nije to za nas, našem mentalitetu više odgovara filozofski pristup fudbaluMaharadza wrote:BARBA ZA SELEKTORA, na poluvremenu bi imali loveparade:
![]()
Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#126 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
- BHF_Manijak
#127 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sto to ironicno Boga ti?
Daj mi jednu indiciju zasto bi Barbarez bio bolji selektor od, recimo, Amara? Opet cu ponovit od neki dan - sata, sata jednog covjek nema trenerskog iskustva, pa ni s pjetlicima, a da sad odmah vodi reprezentaciju.
Neozbiljno i za daleko slabije reprezentacije od nase.
Daj mi jednu indiciju zasto bi Barbarez bio bolji selektor od, recimo, Amara? Opet cu ponovit od neki dan - sata, sata jednog covjek nema trenerskog iskustva, pa ni s pjetlicima, a da sad odmah vodi reprezentaciju.
- Artest
#128 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Od ovih Slovenaca, ni Darko Milanič ne bi bio los izbor. Mada su i on i Kek pod ugovorom. Znaci ostaje samo Katanec..
Savez ce bubnut par velikih imena, koji su šatro u konkurenciji, a proće nasjlabije ime. Tako da ovo s Amarkom postaje vrlo moguce.
Nisam znao za ove izjave Antica. Đikan je definitivno otpao.
Savez ce bubnut par velikih imena, koji su šatro u konkurenciji, a proće nasjlabije ime. Tako da ovo s Amarkom postaje vrlo moguce.
Nisam znao za ove izjave Antica. Đikan je definitivno otpao.
-
Fudo387
#129 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jednostavno, Amar nema nikakav autoritet kod ljudi koji se ovim sportom bave na puno vecem nivou od nase kupus lige. Mozda on i ima slifa, talenta, al’ djaba je to kad je karijeru proveo u derbijima sa Vitezom i sl gigantima. Zamisljam ga kako drzi predavanje multim milionerima, jos ako pocne da tersa... bice mu, pricaj ti Nailovoj materi, ko si ti?BHF_Manijak wrote:Sto to ironicno Boga ti?
-
Itsoktobealone
#130 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne bi on nikad otisao iz West Hama al' je problem sto će West Ham otići bez njega. Frajeru se trese stolica.Tomahawk11 wrote:Dobro, što bi Slaven Bilić napustio klupu West Hama gdje sigurno ima odličnu platu i preuzeo reprezentaciju BiH?
Uglavnom, ovo su prava imena za reprezentaciju, sve ostalo je pišanje uz vjetar:'
- Slaven Bilić
- Felix Magath
- Vladimir Petković
- Prosinecki
Od domaćih trenera (pošto su to već izgleda aminovali) može u obzir doći:
- duško bajević
- Romanista 101%
#131 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bilic bi bio odlicno rijesenje.
- sinuhe
#132 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Meho Kodro, kako ja to vidim 
- karanana
#133 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Trese li se petkovicu stolica?
-
Fudo387
#134 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Slaven je institucija, samo sumnjam da njega ovo zanima.Romanista 101% wrote:Bilic bi bio odlicno rijesenje.
-
Itsoktobealone
#135 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ako ispadne sad u barazu, on je bivsi.karanana wrote:Trese li se petkovicu stolica?
- AmiĐa_Idriz
#136 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa zapravo su te reference Barbareza upravo onakve kakve i trebaju biti do sada. Ova repka i sluzi za ucenje te da se pece zanat na njima.BHF_Manijak wrote:Sto to ironicno Boga ti?
- orinoco
#137 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ipak je Safet Sušić najbolji kandidat u ovom trenutku.
- Grean
#138 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Robert Prosinecki
Pare? Pa nije sve u parama, jedno je voditi Dzeku, Pjanica, Kolasinca i ne moze se porediti sa nekakvim Azerima.
Treba nam trener koji ce vratiti igru prije svega a tek onda i rezultat.
Pare? Pa nije sve u parama, jedno je voditi Dzeku, Pjanica, Kolasinca i ne moze se porediti sa nekakvim Azerima.
- AmiĐa_Idriz
#139 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vjeciti asistent Borce Sredojevic za selektora!!!
- Romanista 101%
#140 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kad na kraju bude Elvir Baljic 
-
palermo
#141 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa upitah jedno hipotetsko pitanje ne vidjeh da si odgovorio na njega, dakle da sutra, biukvalno sutra, Edin Džeko okači kopačke o klin i kandiduje se za selektora, koga bi prije njega ili Amara ? Ja znam koga bih.BHF_Manijak wrote:Sto to ironicno Boga ti?
Zašto ne bih Amara, zbog njegovog vođenja Želje u utakmicama protiv Makabija.....zbog njegovih prepotentnih savjeta Edinu o tome da mu je mjesto u Sanderlendu, zbog toga što nigdje se nije uspio dokazati osim u Želji i to samo u ovoj PL ligi, zatp što je pokazao da je limitiran trener, zato što on nije čovjek koji okuplja nego je naprotiv neko ko dijeli, zato što bi u startu protiv njega bilo najmanje 50 % navijača reprezentacije.....
zašto bih prije Barbu, zbog njegovovg odnosa prema reprezentaciji, zbog toga što je pokazao da mu je ona važna, zato što je ostvaren čovjek kome ne treba reprezenatcija da bi nešto dokazao, zato što vjerujem da je više naučio igrajući po evropskim klubovima nego Amar sjedeći na trenerskoj kluba kojemu je vrhunac dobar otpor Mariboru, zato što je navikao pobjeđivati.....
Da se razumijemo, ko god bude ja ću i dalje navijati za reprezentaciju ove države.......samo jesam razočaran činjenicom da bi toliko ljudi prije bilo za Amara nego za Barbu.......
-
alipasijaner
#142 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Koliko vidim do sada igraci ni prema jednom selektoru nisu pokazali postovanje.. selektor bez postovanja je k'o nebo bez zvijezda, k'o muskarac bez brkova k'o ispuhana... dusica... i koji je to selektor kojeg Savez moze priustiti, a prema kojem ce igraci imati duzno postovanje?! Nemojte se zanositi, kol'ko para tol'ko muzike tj. mozemo si priustiti polovicne selektore, ljude bez iskustva i realno je ocekivati iste takve rezultate
- BHF_Manijak
#143 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
@Palermo, Amarove izjave u vezi Edina su prepotentne (istog onog Amara, koji ga je tolikim klocem smatrao da mu je dao prvi dao sansu, sa 17 godina protiv Malage u Kupu UEFA. Eto koliko ga ponizava
), a Barbino odbijanje mjesta pomocnnika selektora nije prepotentno, jer je ovom kao iz ponizenja da bude pomocnik, trenercina je ipak dokazana, pa mu odmah daj selektorsko mjesto? Ma hajte molim vas...
Prosinecki bi bio dobro rjesenje, ali finansijski ne mozemo parirati Azerima. Jedino karta na koju mozemo igrati jeste sto smo igracki interesantniji, potentniji od njih, pa da mu to izazov bude.
Antic zbog izjava - jok, a i ne radi vec godinama.
Napisao sam i prije nekoliko dana. Savez je u kokuzluku, pare su se spickale na gluposti i sad je kasno. Mi smo pravog selektora trebali traziti nakon Safeta. Sad su sva rjesenja - improvizacija. Mi smo svoje ispucali, do nekog narednog prvenstva...
@Fudo, autoritet ne dolazi sam po sebi, on se namece. Tom logikom kojom ti ides, igracima su se trebale gace tresti cimse pojavi Safet Susic na vratima svlacionice, zbog njegove igracke karijere... U praksi je to drugacije ipak izgledalo, pa ga na kraju i prodase. Hocu reci, da nasoj bagri nista sveto nije (cast izuzecima igracima), taman da im danas-sutra Ancelotti ili Mourinho u svlacionici se pojave. Kako se postavis, tako ce ti i biti.
Prosinecki bi bio dobro rjesenje, ali finansijski ne mozemo parirati Azerima. Jedino karta na koju mozemo igrati jeste sto smo igracki interesantniji, potentniji od njih, pa da mu to izazov bude.
Napisao sam i prije nekoliko dana. Savez je u kokuzluku, pare su se spickale na gluposti i sad je kasno. Mi smo pravog selektora trebali traziti nakon Safeta. Sad su sva rjesenja - improvizacija. Mi smo svoje ispucali, do nekog narednog prvenstva...
@Fudo, autoritet ne dolazi sam po sebi, on se namece. Tom logikom kojom ti ides, igracima su se trebale gace tresti cimse pojavi Safet Susic na vratima svlacionice, zbog njegove igracke karijere... U praksi je to drugacije ipak izgledalo, pa ga na kraju i prodase. Hocu reci, da nasoj bagri nista sveto nije (cast izuzecima igracima), taman da im danas-sutra Ancelotti ili Mourinho u svlacionici se pojave. Kako se postavis, tako ce ti i biti.
-
missko
#144 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Borce je moj izbor. Zadovoljava sve kriterije a zna znanjeAmiĐa_Idriz wrote:Vjeciti asistent Borce Sredojevic za selektora!!!
- Laertes
#145 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Prosinečki je haman sa Slovencima dogovorio, nažalost.Grean wrote:Robert Prosinecki
-
internazionale
#146 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pokazali su prema Papetu, i dok je tako bilo bilo je i rezultataalipasijaner wrote:Koliko vidim do sada igraci ni prema jednom selektoru nisu pokazali postovanje.. selektor bez postovanja je k'o nebo bez zvijezda, k'o muskarac bez brkova k'o ispuhana... dusica... i koji je to selektor kojeg Savez moze priustiti, a prema kojem ce igraci imati duzno postovanje?! Nemojte se zanositi, kol'ko para tol'ko muzike tj. mozemo si priustiti polovicne selektore, ljude bez iskustva i realno je ocekivati iste takve rezultate
Kad se okolo pocelo pljuvati po Papetu, tad je i krenulo nizbrdo
-
palermo
#147 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne odgovori mi na pitanje, Džeko ili Amar ???BHF_Manijak wrote:@Palermo, Amarove izjave u vezi Edina su prepotentne (istog onog Amara, koji ga je tolikim klocem smatrao da mu je dao prvi dao sansu, sa 17 godina protiv Malage u Kupu UEFA. Eto koliko ga ponizava), a Barbino odbijanje mjesta pomocnnika selektora nije prepotentno, jer je ovom kao iz ponizenja da bude pomocnik, trenercina je ipak dokazana, pa mu odmah daj selektorsko mjesto? Ma hajte molim vas...
Napisao sam i prije nekoliko dana. Savez je u kokuzluku, pare su se spickale na gluposti i sad je kasno. Mi smo pravog selektora trebali traziti nakon Safeta. Sad su sva rjesenja - improvizacija. Mi smo svoje ispucali, do nekog narednog prvenstva...![]()
-
palermo
#148 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Naprotiv kad je Pape počeo pljuvati po najvažnijim igračima kola su krenula nizbrdointernazionale wrote:Pokazali su prema Papetu, i dok je tako bilo bilo je i rezultataalipasijaner wrote:Koliko vidim do sada igraci ni prema jednom selektoru nisu pokazali postovanje.. selektor bez postovanja je k'o nebo bez zvijezda, k'o muskarac bez brkova k'o ispuhana... dusica... i koji je to selektor kojeg Savez moze priustiti, a prema kojem ce igraci imati duzno postovanje?! Nemojte se zanositi, kol'ko para tol'ko muzike tj. mozemo si priustiti polovicne selektore, ljude bez iskustva i realno je ocekivati iste takve rezultate
Kad se okolo pocelo pljuvati po Papetu, tad je i krenulo nizbrdo
-
Dead Man Walking
#149 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Iako sam jedan od rijetkih navijaca Zelje koji je imao kritike prema Amaru i dok je sjedio na nasoj klupi, mislim da bi on bio fakat dobra opcija. Nasi igraci znaju igrati, ali pristup utakmicama nas handri. Siguran sam da se kod Amara ne bi mogli zajebavati i da bi on iz njih izvukao puno vise nego Mesa ili Safet koji su imali bolje karijere i koji su teoretski strucniji.
Ova zvucnija imena sa strane mozemo samo sanjati, tako da... Mada ni Barba ne bi bio los, zna covjek dovoljno o fudbalu, a ima i dobre odnose sa igracima sto je u nasem slucaju mozda i najvaznije.
Ova zvucnija imena sa strane mozemo samo sanjati, tako da... Mada ni Barba ne bi bio los, zna covjek dovoljno o fudbalu, a ima i dobre odnose sa igracima sto je u nasem slucaju mozda i najvaznije.
- It_is_a_Leclerc
#150 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Čitam vas pažljivo i vidim da se kroz raspravu provlači ta teza kako eto - savez nema para, pa će angažovati najjeftinijeg. Bilo bi to jako simpatično da je istinito. Ali nije.
Prvo, savez ima para i ima ih jako, jako puno. To je jedini savez čije funkcionisanje nije dovedeno u pitanje s financijskog aspekta; savez koji posluje sa višemilionskim suficitom, uz sponzorske ugovore teške do nekoliko miliona maraka.
Drugo, plata Meše Baždarevića je bila 15.000 eura mjesečno, odnosno 180.000 eura godišnje. U tri godine, 540.000 eura, odnosno više od milion maraka. I to bez sponzorskih ugovora, premija, i drugih honorara. Svakako, nisu to cifre kojim bi se ispunili apetiti Ancelotija, Guardiole ili Hitfzeilda, al' za jedno dobro i provjereno ime u okviru regionalne, eventualno evropske fudbalske scene svakako jest.
Nije, dakle, problem u parama. Gdje ima milion, ima i milion i pol maraka. Problem je u tome što nijedan ozbiljan trener sebi neće dozvoliti da mu Irfan Durić i Mato Jozić određuju za savjetnika nekakvog tamo "mladog stručnjaka" iz bijeljinskog Radnika, da mu igrači, u skladu s rasporedom nastupa "zvijezda" sarajevske "kluBske" scene tipa Armin Bijedić i Ruža, diktiraju gdje će se održavati pripreme, da nema pravo promijeniti ni fizioterapeuta u reprezentaciji, itd.
E, za to, a ne zbog para, će ljudi iz saveza nas obradovati angažmanom fudbalskih "eXperata" stasalih na livadama fudbalske premijer lige, tipa Amar Osim.
Prvo, savez ima para i ima ih jako, jako puno. To je jedini savez čije funkcionisanje nije dovedeno u pitanje s financijskog aspekta; savez koji posluje sa višemilionskim suficitom, uz sponzorske ugovore teške do nekoliko miliona maraka.
Drugo, plata Meše Baždarevića je bila 15.000 eura mjesečno, odnosno 180.000 eura godišnje. U tri godine, 540.000 eura, odnosno više od milion maraka. I to bez sponzorskih ugovora, premija, i drugih honorara. Svakako, nisu to cifre kojim bi se ispunili apetiti Ancelotija, Guardiole ili Hitfzeilda, al' za jedno dobro i provjereno ime u okviru regionalne, eventualno evropske fudbalske scene svakako jest.
Nije, dakle, problem u parama. Gdje ima milion, ima i milion i pol maraka. Problem je u tome što nijedan ozbiljan trener sebi neće dozvoliti da mu Irfan Durić i Mato Jozić određuju za savjetnika nekakvog tamo "mladog stručnjaka" iz bijeljinskog Radnika, da mu igrači, u skladu s rasporedom nastupa "zvijezda" sarajevske "kluBske" scene tipa Armin Bijedić i Ruža, diktiraju gdje će se održavati pripreme, da nema pravo promijeniti ni fizioterapeuta u reprezentaciji, itd.
E, za to, a ne zbog para, će ljudi iz saveza nas obradovati angažmanom fudbalskih "eXperata" stasalih na livadama fudbalske premijer lige, tipa Amar Osim.