Nikad vise u grupi onih koji bi, da se kojim slučajem RF ponjake usred Rod Laver arene rekli 'Jao, kako graciozno go*no' ili ''Kako elegantan proljev'
Australian Open 2018
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- necko_hz
#126 Re: Australian Open 2018
Nikad vise u grupi onih koji bi, da se kojim slučajem RF ponjake usred Rod Laver arene rekli 'Jao, kako graciozno go*no' ili ''Kako elegantan proljev'
- lethalthreat
#127 Re: Australian Open 2018
Nisi daleko od istine, znam ih par takvihnecko_hz wrote:![]()
![]()
- necko_hz
#128 Re: Australian Open 2018
Ne sumnjam, neki bi se ponudili i da mu pakas operu
Zverev i dalje bez znacajnog napretka u segmentima potrebnim da puca na GS titulu, al hajde da sacekamo i vidimo koliko mu forhend moze evoluirati.
Zverev i dalje bez znacajnog napretka u segmentima potrebnim da puca na GS titulu, al hajde da sacekamo i vidimo koliko mu forhend moze evoluirati.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#129 Re: Australian Open 2018
Isto kao sto bi neki gace skinuli i naguzili se Novaku, ne razumijem takvu opsjednutost pojedinih forumaša?! 
- necko_hz
#130 Re: Australian Open 2018
Tačno vala, ne samo forumaša, nego i igrača. Recimo, Federer to često radi
Šalu na stranu, očekivao sam mnogo više od Zvereva na ovoj pauzi, više rada na ball placemantu, sigurniji forhend, posebno u ofenzivi. Ovo što on pokušava sa forhendom nikako ne odgovara njegovom stilu igre. Ne postoji margina, broj vinera je daleko manji u odnosu na greške i misshitove, a ako gradiš sistem na kontrolisano agresivnom tempu sa osnovne linije, onda ne možeš to dozvoliti.
Gubitak prvog seta Federera plod je isključivo njegovih grešaka, jer mu je tajming bio lošiji i ispucavao je forhendom. Druga dva seta su pokazala razliku u ključnim segmentima, koja je i dalje značajno velika. Shvatam da Zverev može bolje od ovoga, ali može i Federer, te bez značajnijeg napretka na tehničkom planu (forhend i voleji), imat će ovakvih problema i protiv slabijih igrača od Švajcarca.
Šalu na stranu, očekivao sam mnogo više od Zvereva na ovoj pauzi, više rada na ball placemantu, sigurniji forhend, posebno u ofenzivi. Ovo što on pokušava sa forhendom nikako ne odgovara njegovom stilu igre. Ne postoji margina, broj vinera je daleko manji u odnosu na greške i misshitove, a ako gradiš sistem na kontrolisano agresivnom tempu sa osnovne linije, onda ne možeš to dozvoliti.
Gubitak prvog seta Federera plod je isključivo njegovih grešaka, jer mu je tajming bio lošiji i ispucavao je forhendom. Druga dva seta su pokazala razliku u ključnim segmentima, koja je i dalje značajno velika. Shvatam da Zverev može bolje od ovoga, ali može i Federer, te bez značajnijeg napretka na tehničkom planu (forhend i voleji), imat će ovakvih problema i protiv slabijih igrača od Švajcarca.
- red evil
#131 Re: Australian Open 2018
U stilu najboljeg svih vremena završi meč. 
- Leopold_IV
#132 Re: Australian Open 2018
Poprilično zanimljiv meč koji je otkrio velike rupe i ranjivost Zvereva u pozicioniranju, napadu forehandom kao i igri na mreži.
Federer je isto pravio previse grešaka na fh strani ali imaginacija i raznovrsnost kakvu je pokazao u 2 i 3 setu su za dubokog naklona.
Recimo Rublev je jučer puno bolje udarao fh od Zvereva danas. Oštrije.
Meč poen je bio sa stilom.
Sa ovakvim tenisom SF na AO ne bi trebao biti upitan osim ako ne naleti ranije na npr upucanog Noleta u što još uvijek ne vjerujem da je realno i moguće.
Federer je isto pravio previse grešaka na fh strani ali imaginacija i raznovrsnost kakvu je pokazao u 2 i 3 setu su za dubokog naklona.
Recimo Rublev je jučer puno bolje udarao fh od Zvereva danas. Oštrije.
Meč poen je bio sa stilom.
Sa ovakvim tenisom SF na AO ne bi trebao biti upitan osim ako ne naleti ranije na npr upucanog Noleta u što još uvijek ne vjerujem da je realno i moguće.
- shake69
#133 Re: Australian Open 2018
Damir ne igra dubl na AO, bas ga ne razumijem a napokon dobio sansu da po single rankingu zaigra i parove na jednom GS. Mozda je zakasnio s izborom partnera a ne igra mu se sa svakim. Steta.
O favoritima ako govorimo, pored dosadasnjih osvajaca opasno se namecu Goffin, Kyrgios, Zverev i Dimitrov iako posljednja dvojica ne ostavljaju takav dojam. BiH prvi put ima 4 igraca u MD i qualifications a u srijedu pocinju Mirza, Aldin i Tomo. Mirza u MD i bar 2-3 pobjede ukupno Aldina i Tome bi bio vrlo dobar ulazak u godinu BiH tenisa.
O favoritima ako govorimo, pored dosadasnjih osvajaca opasno se namecu Goffin, Kyrgios, Zverev i Dimitrov iako posljednja dvojica ne ostavljaju takav dojam. BiH prvi put ima 4 igraca u MD i qualifications a u srijedu pocinju Mirza, Aldin i Tomo. Mirza u MD i bar 2-3 pobjede ukupno Aldina i Tome bi bio vrlo dobar ulazak u godinu BiH tenisa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#134 Re: Australian Open 2018
necko_hz wrote:![]()
![]()
- red evil
#135 Re: Australian Open 2018
Čini mi se da sam negdje pročitao da igra sa Lajovićem. Sad ništa ne kontam. To sam sigurno nešto pomiješao.shake69 wrote:Damir ne igra dubl na AO, bas ga ne razumijem a napokon dobio sansu da po single rankingu zaigra i parove na jednom GS. Mozda je zakasnio s izborom partnera a ne igra mu se sa svakim. Steta.
- shake69
#136 Re: Australian Open 2018
Mozda nije sve azurirano na sluzbenoj AO stranici jer vidio sam da i Verdasco kobajagi igra samo men's singles iako uvijek igra i doubles. Za Granollersa jasno pise da igra oba takmicenja...
- red evil
#137 Re: Australian Open 2018
Igra. http://www.menstennisforums.com/981-dou ... -list.htmlshake69 wrote:Mozda nije sve azurirano na sluzbenoj AO stranici jer vidio sam da i Verdasco kobajagi igra samo men's singles iako uvijek igra i doubles. Za Granollersa jasno pise da igra oba takmicenja...
- shake69
#138 Re: Australian Open 2018
Kvale AO:
Basic-Gonzalez
Setkic-Smith
Brkic-Hemery
U drugom kolu moguc mec Basic-Brkic.
Tomo ce tesko protiv Francuza a Mirza i Aldin imaju sansu za drugo kolo.Idemo.
Basic-Gonzalez
Setkic-Smith
Brkic-Hemery
U drugom kolu moguc mec Basic-Brkic.
Tomo ce tesko protiv Francuza a Mirza i Aldin imaju sansu za drugo kolo.Idemo.
- BHF_Manijak
#139 Re: Australian Open 2018
Necko je nekad ovako pisao:
Ovo je samo sa 2-3 stranice, sta bih tek nasao da sam presao sve postove.
Sad sve isto radi, samo na drugu stranu i omalovazava Federerovu konkurenciju, kao kad je ismijavao Djokovica. Kakav zaokret, stare mi.
necko_hz wrote:Čuj zasićen tenisom nakon jedne dominantne sezone. Pa prije će Federer Novaka ispratiti u penziju nego ovaj njega, ako ovako nastavi !Ne može se sve gridnerštinom, đaba !
necko_hz wrote:Protuargument za Rogerovu sjajnu 2006. i općenito godine njegove dominacije je "loša" konkurencija !![]()
Odličan post koji objašnjava mnogo toga, ali neki jednostavno ne mogu ili ne žele to da vide i da se pomire sa tim.
Roger Federer me podsjeća na Zinedina Zidana !I ovaj drugi je sa 34 godine bacao Brazilce, Špance, Portugalce, Italijane itd, što i Federer u poznim igračkim godinama radi glavnim konkurentima ! Fascinantno je da je on sa 30 godina na kraju sezone svježiji od Novaka(24), Nadala(25) i Murraya (24).
RF = GOAT !
Posebno ovo:necko_hz wrote:Klasika ! Kad Federer sa 30 godina održi lekciju Novaku na vrhuncu i to na podlozi koja Rogeru najmanje odgovara, čovjek se zapita šta bi mu tek radio Federer iz prajma !exSarajlija wrote:te 2006 rodja nije imao konkurenciju.
No navik'o sam ja na ovakve gluposti !
necko_hz wrote: Poenta je da ti omalovažavaš Federera govoreći da je imao lošu konkurenciju, a znamo da to nije istina !
Hewit, Safin, Roddick, Nalbandian, Davydenko, Ljubičić, Blake su bili jako opasni igrači koji su mogli pobijediti svakoga bilo kad i gdje, ali i igrači koji su po stilu igre odgovarali Rogeru i dodamo li na to brze podloge, nije ni čudo što ih je "šamarao" kad i kako je htio !
necko_hz wrote: Ali je tada imao opasnije i ofanzivnije igrače od Rafe i Novaka, a nesreća za te igrače je bila ta njihova ofanziva na koju je Federer odgovarao još jačom !
Da nisu usporili Wimbledon, AO I USO i ostale masterse, Federer bi vjerovatno i dalje bilježio rezultate karakteristične za njega !
i još nešto, Novak je imao strašnu sezonu i ja to nisam osporio ! Da bi ušao u legende ovog sporta, mora ove rezultate pretvoriti u kontinuitet, tako što će igrati na vrhunskom nivou i sljedećih sezona ! Ne vjerujem da će to moći zbog načina na koji igra, zato što mu koncept igre čine fizikalije, a ne ofanziva ! Takvi igrači nakon 1 ili 2 sezone jednostavno "sagore" !
I onda se desilo da je u frajera uslo nesto... I druzenje s mrtvim Velkoskim.necko_hz wrote:R. Federer -16
Pete Sampras- 14
Bjorn Borg -11
Rafael Nadal- 10
Ivan Lendl -8
Andre Agassi- 8
Jimmy Connors-8
Mats Wilander- 8
John Mcenroe -7
Boris Becker -6
Stefan Edberg- 6
Ovo su igrači iz Open ere. Bez Emersona, Gonzaleza i Lejvera !
Prvo bi trebao postati konstantan igrajući na vrhunskom nivou više sezona !
Onda bar stići Beckera i Edberga po broju GS titula da bi se mogao nazivati legendom !
Dotad,![]()
Eto, neću više. Over and out !
Sad sve isto radi, samo na drugu stranu i omalovazava Federerovu konkurenciju, kao kad je ismijavao Djokovica. Kakav zaokret, stare mi.
- shake69
#140 Re: Australian Open 2018
Hordasu neko provalio u account, znao sam! 
- necko_hz
#141 Re: Australian Open 2018
@BHF
Umjesto što si čitao postove stare po nekoliko godina, trebao si pročitati zadnje tri stranice.
Al pošto ti je neimenovanje 'Gospodara familije' za selektora udarilo u glavu, halalim ti.
Jel tvoja poenta da bih se trebao držati stavova od prije nekoliko godina, bez obzira na to šta se desi u međuvremenu? Znači, ako Novaka nisam 2011 ili 2012. smatrao među top 5 najboljih igrača Open ere, (kada to fakat i nije bio, ne znam dal je mogao tada i u Top 10) znači da ga ne smijem nikada ubaciti u tu grupu, taman da osvoji 20 GS-ova?
Jel poenta ako sam nekada smatrao Federerov teniski nivo najboljim koji sam gledao (a smatrao sam ga), da ne smijem promijeniti mišljenje ako se pojavi neko, po mom mišljenju, bolji? Ako ti je to logika, onda me slobodno smatraj dvoličnim il troličnim.
Pa, većinu ovih stvari koji si nabrojao i sada mislim. Federerova Prime konkurencija nije bila uzrok njegove dominacije, iako jeste bila lošija od Novakove Prime konkurencije. Federer u 90% finala GS-ova nije imao takvog rivala kakve je imao Novak 2011. u vidu Nadala, te 2014. i 2015. u vidu Murraya i Federera. To su za mene činjenice. No, svesti Federerovu dominaciju na to 'da je uzrok iste nedostatak konkurencije', kako je naveo BivšiSarajlija, uvreda je mozgu, jer Federer je tih godina igrao tenis kakav niko prije njega nije igrao na tom nivou. Potenciranje loše konkurencije, pored onakvog nivoa, je bespotrebno. A i gotivio sam mnogo Safina, Hewitta, Nalbandiana i Davydenka.
U ovih nekoliko godina pisanja na forumu imao sam, kao i svi, bruku, kako promašenih tako i pogođenih prognoza, nekada pogrešnih mišljenja (koja sam kasnije uvidio), a nekada i ispravnih. No, uvijek ću radije promijeniti mišljenje ako vidim da sam pogriješio ili ako činjenice s vremenom ne idu u prilog mojim tvrdnjama, nego što ću pokušati odbraniti svaki stav koji sam imao, samo kako ne bih priznao da sam u nečemu pogriješio.
Zato, ako ćeš navoditi neke moje kikseve iz prošlosti, imaš mnogo boljih primjera od ovih koje si naveo, koje i ja, ako treba, mogu staviti.
PS: Federera nikada nisam ismijavao, samo one koji bi, kako sam i ranije rekao, bili spremni oprati njegova vanago, kako bi mu pakaš predstavili čistim. A ti si se sam svrstao u tu grupu
Umjesto što si čitao postove stare po nekoliko godina, trebao si pročitati zadnje tri stranice.
Jel tvoja poenta da bih se trebao držati stavova od prije nekoliko godina, bez obzira na to šta se desi u međuvremenu? Znači, ako Novaka nisam 2011 ili 2012. smatrao među top 5 najboljih igrača Open ere, (kada to fakat i nije bio, ne znam dal je mogao tada i u Top 10) znači da ga ne smijem nikada ubaciti u tu grupu, taman da osvoji 20 GS-ova?
Jel poenta ako sam nekada smatrao Federerov teniski nivo najboljim koji sam gledao (a smatrao sam ga), da ne smijem promijeniti mišljenje ako se pojavi neko, po mom mišljenju, bolji? Ako ti je to logika, onda me slobodno smatraj dvoličnim il troličnim.
Pa, većinu ovih stvari koji si nabrojao i sada mislim. Federerova Prime konkurencija nije bila uzrok njegove dominacije, iako jeste bila lošija od Novakove Prime konkurencije. Federer u 90% finala GS-ova nije imao takvog rivala kakve je imao Novak 2011. u vidu Nadala, te 2014. i 2015. u vidu Murraya i Federera. To su za mene činjenice. No, svesti Federerovu dominaciju na to 'da je uzrok iste nedostatak konkurencije', kako je naveo BivšiSarajlija, uvreda je mozgu, jer Federer je tih godina igrao tenis kakav niko prije njega nije igrao na tom nivou. Potenciranje loše konkurencije, pored onakvog nivoa, je bespotrebno. A i gotivio sam mnogo Safina, Hewitta, Nalbandiana i Davydenka.
U ovih nekoliko godina pisanja na forumu imao sam, kao i svi, bruku, kako promašenih tako i pogođenih prognoza, nekada pogrešnih mišljenja (koja sam kasnije uvidio), a nekada i ispravnih. No, uvijek ću radije promijeniti mišljenje ako vidim da sam pogriješio ili ako činjenice s vremenom ne idu u prilog mojim tvrdnjama, nego što ću pokušati odbraniti svaki stav koji sam imao, samo kako ne bih priznao da sam u nečemu pogriješio.
Zato, ako ćeš navoditi neke moje kikseve iz prošlosti, imaš mnogo boljih primjera od ovih koje si naveo, koje i ja, ako treba, mogu staviti.
PS: Federera nikada nisam ismijavao, samo one koji bi, kako sam i ranije rekao, bili spremni oprati njegova vanago, kako bi mu pakaš predstavili čistim. A ti si se sam svrstao u tu grupu
-
cevapcinica
#142 Re: Australian Open 2018
Neka mijenja misljenje, to je njegovo pravo i njegova stvar. Problem je izvlacenje stvari i dijela izjava iz konteksta i nepoznavanja znacenja osnovnih pojmova kao sto su dokaz i misljenje. Za njega mozda, znaci naravno da, rijetko ili ako ikada naravno znaci nikada, kaze da stare izjave ne vaze kada neko drugi navede nesto a sam naravno izvlaci izjave iz 2011. Kada se ukaze na ono na sta se diskusija u stvari odnosila, on naravno to ignorise i ponavlja istu pricu.BHF_Manijak wrote:Necko je nekad ovako pisao:
necko_hz wrote:Čuj zasićen tenisom nakon jedne dominantne sezone. Pa prije će Federer Novaka ispratiti u penziju nego ovaj njega, ako ovako nastavi !Ne može se sve gridnerštinom, đaba !
necko_hz wrote:Protuargument za Rogerovu sjajnu 2006. i općenito godine njegove dominacije je "loša" konkurencija !![]()
Odličan post koji objašnjava mnogo toga, ali neki jednostavno ne mogu ili ne žele to da vide i da se pomire sa tim.
Roger Federer me podsjeća na Zinedina Zidana !I ovaj drugi je sa 34 godine bacao Brazilce, Špance, Portugalce, Italijane itd, što i Federer u poznim igračkim godinama radi glavnim konkurentima ! Fascinantno je da je on sa 30 godina na kraju sezone svježiji od Novaka(24), Nadala(25) i Murraya (24).
RF = GOAT !Posebno ovo:necko_hz wrote:Klasika ! Kad Federer sa 30 godina održi lekciju Novaku na vrhuncu i to na podlozi koja Rogeru najmanje odgovara, čovjek se zapita šta bi mu tek radio Federer iz prajma !exSarajlija wrote:te 2006 rodja nije imao konkurenciju.
No navik'o sam ja na ovakve gluposti !
necko_hz wrote: Poenta je da ti omalovažavaš Federera govoreći da je imao lošu konkurenciju, a znamo da to nije istina !
Hewit, Safin, Roddick, Nalbandian, Davydenko, Ljubičić, Blake su bili jako opasni igrači koji su mogli pobijediti svakoga bilo kad i gdje, ali i igrači koji su po stilu igre odgovarali Rogeru i dodamo li na to brze podloge, nije ni čudo što ih je "šamarao" kad i kako je htio !necko_hz wrote: Ali je tada imao opasnije i ofanzivnije igrače od Rafe i Novaka, a nesreća za te igrače je bila ta njihova ofanziva na koju je Federer odgovarao još jačom !
Da nisu usporili Wimbledon, AO I USO i ostale masterse, Federer bi vjerovatno i dalje bilježio rezultate karakteristične za njega !
i još nešto, Novak je imao strašnu sezonu i ja to nisam osporio ! Da bi ušao u legende ovog sporta, mora ove rezultate pretvoriti u kontinuitet, tako što će igrati na vrhunskom nivou i sljedećih sezona ! Ne vjerujem da će to moći zbog načina na koji igra, zato što mu koncept igre čine fizikalije, a ne ofanziva ! Takvi igrači nakon 1 ili 2 sezone jednostavno "sagore" !I onda se desilo da je u frajera uslo nesto... I druzenje s mrtvim Velkoskim.necko_hz wrote:R. Federer -16
Pete Sampras- 14
Bjorn Borg -11
Rafael Nadal- 10
Ivan Lendl -8
Andre Agassi- 8
Jimmy Connors-8
Mats Wilander- 8
John Mcenroe -7
Boris Becker -6
Stefan Edberg- 6
Ovo su igrači iz Open ere. Bez Emersona, Gonzaleza i Lejvera !
Prvo bi trebao postati konstantan igrajući na vrhunskom nivou više sezona !
Onda bar stići Beckera i Edberga po broju GS titula da bi se mogao nazivati legendom !
Dotad,![]()
Eto, neću više. Over and out !![]()
Ovo je samo sa 2-3 stranice, sta bih tek nasao da sam presao sve postove.
Ako se na to doda neprestano vrijedanje i prozivanje koje je kao kakva sala dode se do zakljucka da je nivo diskusije jako nizak.
Sve bi nekako bilo u redu da barem ima dovoljan fond rijeci pa da nam moze iznijeti svoje videnje stvari na maternjem jeziku bez neprestanog ubacivanja izvrnutih rijeci na Engleskom.
Da, umalo da zaboravim obavezno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#143 Re: Australian Open 2018
BeHaeFu, idi prati repku i Bayern... Svako dođe tobe prije ili kasnije, osim tebe

- necko_hz
#144 Re: Australian Open 2018
Kako će doći tobe kad ga podržavaju ovakvi poput ovog vrhunskog sportiste i triatlonca iznad. Pogledaj ba šta frajer napisa 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#145 Re: Australian Open 2018
ma ne mogu da čitam postove u kojima ljudi ne znaju lupiti enter makar jednomnecko_hz wrote:Kako će doći tobe kad ga podržavaju ovakvi poput ovog vrhunskog sportiste i triatlonca iznad. Pogledaj ba šta frajer napisa
- necko_hz
#146 Re: Australian Open 2018
Vrijedi ako ništa zbog izvrsnog fonda riječi. Spoj Andrića i SelimovićaVelkoski wrote:ma ne mogu da čitam postove u kojima ljudi ne znaju lupiti enter makar jednom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#147 Re: Australian Open 2018
ne znam što gubi vrijeme s nama na forumu, Nobelova čekanecko_hz wrote:Vrijedi ako ništa zbog izvrsnog fonda riječi. Spoj Andrića i SelimovićaVelkoski wrote:ma ne mogu da čitam postove u kojima ljudi ne znaju lupiti enter makar jednom
- necko_hz
#148 Re: Australian Open 2018
Ne gubi, Nobelova za životnu glupost mu neće izmaći, taman se sa nama ovdje ganjao godinama.Velkoski wrote:ne znam što gubi vrijeme s nama na forumu, Nobelova čeka
-
cevapcinica
#149 Re: Australian Open 2018
CekamVelkoski wrote:ne znam što gubi vrijeme s nama na forumu, Nobelova čekanecko_hz wrote:Vrijedi ako ništa zbog izvrsnog fonda riječi. Spoj Andrića i SelimovićaVelkoski wrote:ma ne mogu da čitam postove u kojima ljudi ne znaju lupiti enter makar jednom![]()
da ti
dode efedrin.
Sta vi gubite vrijeme sa mnom,
u teretanu.
Eto nasao sam tu tipku koju spominjes. Jesi li zadovoljan?
- necko_hz
#150 Re: Australian Open 2018
Velkoski, ja sam zadovoljan ako si ti zadovoljan. Mislim da je dostigAo svoj maksimum.