Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post Reply

Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Poll ended at 18/01/2018 15:28

DA
13
28%
NE
21
45%
Možda
11
23%
Ne znam
2
4%

Total votes: 47

LBVIEW

#126 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodi :D Ovo mi je isto kao i kad je tunel probijen :D
Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zene
Ili homica. :D
"Ali Kemal", ovaj put u zenskom izdanju. :lol:
LBVIEW

#127 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote::lol:
Nemere srpska voda njima u Sarajvu nista. Da je Vukovar u pitanju tu bi dejstvo bilo fatalno poput kriptonita na čika spasoja
Tamo ni cirilcne table ne opstaju, a u Sarajevu zajedno protiv balijskog zuluma. :D
Tacno dodje covjeku da suzu pusti kad vidi takvu solidarnost i ljubav serpskorvatske brace. :lol:
HAVANA

#128 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by HAVANA »

Zivim,radim,poslujem bez ikakvih problema...Tu nema supljih prica i to je to.Moja zemlja,moj grad.
HAVANA

#129 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by HAVANA »

Ko bi zidove dizao,jebem mu ja mater.
hAZNADAR

#130 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by hAZNADAR »

Masovna cirkulacija ljudi preko Save u B.Kostajnici, Gradisci, Brodu, Samcu,... poslom Ili trgovinom, skolom,.... je svakodnevica dugo godina. Masa biciklista preko drzavne granice svaki dan. Sila ljudi iz RS dolaze u Gorazde, Bihac,... znam licno Jajcane koji rade u BL, mnogi istocni Mostarci rade u zapadnom dijelu i cak izgovor prilagode, u Brckom baustelaju svi,...

Gradovi poput Sarajeva, Mostara, Trnova,.. preko kojih prelazi nevidljiva linija ne mogu ni izbjeci dio zsjednicke infrastrukture.

Sve je to normalno i prirodno - interes je interes. E sad sto neki vide u tome nesto vise od interesa, zracak nade, ljubav pobjedjuje, fasisti na aparatima, "uspjesnu pricu",.... je malo i za zaljenja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#131 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by _BataZiv_0809 »

Sve ti znas :lol:
Bodkin

#132 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:Sve ti znas :lol:
Prica se na dernecima u sveckoj :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#133 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by _BataZiv_0809 »

Bodkin wrote:
Sto si bolestan od zavisti i mrzis dijasporu? Mora da ti je kakav pokupio trebu jer vozi bolje auto od tebe :D
mehoxy

#134 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:29, edited 1 time in total.
orinoco

#135 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by orinoco »

Ako se Istočno Sarajevo i federalno, budu ovako pristojno družili, a nema razloga da se ova saradnja prekida, unatoč kiselini iz želudaca mnogih nacionalista kojima odgovara distanciranje od Srba, frustriranim mrziteljima svega i svakoga ko ne miriše bošnjački, šovinistima kojih je najviše na sigurnoj udaljenosti od BiH, njih i drugih koji su iz svojih vukojebina posjetili Sarajevo samo da pojedu Željine ćevape i pohvale se da su bili u Šeheru, onda bi se moglo razmišljati i o jednoj zajedničkoj administraciji :D
insomnia78

#137 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by insomnia78 »

orinoco wrote:Ako se Istočno Sarajevo i federalno, budu ovako pristojno družili, a nema razloga da se ova saradnja prekida, unatoč kiselini iz želudaca mnogih nacionalista kojima odgovara distanciranje od Srba, frustriranim mrziteljima svega i svakoga ko ne miriše bošnjački, šovinistima kojih je najviše na sigurnoj udaljenosti od BiH, njih i drugih koji su iz svojih vukojebina posjetili Sarajevo samo da pojedu Željine ćevape i pohvale se da su bili u Šeheru, onda bi se moglo razmišljati i o jednoj zajedničkoj administraciji :D
Naravno srpska krivica ne postoji. Opet muslemani ruse mali Jerusalem
arzuhal

#138 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by arzuhal »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote:Ako se Istočno Sarajevo i federalno, budu ovako pristojno družili, a nema razloga da se ova saradnja prekida, unatoč kiselini iz želudaca mnogih nacionalista kojima odgovara distanciranje od Srba, frustriranim mrziteljima svega i svakoga ko ne miriše bošnjački, šovinistima kojih je najviše na sigurnoj udaljenosti od BiH, njih i drugih koji su iz svojih vukojebina posjetili Sarajevo samo da pojedu Željine ćevape i pohvale se da su bili u Šeheru, onda bi se moglo razmišljati i o jednoj zajedničkoj administraciji :D
Pa nije 350.000 Srba uzelo pa samo sebe protjeralo iz federalnog Sarajeva...I nisu Srbi protjerali muslimane iz Istočnog Sarajeva, šta budalešeš...
insomnia78

#139 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by insomnia78 »

Posipam se pepelom
Fudo387

#140 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Fudo387 »

arzuhal wrote:
insomnia78 wrote:
Pa nije 350.000 Srba uzelo pa samo sebe protjeralo iz federalnog Sarajeva...I nisu Srbi protjerali muslimane iz Istočnog Sarajeva, šta budalešeš...
Ku’s dalje, Alijini fanatici natjerali ljude da grobove iskopavaju i nose svoje mrtve, samo da ih ne gledaju.
I haj’ ti gradi suzivot sa takvima?
Danas kad im je zafalilo vode, ‘dje ste braco Srbi???
Ne ide to tako.
arzuhal

#141 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by arzuhal »

Ja sam sa sobom ne mogu, od sabaha kako ustanem sve režim nešto na sebe, gadim se samom sebi, krijem šta mislim i osjećam, nastojim da se prevarim nekako i podvalim...Do podneva mi treba da uhavizam da je to što sam musliman...I kako da vjerujem samom sebi, a pogotovo da mi neko drugi vjeruje, recimo neki Srbin? Barem jedan od 620.000 protjeranih Srba iz Sarajeva...
BHCluster

#142 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by BHCluster »

Organizujete kavu čvarkijadu, zalijete srpskom vodom i sirite bratstvo i jedinstvo i eto prospariteta. :lol:
bersK

#143 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by bersK »

Svako ko kaže da su Istočno Sarajevo i Pale propali gradovi, laže ko pas.

Pa kad uđeš na Pale preko Kalovitih brda i kreneš prema SA, sve će ti se samo kazati. Za pojedine sarajevske opštine je Beverly Hills. (il se ono kaže Poljine Hills). Čisto, uredno, uljudno, kvalitetno i osjetiš da se tu gradilo da bi se stvorilo nešto, za razliku od nas gdje se gradi da bi se gradilo i da neko izvuče pinku od toga.

Jes da im je Dodik premijer, al izgleda da on nije još zašao dole.
JThomas

#144 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by JThomas »

oni su bolji nego što su ikad bili, u tom smislu nikako ne mogu biti propali. ali porediti njihove potrebe, probleme, cijeli koncept sa sarajevom je promašeno na svim nivoima. ne ide, sve je drukčije. a i tamo se krade na svemu što se može, samo tamo nemaš odakle zaraditi ekstra milion ako šikneš još 4 sprata gdje je predviđeno 6...
House

#145 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by House »

daleko im kuća bila
arzuhal

#146 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by arzuhal »

Evo, danas na TV1 u "Ja biram goste" bio i dogradonačelnik Sarajeva, Milan Trivić. I veli čovjek da je - u kontekstu želje za multetničkom i normalnom BiH čiji bi najprirodniji i najpozvaniji reprezent trebalo biti Sarajevo kao glavni grad, svojim idejama i djelovanjem - pričao s Mirom Purivatrom o mogućnosti da se SFF proširi i na Istočno Sarajevo, da se neka projekcija održi i tamo. Dogradonačelnik reče kako je siguran da bi to i stočno Sarajevo prihvatilo, a i ja mislim da bi dosta sarajevskih Srba, od njih 740.000 koliko ih je protjerano + Dušan Šehovac, takvom idejom bilo obradovano :-D
hAZNADAR

#147 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:
Bodkin wrote:
Sto si bolestan od zavisti i mrzis dijasporu? Mora da ti je kakav pokupio trebu jer vozi bolje auto od tebe :D
Pretpostavljam veselo drustvo uspjesnih Sarajlija koji su dio uspjesne price iz naslova. Samo vam je ljubav potrebna. :)
PM72

#148 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by PM72 »

bersK wrote:Svako ko kaže da su Istočno Sarajevo i Pale propali gradovi, laže ko pas.

Pa kad uđeš na Pale preko Kalovitih brda i kreneš prema SA, sve će ti se samo kazati. Za pojedine sarajevske opštine je Beverly Hills. (il se ono kaže Poljine Hills). Čisto, uredno, uljudno, kvalitetno i osjetiš da se tu gradilo da bi se stvorilo nešto, za razliku od nas gdje se gradi da bi se gradilo i da neko izvuče pinku od toga.

Jes da im je Dodik premijer, al izgleda da on nije još zašao dole.
:lol: :lol: :lol:

Samo pazi kad ulaziš u Pale preko Kalovitih brda da ne odvališ točak zbog rupa...ono,kad im se diviš pa fljas...ili da te ne očeše autobus jal ne složiš u hripu kraj puta...

I gdje to vidje ćistoću,uljudnost,kvalitet? Jedno se mora priznati da nema paščadi (to kod njih ubijaju lovci) a krmad,kokoši i ovce piče glavnom džadom.
jao_situacije

#149 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
orinoco wrote: Halalim samo hadži-Kifli na srpskoj vodi :D Ovo mi je isto kao i kad je tunel probijen :D
Ne sumnjam. To je bitan dogadjaj u zivotu svake zene
:lol: :lol:
Prpa.ba

#150 Re: Istočno Sarajevo i Sarajevo uspješna priča?

Post by Prpa.ba »

Ako se SFF (Sarajevo Film Festival, ne mijesati sa Srpski Film Festival) prosiri i na susjedne opcine u RS-u, mozda forumasi koji se zalazu za "uspjesnu pricu" prvi put posjete tu veliku manifestaciju. Posebno ako bude srpske vode umjesto kupovne Oaze. :thumbup: :mrgreen:
Post Reply