Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
- sinuhe
#126 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Vidim, ravno do mora. Aj cao

- sheilak
#127 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
vrlo moguce, s obzirom na argumentaciju.Connaisseur Karlin wrote:sinuhe voli 13 i 16 godisnje djevojciceSaraFina wrote:Pa je li žena sa 16? Ne vidiš problem da tebi bliska familijarno šesnestogodišnjakinja održava seksualna odnose sa ljudima četrdesetih godina?sinuhe wrote:Eno opet veli curica od 16 godina. Jesi li se sa 16 smatrala curicom?
ja ne kazem da su sve curice od 16 god djeca, ali smatram da su sve vise zainteresirane za nekog od svojih vrsnjaka, pa i u sexualnom smislu nego da lete za likovima u 30tim i 40tim.
ako se to prije prakticiralo, ne znaci da je bilo normalno ni zdravo ni da su to zene zeljele vec da su morale. sada kada ne moraju sumnjam da ce to smatrati normalnim.
- Connaisseur Karlin
#128 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
da, da, razumijemo sesheilak wrote:vrlo moguce, s obzirom na argumentaciju.Connaisseur Karlin wrote:sinuhe voli 13 i 16 godisnje djevojciceSaraFina wrote:
Pa je li žena sa 16? Ne vidiš problem da tebi bliska familijarno šesnestogodišnjakinja održava seksualna odnose sa ljudima četrdesetih godina?
ja ne kazem da su sve curice od 16 god djeca, ali smatram da su sve vise zainteresirane za nekog od svojih vrsnjaka, pa i u sexualnom smislu nego da lete za likovima u 30tim i 40tim.
ako se to prije prakticiralo, ne znaci da je bilo normalno ni zdravo ni da su to zene zeljele vec da su morale. sada kada ne moraju sumnjam da to smatrati normalnim.
- Matzan
#129 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Nisam čitao sve, ali k'o da gledam da na temi najviše morališu one što nikad nisu imale dovoljno sexa, a u sebi se kaju i kunu pamet što nisu počele davati sa 16-17 kad su još nešto valjale. 
- Connaisseur Karlin
#130 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
a to i tebe privlace djeca od 13 godinaMatzan wrote:Nisam čitao sve, ali k'o da gledam da na temi najviše morališu one što nikad nisu imale dovoljno sexa, a u sebi se kaju i kunu pamet što nisu počele davati sa 16-17 kad su još nešto valjale.
- Matzan
#131 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Nisu me privlačila ni kad sam ja 13 imao.Connaisseur Karlin wrote:a to i tebe privlace djeca od 13 godinaMatzan wrote:Nisam čitao sve, ali k'o da gledam da na temi najviše morališu one što nikad nisu imale dovoljno sexa, a u sebi se kaju i kunu pamet što nisu počele davati sa 16-17 kad su još nešto valjale.
-
Niemand
#132 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
- Connaisseur Karlin
#133 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
a sa 16 godina te danas privlaceMatzan wrote:Nisu me privlačila ni kad sam ja 13 imao.Connaisseur Karlin wrote:a to i tebe privlace djeca od 13 godinaMatzan wrote:Nisam čitao sve, ali k'o da gledam da na temi najviše morališu one što nikad nisu imale dovoljno sexa, a u sebi se kaju i kunu pamet što nisu počele davati sa 16-17 kad su još nešto valjale.
- Connaisseur Karlin
#134 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
pa jeste pedofilijaNiemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
pristanak roditelje nema nikakve veze sa njenim pristankom
-
Niemand
#135 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Pa dobro onda.Connaisseur Karlin wrote:pa jeste pedofilijaNiemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
- Connaisseur Karlin
#136 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
nema dobrog u tomeNiemand wrote:Pa dobro onda.Connaisseur Karlin wrote:pa jeste pedofilijaNiemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
- Matzan
#137 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Connaisseur Karlin wrote:
a sa 16 godina te danas privlace
Gdje sam ja ijednom rječju spomenuo ko me privlači?!
A, ne čudi me da si se našla prozvanom za sudbinu kletu i kronični manjak sexa.
-
moonca
#138 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Ali ne moze biti krivicno gonjen.Connaisseur Karlin wrote:pa jeste pedofilijaNiemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
u Ameirici je min 15 god. da bi uz pristanak /odobrenje roditelja stupila u brak ili iznijela trudnocu ako se desila.
- Connaisseur Karlin
#139 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
pa sto radis na temi , branis pedofilicare ili opravdavas sebe da imas seks sa 16godisnjakinjomMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Gdje sam ja ijednom rječju spomenuo ko me privlači?!![]()
-
Niemand
#140 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Dobro.Connaisseur Karlin wrote:nema dobrog u tomeNiemand wrote:Pa dobro onda.Connaisseur Karlin wrote:
pa jeste pedofilija
- Matzan
#141 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Connaisseur Karlin wrote:pa sto radis na temi , branis pedofilicare ili opravdavas sebe da imas seks sa 16godisnjakinjomMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Divim se tvojim pametnim postovima.
I da ne pišem ponovo post, za neke ne bi puno značilo ni da su htjele ranije...
Poyy!
- triconja
#142 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Jaro to je negdje u sivoj zoni zakona, djecu obucavati (naravno mislim na verbalne upute) i izazivanje nekih osjecaja kod njih tokom slusanja ili pogotovo ako im pokazujes materijale.spreca wrote:ma balavurdija....sta oni znaju....neznaju ni sta ni kuda ideConnaisseur Karlin wrote:a deckici od 13 godina ili 15 godinaspreca wrote:Najveci problem je prerano stupanje u sexualne odnose pa bilo to sa vrsnjakom ili malo starijom osobom.....zene nebi trebale bar prije 18 godina stupati u sex odnose.......roditelji i drustvo i skola bi trebali im govoriti da je do 18 godina sex rizik za zdravlje itd itd...trebaju uciti i slusati bar starije kolege
![]()
![]()
Mogu te osuditi ko pedofila ko od sale
- triconja
#143 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Matzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:
- sunceKOtepsija
#144 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
mno0gi bi ovakvo neprimjereno etiketiranje mladih zena od onih nesto starijih nazvali neprimjernim- ispoljavanjem osjecaja nesigurnosti...SaraFina wrote:Da razgraničimo...moonca wrote:SaraFina wrote:Neprikladna je blag izraz. I ako misliš da djevojke sazrijevaju brže od muškaraca ....čovjek od 25 do 30 godina, nikad na emotivnom ili bilo kojem drugom nivou ne može parirati djevojčici od 16 godina.Djevojčici koja ima ludu želju neodgovorno zakoračiti u svijet odraslih seksualnim činom.
Vjerovatno ne moze parirati --ali sto se tice samog cina - iskoristavanja-- ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi da je stariji i iskusniji po pitanju seksualnosti.-
.Moguce da je obazriviji i pazljiviji nego li vrsnjaci - koji su ne zreli i moguce da zbog nezrelosti i neiskustva nanesu vise stete nego li stariji i ako smatramo da je time i iskusniji.
Samosvjesnu dvadesetpetogodišnjakinju privlači stariji muškarac 40+.
To je njen sopstveni izbor, na koji ima sva moguća prava. I ja ni moralno ni ljudski nemam problema, kad je taj njen izbor u pitanju.
Medjutim, djevojčica stara 16 godina i muškarac 30+. Bez obzira na njegovo iskustvo, promišljenost ili ugodu koju je spreman pružiti joj seksualnim činom (za razliku od vršnjaka nekog ) je PROBLEM u moralnoljudskom smislu.
Taj čovjek za vezu s nezrelom tinejdžericom mora imati neki razlog koji se kosi sa zdravim razumom.
NENORMALNO je da odraslog i zdravog muškarca, sa normalnim seksualnim nagonima, privlači propupala šiparica, a ne žena približno njegovih godina.
Ili je bolesno nesiguran i ima strah - ove ili ima poremećaj kad je seksualni nagon u pitanju.
- sunceKOtepsija
#145 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
ti se koliko vidim upustas u tumacenje slova zakona kojeg su donijeli umniji od mnogih koji koriste ovaj forum. Zakoni su kao presude suda-oni se ne komenatrisu vec provode.Connaisseur Karlin wrote:pa jeste pedofilijaNiemand wrote:A jbg sad, covjek ispade pedofil. Pa i ona dzekina se udala tu nedje sa 16 za lika starijeg 10 godina, sve sa pristankom roditelja. To je ocito prije bilo drugacije.
- insomnia78
#146 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Ne glupirajte se. Procitajte definiciju pedofilije. Kakvih 16 i pedofilija
- SaraFina
#147 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
@Sunce ko Tepsija, ako je nekog nazvati pupoljkom etiketiranje, onda ga imaš pravo 
- SaraFina
#148 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
insomnia78 wrote:Ne glupirajte se. Procitajte definiciju pedofilije. Kakvih 16 i pedofilija
Niko nije šesnest i seksualni odnos nazvao pedofilijom, nego ovo spuštanje granice na 13g.
Uglavnom, neprimjerena je razlika da 30+ čovjek bude zainteresiran za maloljetnicu. Koja je na prelazu iz djevojčice u ženu!
- insomnia78
#149 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
Jeste. Citaj
Pa naravno da je neprimjerna ali to ne znaci da ce sad ovi od trideset sad navaliti na maloljetnice. Plus nigdje ne pise da ce do toga stvarno i doci. Kazu izmedju 13 i 15
Pa naravno da je neprimjerna ali to ne znaci da ce sad ovi od trideset sad navaliti na maloljetnice. Plus nigdje ne pise da ce do toga stvarno i doci. Kazu izmedju 13 i 15
- sunceKOtepsija
#150 Re: Francuska mijenja granicu pristanka na spolni odnos?
imas ga i ti-na ovo propupalo-ja sam se referirao na drugi dio-šiparica-a gugl mi izbacuje ovoSaraFina wrote:@Sunce ko Tepsija, ako je nekog nazvati pupoljkom etiketiranje, onda ga imaš pravo

sto bi znacilo procvjetale ovce-propupale siparice