Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post Reply
General War

#126 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by General War »

Lincoln-Burrows wrote:
putokaz1 wrote:Kantona možemo ukinitu 2/3 nas nek glasa za Lijanovića
Da se dosad moglo nešto napraviti bez Hrvata već bi se u 20 godina
napravilo barem 1000 puta a nije.
Nista se nije napravilo i gdje skoro nema hrvata i tamo gdje su hrvati vecina a pogotovo srbi...ja stvarno se pitam nekad o cemu ovaj svijet diskutuje, zemlja decentralizovana entiteti i kantoni drzave ali eto...neda anam onaj :-) UZP traje i od strane svih nacionalistickih partiokratskih sistema duz cijele zemlje po vertikali i horizontali.
De osvijestite se vise.
animals

#127 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

nadInsan wrote:
animals wrote:
Mozda..samo bez Hrvata nema ni BIH..
Jedva čekam da testiramo i tu hipotezu.
Samo ti cekaj...
nije mi jasno odakle iskacete..
uvijek isti pisu sa mrznjom ovdje.. :-)
Drvosjeca iz Dejcica

#128 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:
Bolje se ovako još 5000 godina svađati nego jedan dan ratovati. Mi znamo gdje to vodi to prizivanje "nema BiH". Mislim da se niko neće provesti dobro u slučaju tog scenarija. :oops:
animals

#129 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote:
Bolje se ovako još 5000 godina svađati nego jedan dan ratovati. Mi znamo gdje to vodi to prizivanje "nema BiH". Mislim da se niko neće provesti dobro u slučaju tog scenarija. :oops:
Cuj, nema BIH...
znam da su mnogi protiv nje, ali ja nisam..
ali nije problem BIH, problem su idioti sa svih strana..
horkesh

#130 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by horkesh »

animals wrote:
nadInsan wrote:
animals wrote:
Jedva čekam da testiramo i tu hipotezu.
Samo ti cekaj...
nije mi jasno odakle iskacete..
uvijek isti pisu sa mrznjom ovdje.. :-)
Pa nemaju samo bh. Hrvati i Srbi ekskluzivitet na nacionalno ostrašćene, moraju i Bošnjaci imati tih :)
animals

#131 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

horkesh wrote:
Pa nemaju samo bh. Hrvati i Srbi ekskluzivitet na nacionalno ostrašćene, moraju i Bošnjaci imati tih :)
Pa normalno da imaju pravo, na isto kao i ostali..
samo je to na ovim prostorima komplikovano..
previse je mrznje, sa svih strana..
Streptokok

#132 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:
Obrazlozi.

Ja bih rekao suptrotno, manje hrvata vise bosne.
animals

#133 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Streptokok wrote:
animals wrote:
Obrazlozi.

Sve je moguce..pa i Bosna bez Hrvata..
samo se nece vise Bosna zvati..
vjerovatno RS i Republika Bosnjaka...
Streptokok

#134 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:
Streptokok wrote:
animals wrote:
Obrazlozi.

Sve je moguce..pa i Bosna bez Hrvata..
samo se nece vise Bosna zvati..
vjerovatno RS i Republika Bosnjaka...
I daljevce se zvati bosna kao i bosanski jezik.
animals

#135 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Sustina je da se dva peru Bosne, a treci je svojata kao svoju eksluzivu..
i
Streptokok

#136 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:Sustina je da se dva peru Bosne, a treci je svojata kao svoju eksluzivu..
i
Sustina je da je taj treci veci od ova dva zajedno.
animals

#137 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Streptokok wrote:
animals wrote:Sustina je da se dva peru Bosne, a treci je svojata kao svoju eksluzivu..
i
Sustina je da je taj treci veci od ova dva zajedno.
Ne znas koliko si plitak..
Streptokok

#138 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:[q

Ne znas koliko si plitak..
Zato ces mi ti to objasniti.
animals

#139 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Ne mogu..
nemoguce za objasniti..
asker

#140 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by asker »

i
Treci nema kud, kontas? Nemoze u Zadar ili Pancevo a da se osjeca svoj na svome. Ova prva dva su za dijagnoze. A sto se vise peru sve su prljaviji. Neko ce reci ovakvo stanje je neodrzivo, Glupost! Ja danas vidim vise drzave BiH nego '96. Neko misli drugacije, i to je dozvoljeno :)
animals

#141 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

asker wrote:
i
Treci nema kud, kontas? Nemoze u Zadar ili Pancevo a da se osjeca svoj na svome. Ova prva dva su za dijagnoze. A sto se vise peru sve su prljaviji. Neko ce reci ovakvo stanje je neodrzivo, Glupost! Ja danas vidim vise drzave BiH nego '96. Neko misli drugacije, i to je dozvoljeno :)
Razumijem ja tebe..
ludilo je sa svih strana...
Streptokok

#142 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:Ne mogu..
nemoguce za objasniti..
E jbga. A doimalo se da ces mi ocitati lekciju samo tako.
animals

#143 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by animals »

Streptokok wrote:
nemoguce za objasniti..
A sta da ti ja ocitavam..
moras sam svatiti, da to sto ti pises ne vodi nicemu..
cuj, demografski ces osvojiti Bosnu..
mozda, ali za tisucu godina..
i taman kad uspijes, asteroid ce pogoditi zemlju, i opet nista...
Kejn

#144 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Kejn »

Sasvim je moguće da Bošnjaci ovladaju Federacijom i politički i demografski. Nenormalne demografske promjene su itekako moguće i to za kratko vrijeme. Npr. u Americi su 80-tih Bijelci činili oko 80% stanovništva da bi danas, 37 godina kasnije činili manje od 60%.
Streptokok

#145 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Streptokok »

animals wrote:
Streptokok wrote:
nemoguce za objasniti..
A sta da ti ja ocitavam..
moras sam svatiti, da to sto ti pises ne vodi nicemu..
cuj, demografski ces osvojiti Bosnu..
mozda, ali za tisucu godina..
i taman kad uspijes, asteroid ce pogoditi zemlju, i opet nista...
Kakvu crnu tisucu. Za 50ak godina mnoge ce stvari drugacije izgledati.
LBVIEW

#146 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by LBVIEW »

llull wrote:Nekome je i BIH zlocinacki poduhvat, nekome RS, nekome HB... Takav smo narod... Bas kao sto bez sva tri naroda ne mozes ukinuti RS tako ne mozes i stvoriti HB opet... Msm opet je narod uhvacen u spin masinu.
Svi kao gledamo u buducnost i kao daj da prelomimo i napravimo nesto za ovu zemlju, ali naravno mi smo cisti samo ona druga dva naroda su kriva ( biraj kombinaciju od volje ti, svi su ista govna ).
Bez priznanja zlocina i otklona od politika koje su ih pripremile i sprovele nema naprijed.
A misliti ima pravo svako, samo cinjenice su nesto drugo, a one kazu kako su RS i HB nastale u UZP.
Drvosjeca iz Dejcica

#147 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kejn wrote:Sasvim je moguće da Bošnjaci ovladaju Federacijom i politički i demografski. Nenormalne demografske promjene su itekako moguće i to za kratko vrijeme. Npr. u Americi su 80-tih Bijelci činili oko 80% stanovništva da bi danas, 37 godina kasnije činili manje od 60%.
Već sada su da se tako izrazim "izgubili" par ili su na dobrom putu da izgube većinu u tradicionalno hrvatskim sredinama. Ovome je umnogome kumovalo i dvojno državljanstvo pored nekih objektivnih razloga. Npr. znam neke ljude iz Livna koju su se u zadnjih 5 godina preselili skroz u Split jer kažu bolji im je standard i imaju izvjesniju budućnost. Fakat otužno ali istinito.
Kejn

#148 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Kejn »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kejn wrote:Sasvim je moguće da Bošnjaci ovladaju Federacijom i politički i demografski. Nenormalne demografske promjene su itekako moguće i to za kratko vrijeme. Npr. u Americi su 80-tih Bijelci činili oko 80% stanovništva da bi danas, 37 godina kasnije činili manje od 60%.
Već sada su da se tako izrazim "izgubili" par ili su na dobrom putu da izgube većinu u tradicionalno hrvatskim sredinama. Ovome je umnogome kumovalo i dvojno državljanstvo pored nekih objektivnih razloga. Npr. znam neke ljude iz Livna koju su se u zadnjih 5 godina preselili skroz u Split jer kažu bolji im je standard i imaju izvjesniju budućnost. Fakat otužno ali istinito.
Meni je samo bitno da se ovi kantoni ukinu. Ukidanjem kantona bi uštedili 2-3 milijarde maraka što je dovoljno da se svi nezaposleni u FBiH zaposle. Ako je tome trenutno jedina zapreka hrvatsko glasačko tijelo koje redovno glasa za HDZ koji živi od kantona i ucjena, onda mi neće biti nešto puno žao što Hrvati odlaze.
General War

#149 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by General War »

Jest, Ali Bjelci drze 100% uzde i ekonomije i politike.
Najvece je greska da prosti brojevi nesto znace.
Kejn

#150 Re: Presude zločinačkim tvorevinama tzv RS i tzv HB će ukinuti entitete i kantone

Post by Kejn »

General War wrote:
Jest, Ali Bjelci drze 100% uzde i ekonomije i politike.
Najvece je greska da prosti brojevi nesto znace.
Bijelci su tamo samo mišićna snaga i krava za mužu, neko drugi drži uzde a nema ih ni 2 %.... al to nije za ovu temu... A ne smijem to ni reći javno.
Post Reply