Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
horkesh

#126 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

GeeTnT wrote: Pa sta? Danas ako zelis da saznas nesto o javnoj licnosti ukucas mu ime i dobijes sve informacije, a sto se tice njega, vjerujem da ima vise informacija o nama nego mi sami. Obzirom da izbori nisu u februaru o njemu i drugima bice dovoljno informacija, suocavanja, otvorenih razgovora, tribina itd...
Nego, cini mi se kako stvari stoje, kad nas bolje upozna prije da ce on cekirat kartu, nego sto cemo mi vidjeti boljeg od neonka, krmka i cirilicara...
Teško je biti gori od Baketa, ali to što je završio Harvard meni ne govori ništa o njemu kao političaru.

Ako već planira doći ovdje i sprovesti neku izbornu kampanju, onda OK, vidjet ćemo šta je i kako je.

Ako se planira okrenuti i vratiti nazad, onda se nije morao ni kandidovati jer bi to pokazalo elementarno nepoznavanje ovdašnjeg političkog života.

Ako, pak, zna u šta se upušta, onda bi to, možda, moglo ukazati na to da čovjek misli da zna kako plivati s ajkulama ovdje.

Ili je samo naivan i treba mu malo pažnje. Vidjet ćemo.
palermo

#127 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by palermo »

Ma smiješno je uopšte što ovoliko raspravljamo o nekome ko će, ukoliko se i kandidira dobiti 0,5 % glasova na izborima....al eto, forum je
duh_sa_sjekirom

#128 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by duh_sa_sjekirom »

:bih:
Ja tipujem na sljedeći sastav Predsjedništva 2018.:
1. Fahrudin Radončić
2. Milorad Dodik
3. Dragan Čović
vazi

#129 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

horkesh wrote:
GeeTnT wrote: Pa sta? Danas ako zelis da saznas nesto o javnoj licnosti ukucas mu ime i dobijes sve informacije, a sto se tice njega, vjerujem da ima vise informacija o nama nego mi sami. Obzirom da izbori nisu u februaru o njemu i drugima bice dovoljno informacija, suocavanja, otvorenih razgovora, tribina itd...
Nego, cini mi se kako stvari stoje, kad nas bolje upozna prije da ce on cekirat kartu, nego sto cemo mi vidjeti boljeg od neonka, krmka i cirilicara...
Teško je biti gori od Baketa, ali to što je završio Harvard meni ne govori ništa o njemu kao političaru.

Ako već planira doći ovdje i sprovesti neku izbornu kampanju, onda OK, vidjet ćemo šta je i kako je.

Ako se planira okrenuti i vratiti nazad, onda se nije morao ni kandidovati jer bi to pokazalo elementarno nepoznavanje ovdašnjeg političkog života.

Ako, pak, zna u šta se upušta, onda bi to, možda, moglo ukazati na to da čovjek misli da zna kako plivati s ajkulama ovdje.

Ili je samo naivan i treba mu malo pažnje. Vidjet ćemo.
Pa covjek fino kaze da je to velika odluka jer nije sam, radi se o porodici.
Pa pustite malo da se covo instalira i predje u akciju, toliki napadi ni zbog cega
horkesh

#130 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

vazi wrote:
Pa pustite malo da se covo instalira i predje u akciju, toliki napadi ni zbog cega
Prvo, ja ga ničim nisam napao, najviše što se može reći je da sam postavio neka pitanja o njemu.

Drugo, ako se već odlučio kandidirati na najvišu poziciju u ovoj državi, onda bi trebalo da je spreman na to da će svaki njegov dosadašnji potez i motivacija biti preispitivan, sve u duhu demokracije.

Javna služba je, pa, javna stvar. Nije se kandidirao da bude astronaut, nego da upravlja životima mene i milionima drugih.
vazi

#131 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

horkesh wrote:
vazi wrote:
Prvo, ja ga ničim nisam napao, najviše što se može reći je da sam postavio neka pitanja o njemu.

Drugo, ako se već odlučio kandidirati na najvišu poziciju u ovoj državi, onda bi trebalo da je spreman na to da će svaki njegov dosadašnji potez i motivacija biti preispitivan, sve u duhu demokracije.

Javna služba je, pa, javna stvar. Nije se kandidirao da bude astronaut, nego da upravlja životima mene i milionima drugih.
Nisam mislila konkretno na tebe vec na opsti talas kritika
Mozda je pametnije pricekati da covjek predstavi program pa ako nam se ne svidja kritikujmo, ovako kritikujemo osobu a ja se pitam s kojim pravom ?

Kritikovati neciji rad mi je ok ali osobu ne
Banksy

#132 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

bersK wrote:
Jos jedan lik koji je iz vedra neba ubacen da raspuše glasove onih koji ne kane glasati za SDA.
To, ukratko.
horkesh

#133 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by horkesh »

vazi wrote:
Mozda je pametnije pricekati da covjek predstavi program pa ako nam se ne svidja kritikujmo, ovako kritikujemo osobu a ja se pitam s kojim pravom ?

Pa, sad... Ako se kandidovao kao nezavisni kandidat za funkciju člana Predsjedništva BiH, šta se drugo može razmatrati?

Prijašnji politički angažman? Platforma stranke?

Hoću da kažem, čovjek bi trebao da zna da će nakon kandidature uslijediti preispitivanja i prevrtanje svakog kamena. Takva je sudbina svakog kandidata za javnu funkciju, a naročito tako visoku.

Opet ponavljam, ništa protiv njega lično i jedva čekam da vidim njegov program. Dotle, bolje bi mu bilo da je svjestan u šta se upustio, jer ako nije - promašio je već u samom početku.
vazi

#134 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

horkesh wrote:
vazi wrote:

Pa, sad... Ako se kandidovao kao nezavisni kandidat za funkciju člana Predsjedništva BiH, šta se drugo može razmatrati?

Prijašnji politički angažman? Platforma stranke?

Hoću da kažem, čovjek bi trebao da zna da će nakon kandidature uslijediti preispitivanja i prevrtanje svakog kamena. Takva je sudbina svakog kandidata za javnu funkciju, a naročito tako visoku.

Opet ponavljam, ništa protiv njega lično i jedva čekam da vidim njegov program. Dotle, bolje bi mu bilo da je svjestan u šta se upustio, jer ako nije - promašio je već u samom početku.
Pricekajmo ima li kakav program pa cemo vidjeti
Maraschino

#135 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Maraschino »

duh_sa_sjekirom wrote::bih:
1. Fahrudin Radončić
2. Milorad Dodik
3. Dragan Čović
za zatvor ili predsjednistvo?
svi u napad

#136 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by svi u napad »

Kao prvo sacekajmo da vidimo njegovu platformu i ko mu je u timu. Kao drugo covjek nije slucajno tu i nije pao s neba. Sacekajmo isto da vidimo koje sve u toj prici. Zaboravljate kako su Ameri doveli Panica u Yugu. Kao trece trebali bi znati da su nasi ljudi u USA a medju njima i on uradili vise za BiH nego ova trojka koja ne samo da nije nista uradila nego je i opljackala ovu zemlju od koje samo uzima i uzima.
On objektivno i kao dobar kandidat nema sanse ako IZ nesta ne iza njega a oni ce stati ako Ameri malo popricaju sa reisom.
Ja cu iskreno sacekati da vidim ko su kandidati za bosnjackog clana i sta nude a onda se izjasnjavati o njima. Mene iskreno on ne brine jer moj fokus je sada na Baketu i izbornom zajonu. I pored sadasnjeg odbijanja HDZ-og prijedloga ne bih se iznenadio da Bake opet popusti jer mi ne znamo sta oni imaju o Baketu. Sjetite se kako im je dao veci broj ministara nego sto je trebalo. Sjetitte se kako je prestala prica o oporezivanju kladara (niko ni a vise a milijarde u dzep HDZ-a i Cirilicara). Zasto je Tornjak na slobodi i kako ce se on naci na listi kandidata? Znaci ima i on nesto o Baketu i kompaniji koji su ga i stvorili zajedno sa srbima.
Dakle pustimo covjeka bar za sada na miru a vise se koncentrisimo na susjede i komsije. Sjetite se revizije dragi Bosnjaci, kao i toga da Bake potpisa ugovore izmedju drzave BiH i katoliske i pravoslavne crkve, a ona dvojica "prijatelja" stavise samo ugovor u svoje ladice i pokazase minderasu jos jednom da je naivan za njih i da mu savjetnici mogu samo raditi kao reve u GRASU.
Dakle pustimo covjeka na miru bar par mjeseci. Ovi sto ga ovako prozivaju jasno je da to moraju raditi jer su dobili direktive iz centrale. Zamolio bih iste da malo pisu i o 19 ministara u ZG za vrijeme rata, Leticima u Ljublkani ili o trezoru i Merhametu u Splitu. No jos jednom vas podsjecam da se sad kroji sudbina BiH i ako minderasi sad popuste HDZ-u gotovo je dragi moji. Promjene Izbornog zakona je pitanje svih piatanja za sada. Nadam se da minderasi ipak nemaju muda i toliko ludosti da izdaju BiH. Zivjeli! :bih:
Maraschino

#137 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Maraschino »

Ovaj prof. dr. mr. bi kao trebao nesto u predsjednistvu.
Niti mu moze nauditii niti pozlatiti. Sve vec vidjeno u proteklim mandatima.
vazi

#138 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

Maraschino wrote:
1. Fahrudin Radončić
2. Milorad Dodik
3. Dragan Čović

:lol: :lol: :thumbup:
vazi

#139 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

svi u napad wrote:Kao prvo sacekajmo da vidimo njegovu platformu i ko mu je u timu. Kao drugo covjek nije slucajno tu i nije pao s neba. Sacekajmo isto da vidimo koje sve u toj prici. Zaboravljate kako su Ameri doveli Panica u Yugu. Kao trece trebali bi znati da su nasi ljudi u USA a medju njima i on uradili vise za BiH nego ova trojka koja ne samo da nije nista uradila nego je i opljackala ovu zemlju od koje samo uzima i uzima.
On objektivno i kao dobar kandidat nema sanse ako IZ nesta ne iza njega a oni ce stati ako Ameri malo popricaju sa reisom.
Ja cu iskreno sacekati da vidim ko su kandidati za bosnjackog clana i sta nude a onda se izjasnjavati o njima. Mene iskreno on ne brine jer moj fokus je sada na Baketu i izbornom zajonu. I pored sadasnjeg odbijanja HDZ-og prijedloga ne bih se iznenadio da Bake opet popusti jer mi ne znamo sta oni imaju o Baketu. Sjetite se kako im je dao veci broj ministara nego sto je trebalo. Sjetitte se kako je prestala prica o oporezivanju kladara (niko ni a vise a milijarde u dzep HDZ-a i Cirilicara). Zasto je Tornjak na slobodi i kako ce se on naci na listi kandidata? Znaci ima i on nesto o Baketu i kompaniji koji su ga i stvorili zajedno sa srbima.
Dakle pustimo covjeka bar za sada na miru a vise se koncentrisimo na susjede i komsije. Sjetite se revizije dragi Bosnjaci, kao i toga da Bake potpisa ugovore izmedju drzave BiH i katoliske i pravoslavne crkve, a ona dvojica "prijatelja" stavise samo ugovor u svoje ladice i pokazase minderasu jos jednom da je naivan za njih i da mu savjetnici mogu samo raditi kao reve u GRASU.
Dakle pustimo covjeka na miru bar par mjeseci. Ovi sto ga ovako prozivaju jasno je da to moraju raditi jer su dobili direktive iz centrale. Zamolio bih iste da malo pisu i o 19 ministara u ZG za vrijeme rata, Leticima u Ljublkani ili o trezoru i Merhametu u Splitu. No jos jednom vas podsjecam da se sad kroji sudbina BiH i ako minderasi sad popuste HDZ-u gotovo je dragi moji. Promjene Izbornog zakona je pitanje svih piatanja za sada. Nadam se da minderasi ipak nemaju muda i toliko ludosti da izdaju BiH. Zivjeli! :bih:
Sve lijepo sazeto :thumbup:
sinuhe

#140 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Nema politickog iskustva na nacin da je obavljao politicku funkciju ali je vidio za shodno da zavrsi javnu upravu na HARVARD-u a kroz karijeru je morao imati dodira i sa politikom.
Polazim da bi vec na pocetku morao imati vise glasova od 60 minutes momka i Suljagica 2014.
Mirsad Hadzikadic https://mirsadhadzikadic.academia.edu/cv
Streptokok

#141 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Streptokok »

ovog čovjeka treba iskoristiti kao eksperta i lobistu i to je to. za vođe naroda biraju se hrabriji ljudi.
Last edited by Streptokok on 14/01/2018 21:34, edited 1 time in total.
sinuhe

#142 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by sinuhe »

Predsjednistvo je fantasticno mjesto za lobiranje.
vazi

#143 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by vazi »

sinuhe wrote:Nema politickog iskustva na nacin da je obavljao politicku funkciju ali je vidio za shodno da zavrsi javnu upravu na HARVARD-u a kroz karijeru je morao imati dodira i sa politikom.
Polazim da bi vec na pocetku morao imati vise glasova od 60 minutes momka i Suljagica 2014.
Mirsad Hadzikadic https://mirsadhadzikadic.academia.edu/cv
Bas sam i ja gledala ovaj njegov cv, na 11 strana, ko knjiga :lol:

Svi mi s ove teme da se sastanemo ne bi mogli nagurati 5-6 stranica :lol:
duh_sa_sjekirom

#144 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by duh_sa_sjekirom »

Maraschino wrote:
1. Fahrudin Radončić
2. Milorad Dodik
3. Dragan Čović
Šanse da ovaj trojac ode u zatvor su otprilike kao i šanse da ovaj Hadžikadić uđe u Predsjedništvo.
Drvosjeca iz Dejcica

#145 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

palermo wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
palermo wrote:Pa mislim da bi prvi preduslov da glasaš za nekoga ko želi biti član Predsjedništva BiH jeste da se čovjek vrati potpuno u Bosnu i Hercegovinu, da se sa njim vrati i njegova familija, i da svoju ličnu sudbinu u potpunosti veže za ovu zemlju.

Bez toga, meni je sve šuplje.
A je li to isto važilo za Lepog Hareta koji je svako malo isao pa se vraćao u BiH i politiku? Dobro si rekao mani se šupljiranja.
Za Hareta, pa Hare je svoju sudbinu vezao za ovu zemlju......mislim, dokazao je to i u ratu i poslije rata, šta god ko mislio o njemu...

i ja zaista nemam namjeru ubjeđivati nikoga u njegove izbore, ja samo rekoh svoje mišljenje......dođi iz amerike, živi ovdje, podijeli svoju i sudbinu svoje familije sa nama koji smo ovdje, i onda možda i budeš moj kandidat......bez toga, jok....žao mi je
U kojem to filmu? Haris je ponajmanje bio u BiH a svoju sudbinu nije vezao za BiH, odavno živi u Turskoj.
Streptokok

#146 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Streptokok »

Dakle hariju zamjeras odlazak u tursku debelo poslije rata a ovajnl mirsad je ok iako je utekao pred sami rat?
Drvosjeca iz Dejcica

#147 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Streptokok wrote:Dakle hariju zamjeras odlazak u tursku debelo poslije rata a ovajnl mirsad je ok iako je utekao pred sami rat?
Pa Haris je i prije rata ponajmanje bio u BiH. :oops: Mislim pokušavam da te razumijem ali ako Hadzikadicu zamjeraš odlazak dvije godine pred rat onda bi bilo pošteno da i Harisu zamjeraš njegove konstantne "izlete" izvan BiH. Čovjek je praktično samo za vrijeme kada je dobio političku funkciju djelimično boravio u BiH, sve prije i poslije je bio boravak u Turskoj gdje i sada. :oops:
Maraschino

#148 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Maraschino »

duh_sa_sjekirom wrote:
Maraschino wrote:
1. Fahrudin Radončić
2. Milorad Dodik
3. Dragan Čović
Šanse da ovaj trojac ode u zatvor su otprilike kao i šanse da ovaj Hadžikadić uđe u Predsjedništvo.
Normalno da nece u ovakvoj drzavi.
Zato sto nisu krivi ili zato sto su sve institucije poklopili?
Streptokok

#149 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Streptokok »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Streptokok wrote:Dakle hariju zamjeras odlazak u tursku debelo poslije rata a ovajnl mirsad je ok iako je utekao pred sami rat?
Pa Haris je i prije rata ponajmanje bio u BiH. :oops: Mislim pokušavam da te razumijem ali ako Hadzikadicu zamjeraš odlazak dvije godine pred rat onda bi bilo pošteno da i Harisu zamjeraš njegove konstantne "izlete" izvan BiH. Čovjek je praktično samo za vrijeme kada je dobio političku funkciju djelimično boravio u BiH, sve prije i poslije je bio boravak u Turskoj gdje i sada. :oops:
Pa mirsad je fino rekao da je pobjegao od rata, covjek priznao dezertiranje. Hari je ipak boravio u sarajevu, iako ne cijelo vrijeme. Rizikovao je zivot, a nije morao. Hariju se ima svasta prigovoriti ali se ipak ne moze porediti sa mirsadom.

Pitanje za tebe, gdje si bio u ratu?
Drvosjeca iz Dejcica

#150 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Maraschino wrote:
Normalno da nece u ovakvoj drzavi.
Zato sto nisu krivi ili zato sto su sve institucije poklopili?
I zašto su toliko protiv stranaca? Znaju da ih oni jedini mogu pritisnuti za kriminal, korupciju i ratne zločine. Pogotovo mi je smiješna hajka na Inzka i njegovu plata, isto kao da mu je Predsjedništvo BiH isplaćuje.
Locked