Connaisseur Karlin wrote:Smrcko, pa nije doticni jedini izracunavao udaljenost ili omjer Plenata i Zvijezda, ne mozes tako voditi debatuSmrcak15 wrote:eto uradio sam analizu sto si trazio, i vidi svojim ocima kakve je Aristarh sa Samosa pravio proracune u odnosu na danasnje i te Kur'anske.Hakiz wrote: On je jedan od prvih.
Smrčak, odgovori na takva pitanja su ti ili pod prstima tastature, ili u bibliotekama. Nije teško doći do takvih informacija. NIje to usmena predaja za koju nema svjedoka, pišu imena ljudi, godine rada i života, opisana su istraživanja.
Pročitaš u Kur'anu ili nekom tekstu nešto, pročitaš tvrdnju ekog vjerskog autoriteta il mislioca. Bolan, malo istraži ima li kakvih kontradikcija.
Nije ni Biblija imuna. Pročitaš u Bibliji potop i onda u Epu o Gilgamešu, knjizi koja je objavljena 1.500 - 2.000 godina prije Biblije, vidiš da je potop već opisan.![]()
Hakiz, meni su interesantne VedeRig Veda
tad su vec bile pisane formule, a koje su se kategorisale kao svete (sacred), inace, dio korijena abrhamskih rlegiija je upravo Rig Veda , a davno sam pisala, elementi hinduzima su prisutni u Islamu, ayurveda , a koju sam spomenula Smrcku u vezi hadisa i Muhamedu i pravilam ishrane i konzumiranja tkeucine/vode
znam da nije ali oni ga prestavise kao preciznog astronoma koji je u detalj izracunao razdaljine i precnike, pa vi koji nenzate to, pomislite , vidi bas ljudi prije Kur'ana precizno proracunali, ama nisu precizno proracunali ba, jesu pokusavali, dolazili blizu ali nisu precizno kao sto je to danas proracunato.Smrcko, pa nije doticni jedini izracunavao udaljenost ili omjer Plenata i Zvijezda, ne mozes tako voditi debatu![]()
ako volis hinduisticke knjige, de nam objasni kako to da su hindusiticke svete knjige nagovjestile Muhammeda, imenom cak i opisivali njegov zivot sta ce da radi, imena majke i oca itdHakiz, meni su interesantne VedeRig Veda
tad su vec bile pisane formule, a koje su se kategorisale kao svete (sacred), inace, dio korijena abrhamskih rlegiija je upravo Rig Veda , a davno sam pisala, elementi hinduzima su prisutni u Islamu, ayurveda , a koju sam spomenula Smrcku u vezi hadisa i Muhamedu i pravilam ishrane i konzumiranja tkeucine/vode
za mene je to dokaz da je objava dolazila i stanovnicima Indije