on je želio pare i želio je za te pare kupiti gomilu medicinske opreme.. dobio je pare, kupio je medicinsku opremu i to ga je činilo sretnim par sedmica il mjeseci.. al nakon toga, povratak na staro.. ne znam da li je takav scenarij pravilo, al sigurno nije rijedak..Zoya wrote:medvjed23 wrote:kad već spomenuh kurtu, ovaj klip je, u kontekstu teme, interesantan
i ide u prilog pretpostavke koju već spomenuh: čovjek nesretne prirode će, dugoročno gledano, biti nesretan i sa parama i bez para..baš.
Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
- medvjed23
#126 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
- supercali
#127 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Idemo na kafu na times squareZoya wrote:Azbestno odijelo![]()
New York. utopliti ćemo se. Hvala
-
Zoya
#128 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.
Respo, sa tobom samo Italija
- Sanjarko
#129 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Dobro to je djelomicno tacno. Ali evo imate mene ovdje zivog primjerka. Meni siromastvo izaziva depresiju, psihicke bolesti jos neke i fizicke bolesti, koje sam i imao i prije neke od ovih bolesti, a moje se stanje pogorsava sve vise i vise sada zbog sve veceg nedostatka finansijkog koje je iz godine u godinu gore, jos na sve izaziva i svadze u mojoj porodici jer se vecinom svadzamo oko para ili izbije nekakva svadza zbog para. Kako kaze ona neka pjesma sirotinja svadi.medvjed23 wrote:kad već spomenuh kurtu, ovaj klip je, u kontekstu teme, interesantan
http://www.youtube.com/watch?v=3CTsGievjMU
i ide u prilog pretpostavke koju već spomenuh: čovjek nesretne prirode će, dugoročno gledano, biti nesretan i sa parama i bez para..
-
Niemand
#130 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Zapravo, ne bas. Ako vec hoces da repliciras, bar procitaj na sta repliciras, krenuvsi od mog prvog posta, koji se nadovezao na haznadarev post o dancima, onaj u kojem si boldovao taj dio o moru i skijanju, a na koji sam ti i odgovorila. To sa dijasporom je odgovor na tvoje-ne znam nikog da ima para i moze odvesti porodicu na more i skijanje a da to ne radi.DearJohn wrote:Vidi, nisi napisala ništa pametno i neoborivo da bi proglašavala ovdje ovdje raju glupom. Napisala si da je dijasporcima sreca da dodju u Bosnu i da budu s familijom i da mnogi potroše više nego po raznoraznim destinacijama. Mi smo ti napisali da ne bi mogli da budu sretni sa svojom familijom da nemaju gengi da plate put i boravak i šta ti ja znam. Nego bi vjerovatno bili tamo gdje su i mozda bili nesretni. Ili argumentovano pricaj i debatuj ili nemoj vrijedjati, to je najlakše.Niemand wrote:Ja stvarno ne znam jeste vi glupi, ne znate sva slova pa imate problema sa citanjem il me jednostavno pravite budalom.
Mislim, nakon budalastih pitanja-al kako bi dijasporci dosli na odmor da nemaju para, al zasto onda ljudi u bosni nisu sretni.., na poprilicno jasno napisano, ne znam sta drugo da zakljucim.
Svasta.
Ti uopste nisi shvatio o cemu ja pricam, prije bih rekla nisi procitao, al hajd. I sta drugo osim to troje sto sam nabrojala da zakljucim na kraju.
Nebitno na kraju krajeva. Jos me treba necije necitanje postova na koje ipak odgovaraju smarati u zivotu, jasta. Pisi sta hoces i shvataj napisano kako hoces.
Il jos bolje, jos koji put ignorisi nekoliko puta napisano da ni bez para nes biti sretan i onako sasvim logicki pitaj-al kako ce dijaspora bez para doci u bosnu i biti sretna..
Mislim, stvarno.
Vatever.
-
DearJohn
#131 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Niemand wrote:Zapravo, ne bas. Ako vec hoces da repliciras, bar procitaj na sta repliciras, krenuvsi od mog prvog posta, koji se nadovezao na haznadarev post o dancima, onaj u kojem si boldovao taj dio o moru i skijanju, a na koji sam ti i odgovorila. To sa dijasporom je odgovor na tvoje-ne znam nikog da ima para i moze odvesti porodicu na more i skijanje a da to ne radi.DearJohn wrote:Vidi, nisi napisala ništa pametno i neoborivo da bi proglašavala ovdje ovdje raju glupom. Napisala si da je dijasporcima sreca da dodju u Bosnu i da budu s familijom i da mnogi potroše više nego po raznoraznim destinacijama. Mi smo ti napisali da ne bi mogli da budu sretni sa svojom familijom da nemaju gengi da plate put i boravak i šta ti ja znam. Nego bi vjerovatno bili tamo gdje su i mozda bili nesretni. Ili argumentovano pricaj i debatuj ili nemoj vrijedjati, to je najlakše.Niemand wrote:Ja stvarno ne znam jeste vi glupi, ne znate sva slova pa imate problema sa citanjem il me jednostavno pravite budalom.
Mislim, nakon budalastih pitanja-al kako bi dijasporci dosli na odmor da nemaju para, al zasto onda ljudi u bosni nisu sretni.., na poprilicno jasno napisano, ne znam sta drugo da zakljucim.
Svasta.
Ti uopste nisi shvatio o cemu ja pricam, prije bih rekla nisi procitao, al hajd. I sta drugo osim to troje sto sam nabrojala da zakljucim na kraju.
Nebitno na kraju krajeva. Jos me treba necije necitanje postova na koje ipak odgovaraju smarati u zivotu, jasta. Pisi sta hoces i shvataj napisano kako hoces.
Il jos bolje, jos koji put ignorisi nekoliko puta napisano da ni bez para nes biti sretan i onako sasvim logicki pitaj-al kako ce dijaspora bez para doci u bosnu i biti sretna..
Mislim, stvarno.![]()
Vatever.
Ne znaš ni sama šta pišeš, presaberi se malo. Tema je jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih, ne znam što si uopšte dijasporu mješala...
- medvjed23
#132 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
nije ni historija moje porodice daleko od toga.. sad su stvari drugačije i imamo većinu onoga što nam treba.. i to me čini mirnijim, opuštenijim, imam mnogo manje razloga da se nerviram.. no jedno je mir, a drugo sreća..Vizionar 1985 wrote:Dobro to je djelomicno tacno. Ali evo imate mene ovdje zivog primjerka. Meni siromastvo izaziva depresiju, psihicke bolesti jos neke i fizicke bolesti, koje sam i imao i prije neke od ovih bolesti, a moje se stanje pogorsava sve vise i vise sada zbog sve veceg nedostatka finansijkog koje je iz godine u godinu gore, jos na sve izaziva i svadze u mojoj porodici jer se vecinom svadzamo oko para ili izbije nekakva svadza zbog para. Kako kaze ona neka pjesma sirotinja svadi.medvjed23 wrote:kad već spomenuh kurtu, ovaj klip je, u kontekstu teme, interesantan
http://www.youtube.com/watch?v=3CTsGievjMU
i ide u prilog pretpostavke koju već spomenuh: čovjek nesretne prirode će, dugoročno gledano, biti nesretan i sa parama i bez para..
imajući to u vidu, mogu se složiti sa kipraninom, siromaštvo jeste uzrok nesreće, al novac nije uzrok sreće..
- Sanjarko
#133 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Pa slazem se i ja s tim.medvjed23 wrote:
nije ni historija moje porodice daleko od toga.. sad su stvari drugačije i imamo većinu onoga što nam treba.. i to me čini mirnijim, opuštenijim, imam mnogo manje razloga da se nerviram.. no jedno je mir, a drugo sreća..
imajući to u vidu, mogu se složiti sa kipraninom, siromaštvo jeste uzrok nesreće, al novac nije uzrok sreće..
-
Niemand
#134 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Nije problem, evo necu vise pisati. A i nema smisla vala.DearJohn wrote: Ne znaš ni sama šta pišeš, presaberi se malo. Tema je jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih, ne znam što si uopšte dijasporu mješala...
-
DearJohn
#135 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Nemoj. Piši o temi.
- HAVANA
#136 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Bilo je kad bukvalno za hljeba nisam imao,bilo je kad sam imao osnovno kao i vecina mog drustva i komsiluka,i sad kad imam sve sto mi treba a masina melje,sto jada i briga,izazova... u kojim na neki cudan nacin uzivam.
Kad mi je bilo najbolje i kada sam bio najsretniji? Ovo u sredini.Kad sam bio dijete i zivio u nekom sistemu...Sad me ovo govno od sistema goni naprijed da ne padnemo pod cizmu ovoj gamadi i zavidimo od njih.Najlosije,naravno kad nisam imao nista.Pravila nema.Novac sigurno ne znaci srecu svima koji ga imaju,i vecinom je tako.Najbolje taman.
A neimastina sigurno znaci nesrecu.
- medvjed23
#137 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
hajd nakratko uključi ppZoya wrote:Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.
- supercali
#138 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Zasto samo italija?Zoya wrote:Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.
-
Ci-Nick
#139 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Negdje nekad Zuko Džumhur reče: "Za sreću treba imati talenat". Ima tu istine.
-
DearJohn
#140 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
I ako uzmemo da je neko s parama trenutno nesretan ne vjerujem da bi bio sretniji bez para.
- HardcoreMX
#141 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
bogatasi su lukavi..ali i strasno sujevjerni..
- insomnia78
#142 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Za razliku od sirotilje. Vidjeli smo kad je Torabi dolazio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#143 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
meni su pare samo poštovanje i sigurnost 
vidim oko mene kako se poštuju seljačine koji imaju firme
sreća je relativan pojam tako da u to ne bih ulazio
vidim oko mene kako se poštuju seljačine koji imaju firme
sreća je relativan pojam tako da u to ne bih ulazio
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#144 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
ono ni cunami neće sapratiinsomnia78 wrote:Za razliku od sirotilje. Vidjeli smo kad je Torabi dolazio
- HardcoreMX
#145 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
znaci, uprkos parama i bogatas sirotilja..e to je tek praznina..imas, a nemas....pitanje u naslovu znaci odgovoreno..
- animals
#146 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Samo djeca mogu biti istinski sretna..
odrasli i da imaju sve , ne mogu biti sretni..
jer uvijek postoji ljepsa zena, ljepsi auto, brod, avion..
sretan covjek, a rijetki su, je sretan i sa nicim..
a ostali su depresivci, jer nisu niti ce ikad biti sretni..
odrasli i da imaju sve , ne mogu biti sretni..
jer uvijek postoji ljepsa zena, ljepsi auto, brod, avion..
sretan covjek, a rijetki su, je sretan i sa nicim..
a ostali su depresivci, jer nisu niti ce ikad biti sretni..
- HardcoreMX
#147 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
siromasni ljudi inace imaju lijepe zene, lijepa auta, brodove, avione...
- animals
#148 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,HardcoreMX wrote:siromasni ljudi inace imaju lijepe zene, lijepa auta, brodove, avione...
a bogati znaju da nije..
- HardcoreMX
#149 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
cuj to..zar nije razlika sto bogati imaju mnogo novca, kapitala i drugih materijalnosti, a siromasni malo ili nikako?!animals wrote: Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,
a bogati znaju da nije..
- animals
#150 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih
Prica se ko je sretniji, a ne u cemu je razlika...HardcoreMX wrote:cuj to..zar nije razlika sto bogati imaju mnogo novca, kapitala i drugih materijalnosti, a siromasni malo ili nikako?!animals wrote: Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,
a bogati znaju da nije..