Ovo su pare od banke, zasto ljudi ne vrate novac jer se zna ciji je, nego rade bas suprotno.. grabe i trpaju u svoje dzepove
Ti nasi dvostruki standardi, jbg.
Na forumu smo svi posteni, ma na ranu nas privit
Morala sam guglatHardcoreMX wrote:gledo sam gdje covjek prica za drugoga, kako je u Njemackoj u ugostiteljskom objektu za stolom nasao portmonee, ne gledajuci uzeo ga je i sjeo za stolom da jede....
Ti jedino što možeš reći za nas što bi vratili pare je: svi bi postupili ovako kao i ja, svi ste na forumu pošteni, pravite se fini, bla, bla.meteorit135531 wrote:Vasi komentari me podsjecaju na ovo. odnosno na ovu osobu koja se nalazi na 0:16 , svi bi vi ovako postupili
https://www.youtube.com/watch?v=PxEjZJoDlo4
Ovo su pare od banke, zasto ljudi ne vrate novac jer se zna ciji je, nego rade bas suprotno.. grabe i trpaju u svoje dzepove
Ti nasi dvostruki standardi, jbg.![]()
![]()
Na forumu smo svi posteni, ma na ranu nas privit
Over and outfidoremilienko wrote:I onda takav kao ti ima nesto da govori o tome kakav je narod u BiH. Kad se sjetim tvojih postova na temu kako su ljudi pokvareni, a ti kao nisi?meteorit135531 wrote:Covjek je prelazio semafor. Stavio je ruku u dzep i naglo je izvadio, onda je novac ispao. Kad sam vidio novcanice, refleksno sam posegnuo za njima , i uzeo ih. Tad nisam ni razmisljao.
Nisam se osjecao ruzno. To je bila refleksna radnja. samo se osjecam nekako cudno.
Ne javljam se , jer ne zelim da slusam osude i moralne pridike ljudi koji bi postupili isto kao i ja.
Zinula mi guzica za parama.
![]()
'tko nema u vugla pita gugla'artuditu wrote: Morala sam guglat
A je li tebi nekad netko ukrao biciklo? Poznajes li taj osjecaj kad izadjes iz prodavnice, kafica...a tvoj ljubimac vise nije tu?! I je li stvarno to rekao 'veliki' Al Pacino..s obzirom da tu nema nista veliko ni sto je ucinio niti sto je rekao jer bi trebao prvo da trazi oprosta od onoga djeteta kojemu je i ukrao biciklo....Seyfo wrote:Citirao bih ovom prilikom velikog Al Pacina, koji je jednom prilikom izjavio: " kad sam bio dijete, bili smo jako siromašni i nisu mi roditelji mogli priuštiti bicikl. Rekli su mi da ga ne mogu kupiti te da idem u crkvu da molim Boga za bicikl. Međutim, iako mali, znao sam da Bog tako ne funkcioniše, nego sam otišao u susjednu ulicu, ukrao bicikl, i otišao u crkvu moliti Boga za oprost".
Jastaradi bas ce ici dobrovoljno da dobije mare.HardcoreMX wrote:'tko nema u vugla pita gugla'artuditu wrote: Morala sam guglat..naravski, normalno je da je to normalno i ne treba da
A je li tebi nekad netko ukrao biciklo? Poznajes li taj osjecaj kad izadjes iz prodavnice, kafica...a tvoj ljubimac vise nije tu?! I je li stvarno to rekao 'veliki' Al Pacino..s obzirom da tu nema nista veliko ni sto je ucinio niti sto je rekao jer bi trebao prvo da trazi oprosta od onoga djeteta kojemu je i ukrao biciklo....Seyfo wrote:Citirao bih ovom prilikom velikog Al Pacina, koji je jednom prilikom izjavio: " kad sam bio dijete, bili smo jako siromašni i nisu mi roditelji mogli priuštiti bicikl. Rekli su mi da ga ne mogu kupiti te da idem u crkvu da molim Boga za bicikl. Međutim, iako mali, znao sam da Bog tako ne funkcioniše, nego sam otišao u susjednu ulicu, ukrao bicikl, i otišao u crkvu moliti Boga za oprost".
nema nerijeseno kad nije nerijeseno...onda idu penali(ty)...triconja wrote: Jastaradi bas ce ici dobrovoljno da dobije mare.
Mozda da je Markiz de Sad rado bi otiso da popusi maruHardcoreMX wrote:nema nerijeseno kad nije nerijeseno...onda idu penali(ty)...triconja wrote: Jastaradi bas ce ici dobrovoljno da dobije mare.
mozda je pretpostavka, a pretpostavka je kruna svih zajeba...triconja wrote: Mozda da je Markiz de Sad rado bi otiso da popusi maru
Bolje bi se osjećao da sam prodao i uzeo 2 stojeazurna_obala wrote:Možda sam dosadnaovo_mi_je_nick wrote:Teška situacija kad se vidi da je nekome nešto ispalo.
Ja sam imao slučaj da nađem telefon na ulici ne baš prometnoj. Kontam aamo oklop od telefona kad ono 5.5 inča sve fercera. Kontam šta ću... Nazovem s tog telefona zadnji birani broj kad žena se javi. Reko našao telefon pa da vidim znate li ovaj telefon. Kaže od supruga sad izgubio negdje. Evo ga kod mene neka dođe do te radnje.
Dolazi čovjek, trči. Uze telefon ni hvala ne reče (ja očekivao bar cvaju hahaha).
Ne vraćam više ni olovke a uzimam sve što nađem bez grižnje savjesti.![]()
Ali da nisi imao takvo očekivanje, ne bi se ni razočaraonego, da si taj telefon vratio iz najčistije namjere, jer ćeš se bolje osjećati, bio bi puno sretniji u tom trenutku.
Taj što se nije zahvalio njemu na dušu.
julisiz es grant wrote:Koji serijski ubojice su toliko živjeli? I jesu li umrli u zatvoru, ili kao slobodni građani? Ako nisu umrli u zatvoru, da li su za života odslužili oidređenu zakonsku kaznu za svoja djela? To što neko doživi duboku starost, ne znači da mu je cijeli život bilo potaman.nema me tamo wrote:PM72 wrote:Zijanićeš duplo.Upamti.
Da li je to ona karma i ona stara bog ce ti vratiti gore?
Da li zbog toga serijske ubojice dozive 95tu i uginu u snu?
Pusti se bajki.
Ko vjeruje, vjeruje u kaznu i na onom svijetu. Ne kažem da je u pravu, ali samo napominjem da ne možeš kroz svoju prizmu gledati tuđa uvjerenja.
ODAJEŠ SVOJ KARAKTER.nema me tamo wrote:LAŽ
opet tvoja patetika..mani tih sa i bezrepih floskulica...MyTao wrote: Prvo, sve sto ti o meni mozes znati je ono sto se moze izvuci iz mojih komentara... Tako da cijeli post okaci macku o rep.
Da ti napisem ponovo sta se desilo, jer tvoji odgovori nemaju nikakve veze sa onim o cemu ja pricam. Neki ljudi su ovdje napisali da nije trebao uzeti lovu jer ce izgubiti duplo vise (pozivajuci se na Karmu, znali oni to ili ne). Ja sam samo rekao da karma na postoji, a dokaz za to sam dao ljude na vrhu koji u vecini slucajeva (mnogi od njih) varaju i kradu, ali nikada da ih stigne karma.
Onda si se javio ti i poceo mlatiti ko kakva budala.
Ako nemas nista reci na temu KARME, koji kurac ikako odgovaras meni, ne znas me licno, nemas pojma ko sam, sta radim, itd itd... Pokusaj ostati na temi, ako vec imas nesto da odgovoris drzi se teme, a to je KARMA!!!!!
Ja kazem da karma ne postoji, ti ocito mislis drugacije jer koji si mi kurac odgovarao ako ne.
homar wrote: Ovaj slučaj pronalaska novčanika moram ukratko ispričati, poučan je. Mog drug penzioner, prije mjesec dana nagazi novčanik na trotoaru (Dolac Malta), uzme ga i odnese kući. Otvori novčanik u njemu 1400,00 KM, lična karta, kartica. Zamoli sina da mu na internetu nekako pronadje ime čovjeka, uspije pronaći njegov telefon. Pozove ga,kaže "da li ste vi nešto izgubili". Čovjek kaže, koliko znam nisam, čekaj...vraća se i kaže novčanik, pare... glas mu drhti. Dogovore se i nadju na ulici gdje mu je novčanik ispao. Pita ga "koliko ti je bilo para u novčaniku", kaže "podigao sam u banci 1.400 KM, a ono siće neznam..". Tačno je bilo na jednom mjestu 1.400 KM i nješto siće. Vraća mu novčanik, pogleda sve pare, vadi 300 KM da ga časti, ovaj neće, ipak na molbu i insistiranje uzima za kafu 100 KM.
Ovo je istina radi se o penzioneru, starom kovu i ozbiljnom čovjeku. Ovo dobro djelo neka posluži za primjer. IMA JOŠ DOBRIH LJUDI.
To je to.homar wrote:Ovaj slučaj pronalaska novčanika moram ukratko ispričati, poučan je. Mog drug penzioner, prije mjesec dana nagazi novčanik na trotoaru (Dolac Malta), uzme ga i odnese kući. Otvori novčanik u njemu 1400,00 KM, lična karta, kartica. Zamoli sina da mu na internetu nekako pronadje ime čovjeka, uspije pronaći njegov telefon. Pozove ga,kaže "da li ste vi nešto izgubili". Čovjek kaže, koliko znam nisam, čekaj...vraća se i kaže novčanik, pare... glas mu drhti. Dogovore se i nadju na ulici gdje mu je novčanik ispao. Pita ga "koliko ti je bilo para u novčaniku", kaže "podigao sam u banci 1.400 KM, a ono siće neznam..". Tačno je bilo na jednom mjestu 1.400 KM i nješto siće. Vraća mu novčanik, pogleda sve pare, vadi 300 KM da ga časti, ovaj neće, ipak na molbu i insistiranje uzima za kafu 100 KM.
Ovo je istina radi se o penzioneru, starom kovu i ozbiljnom čovjeku. Ovo dobro djelo neka posluži za primjer. IMA JOŠ DOBRIH LJUDI.