako kupujes tamo gdje je jefitno i jedino sto ima. Dikont marketi kakvi u BiH ne postoje. Udje nemas koka kole za kupit.

Dakle, ovo nije neka socijalna prica, u BiH moze biti puno gore, i jeste gore, jer upravo ove gore odgajateljice trce u DE. Ali da se u Njemackoj hladno voza Audi od 40 k eura osnovne cijene, daleko od toga.

Mislim ja uopste nemam pretenzije da se raspravljam s nekim koji ovdje pisu iz iskustva tako sto su prosli koji put autoputem i stali na benzinksu na kafu s nogu, ili se u boljem slucaju uvalili kod rodbine na sedmicu. Razlog zbog kojeg ovo pisem jer sto ljudi u BiH imaju taj neki ideal Zapada koji nema veze s realnoscu i tim pricama podgrijavanju ionako uzareno i lose stanje.
1 od 10 prodatih Passata u DE kupuju privatna lica.
5 od 10 prodatih Golfova.
Dakle, nije bas tako kako Bosnjo iz BiH zamislja.
Fazon je da Svaba u DE ima najviše, rade dobre poslove, rade za dobre firme i imaju dobre plate, a nasi gore u većini slučajeva kupuju auto kod DE Kramara koji je vraćen sa leasinga :mrgreen:
golfiista

#143 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by golfiista »

ado-šampion wrote:
Me_again wrote:
amar1994 wrote:
Prijatno !

Bgt jesi ti normalan? Pa ne govorim o Bošnjama i ostalim Balkanoidima što rade na Zapadu od prije nekoliko godina, ma šta radili. Normalno je da ti moraš platiti hladan stan 1000 eura i da je to, pored ostalih redovnih troškova + porez, najveći problem. Ali kako se možeš porediti sa nekim ko je domaćin u tim zemljama, s nekim ko živi u stanu ili kući koju je nasliejdio, ili za koji plaća minimalnu naknadu ( 100 godišnju rentu ) i slično. Pa nisi ti prosječni europski kupac, takav kupac ima riješeno stambneo pitanjeuz nikave ili minimalbne troškove stanovanja, ima dvoje troje djece i sve pogodnosti koje dođu uz to ( najveća j e, manji porez). Takvi kupuju te audije i slično, a ti konto , plata 2 milej eura i evo ga, Ad prosječni europski kupac, hau jes nou. Ti si samo Bosanac na privremenom radu u Njemačkoj i takav status nije samo ekonomski, već i socijalni, zaboravi s ečovjek, jel de...
jasko__

#144 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by jasko__ »

condy wrote:
jasko__ wrote:Evo pročitah temu od početka i vidim da gori od komentara i zainteresovanih..mada se malo priča o konkretnom autu, koje bye the way i mene zanima

Ovaj Passat je model b7, i kao takav nešto je noviji model od ovog Audija b8. To mu je glavna prednost.
Konkurencija tom Passatu je fl verzija tog Audija odnosno Audi A4 b8.5 koja ide od 2012. godine.

Između ta dva, išao bi na Passata. Dosta je da kažem svježiji model.

Između tog Passata i Audija A4 b8.5, išao bi bez dileme na Audija.

Imaš na tom linku zanimljivu usporedbu...visina, težina, i te neke razlike koje i nisu sitnice.
Nisam stavio tog Audija B8,5 jer je podobro skuplji i iskače iz istog ranga sa Passatom...zato mi je ovo bila realnija usporedba
Me_again

#145 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by Me_again »

ado-šampion wrote:

Živiš u MinKenu ?
Eto prilike za kafu, tu sam i sljedeče sedmice.
ado-šampion

#146 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by ado-šampion »

golfiista wrote:
Bgt jesi ti normalan? Pa ne govorim o Bošnjama i ostalim Balkanoidima što rade na Zapadu od prije nekoliko godina, ma šta radili. Normalno je da ti moraš platiti hladan stan 1000 eura i da je to, pored ostalih redovnih troškova + porez, najveći problem. Ali kako se možeš porediti sa nekim ko je domaćin u tim zemljama, s nekim ko živi u stanu ili kući koju je nasliejdio, ili za koji plaća minimalnu naknadu ( 100 godišnju rentu ) i slično. Pa nisi ti prosječni europski kupac, takav kupac ima riješeno stambneo pitanjeuz nikave ili minimalbne troškove stanovanja, ima dvoje troje djece i sve pogodnosti koje dođu uz to ( najveća j e, manji porez). Takvi kupuju te audije i slično, a ti konto , plata 2 milej eura i evo ga, Ad prosječni europski kupac, hau jes nou. Ti si samo Bosanac na privremenom radu u Njemačkoj i takav status nije samo ekonomski, već i socijalni, zaboravi s ečovjek, jel de...
Bgm eto sve sto vise pises sve se vise provaljujes. Apsolutno nemam pretenzija da repliciram na ovu hrpu glupusti, a ne zna se koja je veci biser, ili ovo za stanove ili ovo za manji porez. :-)

Opet, ja ne pisem o sebi, prosjecan njemacki kupac je onakav kakav sam ga gore opisao, a ja taj nisam (to si bar pogodio :-) ), ako te vec toliko zanima da mi gledas u novcanik, meni taj A4 nije nikakav problem. Eto toliko...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#147 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by mali_milojica »

Naravno da je manji porez na platu ako imaš djecu.
Naravno da dobijas 180€ djecijeg doplatka mjesecno. Po djetetu.
lavic

#148 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by lavic »

ado-šampion wrote:
golfiista wrote:
Bgm eto sve sto vise pises sve se vise provaljujes. Apsolutno nemam pretenzija da repliciram na ovu hrpu glupusti, a ne zna se koja je veci biser, ili ovo za stanove ili ovo za manji porez. :-)

Opet, ja ne pisem o sebi, prosjecan njemacki kupac je onakav kakav sam ga gore opisao, a ja taj nisam (to si bar pogodio :-) ), ako te vec toliko zanima da mi gledas u novcanik, meni taj A4 nije nikakav problem. Eto toliko...

Cestitam, bravo majstore ali iskreno i bez sarkazma. :thumbup:
ado-šampion

#149 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by ado-šampion »

mali_milojica wrote:Naravno da je manji porez na platu ako imaš djecu.
Naravno da dobijas 180€ djecijeg doplatka mjesecno. Po djetetu.
Taj kindergeld kojeg niko ne spori je jedna velika nula s obzirom koliko kosta da se jedno dijete nahrani, da mu se plati obdaniste, da se obuce... Jedino u virtuelnom svijetu ti sklepas troje djece i metnes jos 1000 eura u padze na kraju svakog mjeseca, a to je ono o cemu se ovdje prica.

Bgm zalosno je kako olako bacate podatke, a ovo su ozbiljne stvari, jer jebo auta, sutra ce neki 20-godisnjak cuti ovakve stvari i ubice mu motivaciju ko kuduz bademu. Jer jebo sve ovo, jaro u Dojcland cim zavrsis faks, zaposlis se odmah legne nov Audi. I jos te Angela zakiti za zimske gume, da se ne pretrgnes. Kako da ne.
azdralovic

#150 Re: Savjeti oko kupovine automobila - Audi a4 b8

Post by azdralovic »

samo da kazem moja firma placa "car allowance" kako god se to zvalo na njemackom svim zaposlenim, a plata je za nekoga od 4-5 godina iskustva cca 4k eura... i raja vecinom uzima A4 ili BMW 3 serije... moram im javiti da su oni elita u Njemackoj :)
Post Reply