Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
medvjed23

#126 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by medvjed23 »

Zoya wrote:
medvjed23 wrote:kad već spomenuh kurtu, ovaj klip je, u kontekstu teme, interesantan

i ide u prilog pretpostavke koju već spomenuh: čovjek nesretne prirode će, dugoročno gledano, biti nesretan i sa parama i bez para..
:sad: baš.
on je želio pare i želio je za te pare kupiti gomilu medicinske opreme.. dobio je pare, kupio je medicinsku opremu i to ga je činilo sretnim par sedmica il mjeseci.. al nakon toga, povratak na staro.. ne znam da li je takav scenarij pravilo, al sigurno nije rijedak..
supercali

#127 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by supercali »

Zoya wrote:Azbestno odijelo :shock:

New York. utopliti ćemo se. Hvala :)
Idemo na kafu na times square
Zoya

#128 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Zoya »

Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.

Respo, sa tobom samo Italija :skoljka:
Sanjarko

#129 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Sanjarko »

medvjed23 wrote:kad već spomenuh kurtu, ovaj klip je, u kontekstu teme, interesantan

http://www.youtube.com/watch?v=3CTsGievjMU

i ide u prilog pretpostavke koju već spomenuh: čovjek nesretne prirode će, dugoročno gledano, biti nesretan i sa parama i bez para..
Dobro to je djelomicno tacno. Ali evo imate mene ovdje zivog primjerka. Meni siromastvo izaziva depresiju, psihicke bolesti jos neke i fizicke bolesti, koje sam i imao i prije neke od ovih bolesti, a moje se stanje pogorsava sve vise i vise sada zbog sve veceg nedostatka finansijkog koje je iz godine u godinu gore, jos na sve izaziva i svadze u mojoj porodici jer se vecinom svadzamo oko para ili izbije nekakva svadza zbog para. Kako kaze ona neka pjesma sirotinja svadi.
Niemand

#130 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Niemand »

DearJohn wrote:
Niemand wrote:Ja stvarno ne znam jeste vi glupi, ne znate sva slova pa imate problema sa citanjem il me jednostavno pravite budalom.

Mislim, nakon budalastih pitanja-al kako bi dijasporci dosli na odmor da nemaju para, al zasto onda ljudi u bosni nisu sretni.., na poprilicno jasno napisano, ne znam sta drugo da zakljucim.

Svasta.
Vidi, nisi napisala ništa pametno i neoborivo da bi proglašavala ovdje ovdje raju glupom. Napisala si da je dijasporcima sreca da dodju u Bosnu i da budu s familijom i da mnogi potroše više nego po raznoraznim destinacijama. Mi smo ti napisali da ne bi mogli da budu sretni sa svojom familijom da nemaju gengi da plate put i boravak i šta ti ja znam. Nego bi vjerovatno bili tamo gdje su i mozda bili nesretni. Ili argumentovano pricaj i debatuj ili nemoj vrijedjati, to je najlakše.
Zapravo, ne bas. Ako vec hoces da repliciras, bar procitaj na sta repliciras, krenuvsi od mog prvog posta, koji se nadovezao na haznadarev post o dancima, onaj u kojem si boldovao taj dio o moru i skijanju, a na koji sam ti i odgovorila. To sa dijasporom je odgovor na tvoje-ne znam nikog da ima para i moze odvesti porodicu na more i skijanje a da to ne radi.

Ti uopste nisi shvatio o cemu ja pricam, prije bih rekla nisi procitao, al hajd. I sta drugo osim to troje sto sam nabrojala da zakljucim na kraju.

Nebitno na kraju krajeva. Jos me treba necije necitanje postova na koje ipak odgovaraju smarati u zivotu, jasta. Pisi sta hoces i shvataj napisano kako hoces.

Il jos bolje, jos koji put ignorisi nekoliko puta napisano da ni bez para nes biti sretan i onako sasvim logicki pitaj-al kako ce dijaspora bez para doci u bosnu i biti sretna..

Mislim, stvarno. :roll:

Vatever. :spavalica:
DearJohn

#131 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by DearJohn »

Niemand wrote:
DearJohn wrote:
Niemand wrote:Ja stvarno ne znam jeste vi glupi, ne znate sva slova pa imate problema sa citanjem il me jednostavno pravite budalom.

Mislim, nakon budalastih pitanja-al kako bi dijasporci dosli na odmor da nemaju para, al zasto onda ljudi u bosni nisu sretni.., na poprilicno jasno napisano, ne znam sta drugo da zakljucim.

Svasta.
Vidi, nisi napisala ništa pametno i neoborivo da bi proglašavala ovdje ovdje raju glupom. Napisala si da je dijasporcima sreca da dodju u Bosnu i da budu s familijom i da mnogi potroše više nego po raznoraznim destinacijama. Mi smo ti napisali da ne bi mogli da budu sretni sa svojom familijom da nemaju gengi da plate put i boravak i šta ti ja znam. Nego bi vjerovatno bili tamo gdje su i mozda bili nesretni. Ili argumentovano pricaj i debatuj ili nemoj vrijedjati, to je najlakše.
Zapravo, ne bas. Ako vec hoces da repliciras, bar procitaj na sta repliciras, krenuvsi od mog prvog posta, koji se nadovezao na haznadarev post o dancima, onaj u kojem si boldovao taj dio o moru i skijanju, a na koji sam ti i odgovorila. To sa dijasporom je odgovor na tvoje-ne znam nikog da ima para i moze odvesti porodicu na more i skijanje a da to ne radi.

Ti uopste nisi shvatio o cemu ja pricam, prije bih rekla nisi procitao, al hajd. I sta drugo osim to troje sto sam nabrojala da zakljucim na kraju.

Nebitno na kraju krajeva. Jos me treba necije necitanje postova na koje ipak odgovaraju smarati u zivotu, jasta. Pisi sta hoces i shvataj napisano kako hoces.

Il jos bolje, jos koji put ignorisi nekoliko puta napisano da ni bez para nes biti sretan i onako sasvim logicki pitaj-al kako ce dijaspora bez para doci u bosnu i biti sretna..

Mislim, stvarno. :roll:

Vatever. :spavalica:

Ne znaš ni sama šta pišeš, presaberi se malo. Tema je jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih, ne znam što si uopšte dijasporu mješala...
medvjed23

#132 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by medvjed23 »

Vizionar 1985 wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=3CTsGievjMU

Dobro to je djelomicno tacno. Ali evo imate mene ovdje zivog primjerka. Meni siromastvo izaziva depresiju, psihicke bolesti jos neke i fizicke bolesti, koje sam i imao i prije neke od ovih bolesti, a moje se stanje pogorsava sve vise i vise sada zbog sve veceg nedostatka finansijkog koje je iz godine u godinu gore, jos na sve izaziva i svadze u mojoj porodici jer se vecinom svadzamo oko para ili izbije nekakva svadza zbog para. Kako kaze ona neka pjesma sirotinja svadi.
nije ni historija moje porodice daleko od toga.. sad su stvari drugačije i imamo većinu onoga što nam treba.. i to me čini mirnijim, opuštenijim, imam mnogo manje razloga da se nerviram.. no jedno je mir, a drugo sreća..

imajući to u vidu, mogu se složiti sa kipraninom, siromaštvo jeste uzrok nesreće, al novac nije uzrok sreće..
Sanjarko

#133 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Sanjarko »

medvjed23 wrote:
nije ni historija moje porodice daleko od toga.. sad su stvari drugačije i imamo većinu onoga što nam treba.. i to me čini mirnijim, opuštenijim, imam mnogo manje razloga da se nerviram.. no jedno je mir, a drugo sreća..

imajući to u vidu, mogu se složiti sa kipraninom, siromaštvo jeste uzrok nesreće, al novac nije uzrok sreće..
Pa slazem se i ja s tim.
Niemand

#134 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Niemand »

DearJohn wrote: Ne znaš ni sama šta pišeš, presaberi se malo. Tema je jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih, ne znam što si uopšte dijasporu mješala...
Nije problem, evo necu vise pisati. A i nema smisla vala.
DearJohn

#135 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by DearJohn »

Nemoj. Piši o temi.
HAVANA

#136 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by HAVANA »

Bilo je kad bukvalno za hljeba nisam imao,bilo je kad sam imao osnovno kao i vecina mog drustva i komsiluka,i sad kad imam sve sto mi treba a masina melje,sto jada i briga,izazova... u kojim na neki cudan nacin uzivam. :-) Kad mi je bilo najbolje i kada sam bio najsretniji? Ovo u sredini.Kad sam bio dijete i zivio u nekom sistemu...Sad me ovo govno od sistema goni naprijed da ne padnemo pod cizmu ovoj gamadi i zavidimo od njih.Najlosije,naravno kad nisam imao nista.Pravila nema.Novac sigurno ne znaci srecu svima koji ga imaju,i vecinom je tako.Najbolje taman. :D A neimastina sigurno znaci nesrecu.
medvjed23

#137 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by medvjed23 »

Zoya wrote:Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.

hajd nakratko uključi pp :D
supercali

#138 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by supercali »

Zoya wrote:Trebao je Kurt u teretanu i na plivanje ići.

Zasto samo italija?
Ci-Nick

#139 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Ci-Nick »

Negdje nekad Zuko Džumhur reče: "Za sreću treba imati talenat". Ima tu istine.
DearJohn

#140 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by DearJohn »

I ako uzmemo da je neko s parama trenutno nesretan ne vjerujem da bi bio sretniji bez para.
HardcoreMX

#141 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by HardcoreMX »

bogatasi su lukavi..ali i strasno sujevjerni..
insomnia78

#142 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by insomnia78 »

Za razliku od sirotilje. Vidjeli smo kad je Torabi dolazio
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#143 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Truba »

meni su pare samo poštovanje i sigurnost :D

vidim oko mene kako se poštuju seljačine koji imaju firme

sreća je relativan pojam tako da u to ne bih ulazio
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#144 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by Truba »

insomnia78 wrote:Za razliku od sirotilje. Vidjeli smo kad je Torabi dolazio
ono ni cunami neće saprati
:mrgreen:
HardcoreMX

#145 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by HardcoreMX »

znaci, uprkos parama i bogatas sirotilja..e to je tek praznina..imas, a nemas....pitanje u naslovu znaci odgovoreno..
animals

#146 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by animals »

Samo djeca mogu biti istinski sretna..
odrasli i da imaju sve , ne mogu biti sretni..
jer uvijek postoji ljepsa zena, ljepsi auto, brod, avion..
sretan covjek, a rijetki su, je sretan i sa nicim..
a ostali su depresivci, jer nisu niti ce ikad biti sretni..
HardcoreMX

#147 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by HardcoreMX »

siromasni ljudi inace imaju lijepe zene, lijepa auta, brodove, avione...
animals

#148 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by animals »

HardcoreMX wrote:siromasni ljudi inace imaju lijepe zene, lijepa auta, brodove, avione...
Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,
a bogati znaju da nije..
HardcoreMX

#149 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by HardcoreMX »

animals wrote: Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,
a bogati znaju da nije..
cuj to..zar nije razlika sto bogati imaju mnogo novca, kapitala i drugih materijalnosti, a siromasni malo ili nikako?!
animals

#150 Re: Jesu li bogati ljudi srecniji od siromašnih

Post by animals »

HardcoreMX wrote:
animals wrote: Razlika izmedju siromasni i bogati, je sto siromasni misle da je bogastvo sreca,
a bogati znaju da nije..
cuj to..zar nije razlika sto bogati imaju mnogo novca, kapitala i drugih materijalnosti, a siromasni malo ili nikako?!
Prica se ko je sretniji, a ne u cemu je razlika... :-) :-)
Post Reply