Aerodrom Bihać
Moderator: anex
-
developer10
#126 Re: Aerodrom Bihać
Nije bas onaj aerodrom ("sto more bit' bidne, a more bit' i ne bidne") ali je to ta lokacija pa evo:
https://www.biscani.net/u-golubic-sletj ... -njemacke/
https://www.biscani.net/u-golubic-sletj ... -njemacke/
-
Rmandic
#127 Re: Aerodrom Bihać
Pišljivi. 135 miliona KM cijena izgradnje aerodroma i .ebena Federacija BiH nije to u stanju napraviti.Ovo se moglo napraviti dupet.m, ili ako ne odes fino u svijet ko ima pare i brzo to zavrsis koncesijom. Nikakav mega projekat.
- So What!
#128 Re: Aerodrom Bihać
Da investiraju i izvedu ovo do kraja u nekom razumnom roku, u Sarajevu bi se utripovali da su podmirili USK za cijelo stoljeće.
- Hajvan
#129 Re: Aerodrom Bihać
ja ne bih tripovao
na koga jos mislite u Sarajvu?
na koga jos mislite u Sarajvu?
- So What!
- Hajvan
#131 Re: Aerodrom Bihać
a too
pa to su vecinom ljudi iz 'provincije', ondak

pa to su vecinom ljudi iz 'provincije', ondak
- So What!
- So What!
#133 Re: Aerodrom Bihać
Vlada FBiH izdvojila 25 miliona KM za nastavak izgradnje aerodroma u Bihaću
Klix
Planirani izgled aerodroma
Na danas održanoj sjednici Vlade Federacije BiH osigurana su sredstva za nastavak izgradnje Aerodroma u Bihaću.
Prema riječima federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija usvojena je Odluka o usvajanju programa utroška sredstava za Aerodrom Bihać u iznosu od 25 miliona KM.
Podsjeća da je Vlada FBiH jedini investitor za izgradnju Aerodroma u Bihaću i dosad je osigurala oko 10 miliona KM.
Usvajanjem današnje odluke o programu utroška sredstava u iznosu od 25 miliona KM plan je da se završi I faza izgradnje Aerodroma u Bihaću sa poletno-sletnom stazom u dužini od 1.200 metara, kontrolnim tornjem, rasvjetom i ostalom neophodnom infrastrukturom kako bi sam Aerodrom profunkcionirao za slijetanje aviona. Na ovom dijelu piste mogli bi slijetati manji avioni koji prevoze oko 70 putnika.
"Ovo je generacijski projekt koji ima veliki privredni i razvojni značaj za Grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Izgradnjom Aerodroma z Bihaću očekuje se bolja komunikacija i povezivanje ovog dijela BiH s ostatkom države i svijetom, veći broj turista i investicija, te osigurava bolja povezanost s našom dijasporom", izjavio je ministar Dedić.
- @mba
#134 Re: Aerodrom Bihać
kantonalna bolnica u bihacu je u katastrofalnom stanju, putevi kroz bihac isto tako, kanalizacija itd. a narod nasjeda na te price o aerodromu
nije da ne treba naravno da treba, ali ljudi moji pa ne moze aerodrom da radi sezonalno kad mi iz dijaspore navalimo dole i arapski turisti!
od toliko prioriteta u bihacu mazu se narodu oci sa aerodromom, to ce biti never end story iz godine u godinu a neko ce milione kasirati!
nije da ne treba naravno da treba, ali ljudi moji pa ne moze aerodrom da radi sezonalno kad mi iz dijaspore navalimo dole i arapski turisti!
od toliko prioriteta u bihacu mazu se narodu oci sa aerodromom, to ce biti never end story iz godine u godinu a neko ce milione kasirati!
- Sanjarko
#135 Re: Aerodrom Bihać
Trebalo samo mene poslusat i rad koji sam stavio na ovaj forum naslova "Tri vojne baze", tako nekako, i revitalizirati aerodrom Zeljava za potrebe NATO saveza uz pomoc istog i EU.
- mayab
#136 Re: Aerodrom Bihać
A nemamo čime požare gasiti,Vlada FBiH izdvojila 25 miliona KM za nastavak izgradnje aerodroma u Bihaću
eto ovih dana se pričalo da je jedan airtractor avion cca.5 miliona KM , dakle eto para da se riješi jedan "gorući" problem federacije, pa i države,
3-4 aviona i obučiti ekipu za to .....
Ma jebo požare, ovde se može bolje "ugrađivati" , klošari jedni
-
Ci-Nick
#137 Re: Aerodrom Bihać
Kad si siromašan kupuješ ono što ti je najpotrebnije..
Osim ako nisi od onih ljudi koji poderanih gaća voze auto od 20.000 maraka.
Ni Njemačka ni Francuska, ni Švicarska nemaju na 50.000 km2 i svakih 3 miliona stanovnika čak 5 aerodroma koliko ih mi sad imamo.
Njemačka ima 15 internacionalnih aerodroma na 80 miliona stanovnika,
Da ne spominjemo njihov standard.
Ulaganje u aerodrom koji će kasnije trebati subvencionirati sa visokim iznosima je ekonomska glupost isto kolko i ulaganje u tunel Hranjen koji će koštati 200 miliona da bi povezao teritoriju od 20,000 stanovnika.
Ni Njemačka ni Francuska, ni Švicarska nemaju na 50.000 km2 i svakih 3 miliona stanovnika čak 5 aerodroma koliko ih mi sad imamo.
Ulaganje u aerodrom koji će kasnije trebati subvencionirati sa visokim iznosima je ekonomska glupost isto kolko i ulaganje u tunel Hranjen koji će koštati 200 miliona da bi povezao teritoriju od 20,000 stanovnika.
-
Milenkov buraz
#138 Re: Aerodrom Bihać
Zato jarane za 100 godina će nam se ibretiti, tako mali a bogati, na svaom čošku aerodrom, brze ceste, autoputevi, tuneli k'o u priči...svoj ti pos'o...eeeee drug mooojCi-Nick wrote: ↑27/08/2021 07:07 Kad si siromašan kupuješ ono što ti je najpotrebnije..
-
Guadalajara
#139 Re: Aerodrom Bihać
Treba otvoriti i povezati sarajevski bazen sa istocnom Bosnom. Tako da ti sutra ne mogu komsije preko Drine pokucati na glavni i najmnogoljudniji grad u drzavi. Aerodrom je bitan zbog humanitarne i logisticke povezanosti sa svijetom. 
- Haris.ba
#140 Re: Aerodrom Bihać
Pa pobunite se. Recite necemo aerodrom. Malo protesta kakvih.@mba wrote: ↑26/08/2021 17:28 kantonalna bolnica u bihacu je u katastrofalnom stanju, putevi kroz bihac isto tako, kanalizacija itd. a narod nasjeda na te price o aerodromu![]()
Nego, Hrvatska ima 8 aerodroma. Ima aerodrom na otoku Bracu.
Gledano geografiju Bosne, nije losa ideja da Bihac dobije aerodrom.
-
Ci-Nick
#141 Re: Aerodrom Bihać
Ima Hrvatska 8 aerodroma,.. ali samo dva u kopnenoj Hrvatskoj. I ima 11, 3 miliona putnika u 2019. A mi ne možemo dobaciti do 2 miliona .Haris.ba wrote: ↑27/08/2021 20:58Pa pobunite se. Recite necemo aerodrom. Malo protesta kakvih.@mba wrote: ↑26/08/2021 17:28 kantonalna bolnica u bihacu je u katastrofalnom stanju, putevi kroz bihac isto tako, kanalizacija itd. a narod nasjeda na te price o aerodromu![]()
Sam Dubrovnik je imao 2,9 miliona putnika.
Iako se mora priznati da će sve više ljudi putovati avionom a sve manje autom. Jer je jeftinije..
- @mba
#142 Re: Aerodrom Bihać
Haris.ba wrote: ↑27/08/2021 20:58Pa pobunite se. Recite necemo aerodrom. Malo protesta kakvih.@mba wrote: ↑26/08/2021 17:28 kantonalna bolnica u bihacu je u katastrofalnom stanju, putevi kroz bihac isto tako, kanalizacija itd. a narod nasjeda na te price o aerodromu![]()
mislim nije realno da se prica o aerodromu koji ima potencijala da radi sezonalno, investitori nisu budale i dobro znaju gdje i kako ulagati, investicija nije sadaka!
nema se tu sta govoriti necemo aerodrom jer vecina krajisnika dobro zna da od toga nema nista!
- Haris.ba
- Porodice Foht
#144 Re: Aerodrom Bihać
Nigdje se ne moze bolhe “jamiti” nego u gradjevini. To su zeleni termiti davno skontali. Sad se malo ko ibrete oko Hranjena i zele pokazati volju da kao Bihac ima razloga nadati se aJrodromu. A sebi nasli najbolji teren za kradju.
Eno neki dan Svabe, desetak letjelica, dosli u Coralice sportskim avionima. Sletise ljudi na ledinu, pogledase Unu i razgulise.
Eno neki dan Svabe, desetak letjelica, dosli u Coralice sportskim avionima. Sletise ljudi na ledinu, pogledase Unu i razgulise.
- Haris.ba
#145 Re: Aerodrom Bihać
Sve je to tacno. Ali, moras nesta uraditi da bi uzeo lovu.Porodice Foht wrote: ↑29/08/2021 11:32 Nigdje se ne moze bolhe “jamiti” nego u gradjevini. To su zeleni termiti davno skontali. Sad se malo ko ibrete oko Hranjena i zele pokazati volju da kao Bihac ima razloga nadati se aJrodromu. A sebi nasli najbolji teren za kradju.
Eno neki dan Svabe, desetak letjelica, dosli u Coralice sportskim avionima. Sletise ljudi na ledinu, pogledase Unu i razgulise.![]()
Oko 20 miliona je bila priprema terena za termoelektranu u Tuzli.
Gledano tako, nesta ce biti uradjeno u Bihacu.
Meni samo nije jasan taj stav "necemo" aerodrom jer od njega nema nista. Hoce to neko blokirati izgradnju?
- @mba
#146 Re: Aerodrom Bihać
pa haman jest, samo sto ce neko pokupiti milione i sve ostati na prici o aerodromu i tek tako 25 miliona „usmjereno“ izgleda u neciji dzep!
ja bih bio najsretniji da smo mi kojim slucajem u krajini sve kockice poredali i eto ostao aerodrom kao slag na tortu!
- jednonogi_Jack
#147 Re: Aerodrom Bihać
Priprema terena za aerodrom u Bihaću je izgledala tako, da je Federacija dala pare za otkup zemljišta za pistu, 6 miliona, a oni su tim parama otkupili zemljište koje pripada Gradu Bihaću. Prodali sami sebi da bi popunili budžet. Od 275 parcela oni otkupili jednu. Svoju. A ta parcela je, kažu, bila glavni razlog zašto se aerodrom pravi tu gdje jeste, a ne kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje).
Zato bi sada pravili pistu od 1200 metara umjesto 1800.
- Porodice Foht
#148 Re: Aerodrom Bihać
Ma bjaazi, jeko Medeno Polje. Pa tamo bi zapela i Partizanska eskadrila Bekima Fehmiu.jednonogi_Jack wrote: ↑29/08/2021 12:06Priprema terena za aerodrom u Bihaću je izgledala tako, da je Federacija dala pare za otkup zemljišta za pistu, 6 miliona, a oni su tim parama otkupili zemljište koje pripada Gradu Bihaću. Prodali sami sebi da bi popunili budžet. Od 275 parcela oni otkupili jednu. Svoju. A ta parcela je, kažu, bila glavni razlog zašto se aerodrom pravi tu gdje jeste, a ne kod Bosanskog Petrovca (Medeno Polje).
Zato bi sada pravili pistu od 1200 metara umjesto 1800.
- novi.dan.nova.nafaka
#149 Re: Aerodrom Bihać
Bravo!Ci-Nick wrote: ↑27/08/2021 07:07 Kad si siromašan kupuješ ono što ti je najpotrebnije..
-
hladan.preminger
#150 Re: Aerodrom Bihać
Dijaspora dolazi pred ljeto, novu godinu i 1. Maj. Ako može aerodrom od toga biti profitabilan svaka čast ekonomskim magovima.
Federacija cestu preko Srbljanskog platoa od Krupe do Bihaća radi 25. Godina. Znači za aerodrom ce trebati 100 godina minimum.
Federacija cestu preko Srbljanskog platoa od Krupe do Bihaća radi 25. Godina. Znači za aerodrom ce trebati 100 godina minimum.