Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Locked
kiligonzales

#126 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Thorgerson wrote:
kiligonzales wrote:
ultima_palabra wrote:Plitak ko sahan. Udrobio "captain Obvious" priču sa populizmom i začinio sa "ko nas bre zavadi" retorikom koja prolazi širom Balkana.
Nije to plitkoca Ultima, ajde nek meni bilo ko objasni ovo ludilo i kolo mrznje, gdje se mrzi covjek koji se ne poznaje zbog imena, vjere, nacije i generaliziraju cijeli narodi, neko diskriminira, ocito se prema njemu pokazuje sovinizam i na kraju to sve skrene u fasizam i svodjenje racuna na nacin "nema tog naroda nema problema". Iako to svojstvenije medju Srbima i Hrvatima zbog politicke elite koja je ogrezla u sovinizmu i fasizmu, mi ne mozemo zatvoriti oci i reci da i kod nas nema ljudi koji su se pretvorili u soviniste i mogli bi lako skrenuti sutra u ovo drugo. U Sa sam od rodjenja, bio u opkoljen Sarajevu, zivio i prezivio i haj nek mi neko objasni sta je smisleno u ratu koji je i mene kao djete i more mojih vrsnjaka ucinilo metom. Valjda cemo se sloziti da je i nepravedan mir bolji od rata u kojem ginu djeca.
Enis, a i ti morate shvatiti jednu stvar. Sa bosnjacima, sa bosancima je lako.

Dakle, nismo MI problem. Jer eto ajd sto Dodik, ajd sto Covic predstavljaju NAS kao problem. Nego evo sada imamo i nase ljude koji su nakon toliko godina ispiranja mozda od dodika i covica FAKAT kontaju da MI jesmo problem.

Mi cemo sve prihvatiti. Neka daju samo mrvicu neke zelje volje za drzavom, bosanci bosnjaci ce to prihvatiti. Ali oni ne daju ni to.

Stoga - neka Enis ode fino u Banja Luku kod Dodika ili kod Covica u Mostar pa neka s njima poprica. Jer ispada da smo mi najgori, da mi kocimo procese, da mi pravimo blokade itd... Znaci mi smo napadnuti, nas su klali, mi smo dozivjeli genocide, grobnice i sada opet mora nas jedan Enis da ustaje i da se pravda kao eto...ono, ajde svi smo isti, evo ono tamo vamo...pa bolan Enise, sutra ce te opet zaklat, ako ne dovrsimo pricu jednom zauvijek.

E to mi smeta. Taj podanicki mentalitet... neka se izvine Dodik i neka prizna sta je ucinio VRS, neka prizna genocid itd. Neka prestane davati nazive institucijama po OSUDJENIM ratnim zlocincima itd. U svemu ovome...ma koliko oni predstavljali, pa Bakir je najumjereniji. Al jok...jebo to, kad Covic i Dodik kazu da Bakir upravlja sa 10.000 mudzahedina.
Nisi shvatio pricu, nije ovdje rijec o svim Bosnjacima i Bosancima kojim se i sam smatram, vec je rijec o onima koji zasluzuju svaciju kritiku i spomenuh ih po tome sto rade, a lose je. Niko se ne kritikuje radi svoje dobrote. Najgore je sto pojedinci posmatraju stvari kroz sebe, pa ako su oni dobri, smatraju da su svi oko njih dobri, da nisu supci, sovinisti, potencijalni fasisti, kriminalci, varalice, ubice i ukratko losi ljudi.

Care ja sam bio u Sarajevu kad je bilo najteze, ostao u gradu u kojem sam rodjen, vazda u svoj grad, tu sam i danas i znam s kime zivim, ali da se nisam nagledao nasih supaka, mozda bi mi mogao prosipati pricu o Dodiku i Covicu i kako Bosnjaci i Bosanci nemaju ljude koji su u stanju nekoga mrziti, pa i nekome nepravdu uciniti makar i mala bila, naravno ovo nije ni Banja Luka ni Listica i Sarajevo s pravom grad kakav jeste uvijek obojen u ono naše FGR i ono nešto humanije, ljepše i civilizovanije i pristupačnije svima, ali postoje šupci među nama Bošnjacima, pa i Bosancima koji s prvim povodom, svađom , nazovu nekoga Srbina ili Hrvata Četnikom i Ustašom iako znaju da su im nekog člana familije s brda ubili Čete, snajperom ili granatom, koji su iz naseg grada otjerali i one koji su u ratu bili upravo tom dvolicnoscu. Da ne govorim o onoj glupoj priči joj da mi ovaj šta hoće reći pa da mu glavu otkinem, šta će on koji kurac ovdje, ako je u ratu bio negdje drugo i td. Naravno nije to isto onome ko kad neko napadne bez razloga nekog bosnjackog povratnika u RS, ali kako rekoh ovakve stvari su uvijek na pola puta do toga. Dok se mladjarija po mome naselju nakon rata tukla sa vrsnjacima iz RS, drugi su znali zalutati tamo i bistriti neke bolje teme, a nisu Srbi. Danas je vec dosta drugacije u odnosu na prije, kada je tih belaja bilo vise. Mi sami sa sobom nekad ne mozemo, znaci toliko ima podjela da nam se takvo sto reflektira i na nasu politicku stvarnost, pa precesto zato sto pojedinci u istom narodu nemaju isto misljenje, ne gaje iste principe, ideologiju, prema njima se neophodimo jednako lijepo, vec ih se optuzuje da su izdajnici i neprijatelji, nabacuju etikete i td.

Mi trebamo raditi na sebi, za nekog sovinistu, fasistu sa njihove strane zivo mi se jebe, takve treba dozivljavati prijetnjom, kao i nase sopstvene jer i oni znaju zaviti te u belaj i nabaciti ti mrlju narodu. Medjutim i tamo svaki covjek koji je normalan mora raditi isto i to je put i alternativa ovome stanju, nek se oni bore sa svojim Dodicima i Covicima.

Jbg, ne mozes mi reci da je dobar covjek neko ko djecu iz mjesanih brakova naziva kopiladima, jbg to je tako, ovo nije nikakva prica o bratstvu i jedinstvu, niti prica o zaboravu, na kraju ko smo mi da oprostimo u ime ubijenih gradjana ovoga grada, mi smo niko, mi ne mozemo prastati za njih, a bome ni za sebe, ali trebamo pamtiti upravo kako bi i sami izvukli pouku i nebi posrnuli. Isto tako ne mozemo prastati ni politikama koje su nas dovele u ovo stanje, to je jednostavno tako, bez obzira cija je krivica manja ili veca, jer nisu djeca politicara ginula kao mi jer su se oni igrali gospodara rata.

Nece se ovakva Bosna, ni Sarajevo odbraniti jednakim torom, mi kad budemo pristali na tor, to ce biti i nas put u propast.
kmirsad

#127 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

mO k3 wrote:
kmirsad wrote:Jes vala baš... Dodik i Čović preko svojih poganih pijuna ko što je Enis, uništiše nam sve živo po Federaciji, sjebaše Vranicu, Hidrogradnju, Unis, TTU, Aidu, Konjuh, Krivaju, Željezaru, Frigos, Hak I i Hak II, Ditu, Granit, Resod Guming, Remontnontažu, Metalotehnu, Feroeloktro, Mljakaru Tuzla...
Enise, Enise... šta nam to radiš... sram te bilo...
Nastavi niz... ja ne mogu više...
ili izvrces namjerno ili nisi shvatio
Izvrčem namjerno...
kmirsad

#128 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Dr. Kuca wrote:Npr Enisu nije smetalo sto je uzeo 2 miliona prodavsi zemlju arapima :oops:
Svi smo Enis... imaš li broj telefona tih arapa...
Ned071

#129 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Ned071 »

kmirsad wrote:Jes vala baš... Dodik i Čović preko svojih poganih pijuna ko što je Enis, uništiše nam sve živo po Federaciji, sjebaše Vranicu, Hidrogradnju, Unis, TTU, Aidu, Konjuh, Krivaju, Željezaru, Frigos, Hak I i Hak II, Ditu, Granit, Resod Guming, Remontnontažu, Metalotehnu, Feroeloktro, Mljakaru Tuzla...

jel ovo nikšiću pises govor?
Dr. Kuca

#130 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Dr. Kuca »

Kako cete prodavati bosansku zemlju? Ali sve ima svoju cijenu.
kmirsad

#131 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Fortuna, Soda, Koksara,Fering...Namjenska industrija u največem dijelu, Magros...
Enis izmislio certifikate, PIF-ove, komisiju za vrijednosne papire, Registar , SASE i brokere...
Ned071 wrote:

jel ovo nikšiću pises govor?
Taman posla, i njegovog masla tu ima, a ni njegovo nije za Ramazana...
Kojoviću pišem..
kiligonzales

#132 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Ned071 wrote:thorgerson je to lijepo opisao...

jbt nekakav pišulja deset kartica teksta napisa prije neki dan o tome kako ne treba ljiljan kao spomenik u sarajevu podizat... pa pi..a ti materina i tebi i onome ko ti dade prostor da smrdiš
Da se razumijemo ljiljani su ljiljani i njima su mjesta svugdje. Al eto gledali smo kako se balavac neizivljeni dere na heroja Divjaka na protestima jer mu je rekao da se skloni sa ceste na trotoar. To je degeneracija koja nazalost ne cijeni ni ono sto su im ljudi poput njega omogucili. Sto je zalosno, u gradu ima i takvih ljudi koji su njega nazivali i cetnikom i govorili kako im on nece postrojavati jedinice Armije BiH za vrijeme rata i koji ga nazalost gledaju kroz prizmu sto je JOVO.

Ja takve nazivam Balijama, pa nek se na mene ljute.
Banksy

#133 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Banksy »

kiligonzales wrote:
svojim iskustvom zivotnim potvrdjuje da se moze uspjeti iskljucivo svojim radom bez stranke
On to očito ne može.

Enis Bešlagić oglasio se nakon godinu dana bez posla: Od glume se ne može živjeti

Gledam i nastojim i neke druge stvari raditi jer od te profesije se ne može preživjeti. Iskreno, volim menadžerske, ekonomske stvari, dobra komunikacija i retorika daje vam šansu da probate nešto drugo osim onoga čime se trenutno bavite

http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 05210.aspx
kmirsad

#134 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kmirsad »

Dr. Kuca wrote:Kako cete prodavati bosansku zemlju? Ali sve ima svoju cijenu.
Jes me malo sram... al jebi ga... prodao bi ja radio i stan... i porodičnu kuču... i namještaj... i auto...i gardarobu...i dionice u Diti...
kiligonzales

#135 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Dr. Kuca wrote:Koji je bosnjacki politicar rekao da su djeca iz mjesanog braka kopilad?
Jedan od dva Latica je rekao da su bosnjacka djeca kopilad i po tome je dugo prozivan po medijima jer su protivnici mjesanih brakova.
pustopoljina

#136 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

Inok wrote:izgleda da je enis baš pogodio žicu :D
vala bas.
ja sam ga gledala kod stankovica i nisam vidjela gdje on to nas ponizava i gdje se on to dodvorava, ili je to sto neki kontaju dodvoravanje ono sto je meni vise zvucalo kao pod.ebavanje???
u par navrata je podbadao demokraticnost i naprednost hrvatske i kod one price o trecem entitetu je na kraju bio konkretniji od bakira izetbegovica (barem meni). ( ne mislim ovo kao lose za bakira, jedan je predsjednik, drugi glumac i aktivista, nisu njihove rijeci jednake tezine).
sto se tice price o bosni, ja ne znam da li smo gledali istu emisiju, jer meni je bio totalno ok.
ono gdje me je zbog njega bilo sramota (susramlje :D) je kad je bas ono stao iza konakovica, bas ga podrzao, bas u principu radio kampanju za njega...ja ne znam da bih iza nekog tako stala. ikad.
ovima sto kao da su se juce rodili i sto smatraju da mogu pisati bljuvotine mozda fali informacija da i internet podlijeze zakonu?
kome enis prodaje svoju zemlju, koliko je zaradio od koje reklame je briga njega i poreznika, a kad nekome pljujete po zanimanju i karijeri i narusavate mu ugled (iz mrznje) i za to postoje sankcije.
ovdje su se neki rodili izgleda tek nakon sto se narod prozvao Bosnjacima, pa se stide vlastite istorije i zele nazor biti kao srbi i hrvati. naucili ste samo silu postovati i sile se bojati, da vas je toliko frka biti onaj "slabi" narod sa balkana? trebamo i mi nacionalizam za trku imati?
nije nacionalizam ono sto ce spasiti, nego konacno isplivati iz dreka i stati na noge. jaka nacija se ne postaje zastrasivanjem drugih ili mantranjem "jaki smo", nego redom, radom i disciplinom.
svi bi vi rado sutra bili nijemci, a tu zivite od srpstva, hrvatsva i bosnjastva.
edit: on to moze banksy :-) zato pravi praline :) covjek se ne mora nikome dodvoravati.
Last edited by pustopoljina on 28/03/2018 10:34, edited 2 times in total.
Inok

#137 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Inok »

kmirsad wrote:
Jes me malo sram... al jebi ga... prodao bi ja radio i stan... i porodičnu kuču... i namještaj... i auto...i gardarobu...i dionice u Diti...
da hoće kakav harap naletit sve bi mu tušno :D
Dr. Kuca

#138 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Dr. Kuca »

kiligonzales wrote:
Dr. Kuca wrote:Koji je bosnjacki politicar rekao da su djeca iz mjesanog braka kopilad?
Jedan od dva Latica je rekao da su bosnjacka djeca kopilad i po tome je dugo prozivan po medijima jer su protivnici mjesanih brakova.
Ma pomodarstvo je takva prica. Ko god da je glupan nevidjeni.
Dr. Kuca

#139 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Dr. Kuca »

Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
kiligonzales

#140 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Banksy wrote:
kiligonzales wrote:
svojim iskustvom zivotnim potvrdjuje da se moze uspjeti iskljucivo svojim radom bez stranke
On to očito ne može.

Enis Bešlagić oglasio se nakon godinu dana bez posla: Od glume se ne može živjeti

Gledam i nastojim i neke druge stvari raditi jer od te profesije se ne može preživjeti. Iskreno, volim menadžerske, ekonomske stvari, dobra komunikacija i retorika daje vam šansu da probate nešto drugo osim onoga čime se trenutno bavite

http://www.index.hr/black/clanak/enis-b ... 05210.aspx
Sto? Zato sto je odrzao govor kod Konakovica? :D

Jeli negdje izjavio da je clan stranke i kandidat za neku od funkcija u politici? U intervju kod Stankovica je rekao da je povod tome bio poziv prijatelja i da se politikom ne namjerava baviti, te da je pokrenuo brand cokoladica koji sam gura.

Kad bi se tako gledalo Josip Pejakovic i Emir Hadzihafizbegovic bi mogli biti svaciji, nama gdje govor drzali nisu i gdje nisu sta glumili. :D
pustopoljina

#141 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

kiligonzales wrote:
zar ima jos neko da ovo ne zna :? :? :?
pustopoljina

#142 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

Dr. Kuca wrote:Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
gdje je on ili bilo ko pricao o bratsvu i jedinstvu? jesi ti pismen??? gdje je rekao kako su BOSNJACI problem na balkanu?
eno na youtube ima video, MOLIM te, daj timestamp gdje je to covjek rekao???
sta palis mase, koji q? koga ti nabrijavas? i ZASTO?
kiligonzales

#143 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Pa neki Zvornik, Focu i neka druga mjesta sirom RS ne smatraju svojom zemljom i jos onako hladno kazu ko da im je babovina, da se hocemo podijeliti, sad bi pristali...

A niko ne pita kada bi se takvo sto desilo, da li bi neko trazio jos...
Dr. Kuca

#144 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by Dr. Kuca »

pustopoljina wrote:
Dr. Kuca wrote:Znamo ko je pjevo o bratstvu i jedinstvu a ispod kreveta cuvali cetnicke i ustaske odore. I onda dodje neki balija i sere kako smo mi problem na balkanu. Ma mrs u picku materinu jebem ti familiju umrlu. Picko prodana.
gdje je on ili bilo ko pricao o bratsvu i jedinstvu? jesi ti pismen??? gdje je rekao kako su BOSNJACI problem na balkanu?
On najvise aludira na bosnjake ili kako vi to volite reci muslimane. Mi odgajani pogresno itd. nabijam ga na kurac i njega i njegove istomisljenike. Nisam gledao video niti zelim slusat balijandera kako se uvlaci u supak ziteljima hrvatske.
pustopoljina

#145 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

Haman2 wrote:DOBRO RECENO
FAŠIZAM ENISA BEŠLAGIĆA I NACIONALIZAM DINE MUSTAFIĆA
Autor: Elmedina Muftić

Image

"Ako je po mjerilima Enisa i Mustafića voljeti svoju zemlju i svoj narod, boriti se za opstanak svoje zemlje i naroda fašizam i nacionalizam, onda sam ja nacionalista što s ponosom ističem. Ako je po njihovim mjerilima čuvati kulturu sjećanja na nevine žrtve genocida, od Prijedora do Srebrenice, fašizam i nacionalizam, ja priznajem da sam nacionalista. Ako je za njih priča o Havi Tatarević i Naziji Beganović, i njihovih po šest ubijenih sinova zajedno sa očevima, fašizam i nacionalizam, za mene je farz od kojeg ne smijem odustati. Ako je za njih, reći Bošnjaku da je preživio jedanaest genocida i da njegovi koljači još uvijek oštre kame, fašizam i nacionalizam, za mene je sveta dužnost, jer opstanak naroda zavisi o njegovoj budnosti i spremnosti da se odbrani. Ako je za njih fašizam i nacionalizam s ponosom pričati o devet heroja oslobodilačkog rata, šehidima, o našim zlatnim ljiljanima, o našim bitkama kojima smo odbranili našu domovinu, za mene je to najčasnije djelo.
Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći agresoru da je agresor, zločincima da su zločinci, za mene je to istina od koje neću odustati. Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći da u ovoj zemlji žive tri naroda, od kojih dva Srbi i Hrvati, koji mrze ovu zemlju i žele njezin nestanak (naravno ne svi, ali velika većina njih) i narod Bošnjaci koji se bori za jedinstvenu BiH, za mene je to neoboriva istina koju svjedoče na stotine hiljada nevino ubijenih Bošnjaka.
Ako je za njih fašizam i nacionalizam, reći stoljetnim dželatima, da Bošnjaci više nikad neće biti ničija janjad za klanje i da se više nikad neće ponoviti genocid, za mene je to životna filozofija i cilj za koji ne samo da vrijedi boriti se, nego i umrijeti".
ako ovo ako ono?
gdje je to receno?
meni izgleda nedostaje informacija- gdje je to izjavljeno?
Kako neko moze napisati ovakvu pateticnu glupost o covjeku koji nista slicno nije rekao? jos je covjek ispricao da mu je otac u HVO logoru bio...elmedina sine, smanji dozivljaj, iskoristavaju tvoju naivnost.
@dr. kuca aludira? aludira? i ovaj shitstorm nastaje zbog aludiranja? dno dna. "aludirao" je to izgleda samo onima koje boli raspad SDA, drugima je bio dovoljno JASAN, drugi par opanaka je sto ovi kojima je dovoljno jasan smatraju njegovu pricu unaprijed propalom, NAZALOST.
cuj ALUDIRA na bosnjake...
znaci on MOZDA o bosnjacima prica, a bosnjaci njega SIGURNO pljuju. elmedina muftic i dr. kuce, bez vas se bosna ne bi obranila...
pustopoljina

#146 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

Org wrote:Pogledah mahsuz da vidim šta je tolika frka...
Vala tanak Enis, s obzirom na to čim se bavi, fond rijeci nikakav. Tačno vidiš da kalkulise dok govori. Ne ostavlja utisak da vlada materijom.
Još kad čovjek izadje na TV i ima potrebu da spomene koliko je knjiga pročitao, sve ti je jasno. A “muslimani” posebna prica. Jel mu blam reci da je Bošnjak?
pa morao je stankovica bremzati, covjek ga poceo vrijedjati. jbt. jos se enis treba stiditi sto je postao popularan?
dobro mu i rece- treba li se i mustafa nadarevic stiditi? to sto ga seljaci i djeca znaju kao izeta, ne znaci da covjek nije zivuca legenda.
to sto je enis relativno mlad postigao popularnost, ne znaci da nije akademski glumac (on to jeste, a izvinite, ali koliko se sjecam, upasti iz tesnja na akademiju nije macji kasalj, a jos i zavrsiti...nije isao na faks u kiseljaku), da nije imao i druge uloge i da ne shvaca ozbiljno svoju profesiju. stankovic je bio jako neugodan i provocirao je da ga izvuce iz njegove ljusture, a dobio je- opet enisa. vise je bakira izbacio iz takta, nego enisa. njemu (enisu) je najvise zasmetalo kad je stankovic opet presao na vi.
Last edited by pustopoljina on 28/03/2018 10:32, edited 1 time in total.
kiligonzales

#147 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by kiligonzales »

Ocito imas problem u razumjevanju stvari, iz Enisovog izlaganja se dalo dokontati vise od toga i onog kod Konakovica i onog kod Stankovica, gdje mi padamo kao ljudi. Ne slazem se ni sam sa svime sto Enis kaze, ali ima stvari o kojim slicno razmisljamo.

Za mene je porazavajuce da rad u drzavnoj sluzbi mora biti uvjetovan clanstvom u stranci, umjesto sposobnoscu i znanjem kandidata. Sjahali s komunizma, pokupili neke elemente ponasanja komunisticke partije. Iako Konakovica ne volim jer mi baca na jeftinog populistu, a losijeg radnika, neke stvari ko je je isprovocirao radi svoga interesa itekako se ticu nas.

Za mene je aparthejd prema svakome gradjaninu ove zemlje, pa i onome Bosnjaku, muslimanu, koji je mozda i sam vjernik praktikant (lice je te neke populisticke price koju SDA siri u narodu dok se drugacije ponasa ), koji se izgradio na fakultetu i imao odlican prosjek, ali nema clansku SDA ili neke druge stranke i nema stelu, pa ne moze da ostvari odnos u sluzbi gdje bi mogao dati doprinos svojoj drzavi.

To je ona vjecita prica da li drzavi trebaju podobni ili sposobni ili ona trebali nam neko posten, a ne zna posao ili neko sposoban i zna, ali krade. Medjutim kada imas win win situaciju da imas i dobrog i postenog i da zna znanje, takav mora preko grane jer ga ovdje lome mnogi ucjenama, pogotovo ako tu pamet pokaze na stetu neciju.
pustopoljina

#148 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by pustopoljina »

Dr. Kuca wrote:
pustopoljina wrote:
On najvise aludira na bosnjake ili kako vi to volite reci muslimane. Mi odgajani pogresno itd. nabijam ga na kurac i njega i njegove istomisljenike. Nisam gledao video niti zelim slusat balijandera kako se uvlaci u supak ziteljima hrvatske.
:shock: :shock: :shock: :shock:
znaci, ti pljujes po covjeku bez ikakvog osnova
:shock: :shock: :shock: :shock:
evo na jeziku koji razumijes:
MORE, MRS!
insomnia78

#150 Re: Enis Bešlagić,političar,glumac,žrtva,đelat,Musliman,musliman...

Post by insomnia78 »

kmirsad wrote:
Bukvar si već “ud’o”? Kakva kuČa bog te na pravi put okren’o?
Locked