Tješi se ti...jaoj kad nam ga šuknu u februaru na minus 20...Vizionar 1985 wrote:Nisi upucen. Oni nama uvale svake godine milijardu maraka plina i nafte a mi im dodzemo 100 miliona duzni. Dabogdom meni neko tako duguje a da mu ja toliko uvaljujem svake godine.PM72 wrote:Vizionar 1985 wrote:
Nece. Nije to Rusima u interesu. SA ima mozda potrosnju plina samo duplo vecu od RS-a. Ako misle 'Balije' zaj-bat, zaj-bat ce samo Ruse. Jer su 'Balije, Poturice' veci potrosaci i gasa i nafte Ruske od Hrvata i Srba u Bosni zajedno i to duplo veci potrosaci. A ako Rusi ovo rade, onda sjeku sami sebi granu na kojoj sjede.
Jebe se rusima za tričavih 100 miliona...oni to ulažu kao politički uticaj.Zarada od plina mjeri se stotinama milijardi.Računica je prosta.Mi tj.BiH dužna rusima za plin 100 miliona.Oni nama neki dan isplatili klirinški dug u vrijednosti preko 100 miliona.Mi pare spičkali a oni svoje čekaju.U svakom slučaju,braća Srbi neće ostati bez plina nego Bošnje...
Laicki sa manjim iznosima je ja svake godine nekome prodam recimo 100 km robe neke, recimo cigara a on na teku, veresiju meni ima 10 km duga.
Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
-
PM72
#126 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
- spreca
#127 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ma znas ti sve...ali sad vec vise nije vaznoemillio estevez wrote:Kako na koji nacin smo trebali biti pametniji da zadrzimo posavinu?spreca wrote:Ma jasta je nego prodala...ali su se malo zajebali u racunici ...jer je bio plan 'ercegovaca da capnu komad BiH ali ostade samo pusenje....a da su bili pametni mogli su imati i posavinu...ali prece im je bilo zajebati turkeemillio estevez wrote: Pa nije je prodala,samo je kompezirala za stovec ono
U biti zanemari pitanje, sve manje me zanima sto je bilo prije 25 ili 23 godine.
- Sanjarko
#128 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ne tjesim se ja. Sad kakva je racunica ne znam. Koliko uvale gasa ne znam. Ako zavrnu onda imaju visak robe koju moraju nekome uvaliti, ali kome. Europa u demografskoj banani sva, Kina skoro isto, Indija ide prema istom putu, samo Afrika vitalna demografski. Europa kao trziste pada, Kina ostaje jos koju deceniju stabilna, Indija malo duze od Kine, Afrika sve do 22 stoljeca ostaje vitalna.PM72 wrote: Tješi se ti...jaoj kad nam ga šuknu u februaru na minus 20...
Kome imaju plan da uvale robu. To je pitanje i da li zele da zrtvuju to zaradu radi necega drugoga. To su pitanja.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#129 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
@spreca
Sto bi ja to trebao znati?
jesi li ti bio tamo da si upucen u ta dio ratovanja?
Slusas hr generale koji su ratovali sa vojnicima iz hr dok su domacini vec odavno preko save ,cast izuzecima.
Sto bi ja to trebao znati?
jesi li ti bio tamo da si upucen u ta dio ratovanja?
Slusas hr generale koji su ratovali sa vojnicima iz hr dok su domacini vec odavno preko save ,cast izuzecima.
-
PM72
#130 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Mi smo sebi umislili da smo neki golem faktor pa ako nam zavrnu plin - propašće ili neće znati šta će s njim.Nama šalju (za europske ili azijske uslove) minorne količine plina upitnog kvaliteta dakle najgori.
Rusi su golema pogan.Oni naguze svoju braću Srbe a da nas nešto gotive.
Uvalili im 6 polovnih aviona starih 30 godina koje će morati remontovati za šta država Srbija mora izdvojiti 180 miliona eura.Gdje je tu ljubav?
Upamti šta ti kažem a vrijeme će pokazati,biće goleme zajebancije zimus oko plina.
P.S.Ja se grijem na plin i već kontam da nabavim drugu kvarcnu peć.Jednu sam nabavio prije par godina i stoji spremna...
Rusi su golema pogan.Oni naguze svoju braću Srbe a da nas nešto gotive.
Upamti šta ti kažem a vrijeme će pokazati,biće goleme zajebancije zimus oko plina.
P.S.Ja se grijem na plin i već kontam da nabavim drugu kvarcnu peć.Jednu sam nabavio prije par godina i stoji spremna...
- GeeTnT
#131 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Polako ba...prvo zavrnuti vodu, plin je ionako toliko prljav da od toga koristi imaju samo serviseri.... a onda poceti sa redukcijom struje...PM72 wrote:Mi smo sebi umislili da smo neki golem faktor pa ako nam zavrnu plin - propašće ili neće znati šta će s njim.Nama šalju (za europske ili azijske uslove) minorne količine plina upitnog kvaliteta dakle najgori.
Rusi su golema pogan.Oni naguze svoju braću Srbe a da nas nešto gotive.Uvalili im 6 polovnih aviona starih 30 godina koje će morati remontovati za šta država Srbija mora izdvojiti 180 miliona eura.Gdje je tu ljubav?
- Sanjarko
#132 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Nisi me skontao. Nisam nista ja umislio da smo neki faktor. Kazem ne znam kakva je racunica. +- kakav je u Rusa. Isplati li im se zavrnit plin jer nam milijardu uvale. Ako zavrnu sta ako se desi da nam vise nemogu milijardu uvalit, nego neko drugi preuzme da uvali nam svoju robu.PM72 wrote:Mi smo sebi umislili da smo neki golem faktor pa ako nam zavrnu plin - propašće ili neće znati šta će s njim.Nama šalju (za europske ili azijske uslove) minorne količine plina upitnog kvaliteta dakle najgori.
Rusi su golema pogan.Oni naguze svoju braću Srbe a da nas nešto gotive.Uvalili im 6 polovnih aviona starih 30 godina koje će morati remontovati za šta država Srbija mora izdvojiti 180 miliona eura.Gdje je tu ljubav?
O tome govorim. Sve je racunica +-.
-
PM72
#133 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Paša moj solidni,Vizionar 1985 wrote:Nisi me skontao. Nisam nista ja umislio da smo neki faktor. Kazem ne znam kakva je racunica. +- kakav je u Rusa. Isplati li im se zavrnit plin jer nam milijardu uvale. Ako zavrnu sta ako se desi da nam vise nemogu milijardu uvalit, nego neko drugi preuzme da uvali nam svoju robu.PM72 wrote:Mi smo sebi umislili da smo neki golem faktor pa ako nam zavrnu plin - propašće ili neće znati šta će s njim.Nama šalju (za europske ili azijske uslove) minorne količine plina upitnog kvaliteta dakle najgori.
O tome govorim. Sve je racunica +-.
Sve ja tebe razumijem i rezon ti je dobar ali...
Mi njima moramo vratiti ratni dug a oni će nam zavrnuti plin ako ga ne vratimo ili ako ne dobiju čvrste garancije o vraćanju.Postojeći ugovor važi do 2018.Nisu oni frajeri,imaju odlične informacije da smo ovisni o ruskom plinu i da nam treba bar 10 godina da napravimo bajpas ili drugu soluciju.Ovo jada od industrije što imamo ovisi u ruskom plinu kao i grijanje u glavnom gradu.Nemamo rezervi mazuta sa dvije hefte.
Znači,da nam plin zatvore par dana mi smo kleknuli a naše dove i molbe ne dopiru do njih.Politički ili ekonomski smo uticajni
zato se ja bojim ove ustaško-četničke igranke a opet će biti,iskustvo mi govori,drugi jebu ti se Muzafere kupaj.
-
PM72
#134 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
A drva premašila 100 km za linafo metar.GeeTnT wrote:Polako ba...prvo zavrnuti vodu, plin je ionako toliko prljav da od toga koristi imaju samo serviseri.... a onda poceti sa redukcijom struje...PM72 wrote:Mi smo sebi umislili da smo neki golem faktor pa ako nam zavrnu plin - propašće ili neće znati šta će s njim.Nama šalju (za europske ili azijske uslove) minorne količine plina upitnog kvaliteta dakle najgori.
- Sanjarko
#135 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Ma trazit ce nesto vjerovatno. Mozda da ulete u EP ili Telekome. Prebiti ce se dug. A i para mi imamo samo se krade haus. EP i Telekom imaju 200 miliona sta se zna na racunima, placamo penale na neiskoristene kredite itd. Evo meni nampalo preko EP i telekoma da ce se prebit dug.PM72 wrote:
Paša moj solidni,
Sve ja tebe razumijem i rezon ti je dobar ali...
Mi njima moramo vratiti ratni dug a oni će nam zavrnuti plin ako ga ne vratimo ili ako ne dobiju čvrste garancije o vraćanju.Postojeći ugovor važi do 2018.Nisu oni frajeri,imaju odlične informacije da smo ovisni o ruskom plinu i da nam treba bar 10 godina da napravimo bajpas ili drugu soluciju.Ovo jada od industrije što imamo ovisi u ruskom plinu kao i grijanje u glavnom gradu.Nemamo rezervi mazuta sa dvije hefte.
Znači,da nam plin zatvore par dana mi smo kleknuli a naše dove i molbe ne dopiru do njih.Politički ili ekonomski smo uticajnida im nešto prijetimo ili molimo.
zato se ja bojim ove ustaško-četničke igranke a opet će biti,iskustvo mi govori,drugi jebu ti se Muzafere kupaj.
-
155_mm
#136 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
hrvatska je upala u diznicko robstvo rusiji. sad su skontali da je gore rusima dugovati milijardu nego zapadnjacoma onih preostalih 50 milijardi eurica. kolinda je morala kod putina da moli za milost, putin ju je pomilovao ali pod svojim uslovima. tako da je u buducnosti jos vise za ocekivati ovih nelogicnih bedastoca hrvatske politike. jer sad putin svira a hrvatska politika igra.animals wrote:Ja mislim da Hrvatska nije uopce sa RS nesto dogovarala..BHCluster wrote:A onda se odluce da krse medjunarodni sporazum i to ti je rješenje?zg1911 wrote:
muslimani + ustaše = mustaše
isti k kao ustaše
vjerojatno se sporazum nije mogao potpisati s tijelom državne razine. sad šta misliš koja je to strana stopirala? srpska očito nije. da nije hrvatska?A onda imate obraza kmeciti kako su bh. hrvati majorizirani.
Otisla Kolinda u Rusiju, tema bila rafinerija..
vratila se i dogovor potpisan..
Putin i Hrvatska..
Srbi i RS, su tu sporedna stvar..
-
jefff
#137 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Već 25. godina Srbija i RS potpisuju sporazume kao dvije suverene države pa nikom ništa.agent_zero wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/entitet ... /171031060
Dakle, shodno okvirnom mirovnom sporazumu, ilitiga Daytonu, međunarodne ugovore s drugim zemljama može potpisati samo Bosna i Hercegovina.
Odakle pravo Hrvatskoj, kao supotpisnici i garantu Daytona, da potpisuje međunarodni ugovor sa jednim od entiteta u BiH?
Jeli ovim Hrvatska još jednom udarila šamar dobrosusjedskim odnosima, odnosima Bošnjaka i Hrvata i ponovo postala neprijateljska zemlja?
Interesatno da se sve dešava nakon posjete predsjednice RH Rusiji.
Očekujem odgovor (ali žestok) odgovor probosanskih snaga. Ako ih uopšte ima ili su manji od makovog zrna.
-
155_mm
#138 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
teskoj industriji juzno od doboja. sa ovim se pokusava zaobici i sahraniti projekat gasovoda brod-zenica. posto je to gas za balije. jeli ti jos sta nije jasno?Bodkin wrote:Bolje pitanje je kome steti ovaj ugovor
ovaj slucaj pokazuje koliko bi za bosnjake bilo katastrofalno da prilikom raspada BiH njima ostane samo ovaj rezervat trokutistana. to bi bila smrt na rate. palestina bi prema tome bila diznilend.
-
155_mm
#139 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
nema nikakvih garanata dejtona. to je izmisljotina za nacionalno nabrijavanje raje. u stilu "ako bude kakvih problema, mi smo tu, mi samo garanti".agent_zero wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/entitet ... /171031060
Dakle, shodno okvirnom mirovnom sporazumu, ilitiga Daytonu, međunarodne ugovore s drugim zemljama može potpisati samo Bosna i Hercegovina.
Odakle pravo Hrvatskoj, kao supotpisnici i garantu Daytona, da potpisuje međunarodni ugovor sa jednim od entiteta u BiH?
Jeli ovim Hrvatska još jednom udarila šamar dobrosusjedskim odnosima, odnosima Bošnjaka i Hrvata i ponovo postala neprijateljska zemlja?
Interesatno da se sve dešava nakon posjete predsjednice RH Rusiji.
Očekujem odgovor (ali žestok) odgovor probosanskih snaga. Ako ih uopšte ima ili su manji od makovog zrna.
ne radi se ovdje o nikakvom pravu hrvatske nego muka (citaj putin) natjerao. u ovoj citavoj prici plin je najmanje bitan.
-
BAK-eV
#140 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Fino poslati graničnu policiju, zapecatiti cijev i to je to.
-
PM72
#141 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
BAK-eV wrote:Fino poslati graničnu policiju, zapecatiti cijev i to je to.
Jest kad bi šlauf išao preko Bihaća i kroz Mujino imanje...
Ovo se Kosovu (kao nepriznatoj državi
- vivaldi
#142 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
prije da je obrnuto. nema ovo veze s hrvatskom mukom ni agrokorom. ova ja prica starija od agrokora155_mm wrote:ne radi se ovdje o nikakvom pravu hrvatske nego muka (citaj putin) natjerao. u ovoj citavoj prici plin je najmanje bitan.
- animals
#143 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Problem BIH, je u tome sto se pogresno misli da su Bosnjaci stup BIH..
i da bez njih ne moze nista..da se Sarajevo mora pitati sve..
i morao bi da ih vodi sposobniji politicar od malog Bakira..
ovako ih niko ne benda..
ovako ih niko ne benda..
- Maraschino
#144 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
Kitanovicka isla u Moskvu radi Rafinerije?vivaldi wrote:prije da je obrnuto. nema ovo veze s hrvatskom mukom ni agrokorom. ova ja prica starija od agrokora155_mm wrote:ne radi se ovdje o nikakvom pravu hrvatske nego muka (citaj putin) natjerao. u ovoj citavoj prici plin je najmanje bitan.
-
155_mm
#145 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ma problem je ikako i biti ovisan o gasu u nekoj vecoj mjeri. ovisnost o gasu se u slucaju BiH se moze i smanjiti. na primjer da su poceli sa izgradnjom elektrana prije 10 tak godina a ne tek sad moglo se dosta toga prebaciti na struju. ako nista bar uglja za struju ima za 300 godina. onda te elektrane iskoristiti i kao izvore tople vode. citav potez ZE-SA bi mogao grijati tako. isto tako i tuzlansku regiju sa njenim elektranama u tuzli i ovoj planiranoj u banovicima. uz to izgraditi onu prugu vares - banovici i elektrificirati je i tako dobiti alternativnu mogucnost prevoza tereta i putnika koji bi bio neovisan o nafti.BAK-eV wrote:Fino poslati graničnu policiju, zapecatiti cijev i to je to.
a paralelno razvijati softversku industriju jer ti ona omogucuje zaradu bez da brines kako ces robu prebaciti preko granice. mislim da je za narod u teskoj poziciji kao sto su bosnjaci to najjaca slamka spasa u ekonomskom smislu.
- Maraschino
#146 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
I ti koristis sintagmu Sarajevo kao Bosnjaci a ne glavni grad i sjediste drzavnih institucija.animals wrote:Problem BIH, je u tome sto se pogresno misli da su Bosnjaci stup BIH..
ovako ih niko ne benda..
-
155_mm
#147 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
ne, isla je zbog milijarde eura.Maraschino wrote:Kitanovicka isla u Moskvu radi Rafinerije?vivaldi wrote:prije da je obrnuto. nema ovo veze s hrvatskom mukom ni agrokorom. ova ja prica starija od agrokora155_mm wrote:ne radi se ovdje o nikakvom pravu hrvatske nego muka (citaj putin) natjerao. u ovoj citavoj prici plin je najmanje bitan.
- Maraschino
#148 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
je li to ona ista milijarda sto je obecana srbiji?155_mm wrote:
ne, isla je zbog milijarde eura.
isla da moli za pomoc oko agrokora.
-
155_mm
#149 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
prica jeste stara. samo rijesenje je novo i prije godinu dana nije bilo ni zamislivo. sad odjednom ispade kao najbolje rijesenje za sve. naravno osim za one u zenici i sarajevu. ali sta oni hoce, stalno se nesto bune.vivaldi wrote:prije da je obrnuto. nema ovo veze s hrvatskom mukom ni agrokorom. ova ja prica starija od agrokora155_mm wrote:ne radi se ovdje o nikakvom pravu hrvatske nego muka (citaj putin) natjerao. u ovoj citavoj prici plin je najmanje bitan.
-
155_mm
#150 Re: Međunarodni skandal u režiji Hrvatske
kao sto rekoh, bolje je nekom dugovati 50 nego nekom 1 milijardu.Maraschino wrote:je li to ona ista milijarda sto je obecana srbiji?155_mm wrote:
ne, isla je zbog milijarde eura.![]()
isla da moli za pomoc oko agrokora.