Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post Reply
PM72

#126 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

kiligonzales wrote:
PM72 wrote:Jesu li te to u mjesnoj zajednici ili opštinskom odboru kozojebi iz SDA ubjedili da je tamo neki SDP predao oružje TO?

I daj mi primjer za bar jedan Alijin "umni" potez.Ne moraš više do jednog jer bi to bila nemoguća misija...
Najumniji potez mu je bio otpor Milosevicu i Tudjmanu...
Nije ga njegov Bakir pružio mater im jebem obadvojci...
Ommadawn

#127 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Ommadawn »

kockakockica wrote:
Pa sto ne kazes drug da su dzamije problem. Sad je sve jasno :thumbup:
Jesu, sve dok njihov broj i oblik prelazi granicu normalnog.
Primjerice ona džamija na Stupu tik do magistralne ceste. Ali neka, neka ih. Ekonomija napreduje...
uglavnomja

#128 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by uglavnomja »

Grean wrote:
Nisam pristalica Alije imao je mnoge greske ali sta je bila alternativa vas koji ga redovno pljujete?

Mozda tadasnji SDP koji je dok je bio na vlasti predao svo oruzje TO na cuvanje JNA? Je li to bila alternativa koja nas je trebala voditi u ratu? Jedan od poteza koji nas je najvise kostao tad kad se odredjivao tok rata.

To su recimo umni potezi koje Alijini kriticari nikad ne pominju.

koji sdp i kada?
kad je to sdp bio na vlasti?
na kojim su izborima pobijedili pa su tada imali vlast?
Fudo387

#129 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

uglavnomja wrote:
Grean wrote:
Nisam pristalica Alije imao je mnoge greske ali sta je bila alternativa vas koji ga redovno pljujete?

Mozda tadasnji SDP koji je dok je bio na vlasti predao svo oruzje TO na cuvanje JNA? Je li to bila alternativa koja nas je trebala voditi u ratu? Jedan od poteza koji nas je najvise kostao tad kad se odredjivao tok rata.

koji sdp i kada?
Nije sdp vec SK BiH, a sdp je njihov nasljednik.
Jesu predali oruzje TO na cuvanje JNA.
Škobo Habu

#130 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Škobo Habu »

Fudo387 wrote:Sad ce i zlatne kasike, red hrakanja po sebi, red alkaide, red o kako se nekad dobro jelo...i tako u krug.
Vazda ista suplja.
Idi beri maline.
PM72

#131 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Još će ispasti da su napili Nijaza Durakovića na Skadarliji i da je ovaj pod gasom naredio da se oružje i oruđe TOBiH preda na čuvanje u skladišta pod kontrolom JNA. :run:
Fudo387

#132 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Škobo Habu wrote:
Fudo387 wrote:Sad ce i zlatne kasike, red hrakanja po sebi, red alkaide, red o kako se nekad dobro jelo...i tako u krug.
Vazda ista suplja.
Idi beri maline.
Nadaj se.
Idi nosaj zlatnu kasiku od celofana i kupaj se jednom mjesecno.
Dernjaj se Alija, Alija, dje ce ti dusa Alija...
I cvikaj da na Zahiragica i slicne ne natrapas. :D
LBVIEW

#133 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by LBVIEW »

Grean wrote:
pedeset wrote:zvinjavam se moderatoru, ali ahahahaahahaahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: HAHAAHAHAXXAAXAXAXAXA, kralj mudrosti nas ostavio da u 21 stoljeću živimo u državi bez države: Nemamo vode, djeca nam idu u Njemačku da rade najzadnje poslove jer ovdje za njih nema mjesta ako ne ližu guzice SDA "eliti", Srebrenicu su izdali drugi put, opština centar je 10 puta važnija od drugih, dovode nam arapska govna koja nas ponižavaju gore nego četnici u ratu, 100 000 radnih mjesta mi se gadi i komentarisati, reviziju tužbe su "odradili" samo da zavaraju krezubu rulju koja po kafanama treba da priča kako se "bakir suprotstaviop Vučiću", Ibro Berilo glasa za SNSD a bakir nas uvjerava kako SDA ne stoji iza toga iako ga ne izbacuje iz kriminalne organizacije SDA, Sebija uništila zdravstvo, ljudi koji nemaju hljeba da jedu zbog SDA moraju kupovati sami sebi lijekove, uveli nam akcize, Amiraq Zukića uhapsili jer je prodavao radna mjesta u elektroprivredi onima koji imaju para da kupe mjesto a ne djeci onih koji su ginuli za BIH, brojne druge koji su u vrhu stranke su u zatvoru završili, čak ih je i Erdogan odjebao u tolikoj mjeri, tako da glupi bakir može jedino da se uslika sa njim prije nego ovaj ode u Srbiju da ostavlja kapital, sva preduzeća su poklopili i bukvalno sve vode njihovi nesposobni ljudi i ujedno i uništavaju i ovo malo ispravnog što je ostalo, ... ima još toga ali ne mogu više jer mi postaje muka od SDA NEVJERNIKA koji se kriju iza vjere...FUJ...

Boga mi, ako te cuje Madner, najebo si.
Kriv je opet Alija jer nije razradio taktiku otimanja svog oruzja koje je SK BiH poklonio cetnicima, odnosno SNA.
LBVIEW

#134 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by LBVIEW »

uglavnomja wrote:
Grean wrote:

koji sdp i kada?
Komunisti, za cijeg je vakta k'o biva bilo bolje.
Nije tesko zakljuciti i kome.
Fudo387

#135 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Još će ispasti da su napili Nijaza Durakovića na Skadarliji i da je ovaj pod gasom naredio da se oružje i oruđe TOBiH preda na čuvanje u skladišta pod kontrolom JNA. :run:
Naredbom Generalstaba JNA od 14. Maja 1990 oruzje TO se stavlja pod kontrolu JNA.
Jedini Slovenci svoje nisu predali.
Prvi visestranacki izbori u BiH odrzani su 18. Avgusta 1990.
I sta cemo sad?
LBVIEW

#136 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:Još će ispasti da su napili Nijaza Durakovića na Skadarliji i da je ovaj pod gasom naredio da se oružje i oruđe TOBiH preda na čuvanje u skladišta pod kontrolom JNA. :run:
Jesu predali oruzje.
A nije Nijaz bio sam, bilo je tu i jos drugova, ocigledno prosrpski orijentiranih.
drunken tiger

#137 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by drunken tiger »

LBVIEW wrote:
Jesu predali oruzje.
A nije Nijaz bio sam, bilo je tu i jos drugova, ocigledno prosrpski orijentiranih.
Je li ovo upravo rekao da je NIjaz Duraković bio prosrpski orijentiran????
PM72

#138 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Oružje TOBiH je bilo oružje i oruđe kupljeno od strane radnih organizacija i fabrika i ono je bilo skladišteno u prostorijama istih.Početkom 1990 generalštab JNA u Beogradu donio je odluku da je oružje TO Slovenije,Hrvatske,Bosne i Hercegovine,Crne Gore,Srbije i Makedonije izmjesti iz skladišta radnih organizacija i fabrika i preda na čuvanje JNA.

Da vidim ta muda koja bi početkom 1990 u nekoj bosanskoj fabrici stala pred rukovodstvo i reklo "ne dam top ili automat koji dužim". :D Tad su Bošnjama bile zanimljive dojč marke i kurs 1:7,milka čokolade,konzerve kole i banane...jebo top...

A sem pokojnog Alije ne znam nikog iz rukovodstva SDA da nije bio član SKJ ili saradnik SDB...
LBVIEW

#139 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by LBVIEW »

drunken tiger wrote:
LBVIEW wrote:
Jesu predali oruzje.
Ma ti imas problema ne samo s elementarnom logikom, poput onog posta-mentalnog prolljeva o Aliji i genocidu, vec i s razumijevanjem procitanog.
Last edited by LBVIEW on 26/12/2017 20:01, edited 1 time in total.
musicman80

#140 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by musicman80 »

@sunceKOtepsija: Zasto onda na profil nisi stavio sliku Alije Izetbegovića nego si stavio Erdogana?
kiligonzales

#141 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by kiligonzales »

PM72 wrote:
kiligonzales wrote:
PM72 wrote:Jesu li te to u mjesnoj zajednici ili opštinskom odboru kozojebi iz SDA ubjedili da je tamo neki SDP predao oružje TO?

I daj mi primjer za bar jedan Alijin "umni" potez.Ne moraš više do jednog jer bi to bila nemoguća misija...
Najumniji potez mu je bio otpor Milosevicu i Tudjmanu...
Nije ga njegov Bakir pružio mater im jebem obadvojci...
Mene bi bila sramota ovo reci, ali jbg eto tebi nije. Fino internet je pred tobom, sve o predratnom dobu, ratnom, pa i posljeratnom dokumentovano je na internetu, pa fino vidi ko je bio Alija, a ko mu je sin. Sin moze samo u istu recenicu s njim sto prezime njegovo nosi. Inace su to dva razlicita svijeta.

Na kraju sami Alija je sjedio u viseclanom predsjednistvu sa clanovima svoje stranke i SDP i krojio politiku ove zemlje u ratu zajedno s njima. Mozda je najveca krivica SDA i SDP sto prije nisu svezali zastave ko sto su u ratu, vec su cekali rat da ih natjera da budu skupa, vise bi i uradili da svoje neprijatelje sto spremnije docekaju, da su se umjesto sto su se pripucavali vi komunjare, vi nacionalisti do rata, bavili time kako da zajednicki cilj tj. BiH sto cjelovitijom sacuvaju, vise bi od Dejtona postigli. Stao rat oni zaboravili pregurano s ratom i nastavili trvljenje gdje su 90-te stali.

Poslusaj bosnjacki kongres iz 93, pa ces vidjeti u njemu sta Alija kaze o stvaranju otpora i kada je i kako to krenulo 1991. godine i odakle. Svi bi da pricaju historiju, niko nece njome da se bavi. Napisu se knjige, niko ih ne cita, a svi bi da donose sud o njemu i o svima drugima tada.

I jedni i drugi su zasluzni na svoj nacin za stvaranje otpora, ali posto smo mi narod koji ne pamti sta je juce bilo, treba nas jebati da pocnemo vrednovati neke stvari sami, najgore se odnosimo prema sebi samima i svi su nam drugi manje krivi od nas sami, sto je posve netacno.
Fudo387

#142 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

I, ko je predao oruzje?
Alija? :D
LBVIEW

#143 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by LBVIEW »

drunken tiger wrote:
LBVIEW wrote: Jesu predali oruzje.
Ma ti imas problema ne samo s elementarnom logikom, poput onog posta-mentalnog prolljeva o Aliji i genocidu, vec i sa razumijevanjem procitanog.
Škobo Habu

#144 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Škobo Habu »

Fudo387 wrote:
Škobo Habu wrote:
Vazda ista suplja.
Idi beri maline.
Nadaj se.
Idi nosaj zlatnu kasiku od celofana i kupaj se jednom mjesecno.
Dernjaj se Alija, Alija, dje ce ti dusa Alija...
I cvikaj da na Zahiragica i slicne ne natrapas. :D
Popusti nas. Ovdje je riječ o jednoj tipičnoj ublehi od turske sapunce na račun Alije Izetbegovića.

Alija k'o Alija, im'o je i dobrih i loših strana, a uvodničar teme je maestralno detektovao svojim upisom mentalni sklop prosječnog SDA-ovca, kojima će ova ideološka sapunica biti dodatni fetiš u regalu živiničke proizvodnje, pored sabranih djela Alije Izetbegovića i predizborne stranačke galanterije od 98. pa do danas. Možda se nađu i certifikati, ako se nisu morali prodati jer je došlo do guše.

Et', to bilo to, a ti sad paskom na Kovače da otpucaš svoj dio "vječne straže".
Last edited by Škobo Habu on 26/12/2017 20:03, edited 1 time in total.
Ommadawn

#145 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Ommadawn »

Fudo387 wrote:
Ommadawn wrote:
Fudo387 wrote:Napravis transformator za struju, stavis ga na kolica i polako izguras kroz tunel do Zenice. Tamo ga skines sa kolica, stavis na tamic i odvuces do Gornjeg Vakufa gdje ga preuzme Ogulin Oglo Culibrk. Dobro natrlja obrve i teleportira u Bari, jednostavno.
Biznis cvijeta, Energonivest biljezi rekordne profite. Al’ kad je to blesavo, djaba sve te logisticke opcije.
Šta se bolan praviš glup??
Ja ti govorim o poslijeratnom stanju. Tip se ni u jednom momentu nije upitao šta je bilo sa privatizacijom preduzeća, sa donacijama (ah da, pa džamija kralja Fahda, joj mene...), pa makar da je i u jednom svom govoru spomenuo privredu.

Eto kad ga ti braniš, iznesi kakve je on to imao zasluge osim proglašavanja Bosnu i Hercegovinu nezavisnom, krenuo bez kurca u svatove a ovamo se ljudi ukopavaju topovima i tenkovima?
Sta poslije rata? Nista. Izrezes sve u staro gvozdje i istopis u zeljezari. Toliko o industriji.
On je prvi Bosnjo nakon Tvrtka koji je pod svojom komandom imao bosansku vojsku.
Ni tursku, ni austrijsku, ni jugoslovensku, vec bosansku jarane.
Znaci u 1000 godina on i Tvrtko.
Zastava BiH i danas se vijori ispred UN-a, i vijorice jos dugo vremena.
A sta si ti uradio u odbrani i industrializaciji BiH?
Ista? U koju si se to krajisku brigadu prijavio da je branis?
17tu?
505tu?
Dje si biznis otvorio?
Bar slasticarnu ako nista?
Zastava ispred UN-a ali zato se u više od pola države ne vijori. On to ko biva vojskovođa ko Tvrtko? Pa Tvrtko je makar imao naoružan narod a ovaj “kako se ko snaš’o jarane”.
Ja sam bio dijete od 13 godina kad je rat krenuo, u Banjaluci iz koje su ljudi skloni njegovoj stranci pobjegli čim je puklo. A da niko nije odgovarao za to poslije rata.
Čime se moj otac, te desetine hiljada drugih Bošnjaka moglo braniti u BL? Čime oni u Prijedoru, Zvorniku, Foči?
Što ti frajeru, koji se kako kažeš borio, nisi ostao pa da industrijaliziraš Bosnu nego zapalio za inostranstvo kao i ja.
Biznis nisam otvorio nigdje ali sam se školovao i radio i izgradio ono što danas imam. Ali zato poznajem najmanje 10 ljudi samo iz Swe koji su pokušali napraviti biznis u BiH i ništa. Kažu, birokratske prepreke.
PM72

#146 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Zastava ispred UN-a ali zato se u više od pola države ne vijori. On to ko biva vojskovođa ko Tvrtko? Pa Tvrtko je makar imao naoružan narod a ovaj “kako se ko snaš’o jarane”.
Ja sam bio dijete od 13 godina kad je rat krenuo, u Banjaluci iz koje su ljudi skloni njegovoj stranci pobjegli čim je puklo. A da niko nije odgovarao za to poslije rata.
Čime se moj otac, te desetine hiljada drugih Bošnjaka moglo braniti u BL? Čime oni u Prijedoru, Zvorniku, Foči?
Što ti frajeru, koji se kako kažeš borio, nisi ostao pa da industrijaliziraš Bosnu nego zapalio za inostranstvo kao i ja.
Biznis nisam otvorio nigdje ali sam se školovao i radio i izgradio ono što danas imam. Ali zato poznajem najmanje 10 ljudi samo iz Swe koji su pokušali napraviti biznis u BiH i ništa. Kažu, birokratske prepreke.
Pošteno!
:thumbup:
Fudo387

#147 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Fudo387 »

Ommadawn wrote:Zastava ispred UN-a ali zato se u više od pola države ne vijori.
Vrati se kuci, i bori se da se i u to pola vijori, sve drugo je bezvezno kenjanje.
Ommadawn wrote:Čime se moj otac, te desetine hiljada drugih Bošnjaka moglo braniti u BL?
Ne znam, cime su se branili oni u Bihacu, ili mislis da su oni imali vise oruzja na raspolaganju od tvog babe?
Ommadawn wrote:Što ti frajeru, koji se kako kažeš borio, nisi ostao pa da industrijaliziraš Bosnu nego zapalio za inostranstvo kao i ja.
Zaljubio se.
Ommadawn wrote:Biznis nisam otvorio nigdje
Dobro. Kad nisi uradio nista, u ratu, poslije rata, onda je ljudski da nista ni ne predlazes.
Pogotovo ne nebuloze o nekakvim gigantima u zemlji koja je izgorila do temelja.
Škobo Habu

#148 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by Škobo Habu »

Ommadawn wrote:
Forumaši tipa DoFua su tipični SDA botovi na ovome forumu.

Osobe koje nisu u stanju da skontaju kako je Tito '45. urbanizirao jednu tipičnu seljačku zemlju uguravši preko noći težačku nogu u proleterske cipele.

Tako je i Alija 96. od ovih SDA forumskih botova vještom propagandom načinio povlašten sloj društva koji pomno dežura po 24 sata nad Izetbegovićevom ideološkom zaostavštinom.

Daj im još samo malo političke snage - imaćemo Erdoganovu čvrstu ruku nad njihovom tapijom fildžan - države.
PM72

#149 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by PM72 »

Fudara,
Šalu i zbilju na stranu ali tebi u pasošu niti su ljiljani ni vartin odron nego orao ribar ...
kiligonzales

#150 Re: Kralj Mudrosti-Alija TRT1

Post by kiligonzales »

uglavnomja wrote:
Grean wrote:

koji sdp i kada?
U ratnom predsjednistvu su sjedili Nijaz Durakovic, Ivo Komsic, Miro Lazovic, Mirko Pejanovic, Tatjana i bili dijelom vlasti, Lagumdzija je bio prvo potpresjednik tadasnje vlade, pa potom premijer RBiH sve do teskog ranjavanja Lagumdzije kada ga je geler cetnicke granate poslao u borbu za vlastiti zivot i na bruku operacija...
Post Reply