Koja se knjiga cita najvise na svijetu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

hananah wrote:(...)
Haj sad extremisti, svi u naprad :D
Vodeni, digeru i life branite me :D :lol: :lol: :lol: :lol:
Mnogo njih misle da su se ispeli na sami al araf i... da vide na obe strane.

Jok !
Fair Life

Post by Fair Life »

CiCiban wrote:ma.. sta cemo sa zivotinjama? a fair life?
Imas odgovor ispod.
aris_angel1s wrote:Manje prepucavanja o religiji ,vise edukacije,manje dzamija i crkvi, vise skola i fabrika, samo tako ova zemlja moze krenuti naprijed.
hananah

Post by hananah »

Ne zelim Lojo diskutovati o svojim osobnim stvarima na forumu. Ono u sta ja vjerujem to se nikog ne tice. Dobro bi bilo kad bi svi vjernici bili takvi, manje bi sukoba bilo vjeruj, moja poenta to i jeste. Da svako svoju vjeru zadrzi za sebe i naka je provlaci kroz sve sfere svoga zivota, ali sve dotle dok to ne dotice tudje zivote. Jer osobne stvari necije se nikog drugog ne ticu, pa tako ni vjera.
Digeru poziv prihvacen ako do tada ne budem izgorjela na lomaci :D Posto vjerujem da jam u proslom zivotu bila Ivana Orleanska :D
A sto se tice Ivane, to mi je najdrazi povjesni lik, i najpozitivniji :D
Nego, muski, toliko ratnika medju vasim rodom, a jedna zena puno pametnija, jaca, mudrija, samopouzdanija nego bilo koji muski ratnik :)
Kako to ba objasnjavate :D
radivojeboy

Post by radivojeboy »

vrijeme je da se vratimo najvecem djelu svih vremena :D

"Kapital",drugovi i drugarice,od Karla Marksa je najmanje citana knjiga a trebalo bi da bude najvise?

Ili?Nesto ne stima? :?
bosan

Post by bosan »

Zato sto imas damu Hano. :D
Fair Life

Post by Fair Life »

bosan wrote:Da li branioci Hanini potpisujete i to da je Bosna islamska zemlja ?
Potpisujete li da bi Bosnu trebalo pripojiti Hrvatskoj?
Otkud ti ovdje?

Tebi nije dosta bilo jedanput uvezivati barjake, pa bi opet...
hananah

Post by hananah »

ne stima radivojeboy sta ti tu nama Kapital, mi oko neceg drugog zakuhajemo a sad ti i Kapital :D
hananah

Post by hananah »

Ma neko upitao da li bi voljeli da se Bosna pripoji Hrvatskoj :) Ja rekla da :) Odgovorila na pitanje :)
Eto, da je neko pitao da li bi voljeli da se pripojimo Srbiji ja bih rekla ne. Da je neko pitao da li bi voljeli da budemo Engleska kolonija ja bih rekla da, Americka ili Francuska ne. Pitanje je da se pita, odgovor je da se odgovara. I ne vidim nista lose u tome, osim sto malo malo to neko meni "nabija na nos" kao da je nesto lose u mom odgovoru. :( Meni Hrvatska i Engleska super zemlje :) Amerika ili Rusija jok :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

hananah wrote: ........ ako do tada ne budem izgorjela na lomaci :D
:-) Ne brini. Ako izgoris, za tobom ce ostati ....... p..kin dim. :zzzz:
hananah

Post by hananah »

Ti Pape moj p..... dim mirisati neces, budi u to siguran, pa bila ja ziva ili izgorjela :D
|||||

Post by ||||| »

Teške rijeci pises hananah, teske!!! Samo cu se podsjetiti (a i vas) na naziv
jedne knjige " Mrtvi sve znaju"
Vodenjak

Post by Vodenjak »

||||| wrote:Teške rijeci pises hananah, teske!!! Samo cu se podsjetiti (a i vas) na naziv
Bu!
Prepade nas!

:zzzz:
|||||

Post by ||||| »

Vodenjak wrote:
||||| wrote:Teške rijeci pises hananah, teske!!! Samo cu se podsjetiti (a i vas) na naziv
Bu!
Prepade nas!

:zzzz:
Itekako :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Image
digger

Post by digger »

Prince wrote:Ma vjeruj mi, glupo mi trošiti riječi na budalu poput tebe. Samim tim što si dežurni poklopac na forumu dokazuješ koliko ti je život u ku.rcu, i koliko te ustvari ljudi žale u pravom životu. Da si normalna, davno bi se udala, ne bi očajnički željela privući pažnju kao kakav tinejdžer. Ne znaš šta da radiš od sebe, pa si čas budista, čas ateista, čas nešto treće. Kraj priče, ja ti više nikad neću replicirati, jer zaista nije vrijedno. Razmisli o ovome o čemu ti govorim.
Image
digger

Post by digger »

Valja ovo zatvoriti da spasimo par zalutalih dusa.

Image
kekec

Post by kekec »

Najvise na svijetu se citaju bajke, npr:
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Image

Image

Image
Jople

Post by Jople »

komi wrote:Image
Miadza, djece mi :D
mostarac

Post by mostarac »

Lakse bi pitanje bilo da si postavio koja se knjiga najvise cita u Bosni?

NIJEDNA :(

(mada ako smrtovnice stavimo u knjige, onda su one bestseller)
mostarac

Post by mostarac »

Pun mi je kurac ovih muislimana na baterije sto su se ko fol dozvali tobe i oni sada brane nekakve stavove po kojima su do juce pljuvali iz petnih zila. Pun mi je kurac i ovih muslimana sto mi propovjedaju nesto, a sa mnom pili i oblokavali se i on mene upucje na nesto, kao on se dozvo vjere i izasao na pravi put. A usa kerovi i budite ono sto jeste uzmite svak po litar konjaka, ko sto ste i naucili i zbijte se u saffove.
Jedan od osnovnih predduslova da ova drzava postane normalna je da vjera postane stvar pojedinca, a da se biskupi, hodze, kardinali, reis ul - uleme pojkavljuju jednom godisnje na TV i to za Bajram i za Bozic, a eto i uskrsu bi se dalo progledat kroz prste da bude sve ravnopravno 2:2, jer su dva bajrama.
Balasevic je to najbolje rekao vasoj srpskoj verziji klero-fanatika, a dojucerasnjih komunista koji pojedose krmadi i krmadi: "A vi sto se tako udarate vjerom u prsa ste do juce mislili da je Sveti Sava dobio ime po Savi Kovacevicu"
Zio

Post by Zio »

[quote="komi"]Image

spice

Image

travelliing without moving.

Kwisatz Hadderach :D
foton

Post by foton »

Najcitaniji mora da je BUKVAR! :D :) Logika...
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Boze sacuvaj, spomene covjek statisticku cinjenicu da je Kur'an jedna od najcitanijih knjiga na svijetu i odmah se nadigne hrpa "slobodoumnih" (citaj, "oslobodjenih od uma" :D), koji se odjednom osjete ugrozeni. Neko ih prisiljava na nesto ili namece... :-?

Onda se ovi "prozvani" i "pozvani", branitelji "slobodne misli", u svoj svojoj "ugrozenosti", pocnu sluziti ogromnim kolicinama uvreda i pljuvanja po stvarima o kojim ocigledno pojma nemaju, nego ih po defaultu odbijaju. Sjecam se vrlo slicnih prica o "ugrozenosti", tamo sa pocetka 90-ih... a vidim da (mozda nesvjesnih :D) sljedbenika te ideje ne nedostaje ovdje...
BECHO

Post by BECHO »

Ovdje su ti lave moj sve neki veliki Titini komunisti i u dezurni ateisti a kad progovoris o 'blagodatima' krscanstva, Celibatu i Hristosu Razapetpom onda te spaljuju na lomaci i lijepe ti etiketu mudzahedina! Sto se tice samog razvoja teme, nema se tu sta reci kad je ocigledno da nije niti crkva, niti pravoslavlje a niti katolicanstvo toliki problem koliki je Islam na ovim prostorima! Da se ne lazemo, mnogima zivci prorade i huja ih fata kad neko na forumu postavi neku suru, ajet, prouci fatihu, spomene Muhameda ili vidi one zamotane majke Srebrenice kao i arapsko pismo na nekom od basluka stradalih sehida! Takve srklet fata kad je vrijeme Ramazana i kad se trebaju klati Kurbani.Da se ne varamo, ovdje je covjek samo spomenuo knjigu koja je vjerovatno uz Bibliju najcitanija na svijetu a vi ste ga bez ikakvog razloga docekali na noz! Zbog cega? Upravo zbog ovog sto sam spomenuo u posljednjoj recenici...Nije ni crkva, ni krscanstvo, Isus ni Biblija toliki problem (ma koliko se vi trudili da ih poistovjecujete) kao sto je to Islam, Muhamed, Kur'an i Allah svevisnji! A ovi sto pricaju o tzv. Al-Kaidi i koji poistovjecuju famoznu arapsku civilizaciju (o arapskoj nepismenosti moze govoriti samo mahnitov koji nema pojma o zivotu) s nekim shupkom sto drzi pusku i Kur'an u ruci, mogu samo oni koji zive u medijskoj, moralnoj i svakoj drugoj blokadi i kojima su CNN i BBC glavni izvori informacija...
Post Reply