Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post Reply
seln

#126 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:Jeste, sve je tako... Prokužio si me...
Nisam, dublji si ti od ovih plitkih potoka tipa Hafis ili Dizelas... ali to mi nije ni cilj.
Sta te ja imam prokuziti? Pricali smo na temu, ja iznio misljenje, ti iznio misljenje...
e, sad, moguce je da sam ja glup. Ali jos uvijek razlikujem crno i bijelo.
Mirza007

#127 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Mirza007 »

BHCluster wrote: A koja Bosnjacka stranka takvu politiku zagovara?
Ote mi pitanje iz usta.
seln

#128 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:
PS Zapravo je ovako - ti mene želiš ubijediti da je tamno siva zapravo crna, a svijetlo siva zapravo bijela...
Ne zelim te ubijediti, znam da je to corav posao.
Ali ne prihvatam tvoje " Svi smo isti. Ko je rekao da smo svi isti? Ja rekao? Niiiisam, ociju mi. Samo sam rekao da smo svi isti".
cyprus

#129 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by cyprus »

Jer je istinaaa voda dubokaaa 8-)
seln

#130 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:Jer je istinaaa voda dubokaaa 8-)
Mnogi su se u njoj utusili, moj cemprese.
cyprus

#131 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by cyprus »

Zato se treba držat plićaka... Tamo se i voda lakše zamuti, a nekima je lakše loviti u mutnom...
seln

#132 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:Zato se treba držat plićaka... Tamo se i voda lakše zamuti, a nekima je lakše loviti u mutnom...
Haman se razumijes u to...
i ako ti nije zahmet, mani se doskocica.
Ako imas jos nesto reci na temu, bujrum. Ako ti je samo cilj da tvoj post ostane zadnji, takodje bujrum, napisi sta hoces. Ja necu odgovarati.
Mirza007

#133 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote: Bojim se svaka, po forumu bi rekao preko 90% a evo i ovaj
izborni zakon kojim bi se popunio Dom naroda im ne valja.
Oni (stranke) bi Dom naroda ali da to nije to nego nešto drugo kako oni zamišljaju.
Hajde jos jednom al' bez zajebancije ovaj puta.
Definirao si velikobosnjastvo i unitarnu BiH.
E sada, koja to politicka stranka u BiH predlaze:
a) ukidanje Doma Naroda
b) ukidanje kantona tj. federacije
c) ukidanje entiteta
Dalje, ja nisam siguran da na ovom forumu ima i 5% postova na tu temu (kamo li 90% sto spominjes).
Unitarna BiH bi evenutalno postojala kada bi se ukinuli domovi naroda, kantoni i entiteti te vlast formirala na temelju proste vecine (koje stranke sa vecinski bosnjackim glasovima vec danas imaju). Uveo bi se jedan predsjednik (kojeg bi Bosnjaci uvijek mogli izabrati) te bi postojao unitarni skolski system na samo bosanskom jeziku. Do extrema je unitarizam bio uveden u recimo Frankovoj Spanjolskoj.
E sada, osim sto je ovo sve nerealno te se oko toga niko i ne trudi, tim pricama o unitarizmu se moze samo plasiti izludjeni i opljackani narod.
To sto rasisticki HDZov prijedlog izmjene izbornog zakona nece proci, nikakve veze sa unitarizmom nema.
cyprus

#134 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:Zato se treba držat plićaka... Tamo se i voda lakše zamuti, a nekima je lakše loviti u mutnom...
Haman se razumijes u to...
i ako ti nije zahmet, mani se doskocica.
Ako imas jos nesto reci na temu, bujrum. Ako ti je samo cilj da tvoj post ostane zadnji, takodje bujrum, napisi sta hoces. Ja necu odgovarati.
Pa probah sa argumentima, ne ide... Probah sa objašnjenjem argumenata, ne ide... Probah sa argumentima u metafori, ne dobih ništa zauzvrat osim podmetanja... I šta mi ostaje osim doskočica... Kad pošaljem doskočicu, bar se ne iznenadim kad doskočicu dobijem nazad... Međutim, kad napišem nešto smisleno, a ne dobijem nazad ništa osim doskočice, etikete i ad hominem napada, onda se malko sjebem...

Nego, svakako smo odlutali od teme... A tema je - zašto je HDZ stožerna stranka Hrvata?

Ja sam već dao odgovor, al evo mogu opet probat... Zato što su sami sebe proglasili za to, a prosječan Hrvat ih vidi kao jedini kakav-takav garant svoje sigurnosti... To je takva klima, kreirana na početku 1990-tih, u kojoj se može vjerovati samo onome ko ima slično ime... Tu klimu su kreirali niko drugi do HDZ, SDS i... Ko ono još? Hm... Nije bitno, uglavnom ti koji su je kreirali i dan danas žive od nje...
Last edited by cyprus on 09/01/2018 16:21, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#135 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Lincoln-Burrows »

Mirza007 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Bojim se svaka, po forumu bi rekao preko 90% a evo i ovaj
Oni (stranke) bi Dom naroda ali da to nije to nego nešto drugo kako oni zamišljaju.
a) ukidanje Doma Naroda
c) ukidanje entiteta
Dalje, ja nisam siguran da na ovom forumu ima i 5% postova na tu temu (kamo li 90% sto spominjes).
Unitarna BiH bi evenutalno postojala kada bi se ukinuli domovi naroda, kantoni i entiteti te vlast formirala na temelju proste vecine (koje stranke sa vecinski bosnjackim glasovima vec danas imaju). Uveo bi se jedan predsjednik (kojeg bi Bosnjaci uvijek mogli izabrati) te bi postojao unitarni skolski system na samo bosanskom jeziku. Do extrema je unitarizam bio uveden u recimo Frankovoj Spanjolskoj.
E sada, osim sto je ovo sve nerealno te se oko toga niko i ne trudi, tim pricama o unitarizmu se moze samo plasiti izludjeni i opljackani narod.
To sto rasisticki HDZov prijedlog izmjene izbornog zakona nece proci, nikakve veze sa unitarizmom nema.
Upravo si opisao "san" ovih 90% o kojima pišem.
Što ne usvoje novi izborni zakon kad su svi za Dom naroda?
Nisu protiv a nisu ni za :D

p.s.
razumijem ja tebe i odgovaram ozbiljno ali nije sve skupa ovo ozbiljna država.
Kejn

#136 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Kejn »

Ta "Veliko Bošnjačka politika" , koja se evo ovdje dovodi u rang sa Velikosrpskom i Velikohrvatskom zalaže se za koncept građanske države, u kojoj svi građani i narodi imaju pravo birati i biti birani. Taj koncept se zalaže za jedinstvo i poštivanje državotvornosti Bosne i Hercegovine, unutar njenih AVNOJ-evskih granica. Koncept prava da čovjek radi i živi od svog rada, da svaki građanin ima pravo na izjašnjavanje i odabir jezika kojim želi da se koristi. To je koncept u kojem nema nametanja i negiranja ničijeg identieta (kao što sada imamo slučaj u Hrvatskim mjestima i u RS-u). To je koncept osnovan na pravima čovjeka i osnovnim slobodama zagarantovanim poveljom UN-a.

Ako je to Velikobošnjačka politika, onda sam ja sa ponosom Velikobošnjak.

Također smatram da bi svi mi u Bosni onda trebali biti barem malo Velikobošnjaci....
Mirza007

#137 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote:
Mirza007 wrote:
a) ukidanje Doma Naroda
c) ukidanje entiteta
Upravo si opisao "san" ovih 90% o kojima pišem.
Što ne usvoje novi izborni zakon kad su svi za Dom naroda?
Nisu protiv a nisu ni za :D

p.s.
razumijem ja tebe i odgovaram ozbiljno ali nije sve skupa ovo ozbiljna država.
Pusti ti puste snove. Bitna su djela.
Mozes reci recimo:"U programu SDA ili SBB ili SDP ili koga vec se navodi zalaganje za ukidanje domova naroda, kantona, troclanog predsjednistva itd.... Ili, ta i ta stranka je podnijela prijedlog zakona za ukidanje skolovanja na vlastitom jeziku itd itd." To su konkretne stvari.
Ima vise prijedloga za izmjenu izbornog zakona. Ne znam na koji mislis. Pitaj HDZ zasto ne podrzi SDP prijedlog zakona o izbornim jedinicama ili SDA prijedlog izmjena izbornoga zakona.
Lincoln-Burrows

#138 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Kejn wrote:Ta "Veliko Bošnjačka politika" , koja se evo ovdje dovodi u rang sa Velikosrpskom i Velikohrvatskom zalaže se za koncept građanske države, u kojoj svi građani i narodi imaju pravo birati i biti birani. Taj koncept se zalaže za jedinstvo i poštivanje državotvornosti Bosne i Hercegovine, unutar njenih AVNOJ-evskih granica. Koncept prava da čovjek radi i živi od svog rada, da svaki građanin ima pravo na izjašnjavanje i odabir jezika kojim želi da se koristi. To je koncept u kojem nema nametanja i negiranja ničijeg identieta (kao što sada imamo slučaj u Hrvatskim mjestima i u RS-u). To je koncept osnovan na pravima čovjeka i osnovnim slobodama zagarantovanim poveljom UN-a.

Također smatram da bi svi mi u Bosni onda trebali biti barem malo Velikobošnjaci....
To je isto htjela Srbija 1990.g kada csu htjeli nastaviti kontinuitet SFRJ samo bez republika, sve u slovo što napisa.
Ljepo se pozivati na povelje UN-a a što nam se onda naki rat dogodi, biće iz zayebancije.
Lincoln-Burrows

#139 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Mirza007 wrote: Pusti ti puste snove. Bitna su djela.
Mozes reci recimo:"U programu SDA ili SBB ili SDP ili koga vec se navodi zalaganje za ukidanje domova naroda, kantona, troclanog predsjednistva itd.... Ili, ta i ta stranka je podnijela prijedlog zakona za ukidanje skolovanja na vlastitom jeziku itd itd." To su konkretne stvari.
Ima vise prijedloga za izmjenu izbornog zakona. Ne znam na koji mislis. Pitaj HDZ zasto ne podrzi SDP prijedlog zakona o izbornim jedinicama ili SDA prijedlog izmjena izbornoga zakona.
Može biti da Edin i Mirvet po tim prijedlozima i dalje mogu predstavljati Hrvate, ne znam točno.
Kejn

#140 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Kejn »

Lincoln-Burrows wrote:
Kejn wrote:Ta "Veliko Bošnjačka politika" , koja se evo ovdje dovodi u rang sa Velikosrpskom i Velikohrvatskom zalaže se za koncept građanske države, u kojoj svi građani i narodi imaju pravo birati i biti birani. Taj koncept se zalaže za jedinstvo i poštivanje državotvornosti Bosne i Hercegovine, unutar njenih AVNOJ-evskih granica. Koncept prava da čovjek radi i živi od svog rada, da svaki građanin ima pravo na izjašnjavanje i odabir jezika kojim želi da se koristi. To je koncept u kojem nema nametanja i negiranja ničijeg identieta (kao što sada imamo slučaj u Hrvatskim mjestima i u RS-u). To je koncept osnovan na pravima čovjeka i osnovnim slobodama zagarantovanim poveljom UN-a.

To je isto htjela Srbija 1990.g kada csu htjeli nastaviti kontinuitet SFRJ samo bez republika, sve u slovo što napisa.
Ljepo se pozivati na povelje UN-a a što nam se onda naki rat dogodi, biće iz zayebancije.
Pa i ovo je bolje i humanije nego sistem Rodezije kojeg bi vi skupa sa HDZ-om htjeli da nam nametnete...
Lincoln-Burrows

#141 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Kejn wrote: Pa i ovo je bolje i humanije nego sistem Rodezije kojeg bi vi skupa sa HDZ-om htjeli da nam nametnete...
Varaš se u ovome, tu ja ne mogu pomoći.
Sanjarko

#142 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Sanjarko »

Lincoln-Burrows wrote:
:lol:
Sanjarko

#143 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Sanjarko »

Kejn +1, Linkon -1.
seln

#144 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:
Ja sam već dao odgovor, al evo mogu opet probat... Zato što su sami sebe proglasili za to, a prosječan Hrvat ih vidi kao jedini kakav-takav garant svoje sigurnosti... To je takva klima, kreirana na početku 1990-tih, u kojoj se može vjerovati samo onome ko ima slično ime... Tu klimu su kreirali niko drugi do HDZ, SDS i... Ko ono još? Hm... Nije bitno, uglavnom ti koji su je kreirali i dan danas žive od nje...
Reci slobodno, i SDA.... znamo da su svi isti.
Novak20

#145 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Novak20 »

Lincoln-Burrows wrote:
Može biti da Edin i Mirvet po tim prijedlozima i dalje mogu predstavljati Hrvate, ne znam točno.
Prijedlozi DF-SDP-SDA sadrže prepakovane, a osporene, neustavne članke Izbornog zakona. Na stranu što ne rješavaju problem Sejdić-Finci ni pitanje šta je sa predstavnicima Ostalih iz svih 10 kantona.
Lincoln-Burrows

#146 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Novak20 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Prijedlozi DF-SDP-SDA sadrže prepakovane, a osporene, neustavne članke Izbornog zakona. Na stranu što ne rješavaju problem Sejdić-Finci ni pitanje šta je sa predstavnicima Ostalih iz svih 10 kantona.
Pa pretpostavio sam jer da rješavaju presudu ustavnog suda ne vidim razloga da ih se ne prihvati.
Realno ni jedan prijedlog ne rješava i preusdu ustavnog suda i SF, to može samo posebna izborna jedinica.
cyprus

#147 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by cyprus »

seln wrote:
cyprus wrote:
Eto vidiš da se ne isplati diskutovat normalno...
Last edited by cyprus on 09/01/2018 17:53, edited 1 time in total.
Mirza007

#148 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote: Prijedlozi DF-SDP-SDA sadrže prepakovane, a osporene, neustavne članke Izbornog zakona. Na stranu što ne rješavaju problem Sejdić-Finci ni pitanje šta je sa predstavnicima Ostalih iz svih 10 kantona.
Ali je bitno da HDZov prijedlog rjesava problem Sejdic-Finci.
seln

#149 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by seln »

cyprus wrote:
seln wrote:
cyprus wrote:
Eto vidiš da se ne isplati diskutovat normalno...
Kako znas kad nisi ni pokusao?
Mirza007

#150 Re: Zasto je HDZ stozerna stranka hrvatskog naroda?

Post by Mirza007 »

Lincoln-Burrows wrote:
Pa nemoj komentirati ako nisi procitao.
Uostalom ako Zlatko Hasanbegovic moze u predstavljati Hrvate u Hrvatskoj zasto ne bi mogli Edin i Mirvet u BiH?
Ili mozada Hrvati u Hrvatskoj nisu legitimni.
Post Reply